Last news in Fakti

15 Май, 2018 10:10 1 539 18

Токът, газта, парното и топлата вода поскъпват

  • ток-
  • парно-
  • газ-
  • топла вода-
  • петрол-
  • кевр

Увеличението ще е през лятото, ако се запази тенденцията на скок на цените на петрола на международните пазари

Токът, газта, парното и топлата вода поскъпват - 1

От юли се очакват по-високи цени на природния газ, парното, топлата вода и токът, произвеждан от топлофикациите по комбиниран начин, ако се запази тенденцията на скок на цените на петрола на международните пазари. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, цитиран от БНР. Той е на мнението, че все още е много рано да се направят точните разчети за евентуалното повишение на цените.

"Аз следя ежедневно тези цени и съм силно притеснен. Няма съмнение, че има сериозно повишение на цената на суровия петрол - близо 20%. И това го чувстват всички български потребители на течни горива, защото поскъпна цената, както на бензина, така и на дизела по всички бензиностанции. И се надявам в следващия месец, тези международни събития, които предизвикаха това повишаване, постепенно да отшумят и цените ще започнат да се успокояват."

Преди дни "Булгаргаз" оповести прогнозата си, според която природният газ трябва да поскъпне с над 16 на сто. "Искането на "Булгаргаз" за поскъпване на синьото гориво с над 16 процента от юли е основателно, тъй като цените на петрола на световните пазари се повишиха", каза днес председателят на енергийния регулатор.

Цената на петрола достигна най-високото си равнище от 2014 година насам, след като САЩ обявиха, че ще възобновят санкциите срещу един от водещите износители на суровината - Иран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5ко

    20 0 Отговор
    Още ли, бе?! А народа кучета го яли!
  • 2 Гала

    25 0 Отговор
    Интересно зашо се отразява само поскъпването на петрола!? Когато на международните пазари цената на петрола се покачи с някакъв процент, съответно у нас цените се покачват със същия процент, че и отгоре! Когато обаче на международните пазари цената на петрола се понижи, у нас това или не случва или се случва с доста, ама доста по-нисък процент отколкото е понижението на световните пазари! В тази вързка нека г-н Иван Иванов - председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране не ни има за толкова прости и да не се опитва да ни "къпе" в хладка вода!!
  • 3 коки

    12 2 Отговор
    ураааа да живей,живей ГЕРБ и неговия велик вожд бате Бойко,да ни водят към светли бъднини

    Коментиран от #9

  • 4 Качо

    13 1 Отговор
    Браво на ГРОБ! Искаме още увеличение и да не забравите да ни намалите заплатите, че със сегашните нещо много сме отпуснали коланите.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 16 Отговор

    До коментар #4 от "Качо":

    Токът и газта зависят от ЧАСТНИ ФИРМИ,които дори не са български.Топлото и топлата вода пък си доставят от ОБЩИНСКИ ФИРМИ.За КАКЪВ ГЕРБ СИ МИСЛИШ ЧЕ ГОВОРИШ,И КАКВО ОБЩО ИМА В СЛУЧАЯ?

    Коментиран от #15

  • 6 зомби килър

    7 0 Отговор
    Няма значение важното е че меркел е казала браво на боко
  • 7 Къртев

    8 1 Отговор
    С тази новина се чудя, кой да псувам? Иван Иванов (който и да е той) със сигурност,Тръмп е ясно, ама най-много заслужават, така наречените наши политици. Те в никакъв случай не защитават интересите на народа си. В случай на поскъпване на монополни, комунални услуги и горива държавата трябва да се съобрази по всякакъв начин с доходите на хората. Сиреч, както се съобразяват депутатите с тяхните заплати на база средна заплата по 3 на всеки 3 месеца. Ако не могат или не искат, такива хрантутници, които само отъпкват пътя до народното събрание, въобще не ни трябват. Ако трябва, а то и трябва тези дружества, които са строени с пари от нашите родители, баби и дядовци ще работят на минимална печалба, а не назначени клоуни да прибират милиони и да си осигуряват комфортна политическа среда.

    Коментиран от #11

  • 8 goni

    9 0 Отговор
    Няма да се притеснявате!:) При това положение всички цени ще тръгнат нагоре и ще започнат да ни убеждават че инфлацията е нещо здравословно!:) Щото сме се уяли и нищо не става от нас!:)
  • 9 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "коки":

    Да живее Путин и братската дружба както и монопола на" ЛУКОЙЛ"!
  • 10 ВЪЗРАСТЕН

    2 5 Отговор
    ВСИЧКО ТОВА Е В РЪЦЕТЕ НА БСП , ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ , И ЩЕ ВИДИТЕ ЗАД ТЕЗИ ФИРМИ СТОЯТ ХОРА НА БКП ! КОМУНИСТИТЕ ОТНОВО НИ ДЪРПАТ КЪМ ПЪРВОБИТНОТО РУСКО ОБЩЕСТВО !
  • 11 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Къртев":

    Във Венецуела е така ! Заплатите са 2-3 $ И хората са щастливи въпреки реките от петрол който имат!
  • 12 патриотъ

    8 1 Отговор
    И пак Русия ви е виновна,че ви чукат американците,дето предизвикаха повишаване цените на петрола чрез разваляне на иранското споразумение!Или пак до посиняване ще ни твърдите,че виновни са Путин и Русия.За всичко са виновни американците и не си правете илюзии,че можете някого да излъжете!

    Коментиран от #13

  • 13 Точно така

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "патриотъ":

    За всичко е виновна Русия,долен и подмолен гад е ПУТИН и всички управляващи русия преди него, поробиха ни и не ни позволиха да имаме собствена икономика, бяхме зависими от тях във всяко едно отношение, обикновените руснаци нямам нищо против тях ,защото и те са държани в батака !!!
  • 14 Гост

    3 0 Отговор
    Не забелязах цените да падат когато петролът падаше.
  • 15 Д'мин

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Деби, крайните фирми са български! А общините са на ГЕРБ! Пък ти си цвили, не ми пречиш, на ден по три пъти да ходиш до тленните останки на предците ти, че са ти оставили 400 декара от най-плодородните земи, че си се видял с мааалко парички! Щот не си единствения рентиер/жартиери. Някои имаме и повече, но не простеем чак толкова!
    П. П. И на моя дядо комунистите са му взели мандра, кръчма и 300 дк. земя. И аз съм си ги върнал, ама чак толкова прост не мога да бъда!
  • 16 Отоплител

    0 0 Отговор
    Цял живот едно и също.Смятате ли,че вече това е новина.Ами българинът има вековен имунитет срещу подобни процеси и винаги намира начин да преобразува негативната енергия в позитивна.Някой казват,че това е мазохизъм но не е така.Той така работи и то с колективно действие.Историята показва пълния провал на тези дето му се подиграват.
  • 17 Uflaf

    0 0 Отговор
    "Бизнеса" търсеше преди година 50 000 работника. Тази вече са 200 000 и прогреса на числата ще продължи. Вдигайте цени , забравяйте да ги намалите или ги намалявайте нищожно след половин година ,още глоби , санкции ,данъци ,ДДС еднакво за всички стоки , безбожни акцизи на стоки , сини и пембени зони , таксите в банките за нищожни услуги като броене на сто левова банкнота-1лв такса и т.н. Голям праз като станала нафтата 2,50 лв примерно. Горивата и преди си бяха и винаги са били най-скъпи тук спрямо доходите. Безбожно скъпи . Сметнете сами дали един Чех, Поляк ,Германец не може да се удави в закупения с месечната си заплата бензин ? Тук може да си наплискаш кокалчетата на краката та дано измият мръсотията .
  • 18 тъй тъй

    0 0 Отговор
    ......"да живей.........простия народ"...,не се сърдете,какъвто народа,такива му управниците....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове