Last news in Fakti

17 Март, 2018 19:39 4 366 27

Българка се бори да върне децата си, отведени от баща им в Йордания

  • майка-
  • деца-
  • недка кънева

От две години майка живее разделена от двете си дъщери, отнети против волята й от баща им, съобщи Нова телевизия. Д-р Недка Кънева-Абделбаки – уважаван лекар във Варна, твърди, че децата й са жертви на родителско отвличане.

Близначките Алия и Амира са разделени с майка си по решение на баща им – д-р Камал Абделбаки, който е български и йордански гражданин.

Д-р Кънева-Абделбаки води съдебна и законодателна битка, за да си върне децата, но без успех.

Институциите на практика са с вързани ръце, защото Йордания не е подписала Хагската конвенция относно международните отвличания на деца. А Алия и Амира са отведени именно в Йорадания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 1 Отговор
    Как са напуснали страната?
  • 2 Живко Тодоров

    77 2 Отговор
    Не се научиха българките да не се омъжват за "арабески" и това си е! Колко други такива случаи имаше през годините, но не би. Видят малко повече парици и айде, отиде, та се не видя. Сами са си виновни, това там, Близкият Изток, е друг свят със свои разбирания за цивилизацията.
  • 3 Гост

    34 4 Отговор
    Да ги забрави.Там са диваци.
  • 4 Гост

    61 2 Отговор
    А каква ли е причината да роди деца от йорданец? Сигурно я е пленил с поезия, чар и интелект и изобщо не е гледала доларите му.

    Свършиха се българите, че раждат от мюсюлмани и после ревът, че религията им поставя жената наравно с кучето! Сега да си сърба попарата, но жалко за децата, защото две момичета в Йордания, освен бурки и робство, друго не ги чака!
  • 5 БХК

    23 5 Отговор
    Вместо да се занимават с кучета и джендъри могат да помогнат на жената! Няма място за много оптимизъм, но да пожелаем успех на майката:)))))
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Някой

    45 2 Отговор
    Бащата си е взел децата от някаква офца. Ако си иска децата, да фаща пътя и при резания си мъж в Йордания. Кат не е мислила навреме, ся ше страда. Арабите са мургави, а българките умират за такива, ако има и някой долар в повече - супер. През комунизма арабите праскаха българските момичета за по един чорапогащник от кореком, казваха им на развален български: арапчи купи чорапчи?!
  • 8 Пророка Муци

    26 3 Отговор
    А чуфтетата га яде блажки ли беха?
  • 9 Гостенин

    24 2 Отговор
    Нямаше ли български фамилии?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мда

    39 1 Отговор
    щом ражда на арабин деца, трябва да отиде в някоя арабска държава да търси подкрепа...ние какво общо имаме със случая???
  • 12 СЛАВЯН

    30 3 Отговор
    Много от жените са глупави по природа..... Не четат и се женят на поразия.... Християнките трябва да знаят, че омъжиш ли се за мюсюлманин, то трябва да си наясно, че в всеки един момент можеш да бъдеш убита.... За тая никак не мие е жал, но за децата, защо те да страдат заради тъ,пата си майка?
  • 13 Аз лично

    6 20 Отговор
    Аз родих от българин и какво ми отне детето.така че и ние не сме стока.
  • 14 Бати Злати

    19 1 Отговор
    Знам още един такъв случай...
    Арабина си отиде в пустинята с двете си деца,
    а тя остана тука да оплаква децата си, и доларите на оплодителя си...
    Доколкото знам, са се запознали като студенти, и той и казал:
    -Момице, момице, Абдулла има нова кола.
  • 15 сноу

    25 2 Отговор
    Ами като се е нагъзила на рязан, кой и е крив.В цяла Европа пачаврите реват, че после джагалите си отмъкват децата, тая овца чак сега вдянала.
  • 16 Пази България

    4 14 Отговор
    Колко злоба има в тоя сайт... не е истина, та чак с по 20-30 плюса. И четящи и коментиращи .... ужас.

    Коментиран от #17

  • 17 Срангер

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пази България":

    Монетата има две страни! Колко мъже губят децата си, заради до болка позната класика:
    - вече не те обичам и искам да съм с друг.....
  • 18 Християнин

    15 0 Отговор
    Яд ме е на такива жени, живеем във време на информационните технолгии и интелигентните хора не-мюсюлмами знаят, че исляма е отвратителна религия в която жените биват мачкани, те са едно нищо в ислямския свят.

    Би било хубаво ши*ания арабин да си плати за отвличането и Алах да го накаже и женара да си върне децата. Всяко дете трябва да има майка ! След това да тази лекарка да стартира кампания с призив, жените не-мюсмюлманки никога да не се женят за мюсюлмани и да им раждат деца.

    Повечето жени са глупави, защото си мислят, че някой мюсюлманин като е живял на запад и вече има друго мислене, че той не е като другите. Това сигурно е хилядният случай с такава история. Другият път мислете повече, преди да си отворите краката за някой мюсюлманин.

    Тея деца даже ако не греша бях чел, че са с мюсюлмански имена. Майка им не е могла и за това да се пребори и ако тръгне да го прави, може да ходи с насинени очи на работа. В ислямският свят жената няма никакви права, тя е безгласна буква !

    Съжелявам, че това не звучи като морална подкрепа, ще се радвам да успее да си върне децата, но в същото време ме е яд, защото тази жена е допуснала огромна грешка.
  • 19 Сарматиан

    10 0 Отговор
    Къде и е акъла на тази патка ? Сама е направила избора си а сега плаче . Вместо този маймун можеше да си вземе някой бял мъж и да си гледа живота и децата.
  • 20 Митака

    4 0 Отговор
    Така и се пада няма читава Арабела да е мислила на моя позната така и взеха детето в Египет голяма уж любов и при парво ходене там бащата го отне и до там мислете бе патки такива че и бая бой отнесе
  • 21 гост

    3 0 Отговор
    Пак индиански имена замесени...
  • 22 Чалмосан

    2 0 Отговор
    Като се е ашладисвала с алахакбаровец така ще да е!
  • 23 Kiro

    5 0 Отговор
    Да заминава с еднопосочен билет за Йордания. Какво реве сега все едно не знае какво ще стане като сключва брак с подобни ислямски цигани. Не ни трябват в България нито йорданеца нито децата й да е мислила навреме а не само доларите да гледа.
  • 24 Поредния балък от народа

    5 0 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА СИ ГИ ВЪРНЕ...КАКВОТО И ДА ПРАВИ...не разбирам как една жена и то уж с акъл учила за доктор да вземе тая грозотия...Незнае ли че иде ли там с децата няма да се върне с тях ?къде й е ума??Арабин вземеш ли това е ..
    Родила е и му ги е подарила ....това е...да забрави за тях...колко случаи има като нейния и без да си ги вземат обратно..Тяхните закони са такива...жените нямат права...как го намери тоя маймун ужас???отървала се е тя ..но язък за дечицата....ще ги оженят за няко стар но богат арабин още 9 год ...
  • 25 nik

    4 0 Отговор
    то с арабина дори да се разбира добре, ако оня се разболее и умре, тогава решава родата му , не тя за децата и
  • 26 Гост

    1 0 Отговор
    Причината за развода най вероятно е, че освен нея арабелата е довела още две три жени и спи с която си поиска.
    Но нашата като няма мозък в главата нищо неможе да се направи.

    Коментиран от #27

  • 27 KOLEGA

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Познавам , Д-Р Кънева прекрасен човек и специалист....и много нещастна майка след загубата на двете си БЪЛГАРСКИ момичета родени и живели само в България до този неприятен момемнт с отвличането....бяха едва на 2 години ,когато ги отнеха ...от нея...В такива моменти ние ,като хора трябва да се обединяваме и помагаме на нашите , а не да говорим гръбо един за друг....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове