Last news in Fakti

18 Март, 2018 16:07 2 173 30

Тафров: В Русия няма демокрация и избор

  • владимир путин-
  • русия-
  • демокрация

Русия е на 12-о място по Брутен вътрешен продукт и е преди Испания и Южна Корея

Руският народ гласува на президентските избори за Владимир Путин, защото в тази страна няма истинска демокрация и няма кого друг да изберат. Това са избори без избор и няма никаква интрига в тях. Това стана ясно от думите на българския дипломат и политик Стефан Тафров в ефира на бТВ на въпрос има ли конкуренция Владимир Путин за президентския пост в Русия.

Според Тафров другите желаещи, които са се кандидатирали за президентския пост по-скоро могат да станат популярни личности и да добият слава, отколкото да спечелят изборите.

На въпрос възражда ли се руската страна под ръководството на Владимир Путин, Тафров уточни, че по статистика на Световната банка Русия е на 12-о място по Брутен вътрешен продукт и е преди Испания и Южна Корея.

Той коментира и това дали руският президент ще дойде в България за 3 март, след визитата на патриарх Кирил. "Не би трябвало да дойде, заради сериозния дипломатически скандал, на който станахме свидетели по време на националния ни празник", каза още Тафров и уточни, че руската страна първо трябва да се извини за арогантното поведение на руския патриарх.

Той взе отношение и по въпроса за острите дипломатически отношения между Русия и Великобритания по повод отровения бивш агент Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри.

"Това е най-острият инцидент в двустранните отношения между Великобритания и Русия", отсече Тафров и допълни, че това е много сериозен проблем, защото става въпрос за държавен тероризъм.

Само една държавна структура може да превърне този скандал в оръжие, посочи Тафров.

По думите му най-голямата грешка, която направи руската страната е, че затвори Британския съвет в Москва. Тафров посочи, че британската страна не взе най-острите мерки в разярения скандал между двете страни, тъй като не забрани на руските журналисти да излъчват репортажи от Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кумчо Вълчо

    37 5 Отговор
    Ало различния къде е демокрацията в България ? В Банкя ли? Някаква разлика между Путин и Боко?

    Коментиран от #10

  • 2 горд демокрад

    34 3 Отговор
    Ний поне се радваме на богат "избор" - кеф ти боко, кеф ти цоко, кеф ти рамадан, кеф ти курнелия.. А, може и жорж ганчев. Или светлю витков.
  • 3 фундаменталист

    33 3 Отговор
    То поначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.

    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

    Коментиран от #19

  • 4 киро

    21 1 Отговор
    Абе как така скоро не сте писали за нашия демократ баце?Или не са ви заповядали скоро.
  • 5 Мара

    35 0 Отговор
    Една "подробност" - тафров е първият шеф на "Отворено общество" в България.
  • 6 Европеец

    18 0 Отговор
    ВАмерика този за който са гласували повече не стана президент.Русия си гласуват за Путин просто хората искат такъв живот
  • 7 Кремъл

    30 0 Отговор
    Само когато се избират US,UK,FR,DW протежета само тогава са избора на народа иначе е подправена диктатура!!Когато не си продаваш интересите на ЕС и САЩ си диктатор иначе продаваш ли си демократ! Що не казаха преди 28 г. по радио свободна Европа тая подробност?
  • 8 На коня под опашката!

    26 2 Отговор
    Ако,нямаше избор щеше да е само Путин а не още дузина кандидати за президент!така,че да си затваря устата !те ако не искат да си гласуват за Путин ще гласуват за друг!или да гласуват за някой ,който ще продаде Русия за без пари на Фащ да ги разграбят та да може те да живеят охолно,както го правят и сега на гърба на целят свят!
  • 9 Като в България

    16 4 Отговор
    И тук няма за кого да се гласува. Примерно, ГЕРБ се уляха и показаха непреязън към народа и желанието да го ограбят. Но нима БСП предлагат нещо по-различно. Не. Никаква идейна разлика.
  • 10 Random

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кумчо Вълчо":

    Путин го е грижа за руснаците. Боко тиквуна му е през оная работа за българите

    Коментиран от #13, #14

  • 11 г-н Хокинг

    8 9 Отговор
    Колкото в България има демокрация и избор толкова и в Русия нали сме като дупе и гащи като се вмериса думето мерисат и гащите
  • 12 😋😀😀

    25 1 Отговор
    На последните избори в сащ защото имаше избор - двама кухавелници единият от които откровен мошеник, а другата ненормална баба.
  • 13 El comandante

    17 3 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    Говори си говори си тафров не ми пречиш!!!
  • 14 El comandante

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    Говори си говори си тафров не ми пречиш!!!
  • 15 директор на цирк

    22 3 Отговор
    В сащ пък "избираха" между оранжев клоун и дърта вещица, на която течаха лигите да натисне червеното копче, да сложи крайна света и да затрие всички свидетели на излагацията на саксофониста.
  • 16 избори и демокрация

    27 3 Отговор
    Ако имахме политик като Путин и бяхме Президентска Република, досега щяхме да сме "Швейцария на Балканите". А ние, за 29 години "демокрация", направихме от райската си Родина пустиня!
  • 17 Шаран БГ

    14 0 Отговор
    Имаш право "фундаменталист" № 3 ! Така е записано и в родната Конституция!! Всички български граждани са длъжни да плащат данъци !
    Но както и в други казуси, решенията са "изсмукани из пръсти" от т.н. Конституционен съд открито противоконституционно !
    Няма логика, хора живеещи и работещи в други страни по света, плащайки там на тези държави данъци, осигуровки, застраховки, да гласуват за Ръководители на България, които пък да харчат парите смъкнати от моя гръб и измъкнати от моя джоб !! И за това, че имат паспорт на български граждани, Хасан от Турция, Иван от Канада или Петър от Сан Франциско имат " право на парламентарен вот" ???
    И още! За тези почти 30 години се видя и разбра от гражданите, че те не знаят на практика , за кого гласуват!! Избраната Партия си нарежда както и е угодно, депутати, министри и прочие длъжностни лица в Държавата, които от своя страна пред никого от избирателите си и за нищо де факто, не са отговорни !!!
    При това положение на нещата, кой , как и с какво морално право може да ме накара да ида да гласувам!
  • 18 Аааа

    19 1 Отговор
    Джендерас дава оценка на Русия и Путин ...
  • 19 fuck nazis

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "фундаменталист":

    Когато попитали Хенри Кисинджър какво означава "дипломация на совалката", той отговорил:
    - О, то е нещо съвсем простичко. Например, ако искам да омъжа дъщерята на Рокфелер за някой мужик от глухо руско село, бих постъпил по следния начин... Отивам в глухо руско село, намирам там някой мужик и го питам:
    - Искаш ли да се ожениш за американска еврейка?
    Той ми отговаря:
    - Пфу! За какво ми е? Тук си имаме достатъчно жени.
    Аз:
    - Да, но тя е дъщеря на милиардер.
    Той:
    - Охо, това променя нещата! След това отивам в Швейцария, влизам по време на заседание на управителния съвет на някоя банка и питам "Искате ли руски мужик да стане президент на вашата банка?"
    Те:
    - Пфу! За какво ни е?
    Аз:
    - Да, обаче той е зет на Рокфелер.
    Те:
    - Охо, това променя нещата! После се връщам у дома при Рокфелер и го питам "Искаш ли дъщеря ти да се омъжи за руски мужик?"
    Той:
    - Пфу! Откъде го измисли? В нашия род всички са финансисти.
    Аз:
    - Именно. Той е президент на швейцарска банка.
    Той:
    - Охо, това променя нещата! Сузи, дъще моя, ела тук! Чичко Кисинджър ти е намерил годеник - президент на швейцарска банка!
    Сузи:
    - Пфу! Всички финансисти са или импотентни, или пед*раси!
    Аз:
    - Да, обаче този е груб руски мужик!
    Тя:
    - Охо, това променя нещата

    Коментиран от #20, #24

  • 20 фундаменталист

    15 5 Отговор

    До коментар #19 от "fuck nazis":

    Марк Твен го е казал по-кратко и ясно - "Демокрацията, това е да убедиш мнозинството глупаци да гласуват за теб."
  • 21 Костинброд

    3 0 Отговор
    В територията дето купувате циганските гласове ,и манипулирате изборите-това ли наричате "демокрация"
  • 22 Замаян

    3 0 Отговор
    Гаф_р_off!
  • 23 jfoxfk

    4 0 Отговор
    Г-н Тафров, Вие вярвате ли на стъкмистиката на Световната банка? Вярвате ли на доказано манипулираните средства за масова /дез/информация - СНН, ВВС и т.н. И когато 76% гласуват за Путин няма демокрация, а когато президентът Тръмп доказано е избран с по-малко от гласове от опонентът му Х. Клинтън е върхът на демокрацията?
  • 24 Петър Папазов

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "fuck nazis":

    Браво!
  • 25 Петър Папазов в

    4 0 Отговор
    Русия е на 11 място! Средният им доход на глава от населението в Евро в момента е повече от два пъти по висок от нашия.А Тафров не е най-умния джендър!
  • 26 Продавам раптори

    5 0 Отговор
    Този селски тарикат е едно просто парче от СДС.Навремето се залепи за Желев и така със навеждания стана дипломат.Нито разбира,нито е някакъв специалист.Калинка от СДС.Безработен и заработва като трол на НПО.Злобен и завистлив.Жалко че Желев му повярва на това мекере.
  • 27 Свалиха рапторче

    4 0 Отговор
    Тафров, злобар прост, брата на Ким беше отровен на летището с британско бойно отровно вещество от 50 г.Значи ли това че са го убили британските тайни служби по заповед на Мей?!Кажи бе прозт идиот
  • 28 Хикс игрек

    4 0 Отговор
    Тафров е плазмодий със специалност"пълзене"
  • 29 Inog

    2 0 Отговор
    Пичове ,(и пички) ,ако има , може ли някой да ми даде телефон за връзка , с тоя/тая "хубавец" .Аз нежните , си ги галя като женички!
  • 30 Белчо

    1 0 Отговор
    До СВ. Ингилизова
    Моля Ви, не ни унижавайте, като ни карате да четем брътвежите на това нещо!Тук има и нормални хора - не е нужно да давате трибуна на нещо, на което най-голямото постижение е да мачка чаршафите, с охранители по посолствата!
    Благодаря Ви, от името на всички!
    А пропо - знаете ли как са наричали нашите пра-деди англичаните?
    Да , ингилизи! Та се сетих да Ви попитам, знаете ли, от къде идва тази Ваша звучна "Българска" фамилия?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове