Last news in Fakti

20 Април, 2018 20:45 2 124 27

Тагарев: В управлението има хора, които работят за излизането ни от ЕС и НАТО

  • цветан цветанов-
  • тодор тагарев

Спорът между президента Радев и Цветанов бил и политически

Определено в управлението има хора, които работят за излизането на страната от ЕС и НАТО. Това коментира в предаването „Лице в лице“ съпредседателят на Атлантическия съвет на България и бивш служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

Той посочи например Волен Сидеров, който е председател на парламентарна група в управляващата коалиция и зам.-председател на парламента, но той и други депутати от „Атака“ посетиха Крим и „декларираха своята категорична и ясна проруска позиция, позиция, която противоречи на всички становища от страна на ЕС и НАТО и България – самостоятелно и като член на тези две организации“, каза гостът.

„По отношение на декларацията на Цветан Цветанов не бих бил толкова краен, но изпитвам известни притеснения, когато прочетох документа, внесен за обсъждане вчера на КСНС, и сравнявайки го с декларацията, с която излезе президентът вчера“, допълни Тагарев.

Проблемът не бил в това, което документът казва, а в това, което пропуска да каже.

Той прави внушението, че има едни лоши, заради които средата за сигурност става притеснителна и нарастват проблемите, които имаме да решаваме, посочи Тагарев. И всички тези лоши, които са изброени, са наши ключови съюзници от САЩ, Великобритания, Франция. В същото време документът пропуска много ключови неща – пропуска да каже, че режимът на Башар Асад продължава да извършва престъпления срещу своя народ и човечеството, използвайки химическо оръжие, че този режим е на власт, благодарение само и единствено на подкрепата на Русия. Казва се, че САЩ, Великобритания и Франция нанасят удар спрямо капацитета на Асад да разработва химическо оръжие без санкция на Съвета за сигурност, но се пропуска, че няма такава санкция, тъй като Русия ѝ се противопоставя и пр., изтъкна гостът.

Спорът между президента Радев и Цветанов е и политически, и идеологически в някакъв смисъл, защото правителството подкрепи общите позиции на ЕС и НАТО. Позицията на президента в някаква степен противоречи на позициите на НАТО и ЕС с недоизказаните неща в нея. „Може би президентът се опитва да оспори позицията, взета от българското правителство“, каза Тагарев.

Той припомни декларираното от Радев намерение да посети Москва и добави: „Въобще не мога да си представя какво г-н Радев би могъл да постигне с една визита в Москва, с изключение на факта, че Путин ще може да демонстрира, че единството в ЕС и НАТО е разбито“. Едно такова посещение може „да затвърди посоката на поведение, с която ние ще загубим още много милиарди“, добави той.

Според него в сделката за ремонта на МиГ-овете, която военният министър Красимир Каракачанов подписа, не са защитени българските интереси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    64 5 Отговор
    Направете референдум и да се реши веднъж и за винаги. Ама смеете ли?
  • 2 vvvvv

    53 9 Отговор
    Атлантическият съвет се е доказал като антибългарски. Никога досега не е поставил БЪЛГАРСКИЯ интерес пред чуждия. А и продължава да лансира КРАДЛА . Много пари са вложени в нея и в тях.
  • 3 Ник

    38 9 Отговор
    Гледах интервюто с него... Видимо е на заплата в някое от НПО-тата и освен това е в изгода на ГЕРБ.
    - Не си съгласен с решението им то тогава си или комунист или си ориентиран на изток! - А! - Забравих! - И събаряш държавността!
    Това са обикновено думите на Цветанов и хората около него.

    НЕНАВИЖДАМ ГИ!
  • 4 Маркс

    34 5 Отговор
    Е па нема лошо! На Велика Британия кво им е? На Швейцария кво им е? Е, нема кой да гали Винету по тиквата, ама ще го преживеем.

    Коментиран от #5

  • 5 Васирий Иванович Чапаев

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Маркс":

    Маркс, ти много империялистически го даваш. Май пак си свършил парите, чифу?!

    Коментиран от #17

  • 6 777

    23 7 Отговор
    Не го слушайте, той е платен човек.
    Рееферендум и сме вън, то е очевидно.
  • 7 матейко

    28 1 Отговор
    Този е поредният ИБРИКЧИЯ на ХРАНИЛКА
  • 8 2448

    25 3 Отговор
    НАТО не ни ли разорьжи за да сме по лесни на Турция!
  • 9 Къв е тоя боклук

    26 6 Отговор
    На всяка цена Бг трябва да напусне този съюз!!!! Те искат територията ни само за война срещу Търция и въобще не се интересуват от БГ като държава, особено като народ!!! На път сме да станем бойно поле, докато ония на Запад си живеят лежерно в своите МЕГА ИМЕНИЯ! Самата идея за ВОЕНЕН ШЕНГЕН доказва плануваната скорощна война!!! Да ходят да се бият с наемниците си в Сахарската пустиня тия уродливи утайки, а не да рушат хубава природа и да съсипват живота на миролюбиви граждани
  • 10 onq s konq

    16 6 Отговор
    На тия които искат референдум за излизане от НАТО и ЕС ще кажа:Никой няма да ви направи референдума,ако сами не си го направите!А е просто-събирате около едни 10 милиона лв/изборите струват около 24-25/ и почвате!Трябват обаче и хора за агитация ,реклама,а вие тука почти 80% живеете в чужбина и най-вече в Русия...Наистина не знам как да ви помогна,но обещавам да ви стискам палци!
  • 11 Голям прос

    23 5 Отговор
    Сърбия водиха война, не са в ЕС и НАТО, а са по-добре от нас. Нещо не разбирам. Не ги харесвам, но как се оправят?
  • 12 патриотъ

    27 2 Отговор
    Наврете си и нато и европейския съюз някъде отзад и недейте да воните и да лъжете хората,защото с лъжите си вие станахте богати и заровихте народа в мизерия, по стандарт 67 в света след африка!Срам и позор за България сте всички досегашни управници и затвора плаче за вас,но и това може някой ден да стане!Господ забавя,но не забравя!
  • 13 ИВАН ГРОЗНИКА

    5 18 Отговор
    Какъв референдум с такива промити мозъци ? Слънцето изгрява от запад. Руснаците са честни и по презумция невинни. Всичко що е руско и мирише на повръщано е качествено. Какъв референдум? Пробвайте се с въпрос: .. Искате ли да живеете като швейцарците без да плащате нищо и жените да са общи... 99, 99% Да. И какво от това ? Референдумите са за хора, родени и израсли без червения, вонящ на водка бацил.
  • 14 Abee

    22 1 Отговор
    10 години сме в ЕС и масово българите стават по-бедни, мръсотията по-голяма, смъртността рязко се увеличи и стигнахме до 2ри и 3ти места и то трайно!!! Еб*и го и съюза, а ни обещаваха подреден живот и край на диващината, но май стана обратното - диващината и хаоса се увеличиха. Само мутрите спечелиха
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ежко

    15 1 Отговор
    Лошо няма Радев да посети Путин! Путин като се срещна с Макрон това означава ли, че Франция се кани да напуска НАТО? Истината обаче е, че дори да предположим, че Радев е за излизане от НАТО, то няма как да стане. Това което притеснява Тагарев обаче е, че доста от българите са против НАТО и ако излезем, рязко ще трябва да си търси друга работа и действително ще загуби пари! А колкото до НАТО -ние сме в него т.е. част сме от световен агресор и няма какво да се гордеем с това!
  • 17 Маркс

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Васирий Иванович Чапаев":

    Ще го давам както си искам. Искаш ли да видиш къде ми дреме за нещастното ти мнение.
  • 18 Гост

    20 3 Отговор
    Поредният полу идиот.Да им се чуди човек,на какво основание ги назначават на високи длъжности (видях ме я,фризьорката).Да питаме и онова еврейче с трабанта,дето ни загроби с НАТО,колко парички прибра рушвет,от еврогейците!!!Референдум и излизане на България от НАТО И ЕС!!!

    Коментиран от #19

  • 19 Психиатър

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Не се прав ! Той не е полу- идиот , той е пълен идиот ! Такива ,като него /например крадливата Е.Поптодорова / са с продажна психика и затова лесно ги наемат в такива "Атлантически" антибългарски организации ! Тези хора са гнусни и отвратителни ! Създадени са да бъдат мразени !
  • 20 Румяна Костова

    9 3 Отговор
    Крим посещават и депутати от ЕС.Особено са активни немците,разбира се от опозицията.Разхождайки се там те са изумени,че действителността не отговаря на описаната от пропагандата в техните страни.Но Тагарев откъде да ги знае тези работи.Да бъдем реалисти,няма да ни оставят никога да излезем от НАТО.Вижте как са се разбързали да приемат сърби и македонци.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Расулюлах

    3 0 Отговор
    Супер без нато и ес..народа келепир не виде
  • 24 стоян

    0 0 Отговор
    Браво за Иван Грозни
  • 25 ПЪТЯ КЪМ ОЦЕЛЯВАНЕТО

    6 2 Отговор
    САМО СЪЮЗ С РУСИЯ, МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОР РАЗКАПВАНЕ.
  • 26 зулус

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Определено в управлението има хора, които работят за излизането на страната от ЕС и НАТО. Това коментира в предаването „Лице в лице“ съпредседателят на Атлантическия съвет на България и бивш служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

    Тия хора се казват българи и никой не ги е питал искат ли ЕС и НАТО
  • 27 Ранко

    3 1 Отговор
    А каква работа имаме в ЕС,и НАТО???Нека г-н Тагарев обясни.Той може и да има полза,но обикновенните хора нямат.ЕС,ни смуче кръвчицата.Храним цяла гейска Европа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове