Last news in Fakti

9 Юни, 2018 18:49 2 312 35

Нинова: Искаме оставката на този парламент и предсрочни избори

  • корнелия нинова

Искаме оставката на този парламент и предсрочни избори, но не като тези в Галиче, които бяха подменени. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Седмицата“ по Дарик радио.

„При вариант за оставка можем да изключим всякакви варианти за голяма коалиция между БСП и ГЕРБ. Защото виждам, че напоследък пак започват такива спекулации, защото сме били имали обща позиция по проекта АЕЦ „Белене“ например. Не ние имаме обща позиция с ГЕРБ за „Белене“, а просто те седем пъти си смениха мнението и накрая приеха нашето, което от години е едно и също“, каза още Нинова и посочи, че не се мисли и за никаква друга коалиция, в която в рамките на този парламент да участва БСП.

„Ако има оставка на кабинета, трябва да има предсрочни избори. Не знам кога, но предсрочни избори трябва да има. Стига да не са като изборите в Галиче, защото това не са спечелени, а подменени избори“, коментира Нинова.

Оценката на европейските лидери, че България не е готова за еврозоната е правилна, защото сме най-корумпираната държава в Европа, каза още Нинова.

На въпрос дали подкрепя правителството България да кандидатства за чакалнята на еврозоната до края на месеца, Нинова отговори:

„Да кандидатстват. Но нали чухме оценките, които дойдоха от европейски лидери и от компетентни органи в Европа: „Не сте готови“, „Не отговаряте на изискванията“, „Справете се с корупцията, с кражба на пари, с финансова стабилност и тогава“. И правят това, защото сме най-корумпираната държава в Европа и не вярват, че се справяме с този проблем. Защото корупцията вече е трансгранична и засяга и европейски средства на европейски данъкоплатци. Така че са прави като оценка, че не се справяме с тази проблеми“, коментира тя.

На въпрос дали смята, че България трябва да „втвърди тона“ към Европейския съюз, Нинова коментира:

„Трябва да се втърдява тон в защита на нашите интереси, а не да се пречи на нечии чужди. Трябва да се защитават национални интереси чрез търсене на съюзници“, каза още тя.

Лидерът на БСП посочи, че България трябва да продължи да настоява за влизане в Шенген.

„Винаги, когато сме настоявали твърдо да се защити националният интерес, излиза колега от ГЕРБ и казва, че това поведение на г-жа Нинова е антиевропейско. Същото се случи и по пакета „Мобилност“, същото е и с двойния стандарт на храните“, обясни Нинова.

"Всички инвеститори, които са заявили интерес към АЕЦ "Белене", са поискали държавни гаранции. Защо? Защото толкова години правителства си сменят позициите по проекта", каза още Нинова.

„Управляващите претендират АЕЦ „Белене“ да се направи без държавни гаранции, ние бихме искали да има някакви държавни гаранции. Това е въпрос на разговори с инвеститори, които проявяват интерес“, заяви тя.

„Не става въпрос за строеж на каквото и да е - това е атомна електроцентрала. Това е част от националната и енергийна сигурност на България“, посочи лидерът на левицата.

„Не искаме държавно гарантиране на изкупуването на тока след построяването на централата, какъвто е случаят с „Марица Изток“. А инвеститорът да има гаранция, че държавата държи на проекта и стои зад него“, обясни Корнелия Нинова.

„Кой инвеститор ще тръгне да влага толкова пари в проект, за който няма сигурност, че държавата стои зад строителството“, коментира тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и аз я искам

    26 20 Отговор
    и не познавам някой, който да не я иска... стига вече са ни крали!
  • 2 onq s konq

    41 13 Отговор
    За да иска оставката на Парламента,простата Нинова ПРЕДИ ТОВА ТРЯБВА ДА ГО НАЦИОНАЛИЗИРА!Преди национализацията пък ТРЯБВА ДА ЗАВЗЕМЕ ВЛАСТТА!И след това вече,с мотото на заслужилите комунисти от близкото минало "Държавата-това сме ние",няма проблем да прави каквото й хрумне с Парламент,народ и т.н.
  • 3 един момент

    23 2 Отговор
    Ей сегинка...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БУДНАТА СЪВЕСТ

    43 14 Отговор
    Искам оставката на крадливата и дебелина Корнелия Нинова.Не я ли е срам да се появява тази лъжкиня!
  • 6 filo

    33 9 Отговор
    Како Кури, всяка година избори искаш, но ако ти беше премиер, както беше сигурна, че ще станеш миналата година, щеше ли да искаш избори ма како.
  • 7 фак..ти

    27 6 Отговор
    Нинова престанете с този цирк!!!!!!
    Цирка на леви,десни,националисти,правѝ и свободи ви се
    изтърка.В момента парламената 100% е комунистически.
    При едни нови честни избори ще ви се объркат нещата в следващия парламент
  • 8 Спечелил избори

    25 3 Отговор
    ....нини ....по малко зоб на кобилката и я пази от зеленото.
  • 9 Кабагайдаров

    38 4 Отговор
    Що го искаш ма..........да седнеш ти на стола ли ? Да не мислиш че с теб ще прокопсаме.........Недей да си мислиш че като не харесват Бойко , тебе мбого те харесват.
  • 10 Без БСП ДПС и ГЕРБ

    19 5 Отговор
    Следващият парламент трябва да е без тези три убийствени за България партии
  • 11 Така е

    31 8 Отговор
    Тази съвсем перкуляса. За дванадесети път ли искаш да станете за срам? И да се прахосят едни милиони. Не разбра ли че Борисов е титан пред теб?
  • 12 Марони

    31 4 Отговор
    Теб пък кой ще те избере с яловия ти мозък,Курни?
  • 13 Ефтини сензации

    32 7 Отговор
    Айде тази пак я напече слънцето....
    Остави хората да работят, твоята е ясна електората ви бавно и полека, но пък сигурно.
    Некролози не гласуват, младого поколение на дезинформациите и пропагандата ви не вярва...

    Време е да спреш да ставаш за смях, че утре и за чистачка няма да те вземат...
  • 14 месара

    26 4 Отговор
    другарката "истина" нинова, като иска да напомни за себе, си почва да крещи оставка и предсрочни избори! тя много обича да е център на внимание, нищо че никой не и обръща внимание
  • 15 ежко бежко

    6 2 Отговор
    Казват голяма глава- много мозък!
  • 16 И ЩООО

    23 5 Отговор
    ДА НЕ СИ СЕ ЗАБЛУДИЛА , ЧЕ ТИ ЩЕ СПЕЧЕЛИШ ? НА КУКОВО ЛЯТО МАЛОУМНИЦЕ !
  • 17 Борис

    19 5 Отговор
    Нинова,ти ли ще се пребориш с корупцията ?Нали знаеш приказката от трън та на глог.Файдата от предсрочни избори ако вие сте алтернативата е никаква.
  • 18 Гост

    9 0 Отговор
    И аз искам избори, но не просто да сменим тези, а да се възстанови справедливостта и да се носи отговорност! При този избирателен закон и начините за заобикалянето и нарушаването му, няма смисъл! Изчистете мъртвите души, изисквайте грамотност за правото на глас, намалете субсидиите!

    Коментиран от #29

  • 19 ТИНТИРИ МИНТИРИ

    10 1 Отговор
    ДАААААА. И аз искам нови избори : НО :(---само нови хора ,без тези стари и умерени и твърди комуняги които са изчерпани от логичност , морал , ценност .
    По начало повечето богаташи и олигарси са от групата на ком партията, за мен няма умерен или добър не крадлив комунист.
    Просто са некадърни леваци които могат да само да комсумират благата и да паразитират.
    Нов бардак с нови народни представители,тъй като трябва да ги избираме . Ще се старая да няма нито един бивш хитрец ( играч) мошенннник .
  • 20 Станишев и Горбачов

    17 2 Отговор
    Корнелоьо тъпа ти не беше ли от СДС ма? Къде е сина ти ма? В САЩ ли е?
    Ама голем си смех ма Корнелко:)
  • 21 Я ГИ ВИЖ

    11 2 Отговор
    Нинова,кога ще се издължите на българският народ ??? През 90-години работихме без пари и осигуровки на бивши депутати от БКП-БСП . Тези бизнесмени станаха милионери на нашия гръб.Бяхме ограбвани.Искаме ОБЕЗЩЕТЕНИЕ !!!! Сега тези тарикати продължават да мамят работниците !!!!
  • 22 Гражданин

    15 1 Отговор
    Когато сина ти се върне от хамерика и варнеш окрадените пари от техноинпекс тогава тогава ДРУГАРКО
  • 23 1234

    14 0 Отговор
    На другата Нинова пак й се искат предизборни субсидии, че има да достроява вила в Драгалевци. Моля ви се Батко открадна достатъчно.
  • 24 Мераклия

    8 0 Отговор
    Корни, много те харесвам така задъхана !

    Коментиран от #35

  • 25 Коня на Нинова

    7 0 Отговор
    За мен ще има ли повече зоб ?
  • 26 Киро- стария комуняга

    5 0 Отговор
    Како Корни много ми се иска да те любя.........няма да те боли ще използвам вазелин.......
  • 27 Още един

    8 0 Отговор
    Тея не разбраха ли, че хората не искат да гледат преяли комунисти, с празни глави..
    Първо да си намалят субсидиите, заплатите и придобивките тогава да правят обръщение към народа.
  • 28 гражданин

    7 0 Отговор
    Г-жа 48% през 2015г си направи дори нейн служебен кабинет с лично нейни хора за предсрочните парламентарни избори.К'во стана после?После нейния служебен кабинет от нейни хора загуби изборите!!!Това не и ли е ясно на г-жа Техноимпекс 48%?!?!??И случайно ако спечели избори освен с Дпс с кой друг ще направи кабинет тъй като и с Дпс няма нужния брой депутати!!!Ми да си вземе учителя си бившия""син седесар"" той чака за власт пак.
  • 29 гражданин

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Искаш да кажеш да си върнем лидера от бившето Сдс и сегашно Дсб.Е как да стане?Той си изигра картите и е там.............
  • 30 УУУУУУ УУУУУУУ

    2 0 Отговор
    Нови хора , НОВИ ХОРА . Без тези мириз...и .
    Тази пък , ама абсолютно не искам да я чувам и да я видя .
    Тази да обясни на будали комунисти как е забогатяла ?
    Как тъй почти всички комунисти са богаташи?
    Обеснение дължи и бившият президент с големия ШЛЕМ , КАК СЕ ОКАЗА И ТОЙ МИЛИОНЕРРРРР ??? Нищо не е работил освен депутат и президент. Не може да ги пести от баничките си.
  • 31 стоян георгиев

    4 0 Отговор
    курнелиике мацо пак ще ти се размине управлението и по-добре за теб щото ще доидем пак с камъните и тоя път може да не успеете да избягате .борисов трябва да си ходи заради простотиите дето направи ,но спрямо вас тои си е направо цвете.
  • 32 Guest

    6 0 Отговор
    Курнелийке, вземи се скрий вече защото ти и твоите съпартийци сте най големи БОКЛУЦИ.
  • 33 Бай Този

    3 0 Отговор
    Тъз пък,само за е....е става,ко искаа?
  • 34 Стоян Михалев

    1 0 Отговор
    Тралала ,Тралала. Не познавам крадец или криминален който да не иска оставката на това правителство. Много им се иска пак да ни тапосат марионетно правителство тип Орешарски и Пеевски. Бой по мазните бесепаро-депесаро-разбойници.
  • 35 Ян Церков

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мераклия":

    Задъхана и потна ,ухаеща на Тройной
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове