Last news in Fakti

22 Април, 2018 18:41 1 848 9

Спасиха мечета в Доспатско

  • мечета-
  • доспат-
  • мечка

Търсят майка им край Барутин

Три мечета без майка на възраст не повече от четири месеца са спасени при съвместна акция на МОСВ, РИОСВ – Смолян и фондация „Четири лапи“, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Те били забелязани сами на асфалтов път край село Барутин в близост до река. В продължение на няколко часа е търсена майката, но не е била намерена.

Мечетата са още кърмачета и затова веднага са били транспортирани в спасителния център в Белица (т.нар Парк за танцуващи мечки). Там специалисти ще поемат грижите им.

Междувременно в района на Барутин ще се поставят фотокапани, за да следи дали майката на мечетата ще се появи. Ако не бъде открита в рамките на следващата седмица, мечетата ще бъдат настанени в обект в Гърция, който е специално за осиротели мечета. В него те ще бъдат подготвени за връщане в естествената им среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    16 5 Отговор
    Гърците по кадърни ли са от нас бе, та там ще ги давате?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 кучето шаро

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Явно да...
  • 3 Работа и далавера

    23 1 Отговор
    Вече и животните ще изгонят от България!!Продажни политици и продажни защитници на животните!!Само усвояване и прибиране на всичко до което се докопат на българските разбойници и Торбалановци......

    Коментиран от #4

  • 4 ОБРАХА ЗЛАТОТО И ПЕЧЕЛИВШИТЕ

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Работа и далавера":

    НИ ПРОМИШЛЕНИ ОТРАСЛИ И ТАЛАНТЛИВИ МЛАДЕЖИ.СЕКЪТ ГОРИТЕ И ГИ ИЗНАСЯТ ЖИВОТНИТЕ ОТ ГОРИТЕ И ЗООКЪТОВЕТЕ ИЗНАСЯТ ЕФТИНИЯ ТОК ИЗНАСЯТ И ЗА НАС ОСТАВИХА ДА ИЗДЪРЖАМЕ РОМИ И ПОЛИТИЦИ...
  • 5 тук само мангите са важни

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    За съжаление да и наистина полагат много грижи за мечките си! Там имат някакъв шанс тук без майка за съжаление не.
  • 6 Goshe

    4 1 Отговор
    Майката е убита от бракониери

    Коментиран от #7

  • 7 дедо Шишарко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Goshe":

    Не от бракониери ,а от ИЗРОДИ!
  • 8 турист

    1 0 Отговор
    Майката е убита и то не от кой да е! Нелегално се продава и месо от мечки, елени, сърни, а техният лов е забранен! Контролът в горите е нулев и ще ви разкажа. Имам къща на края на едно село и редовно чувам ловни пушки не само събота и неделя, ами и през седмицата. Започнах да звъня на полицията, но се оказа, че от близкия град има полицаи и ловната дружинка и всичко се потулва и размива. Казват ми да не им се мешам и да си гледам двора! Представяте ли си какви наглеци? След това започнах да се обаждам на 112 и научих и съседите да звънят. От там ги е повече страх, защото телефонът е национаелен и може да стигне до окръжната прокуратура, или до медиите, както ги заплаших. Върхът на наглостта беше, като стреляха под оградата, докато имаше деца и тогава вече се обадих на горското в областния град и ги заплаших, че ако не дойдат, съм снимал всичко и ще го пусна в медиите. Те дойдоха след 1 час и ловния излет на мутрите бе прекъснат още в зародиш на обяд. Хубавото е, че днес ловците са много мързеливи и ходят само докъдето стигат джиповете. Няма ги онези ловджии, които са ходели с пушки по 30 километра на ден и това донякъде спасява животинките. Лошото е, че куцо и сакато може да си купи много точни карабини с мерници и е много лесно да стреляш подло като снайпер от далече животинче, което не те чува. Горските също са мързеливи и само се возят с джипове, никой не навлиза на обходи в горите, за да ги пазят, или да следят популациите. В горите се сече толкова, ко
  • 9 турист

    1 0 Отговор
    В горите се сече толкова, колкото никога не е сечено и това също много пречи на дивеча. Другият проблем са бездомните кучета и котки, които живеят около горите. Те ядат малките зайчета и птици, дори и малките сърнички и глиганчета биват изядени от кучета понякога, което е страшно. Относно мечките, техните лапи са голям деликатес. Продават се на черно на баровци и в ресторанти, където се предлагат под масата на "наши хора" и ги няма в менюто. Останалото месо от мечката се смила на кайма, заедно със свинско, за да не е толкова сухо. Малките мечета гърците ще ги продадат на зоологически градини в чужбина и те няма да се върнат повече в Родопите. Някой е взел пари за тях, а е възможно майката да е ранена или прогонена от ловни кучета, тя никога не си оставя малките без надзор. Интересно ми е кога ще ни писне и сами ще си оправим положението с цялата държава - и в горите, и с престъпността, и корупцията сред съдии, лекари, полиция и администрация. Този месец май още две цели семейства близки приятели емигрираха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове