Last news in Fakti

30 Април, 2018 21:29 4 870 38

Погват 40 майки за отказани ваксини в Пловдив

  • ваксини-
  • майки

Глоби от 50 до 100 лева грозят 40 майки, които са отказали задължителни имунизации на децата си. Преди да се наложат санкциите, до родителките ще бъдат изпратени писма с обратна разписка да се явят в РЗИ за разговор. Това бе оповестено на работна среща в здравната инспекция в Пловдив, на която присъстваха представители на пациентски и ромски организации и на общината, съобщава „24 часа“.

"Практиката ни е да провеждаме срещи със семействата, за да се опитаме да ги убедим в необходимостта от ваксините. Благодарение на тях смъртността от инфекциозни заболявания у нас е спаднала рязко", обясни д-р Петринка Крачанова от РЗИ. И даде пример с детския паралич, от който има само единични случаи след 1958 г., когато е започнала имунизацията срещу него.

"Много образовани майки се подвеждат от форуми и отхвърлят ваксините, рискувайки здравето на децата си. Обжалват глобите в административния съд не заради размера им, който е нисък, а защото приемат за своя кауза войната срещу имунизациите", посочи д-р Крачанова. Такъв бил случаят със съпруга на бивш летец от карловското село Иван Вазово, на чиито 5 деца не са поставени никакви ваксини. Жената е оспорвала в съда всички санкции от РЗИ. По думите на д-р Крачанова в момента имало яростна съпротива срещу тривалентната ваксина против морбили, паротит и рубеола.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баща

    169 4 Отговор
    И като имаш приятел, чието дете е аутист именно след ваксинация, какво да ти е мнението за ваксините?!?
    И моля, моля - не форумите изграждат мнението и позицията на родителите, а личните примери. Привери от нашия живот.
  • 2 вес

    170 3 Отговор
    Детето ни няма нито една ваксина и е най-здравото в класа си. Няма сила, която да ни накара да му сложим ваксини. През 1-2 години ни търсят да ни заплашват, че щели да ни спрат детските, ако не го ваксинираме и всеки път им отговаряме, че са големи патки, защото никога за тези 12 години не сме получавали детски. Почти във всяка фамилия, която познаваме има по едно увредено или починало дете от прекрасните им ваксини. Между другото всички автоимунни заболявания се провокират именно от ваксините и ако имате такива не търсете причината другаде
  • 3 Да бе даже от турските ще сложа!

    159 2 Отговор
    Нестига ,че ни избиват с храната(като лабораторни мишки)а сега и сваксините още от бебета та да неможе и 20 г да живаят хората!да си бият депутатите на тяхните кооопиленца!!
  • 4 Зорлем

    148 1 Отговор
    Охо, ще правим хубост насила? Интересно...
  • 5 Борис

    143 2 Отговор
    И от тези 5 деца колко са развили болести от които ваксината претпазва бе г -жа Крачунова?
  • 6 Гост

    132 3 Отговор
    В АДА ще горят тези които тровят децата ни!!!
  • 7 123

    127 1 Отговор
    Гадове продажни!
  • 8 жжж

    124 2 Отговор
    Хора,пазете децата си от тези отрови!!!
  • 9 Майка

    120 2 Отговор
    В САЩ има много заведени дела и не малко спечелени,от родители на деца които са получили усложнения,заболявания и каквото се сетите лошо в следтсвие на ваксините.
  • 10 DDD

    113 2 Отговор
    Живота и здравето на децата ни струват повече от мизерните ви детски!
  • 11 Майка33

    103 3 Отговор
    Няма нищо случайно на този свят!
    И вредата от ваксините не прави изключение!!!
  • 12 Сузи

    103 2 Отговор
    Всичко е бизнес,интереси и лицемерие.
    Човешкият живот и здраве пет пари не струва.
  • 13 Mimi

    90 2 Отговор
    Напълно съгласна съм с всички мнения!
    Боже,пази децата ни!

    Коментиран от #29

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Трагедия

    85 1 Отговор
    Дано живота жестоко ги накаже тези които причиняват това на децата!
  • 16 Fifi

    90 1 Отговор
    Ако ще и в затвор да ме пратят,няма да позволя да тровят децата ми!
  • 17 Меркурий

    93 0 Отговор
    Откога държавните чиновници, интересите на фармацевтичните компании и незнам си кой, мислят повече за децата ни, отколкото майките им? Тия дето са ваксинирани какво ги притеснява, нали децата им са "защитени", защо налагат мнението си над останалите?
  • 18 Аззз

    89 1 Отговор
    Ужасена съм от жестокоста на този свят,щом е способен умишлено да трови децата които са нашето бъдеще!
  • 19 Пазете се

    86 0 Отговор
    Това е геноцид над бъдещето на човечеството!
  • 20 Мъка

    89 0 Отговор
    Мъка е човек да наблюдава с широко отворени очи и безпомощно,как този свят става все по лош и с все по лошо бъдеще!
  • 21 Съпротива

    90 0 Отговор
    Съпротивата ще става все по голяма,срещу тези отрови с които тровят най милото ни,децата ни!
  • 22 Истина

    92 0 Отговор
    Всяко изкуствено лекарство,евентуално може и да лекува нещо,но със сигурност същевременно на нещо друго вреди.
  • 23 Гост

    6 98 Отговор
    Мале тук само луди са се събрали

    Коментиран от #24

  • 24 Гостенка

    87 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Личи си,че нямаш дете!
  • 25 Гост

    5 77 Отговор
    Аз имам дете. И е имунизирано. И няма никакъв проблем. Медицинско лице съм и знам прекрасно ползата от имунизации. Така се грижа за бъдещето на детето ми. Аз също имам имунизации, слагани през годините. Направо ми е болно като гледам толкова уж образовани хора да разсъждават така за децата си, като си мислите, че едва ли не сте открили Светия Граал. Ползата от имунизациите е доказана и приета из целия свят. Ама нали света отива по дяволите с разните му там изкривявания като...
  • 26 Гост

    6 74 Отговор
    ....като вегани, джендъри и тн. Та ето ви още едно изкривяване - отказ от имунизация за децата Ви. Дано да са Ви живи и здрави, наистина. Не смея да си помисля колко са опасни вече забравени заболявания, за които няма лечение ако не дай си Боже бъдат отнякъде прихванати. Тогава човек ще си блъска главата заради ината и глупостта си. Вие си знаете, никого не упреквам, наши Вие сте имунизирани...ама децата Ви не са и това е плашещо. " Правото на живот на децата стои по напред от правото на родителя да избира"

    Коментиран от #27, #30

  • 27 дохтор

    63 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Дохтор Ох-Боли да не се обажда.
  • 28

    4 70 Отговор
    Добре че здравия разум надделява и 99% от децата са имунизирани. Има болести които в България не съществуват от 50-60 години а сега се завръщат периодично заради липса на имунизация. Родителите чиито деца не са имунизирани е желателно да не пътуват в държави в Африка и Азия може да е фатално за тях. За имунизираните няма проблем.
  • 29 Коментар

    28 0 Отговор

    До коментар #13 от "Mimi":

    Мойто не го ОПАЗИ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 антрашпиц

    40 2 Отговор
    Имам дете аутист и никога повече няма да сложа ваксина на бъдещото си дете.Поне не онази дето се слагаше на годинка..

    Коментиран от #35

  • 35 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #34 от "антрашпиц":

    Аутизмът е психично заболяване, вследствие на приблеми в развитието на мозъка още преди раждане. Смята се, че е генетично наследствено. Никъде в специализираната литература не се споменава, че от ваксина се става аутист. Съжалявам за детенцето, наистина. Но и недейте да заблуждавате хората с такива изказвания, масовата заблуда лесно се възприема от повечето хора. Българинът е глупав. Съжалявам и за това, но е така. Чул недочул, вярва безусловно както му отърва, и се смята, че разбира от всичко. Лошито е, че убеждава и останалите, и те като овце вярват също.

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Лъжец

    5 4 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Долен лъжец!
    Засрами се!
  • 37 Майка на аутист

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Засрамете се и се радвайте, ако нямате дете увредено след ваксина. Моето обаче получи "бъг в системата" веднага след ваксина. Поне живеем в дигитална ера и имам клипове,снимки и още купища изследвания,че детето ми беше наред. А изследванията след това доказаха,че има един куп токсични елемемти в кръвта и имунната му система се беше "сринала". Само човек, който не го е сполетяло, не може да повярва. Всеки носи отговорност за своето собствено дете.
  • 38 Майка на аутист

    0 1 Отговор
    Засрамете се и се радвайте, ако нямате дете увредено след ваксина. Моето обаче получи "бъг в системата" веднага след ваксина. Поне живеем в дигитална ера и имам клипове,снимки и още купища изследвания,че детето ми беше наред. А изследванията след това доказаха,че има един куп токсични елемемти в кръвта и имунната му система се беше "сринала". Само човек, който не го е сполетяло, не може да повярва. Всеки носи отговорност за своето собствено дете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове