Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 09:30 973 0

Пламен Георгиев: Ще бъда безкомпромисен към корупцията в затворите

  • затвор-
  • затвори-
  • корупция

Заместник-министърът на правосъдието Пламен Георгиев коментира в предаването на БНР "Преди всички" протестите на затворници и техните мотиви:

Има стачкуващи затворници, не мога да ви кажа точния брой, но съм разпоредил проверка. Затворниците са обявили гладна стачка в писмо, което е анонимно.
Гладуващи затворници има всяка седмица. Те са общо над 10 000 души и винаги се намира нямкой, който има причини за гладна стачка. Това писмо е от Софийския затвор, но гладуващи затворници има и на другите места.
 

В писмото се казва, че в затвора не се осигурява медицинска помощ. Нямам информация да има проблеми с медицинското обслужване. Проверяват се и сигналите за надзирателска мафия. Даже вече има санкции за някои надзиратели. И ние имаме хора, които не си вършат съвестно работата. Ще бъда безкомпромисен. Ще направя всичко възможно да изкореня корупцията в затворите. Конкретно за тази проверка, до няколко дни ще има резултат. Освен това, вече предприемам обиколка по всички места за лишаване от свобода. В това писмо не са посочени имена на пострадали. В много институции анонимни сигнали не се приемат, но аз разпоредих проверка. Ще бъдем безкомпромисни към всяко нарушения, но и ни трябват солидни доказателства. Гладуващите ще бъдат под медицинско наблюдение. Може да се стигне не само до наказания, може да се образува и наказателно производсто. Проверката ще бъде много задълбочена. И за мен е тревожно да има такива сигнали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА