Last news in Fakti

26 Март, 2018 19:27 1 936 27

България няма да гони руски дипломати

  • министерство на външните работи-
  • русия-
  • дипломати-
  • ес-
  • сергей скрипал

14 страни-членки на ЕС ще изгонят руски дипломати заради скандала с бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му

Към момента няма промяна - България не е вземала решение да гони руски дипломати от страната, заявиха от министерството на външните работи.

По-рано днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви във Варна, че 14 страни-членки ще изгонят руски дипломати заради скандала с бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, подложени на въздействието на нервно-паралитичен газ в Солсбъри на 4 март, припомня "Канал 3".

До този ход се стигна, след като британският премиер Тереза Мей се обърна към другите европейски лидери на срещата на високо равнище в Брюксел, за да ги призове да подкрепят оценката на Великобритания, че Русия е виновна.

28-те държави-членки на ЕС излязоха с декларация, че са се съгласили, че е много вероятно Русия да бъде отговорна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на 4 март и наредиха изтеглянето на посланика на блока в Москва.

Германия, Франция и Полша досега казаха, че всяка от тях ще изгони по четирима руски дипломати, Чешката република и Литва – по трима, Италия, Дания и Холандия по двама, а Латвия – един.

Още в събота се появи информация в британския печат, според която България ще изгони руски дипломати от страната ни. Тогава от външно министерство заявиха, че София няма такива планове за момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    23 11 Отговор
    Не са натиснали "ШЕФОВЕТЕ" Бойко, не ги е изгонил. Само че тогава може доста хора да излязат на улиците, та Тиквата пак ще е между чука и наковалнята, Не е лесно да си лакей, безгласна буква!

    Коментиран от #14

  • 2 реалист

    27 10 Отговор
    Правилно,аман от тая солидарност.Някой отровил един предател,ба бил той руснак.Предателя си е предател без значение от коя страна е.Всеки предател е наясно,че има вероятност да умре от неестествена смърт,особено това важи за разузнавачите.Тоя предал колегите си и отишъл да си живее в Англия.Някой го отровил-ГОЛЯМ ПРАЗ.
    България няма отношение-нито е българин,нито е работил за нас или срещу нас-какво да се правим на солидарни и на"по-големи католици от Папата".
  • 3 Боцмана

    25 15 Отговор
    Абе господа съвременни траверси кои сме ние , че ще гоним братушките бе подлоги незнайни !!!! Утре ще спрат да идват и почиват в БГ и ще мреме гладни като костенурки. Много са ни зле политиците, ние българите не мислим като вас и затова не се изказвайте от наше име.

    Коментиран от #15, #20

  • 4 Голем смях

    16 30 Отговор
    После да не се чудите защо нямало инвестиции,защо заплатите и пенсиите били малки,защо ни третират като втора ръка хора.Не може да стоиш на два стола или разкрачен със събути гащи.Или си с ЕС или с монголо-татарите.Браво на Румъния и Прибалтийските страни.Ние сме ...... червен фенер.

    Коментиран от #7, #10, #11

  • 5 Националист

    25 9 Отговор
    Най-големия враг на Бг е на юго-изток, след това зад океана и на края пред Черноморието! Къде ни е армията ? Българина е войнствен народ. В момена: армия ~ 0 => самочувствие < 0 (нула) !
  • 6 учуден

    23 8 Отговор
    Брез даже Боко тъпото замязва на човек на фона на мей, джонсън, тръмп, порошенко...
  • 7 голяма гнус

    19 12 Отговор

    До коментар #4 от "Голем смях":

    Че соросоидта сте "червен фенер" е ясно на всеки нормален по света и у нас. Но още малко ви остава. Порипайте за последно.

    Коментиран от #27

  • 8 патриотъ

    23 10 Отговор
    А бе,той ББ нещо взе да се очовечва!Ама той знае,че изгони ли руски дипломат,ще му се стъжни хоризонта и може да падне от трона,затова не смее!Трябва да гоним британски и американски дипломати,защото политиците им се занимават с лъжа и измама и до сега не са донесли нищо хубаво на България!Долу англосаксите!Долу лъжците и окупаторите,които докараха нашата страна до просяшка тояга,мръсни англоезични империалисти!
  • 9 ГОСТ

    18 9 Отговор
    Коментар БЪЛГАРИЯ НЯМА НИKАKВО ОТНОШЕНИЕ ТРЯБВА ДА СМЕ НЕУТРАЛНИ
  • 10 Паткан

    15 13 Отговор

    До коментар #4 от "Голем смях":

    Ти за пари ще продадеш родителите си
  • 11 ГОСТ

    14 10 Отговор

    До коментар #4 от "Голем смях":

    По този начин ли ще си налагат техните разбирания за демокрация защото тяхното е ДЕМОН крация. По твоята логика трябва да им лижем задника и не може да си имаме наше мнение. Обиждате по голяма част от българския народ като ги наричате русофили и руски подлоги защото такова е разбирането им а излиза че такива като тебе се продават за центове защото никой няма да дойде тук и да ти осигури нормален живот като техния. За тях сме били преди и сега винаги евтина работна ръка и консуматор на стоките им. Две три страни искат да командват ЕС на подобие на ООН с тези нови тях ни предложение да отпадне единодушното приемане на решеният, от което следва че ставаме последна дупка на кавала защото и до сега никой не ни базареше за слива.Има една приказка АКО САМ НЕ СИ ПОМОГНЕШ И ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА ТИ ПОМОГНЕ, така че трябва първо да се защитаваме българските интереси и след това на другите държави защото те точно това правят.
  • 12 681 БГ

    11 8 Отговор
    Ами НЯМА закакво да ги гони ? За на простите Англичани глупостите . Виновни са САЩ и Англия !
  • 13 Невинна е Русия

    9 12 Отговор
    Русия е невинна
  • 14 1914

    12 11 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Саше":

    Кой ще излезе на улицата бе? Аман от тия впиянчени руснаци! Продали са те и са те купили 100 пъти, ти на улицата ще ми излизаш! Тиква!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 15 1915

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Боцмана":

    Ти не мислиш грам, това е ясно! Чудно кой е писал вместо теб?
  • 16 Ръмбел

    4 11 Отговор

    До коментар #14 от "1914":

    А теб кой те купи?
  • 17 Иванов

    12 6 Отговор
    Поне Макаров трябва да се изгони, защото той активира руската агентура тук и човек не знае вече в Русия ли е, или някъде другаде. И Лукойл трябва да бъде спрян или одържавен, защото в сегашното си състояние генерира само пари за корупция и предателство и за нищо друго. А руснаците нито са ни приятели, нито пък братя, особено днешните. Руснаците са ни врагове и най- върли зложелатели.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тодоров

    2 11 Отговор
    Каква солидарност и подкрепа искат британците от нас, българите. В исторически план кога са се застъпили за България ? Напротив, винаги са искали нашето унищожение, винаги са искали да ни откраднат историята, за разлика от шотландци и ирландци. Онази овца МЕЕЕЕЕЕ........Й само блее и сънува руска заплаха. Като се правим на толкова солидарни с англичаните, що не вземем да НАПУСНЕМ като тях Европейския съюз. И се чудя, защо нашите тъпи политици все още им обръщат внимание, а не им кажат да си е............. ..........та. Винаги с Германия, никога против Русия.

    Коментиран от #21, #24, #25, #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тошо

    1 6 Отговор
    Абе младежи тя Великобритания не обяви ли Брекзит? Тя вече не е член на Еврозоната защо трябва сега да се съобразяваме със нея? Това си е неин проблем защо занимава светът със нейните глупости?
  • 23 Реалист

    2 5 Отговор
    Хахахахаха - руснаците, "новите евреи" и ние ще ги спасяваме.
    Бат Бойко трябваше да обясни на останалите в НАТО че при нас "спасяването" е традиция и ни е жал за ушанките - шпиони...

    Най-добре да скъсаме дипломатическите отношения с копейките и да им национализираме имотите по Черноморието и Банско. Аз съм си харесал на една мамаша апртамента вече... А, да не забравя - и на Гергов колата също съм си харесал - ГЕРГОВ НАЛИ Е С РУСКИ ПАСПОРТ, ЩЕ ИЗГОНИМ И НЕГО
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Абе, тадаров

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тодоров":

    Абе, тадаров, да си чувал за Уйлям Гладстон?

    А да си чувал че 1885 г., га любимата ти рАЗИЯ насъсква Сърбия да ни удари в гръб, що Турция не ни напада?

    Ей, тва рубладжийските газопроводи освен тъпи сте и мързеливи - прочети нещичко извън опорките, може и 4-та мозъчна гънка да ти се заформи, не боли!
  • 27 по-голяма гнус

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "голяма гнус":

    Що, вие комуноидта за 100 г. сменихте името 104 пъти. А лидерите ви са секс девианти от "великия" илич, каменев, зиновиев, микоян, джугашвили, та до днешните станишеф, выгенин, кальфин; жужето богатир пък е едновременно и ляворезбован, и фили малки момченца...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове