21 Март, 2018 13:57, обновена 21 Март, 2018 14:24 8 941 23

Тенчо Тенев пред Факти.бг: Хващаме и наказваме всеки любител на високите скорости

  • мотористи-
  • сдвр-
  • пътна полиция

Пътна полиция е готова да накаже всеки нарушител на правилата за движение

Тенчо Тенев пред Факти.бг: Хващаме и наказваме всеки любител на високите скорости - 1
Снимка: Факти.бг

Катастрофите стават основно заради безразсъдни млади хора, които се опитват да докажат, че могат да карат мотори.

Това заяви пред Факти.бг комисар Тенчо Тенев от СДВР.

„Не можем да обвиняваме като цяло мотористите“, отбеляза Тенчо Тенев. Той заедно с представители на мотоциклетните клубове в София дадоха пресконференция за старта на сезона.

Тази година той стартира под наслов „НЕ на агресията на пътя”. Началото ще се даде в 9 часа и ще се проведе като обиколка на София от Александър Невски до резиденция „Бояна“.

Тенчо Тенев пред Факти.бг: Хващаме и наказваме всеки любител на високите скорости
Снимка: Факти.бг

„Хубаво в тези мотоклубове е , че хората, които членуват, са изключително дисциплинирани“, отбеляза комисар Тенчо Тенев от СДВР. Той все пак не пропусна да припомни, че Пътна полиция вече разполага с модерни коли и камери, с които може да „охлади“ любовта към високите скорости сред мотористите.

При подаден светлинен сигнал от наша кола или мотоциклет всеки водач е длъжен да отбие в дясно и да спре. Всеки нарушител ще бъде наказван, обясни процедурата Тенчо Тенев.

Той не пропусна да отбележи, че нехайството и неразумността на водачите на леки автомобили също допринася за инциденти. Често шофьори, които не поглеждат в страничните си огледала, създават опасни ситуации, каза комисар Тенчо Тенев.

Тенчо Тенев пред Факти.бг: Хващаме и наказваме всеки любител на високите скорости
Снимка: Факти.бг

През 2016 година е имало 129 тежки инцидента на пътя с мотоциклети. При тях 6 са загинали, други 135 са ранени.

За миналата 2017 година са се случили общо 109 катастрофи с мотори. При произшествията са загинали 5 души, а 111 са пострадали. В това отношение статистиката показва понижаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъже като дърт циганин

    53 5 Отговор
    "Пътна полиция е готова да накаже всеки нарушител на правилата за движение". Не са само високите скорости и загиналите. Има и много други нарушения, които съсипват живота не по-малко. А КАТ няма намерение да наказва когото и да било. Просто тук сме се събрали да си полафиме и малко да хвърлим малко прах. Тези мутри от снимката не зная правилника и го нарушават, те ще хващат някого. На куково лето
  • 2 Morgoth

    45 1 Отговор
    Да бе, все ми е на акъла, че ще хванете тези с изкривените номера. Тях само с мотор можете да ги гоните, а и полицая обикновено не е толкова луд, че да успее да го настигне. А и да го настигне ще го блъсне да падне и да се пребие ли?
  • 3 Ники

    32 4 Отговор
    Даам точно така ... дано е наясно че в по малките населени места не знаят че съществува такова нещо - книжка за мотор ...
  • 4 Кат

    26 23 Отговор
    Първо глобете всички със скрити номера,второ глобете всички, които които карат по осовата линия като, че ли е лента специално за мотоциклети и накрая им проверете книжките за донорство.

    Коментиран от #9

  • 5 Георги

    13 3 Отговор
    Кога?! Това го чуваме от години.
  • 6 ИВАН

    13 6 Отговор
    Алооо, мутрите, я по споко, я оставете хората да дишат - вие ще ги оправяте .... споко, хората са по съвестни от вас, включително мотористите.
  • 7 моторист

    8 12 Отговор
    пътна полиция е паразит а Българските данакоплатци гостоприемник. Ще спра да карам по маркировката когато всички кретени на пътя почнат да ползват мигачи.Любими са ми дизелите на 20 години.И други екокатастрофи.

    Коментиран от #8

  • 8 GIPS

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "моторист":

    По принцип филтрирането, или както е по-известно в България, карането по осевата линия не е регламентирано в ЗДП. Съответно КАТ няма основание да глобява мотористите. Като цяло въздържането от филтриране обезмисля напълно ползването на мотоциклет в града, което от своя страна ще увеличи задръстванията. Градовете с претоварен трафик като Лондон например са вкарали в техния ЗДП, че фитрирането е разрешено. Друг е въпроса, че фитрирането с висока скорост между спрели ,или почти спрели автомобили си е сериозна предпоставка за инцидент, но както знаем две неща са безкрайни :)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 коко

    18 4 Отговор
    И как ще ги хванете, след като мотористите нямат предни номера и не може да ги снимате? Как ще ги хванете, след като задните номера си ги крият под калника и не се виждат. Явно законите за движенията в тая страна са само за шофьорите на автомобилите. В противен случай нека отпадне предният номер на автомобилите, за да няма дискриминация.
  • 11 Рекет

    11 2 Отговор
    Събирачи на пари,отайки с образование и обноски на скараджия
  • 12 Азззз

    2 4 Отговор
    Каде да караме?
  • 13 Бат Мишо

    8 0 Отговор
    ще ги фане спор нема
    истинския въпрос тука е
    ЗА КОЕ ЩЕ ГИ ФАНЕ
    чи кът зная тес корумпенца кви шофъори са
    кви са самоотвержени в професията лъвчоци
    си мисля че ще е за ....аспуха фащането

    Коментиран от #14

  • 14 гостът

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бат Мишо":

    Бат Мишо, за кой ,,ауспух,, ще ги хващат? Оня от вожата...
  • 15 важна инициатива

    1 4 Отговор
    КАТ има за цел да събира пари, не да създаде условия за безопастност, ако на някой още не му е ясно, да погледне други държави.
    Основен проблем при мотористите е, че не владеят машините си. Например ... Далеч не всеки е наясно с явлението кънтърстийринг, т.е. при скорост над 50 км/ч , за да завиеш наляво е необходимо да завъртиш кормилото леко надясно ,иначе казано - в обратната посока. Има ред други особености при управление на мотоциклет, необходимо е да залегнат като базово обучение при карането на курсове за двуколесни.
  • 16 Клъвтунь

    2 2 Отговор
    Ще ги хванат.... Ще..Ми тия турските тираджий дето летят през села и паланки кой ще ги гони?Най - лесно е да хванем моториста .Ама и за 700-800 лева кой ли ще тръгне да се гони с тях че и да си троши здравето...
  • 17 Бат Мишо

    4 0 Отговор
    госте веднага отговарям
    фащането ще е за оня същия аспух на мотора с двата коша

    Коментиран от #19

  • 18 Каруцар

    12 0 Отговор
    Стига!Осрахте се с тая превишена скорост!20 години увеличавате глобите и резултат НЯМА!Не ви посветена лампиката,че кучето е заровено другаде!ОТНЕМАНЕ НА ПРЕДИМСТВО!Във всичките му форми.Но там глобите са жълти стотинки.И не могат да се събират от драмите,а трябва да се обикаля и да се гледа.А касичката най-лесно се пълни с радара.Пък баражите да се трепят-дреме им.За това всички произшествия се маскират с причина висока скорост-да се вдига статистиката и от там-глобите.На никой не му пука за сигурността!!!!
  • 19 Каруцар

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бат Мишо":

    Драмите да се чете драките,а баражите-барабите.
  • 20 vasik atanasova

    4 0 Отговор
    ЩЕ ХВАНЕ ДЕДОВИЯ
  • 21 Бат Мишо

    1 2 Отговор
    да много е лесно да фанеш моторист зная
    още помня по тошово как с едно разбито балканче ги праеф да си говорят сами в Варна край автото
    още помня с фашиста и рогача как ги гърбехме на тенекияния мост срещу пожарната хххххххххх
    единия си метна палката по мене кат артисаха с патрулката от другя край на мосчето
    щото спряф да им отдам чест със средния пръст и оня я метна по мене
    прибраф я разбира се палката
    после кът си зехме ЕТЗ та и онес УМРЯХА ПРАВИ
    редовно кълвяха на следния номер
    караме на тумба 20 мотора и един двама с книжки естествено другото джигити със симсончета и балканчета
    махат кретените тумбата спираме и някой с МЗ с книжка отпори
    ,,да бяга,, - фантетата фукват след него настървени щот ден няма са не ги праим криви ..... ний безкнижиците запалим и спокойно се изнижем с балканчетата
    ОНЯ СПИРА С КНИЖКАГА ФУКНАЛИЯ след 3 минути
    И СОРИ НЕ ВИДЯХ ЧЕ СТЕ МИ МАХНАЛИ
    -ДАЙ КНИЖКАТА -ЕТО ЗАПОВЯДАЙТЕ
    И ЧАК ТОГАС СА СВЕТВАХА ЧЕ ИСТИНСКИТЕ НАРУШИГЕЛИ СА БИЛИ СПРЕЛИТЕ
    (имаха и МЗ250 чат пат фащаха и пребиваха по някой по навобранец де, че и чупеха мотора)
    АМА да имам язе 1 хонда кат сегашната ми Магна 1100 140 коня
    и да ма фане хххххххххх
    случай -
    излизам язе с магничката от Сф за Пернииииик каската на облегалката озаде и копитата дигнати на горните степенки и фатмака маха ......(иам книжка иам сичко ама се води на умрял човек с пълномощно я зех преди 21 години и плащам данъка на негово име щог готско я е

    Коментиран от #22

  • 22 Клъвтунь

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Бат Мишо":

    Верно бе ,аз имах с 5 скорости,на луди калинки ставаха.Нищо че бях културен водач пак си позволявах някои нередности...Сега си имат бързите мотори но и родната полиция ни пази с некви БМВ гледам масово...Кой кого ???Не ми е ясно.
  • 23 333

    1 0 Отговор
    Преди години сигмите обикаляха, и като видят някъде мотор на кръстовище просто му натискаха копчето за изключване на двигателя. Хващат се и тия със скритите номера, стига да има кой. Полиция няма.
    Ама не мога да разбера защо всички говорят за скрити номера. В гаража в който е моя има 5 мотора на 5 моториста, нито един не е със скрит номер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове