Last news in Fakti

3 Април, 2018 16:50 4 748 33

Дъщерята на Цветан Василев: България е доведена до национална катастрофа

  • радост василева-
  • цветан василев-
  • национална катастрофа

Говорейки за отчайващото ниво на образованието, тя казва, че България е на предпоследно място в ЕС и по индекса DESI

Дъщерята на Цветан Василев: България е доведена до национална катастрофа - 1

"Един от приоритетите на българското правителство (в момента, докато сме председател на ЕС) е бъдещето на младите хора в Европа. Намирам това за иронично, тъй като българското правителство най-вече има експертиза да мотивира младите хора да напускат страната, а не да ги окуражава да останат."

Това казва в своя видеостатия Радосвета Василва - д-р по право и дъщеря на Цветан Василев.

"Всъщност, много от моите приятели, които напуснаха България, за да учат другаде навремето, не само вече имат чужди паспорти, но и решиха децата им да не кандидатстват за българско гражданство. Проучване на общественото мнение, което проведох в туитър, потвърди, че българите са склонни да се откажат от гражданството си, особено ако придобият "привлекателен" чужд паспорт", казва тя.

Радосвета Василева, както и баща й, и майка й, живее извън България. За нея има заповед за арест.

"Серия от некомпетентни правителства докара страната до национална катастрофа – слабата икономика, мегакорупцията, намаляващите преки чужди инвестиции и липсата на върховенство на закона са само част от предизвикателствата пред държавата", пише дъщерята на бившия собственик на "банката на властта", в която по повеля на разнообразни правителства се държаха над 70% от държавните ресурси.

Говорейки за отчайващото ниво на образованието, тя казва, че България е на предпоследно място в ЕС и по индекса DESI (Digital Economy and Society Index), който измерва цифровата конкурентоспособност. Т.е. голяма част от българите нямат базисни цифрови умения.

Освен че няма стратегия за създаване на работни места за младите, според Василева тук определяща е шуробаджанащината при намиране на препитание, а не уменията.

"По-важно е кого познаваш, а не каква ти е квалификацията", отбелязва Василева.

Във видеото младата дама, която се определя и като "обществен активист", прави обобщение на ситуацията и, разбира се, акцентира върху липсата на върховенство на закона (самата Василева е д-р по право на Лондонския университетски колеж University College London, (UCL).

"Дори и да имате идеи и да желаете да започнете частен бизнес, може да срещнете сериозни трудности. България не е правова държава. Един от основните проблеми е неуважението на правото на частна собственост.

България неслучайно заема чак 85-о място в International Property Rights Index (Международен индекс за правото на собственост) след провалени държави в Азия и Африка."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наглост страшна

    35 35 Отговор
    Да, и баща ти е един от виновните за това!!! Мекере такова

    Коментиран от #2, #5, #8

  • 2 Антон

    46 13 Отговор

    До коментар #1 от "наглост страшна":

    Ти верно ли верваш че само баща й е виновен за това. Хайде тези ги разправяйте на бабите пред блока.
    Та значи викаш човека мастит банкер, чрез банката си държи всички интересни бизнеси, частни самолети, политиците му ходят на крака в кабинета, някакви къщи на женевското езеро, дъщеря му и тя си има банка, живеят по начин, по който ние дори не може да си представим и изведнъж този човек решава: събужда се една сутрин и започва да точи пари от банката, изнася ги с чували, с ясното съзнание че тласка банката към фалит, в резултат на което ще се превърне във враг номер 1 на държавата, ще живее в изгнание в сърбия, ще трепери дали няма да го извлачат някоя нощ към България, не може да пътува никъде щото го търсят от интернпол.хаха тези нали ти казах къде да ги разказваш

    Коментиран от #3

  • 3 не сме народ

    21 8 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    А ти верно ли не можеш да четеш на Български език, че съм написал че е един от виновните, демек има и много други. Само това ми е достатъчно да разбера, колко имаш под шапката :) жив и здрав

    Коментиран от #12

  • 4 Обективно вярно

    14 5 Отговор
    Ами да , всеки изчезва поединично че все повече ни тикат към евразия. Затварятли границите пак няма мърдане за 55 години и пак корекоми и чакане за коли и луксозни стоки. Правителтсвото не прави почти никакви европейски реформи , просто си кадрува и лап
    а европарите. Лошото е че след 2 години няма да има евросубсидии.
  • 5 Я изкарай Гано

    29 6 Отговор

    До коментар #1 от "наглост страшна":

    Краха на ЦКБ бе режисиран от държавата на 200%, защо нападате дамата? Тя казва откровената истина, която споделяме и ние помежду си. Народа е във фаза "апатия" и "спасение по единично" или както беше казано - "не емиграция, а евакуация". Едно е ясно - и утре да се тръгне за някъде, няма да е късно...

    Коментиран от #6

  • 6 ВАЖНО

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Я изкарай Гано":

    ЦКБ не е имала никакъв крах, краха беше на КТБ, имат само една обща буква....явно и Вие не знаете къде се намирате, на планетата земя ли....или на Мелмак при Алф :) след това не мисля, че има смисъл да се коментира каквото и да е с Вас , жив и здрав да сте
  • 7 Гост

    7 6 Отговор
    Ти ма,общественичке,да яде кифтетата не рива!
  • 8 прост народ

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "наглост страшна":

    Кое ее Наглост,кой е мекере нещо не мога да схвана простия български народ който е под робството на Пеевски и компания марудери.Кога ще си отворим очите ?????????????????

    Коментиран от #11

  • 9 анонимен

    4 8 Отговор
    госпожице Вие да не сте агент на Кремъл, поради което се опитвате да всявате размирици сред населението в държавата? Каква е причината за окупацията в Сърбия на г-н Василев?
  • 10 Ало

    2 4 Отговор
    Никога един не е виновен винаги в килото има много виновни че е обвинен Василев от многото виновни не означава че е така празноумците го вярват но те са стари хора с комунистическо мислене което им дава не повече от 40години живот и след това България ще е по-добре
  • 11 четете и поумнявайте

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "прост народ":

    Въпросът ви е риторичен, отговора е в поста....по - разбираемо едва ли може да се напише. А че народа е прост, прост е! Тук съм съгласен, само пропуснахте да отбележите, че е и страхлив и наакан този народ, ако може да се каже народ......друг НАРОД, отдавна би променил статуквото си и омерзеното си състояние в което вегетира. Преди 150 год Пенчо Славейков пише кратко стихотворение за НАС Българите, и мисля че още тогава е разбрал що за хора сме....
  • 12 Антон

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "не сме народ":

    Хайда да ми обясниш след като имаш много под шапката. С какво василев е виновен?
    Това че тримата дебели чрез силата на държавата в лицето на всички институции и медии включително събориха банката за да налапат печелившите активи.
    Дори и най-слабата държава е в пъти по-силна от който и да било бизнесмен пък бил той и цветан василев.

    Коментиран от #14

  • 13 хахаха

    5 1 Отговор
    Платените драскачи, ашкул съм , изкарахте днеска за една салата с една ракия от на Цар Киро партидата, да се продадеш е висша форма на малоценност.
  • 14 Странно

    5 10 Отговор

    До коментар #12 от "Антон":

    Ти да не би да си адвокат на г-н Василев? :) Понеже вече уточних, че нямаш определени качества, не мисля че трябва да продължа диалога с теб.....нямаш данни за това, като прочетеш поне един вагон с книги мога да се опитам да разговарям с тебе.

    Коментиран от #15

  • 15 Антон

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Странно":

    Дай по същество, недей да се правиш на умен!
    Ама тъй като няма какво да кажеш и започваш кой колко е умен, колко е чел и колко е напред.
    Но тъй като не знаеш нищо за мен хайде у лево да си четеш литературата.
  • 16 Plovdiv

    9 4 Отговор
    Какво стана с чувалите с пари?! Май същото, което и с Оръжията за масово унищожение в Ирак... И двете ги имаше само в малоумното съзнание на политиците. Първите окрадоха една печеливша банка, с дейното съучастие на бойко борисов, а вторите разрушиха цяла държава.
  • 17 Стоян

    5 8 Отговор
    Държавата почти до катастрофа я доведе Цветан Василев преди 4 години като източи над четири милиарда от КТБ.
  • 18 аааааа

    9 2 Отговор
    Право хортува момата..
    Ама, кой да чуе..
    Вместо да вземем гьостериците и да ги изгоним тия крадци и измамници и мафиоти - ние чешем пръсти по клавиатурите.
  • 19 999

    6 1 Отговор
    Боеко, четеш ли?
    То само с Оцеола не става.
  • 20 Реалист

    4 0 Отговор
    "Освен че няма стратегия за създаване на работни места за младите, според Василева тук определяща е шуробаджанащината при намиране на препитание, а не уменията".. Ей това е цялата истина и затова сме на това дередже!
  • 21 Мария

    3 3 Отговор
    Заради такива като татко й на тази България е доведена до национална катастрофа!
  • 22 кошмар

    1 2 Отговор
    По минусите, които е събрал първия пост, може да се съди че на територията на този кенеф наречен БГ, са останали наистина само олигофрени, хора без критично мислене, хора издигайки на пиедестал простотията и чалгата, шлаката на обществото.....или както един професор на скоро се изрази за дебилите....само че аз ще го поправя, дебилите са не 80% а 90% поне!
  • 23 ПАцо

    1 1 Отговор
    Тая вместо да се завре в миша дупка, кво ме занимава със себе си? Че пък ще ми анализира и дава оценки?! Марш с татко ти на некой див остров и се кръсти, че дишате бе, крадливи мишоци!
  • 24 ХММММ

    1 1 Отговор
    На малката госпожица искам да и кажа, че повечето от нещата, които е написала са верни, и ако е такава за каквато се представя е трябвало преди фалита на КТБ да отстоява позицията си, но има и друго, добре, че се скараха помежду си за да се прекрати беззаконнието с КТБ. В противен случай баща и сега щеше да бъде богат като шейх, а народа още победен. Защо 2 години преди фалита, банката на баща и даваше по 8-9% лихва, а останалите банки даваха 2-3% и по време на януарските протести хората брояха на обратно оставащото време до рухване на пирамидата. Само баща и не е рзбрал, че банката му е пирамида.
  • 25 Симо

    2 1 Отговор
    Леле колко дирижирано изказване. Само Василев може да режисира толкова нагло изказване.
  • 26 Иван Христов

    3 0 Отговор
    И един от виновните за състоянието на бюджета и държавата е именно татко й - фараон Цецо Василев!
  • 27 СЪДБАТА 5

    1 0 Отговор
    ЗАСЛУЖАВАШ СИ СЪДБАТА
  • 28 гошо

    0 1 Отговор
    Много интересно, дами и господа. Само не можах да разбера тази хубава жена агент на Путин ли е, на Кремъл или е засекретена комунистка. Но най много искам капацитетите да обяснят по какъв начин госпожицата ни бута към Евразия. И размирици предизвиквала. Богата фантазия няма що. Прав е Бойко, такъв е материала. Кой го обучи не знам, но положението е трагично. "Надежда всяка тука оставете".
  • 29 осем

    0 0 Отговор
    За съжаление ..!
  • 30 1234

    0 0 Отговор
    Антоне ,чети хубаво преди да обвиняваш №1
  • 31 Антимошенник

    2 1 Отговор
    Докато двама се карат управляващата вихрушка краде милиарди!
  • 32 Велев

    3 0 Отговор
    Банката пирамида на баща й успя да се развие толкова бързо благодарение на шуробаджанащината и далаверите. Тя има късмет, че се е родила в България! Ако подобна нагла кражба се беше случила в друга страна членка на ЕС тя, баща й и майка й отдавна щяха да са останали по бели гащи и да лежат зад решетките.
  • 33 До всички

    0 0 Отговор
    Чета и нали сме най-умните на света - дайте акъл какво от утре да направим. Миналото го разбрахме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове