23 Май, 2018 17:12 19 422 22

85 шофьори от "Юнион-Ивкони" уволнени заради нарушения

  • юнион ивкони-
  • шофьори-
  • скорост

85 шофьори от "Юнион-Ивкони" са освободени заради нарушения през 2017 г. Това каза в интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия управителят на фирмата Георги Атанасов.

Той сподели, че не му е никак приятно да коментира изпратени от зрителите сигнали за шофьори на автобуси, които карат с превишена скорост, но изтъкна, че е възможно километражите на автомобилите, от които са снимани клиповете, да са развалени.

„Автобусите ни са снабдени с дигитални тахографи и скорост ограничители, които са сертифицирани и работят безотказно. Конкретните автобуси са купени през 2007 или 2008 година.

Разбира се, че при 700 шофьори и 350 автобуса ежедневно, водачите ни имат нарушения на правилата за движение по пътищата, които ежедневно се докладват и се взимат съответните адекватни мерки”, каза още Георги Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    171 10 Отговор
    Гадните шефове си измиват ръцете с шофьорите. Юркат шофьорите да карат без почивки, да бързат, защото иначе ги заплашват, че ще ги уволнят и т.н. Но шефовете никой не ги търси, глобява или съди заради това - и в двата случая шофьорите го отнасят. Ако не изпълняват безумните изисквания на шефовете си, биват уволнени или заплатите им биват съкратени. Ако ги изпълняват, пак биват уволнени като стане нещо. Но шефовете са определени хора с връзки тук и там, а шофьорът е просто обикновен човек, който гледа как да свърже двата края и да си изхрани семейството.

    Коментиран от #11

  • 2 Европа ни освобождава

    141 13 Отговор
    Само Макрон ще оправи наглите робовладелци - собственици на транспортни фирми. За щастие пазарът на труда в ЕС с радост ще приеме българските шофьори /а и на само шофьори/ и ще им осигури човешки условия и достойна пенсия. Изтичането на работна сила от България ще продължи с пълна сила докато самозабравилите се робовладелци не спрат да пилеят парите изработени им от робите за да си купуват бентлита, къщи в чужбина и нови жени а използват печалбата за справедливо заплащане.
  • 3 Тошко

    81 2 Отговор
    Още по лошо дори ни карат да лъжем че почива ме .Прекарваме по 80 часа в автобусите .Но това те не го казват ШЕФОВЕТЕ.ЗАПЛАТА НЕ СЕ ВЗИМА САМО НЯКАКВА КОМАНДИРОВКА.И МНННННООООГО ДРУГИ НАРУШЕНИЯ НО КАТО СТАНЕ БЕЛЯТА КОЙ ВИНОВЕН ШОФЬОРА.ТЕХНИЧЕСКИ НЕЙЗПРАВНИ АВТОБУСИ .НЕ СЕ ОНПУСКАТ ПАРИ ЗА ЧАСТИ .ПРИМЕР ОТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА ЗА 350 АВТОБУСА КАКТО КАЗВА АТАНАСОВ 120 ЛВ. ЗА ЧАСТИ . ХА ХА ХА ХА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР 1 БР 400 ЛВ ТУРСКИ. НЕ СТАВА ДА СЕ ЗАКУПИ АВТОБУСА Е ИЗМИТ ГОТОВ ЗА ПЪТ БЕЗ СМЕНЕН СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР " НЯМА СПИРАЧКИ "
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бате Петьо

    9 11 Отговор
    До "4" : Абе , я се научи да пишеш на български !
    Не е срамно да покаже човек , че може да пише !
    А пък , ако може и да мисли .............. ееее супер !
  • 6 Голям прос

    27 2 Отговор
    Аз не съм имал проблем при пътуване с тази фирма и дано нямам. Съгласен съм с шофьора, че шефовете са виновни за непосилните задачи и липса на почивка. И в БМФ е така, и при разни аграрни босове е същото. Още живеят тия шефове в 90те на миналия век
  • 7 гост

    26 0 Отговор
    На тоз нагъл каун му е развалена простата тиква. Юнион-Ивкони = убиици .
  • 8 filo

    16 3 Отговор
    Всичко написано дотук е абсолютно вярно.
  • 9 Ivan

    41 0 Отговор
    Юнион Ивкони са със съдружник Рамадан Аталай от ДПС. Повече не коментирам.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 как така

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Е как така ги юркат? Нали имат график тия автобуси? Като пристигне 20 мин по-рано нали пак ще трябва да чака за часа по разписание за отпътуване!
  • 12 Шофьор

    16 1 Отговор
    Поредното измиване на ръце на гърба на шофьорите.
  • 13 БАЙ КУРТИ

    13 0 Отговор
    Вий в тая фирма имате ли толкова шофьори бе всеки ден имате обяви
  • 14 Николов

    10 4 Отговор
    А знае ли шефът на фирмата,че шофьорите искат пари за багажа?
  • 15 Пътник

    10 3 Отговор
    От години не се бях возил с автобус и ми се наложи един два пъти, та единия път беше с ивкони и пича при Ябланица на излизане от нея по тъмно в мъгла изпревари тир!!!!! На почивката тира спря и той и каза на нас, че не е наред шофера ни. От тогава на никой от родата не им давам да се возят с ивконито..
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 България е виновна за всичко

    6 0 Отговор
    България е виновна за всичко, а шофьорите ще ги спаси Макрон от тежко българско робство. Нека се раждат повече умни хора, като шофьорите в Юнион Ивкони. Всичките заслужават медали за достойното си неспазване на робските правила и ежедневните въстанически действия във фирмата като отказ от работа, билети на черно, взимане на пари за багажа, по-дълги почивки и по-бързо каране, изпреварване на досадни тирове, цигари в автобуса, крещене по пътниците и не на последно място причинаване на на катастрофи, изхвърляне на багаж, бягство от отговорност и разбира се коронния номер - при поредната катастрофа с жертви шофьорът да избяга първи от автобуса.
    България е виновна за всичко, най-виновно е това мазно избричено управителче, застанало на медейната амбразура, заради шефа си - най-видния българин г-н Рамадан Аталай.
  • 18 Vihar 4

    4 1 Отговор
    Кара се по седмици без почивки ,но им се дава бележки че са почивали по два три дена,и зада карат даде 120км значи имат копчета за такографа.умората безсънието убива !!!
  • 19 Vihar 4

    6 0 Отговор
    Кара се по седмици без почивки ,но им се дава бележки че са почивали по два три дена,и зада карат даде 120км значи имат копчета за такографа.умората безсънието убива !!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Вава

    4 1 Отговор
    Навсякъде хаос,безотговорност и липса на морал!В целия транспортен отрасъл.Бог да ни пази,останалите в държавата!
  • 22 Ангел876

    0 0 Отговор
    А дали само в " Ивкони" е така? А как е в "Столичен автотранспорт"? По 5-6 почивни дни в месеца при най добрия случай.........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове