Last news in Fakti

21 Март, 2018 13:15 2 304 11

Цветни стикери ще определят къде ще се движат автомобилите

  • коли-
  • стикери-
  • автомобили

Старите немски автомобили няма да залеят България, категорични са депутатите Станислав Иванов и Халил Летифов.

Какво ще направим в България - ще въведем годишен технически преглед, но не на база на евростандарта. На база на изгорелите газове ще се залепват стикери, каза Иванов по БНТ.

Той обясни, че когато отиде на годишния технически преглед, колата ще бъде проверена какви газове изхвърля и на тази база ще се залепва стикерът, а на базата на стикера, кметовете ще решат дали има право да влиза в града или няма право.

Зеленият стикер ще бъде разрешено във всички части, във всички градове да се придвижват автомобилите, с жълтия стикер ще има някакво ограничение, червеният стикер може да бъде забранено. Но това ще го решат кметовете.

И сега пазарът е достатъчно задоволен на дизелови автомобили, коментира от своя страна депутатът от ДПС Халил Летифов. Производителите трябва да намерят технология, която да замести и тя да е достъпна, да не е твърде скъпа за производство, но и хората да могат да си я позволят, обясни той.

Според него основният проблем е, че все още не е предложена технология, която да замени този двигател с вътрешно горене и той да бъде достъпен като масов автомобил или масов двигател.

Голямо изпитание не само пред Германия, но и пред Европа и света ще бъде технологията, която хората да припознаят и тя да бъде разпространена така, че да бъде щадяща за човешкото здраве и околната среда, каза Халил Летифов.

Цветелина Цанева, изп. директор на Асоциацията на вносителите на автомобили в България, отбеляза, че пазарът няма да бъде залят от стари коли, защото в крайна сметка всичко се определя от търсенето.

Данните от техническите прегледи трябва да са достъпни и видими в онлайн система и да са действително фактор за определяне на това кои автомобили трябва да остават в движение и кои не.

Хората вече не търсят автомобили над 15 години, категорична е Цанева. По думите ѝ причината е, че рискът при закупуването на такъв автомобил е много голям, разходите за ремонт - също. Не мисля, че вече някой прави подобни рисковани покупки, обясни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българинъ

    10 0 Отговор
    Това е по разумно решение,отколкото предложенията на Брюксел за тотална забрана.
  • 2 Koki

    3 4 Отговор
    Сипваш две добавки преди прегледа, замазваш положението за един месец и после пак сажди навсякъде.
  • 3 onq s konq

    9 1 Отговор
    Аз като се намаам с боб със зелйе требе ли да минем прес докторо та да ми лепне стикер на челото ?
  • 4 Иванчо

    4 3 Отговор
    И Ганьо, на чийто автомобил е залепен червен или друг забраняващ стикер, хич няма да си го смени. Тц..., никога Ганьо няма да направи такова нещо!

    Коментиран от #6

  • 5 Бай Благой

    2 9 Отговор
    Добро предложение, на което коментар 2 е намерил вече цаката!
    Трябва някакъв последващ контрол от пътна полиция например с мобилни детектори....и ако не отговаряш....бум 1000лв глоба и спиране колата от движение например.
    Не знам с тази тарикатщина до къде ще стигнем?!
  • 6 Гостенин

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иванчо":

    Сиромах човек-жив дявол
  • 7 ГОСТ

    11 0 Отговор
    Пак станахме по-големи католици от Папата. Чуха че някъде нещо е предложено и давай.
  • 8 шофьор

    1 0 Отговор
    Евростандартите са общи за целия ЕС. Но във всички тези страни стикерите са различни и на различна цена. В Австрия са около 100 лв. Какво пречи да се унифицират и стикерат да е един за ЕС
  • 9 ГОСТ

    13 0 Отговор
    Кой ще проверява качеството на горивата. Защо като си купиш кола от например Германия върви и харчи малко. А като заредиш тук веднага оказва влияние на тези показатели. Както винаги от краката към главата.

    Коментиран от #10

  • 10 МАК

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГОСТ":

    Аде и аз това питам ?? Кой ще тропне по масата и да застави Боклук ойл вън от България!!имаме ли горива като В Австрия или Германиа замърсяването ще е в пъти по малко!!
  • 11 Просто българин или прост българин :

    0 0 Отговор
    Всичко е много хубаво и трябва да се спазват закони и елкологични норми, НО ВМЕТСО САМО ДА ЗАБРАНЯВАМЕ И ДА ТОРМОЗИМ народа
    ЗАЩО ПРОСТО НЕ ВДИГНЕМ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ И ЗАПЛАТИТЕ
    Всичко ще си се нареди от самосебе си. Не може ако имаш 5 лв да избираш да нахраниш семейство си или да спазваш евро стандарти. ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ ! И СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ колкото и да им се иска.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове