Last news in Fakti

3 Май, 2018 11:48 1 814 13

Симеонов: Очаквам посегателство срещу семейството ми

  • валери симеонов-
  • комисия по хазарт-
  • хазарт

Комисията по хазарта била пробита

Симеонов: Очаквам посегателство срещу семейството ми - 1

„За мен Комисията по хазарта е пробита и обслужва хазартните олигарси. Очаквам удари под кръста срещу мен и дори посегателства и срещу семейството ми", каза той.

Това каза пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов по повод предлаганата от него забрана за рекламата на игрите на щастието и ограничаването на продажбата на талончета.
„Талони се продават навсякъде. Само Българската православна църква не продава талони в храмовете”, поясни Валери Симеонов.

Той изложи за пореден път основните си мотиви да иска забрана на рекламата за хазартните игри: „Хазартът е болестно състояние, определено от СЗО като патологично разстройство. Държавата го подпомага със своята пасивност. Това е пандемия, която обхваща България. Разрушава се ценностната система на нацията. Внушава се, че без труд може да се успява в живота. Ежедневно сме свидетели, че възрастни жени пазаруват по 5-6 лева в магазина и за 10 лева си взимат талончета.”
„От хазарта Северозападна България не забогатява“, напомни той и се възмути, че постоянно има реклами за печалби, придружени с олигофренски усмивки.

48% от децата споделят, че семействата им редовно играят, цитира той данни от социологически сондаж. „На това трябва да се сложи край”, заяви Валери Симеонов.
По думите му на частните игри първо им е разрешена рекламата и второ въртят 3 милиарда лева, а единственото им задължение е да платят 15% такса по Закона за хазарта.
Вицепремиерът съобщи, че до края на седмицата ще получи отговор от обединените патриоти дали ще подкрепят предлаганите от него промени. Предстои и отговорът от страна на ГЕРБ.

Относно искането му за забрана за тютюнопушене, Валери Симеонов напомни, че няма заведение, в което човек да не излезе опушен. Той смята, че с исканите му промени, които разделят помещенията, ще премахне двуличието и напомни: „Тютюнопушенето е вредно“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    11 9 Отговор
    А вие за 30 год колко семейства Нападнахте, Разбихте и подложихте на Геноцид?
  • 2 Без хазарт

    22 2 Отговор
    Хазартът е взел колосални размери и обеднява и без това бедното население. Данъците са малки върху хазарта и определено трябва да се махнат рекламите от телевизията. Случая с забраната на пушенето само показва липсата на държавата. Точна атестация на управлението на ГЕРБ - никакъв контрол и всичко е оставено на самотек. Само усвояването на пари от ЕС не е така, но поради липсата на контрол, то си остава само краденето.
  • 3 Коментар

    16 3 Отговор
    Валерко.
    Предизборната Програма Защо не я спазвате а всичко си продължава по Старому.
    Само че този път и с Ваше Патриотично Участие.
    Имам Усещането,че съм Излъган
  • 4 Иванов

    19 2 Отговор
    Валери е много прав за талончетата. Да си мислиш, че можеш да спечелиш от хазарт е все едно да искаш да таковаш Дявола. Има и такива, но са единици.
  • 5 моя страна моя България

    2 9 Отговор
    Ми реално погледнато 15% хич не са малко за държавата........а хазарта е въпрос на личен избор, има най-различни видове хазарт и всеки може да реши за себе си дали и в каква игра да участва.
  • 6 комунист идиот

    10 6 Отговор
    Да,валери Симеонов е прав за лотариитъе. Но гласувайки за "патриотите" получих 100% ГЕРБ.А се кълняха,че никога няма да управляват с ГЕРБ.Измамен съм.
  • 7 Ads

    13 2 Отговор
    Данъкът трябва просто да се вдигне на 70%
  • 8 1357

    5 6 Отговор
    Трий народе, там е надеждата а не от този ......... .
  • 9 стоян

    8 2 Отговор
    Браво за Валери -Де да бяха и другите управляващи като него
  • 10 р4р444

    6 1 Отговор
    БРАВО,НО НЕ ДУМИ А ДЕЛА,С ТЕЗИ ПРАВОМОЩИЯ НЕ МОЖЕ НИЩО ДА НАПРАВИ,ТРЯБВА ПЪРВО ПРОМЕНИ В ЗАКОНА,НО ТОВА НЕ ЩЕ СТАНЕ ЛЕСНО,ЛОБИТАТА СА И В ПАРЛАМЕНТА
  • 11 гост

    4 5 Отговор
    Тоя па. Абе НУЖНИК кой ще се занимава с теб да ти вреди. Ти си си увреден. Просто недоразумение си ти. На другите избори те няма. Вече ще си се нагушил, ама така е като сме тъпи, че те избрахме. Мушенник. Нищо от това което обеща не свърши. Пионка.
  • 12 патриотъ

    5 1 Отговор
    Популизъм и евтини трикове!До сега мълчаха като наплюти мухи,а като взеха да наближават избори,се възползват от явното недоволство на народа по най-наболелите проблеми и ги вземат като лозунги!Що до сега нищо не направиха?И тоя е такъв и Марешки е такъв-един дол дренки!А пък иначе няма да е голяма загуба,ако изчезнеш от властта!
  • 13 ИСТИНАТА

    1 3 Отговор
    Този подляр е най-долната гнида която се е пръквала на политика - лицемерен, лъжлив, подляр който си гледа само собствения интерес - готов да продаде не само родината си, но и майка си за пари....това не е човек нищо човешко няма в този.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове