Last news in Fakti

10 Юни, 2018 20:00 7 600 28

Мъж издъхна, докато медиците се чудят "вирус ли е или се глези"

  • петрич-
  • линейка-
  • смърт

Разказват съседите

Мъж издъхна, докато медиците се чудят "вирус ли е или се глези" - 1

60- годишен мъж издъхна за броени часове днес в Петрич, независимо от "спешната" намеса на медиците от местната Бърза помощ.

Смъртта му буквално разяри съседи, роднини и близки ,които останаха като гръмнати от черната вест. "Та снощи Бойко си беше пред блока, пиеше си биричка спокойно, какво му направиха, какво се случи?", коментират пред Struma.com ужасени съседи на Бойко Кирилов от първия етаж на блок 1 на ул. "Кожух" 45 в южния град.

Тази сутрин около 05,00 часа на Бойко му прилошало. Близките му извикали Спешния център и почти 20 минути по-късно линейката се озовала на адреса. С линейката пристигнал екип от трима души, които се мотаели около пациента, гледали го и коментирали: Вирус е, малко се глези, сигурно му е паднало кръвното /но не го измерили/ и така повече от половин час, после започнали да правят опити да го качат в линейката, но и тук ударили на "камък", не успели да го качат и се наложило да събудят съседите да помогнат, разказва един от тях, участвал в пренасянето на Бойко.

Линейката тръгнала от адреса в 06,20 часа, а малко след 7 часа пациентът, който се "глезил", издъхнал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    47 4 Отговор
    На Коледа на адрес е идвал спешен екип с видимо и осезаемо пиян лекар. Излишно е да споменавам, че нищо не свърши и се наложи да се вика друг екип след половин час...

    Коментиран от #26

  • 2 Будалата

    67 13 Отговор
    Май като се замисли човек не напразно ги бият. Като се знам какъв инженер съм как да ида на ДОКТОР. Ще кажем за човека че така му е било писано.
  • 3 301

    60 6 Отговор
    Здравните му осигуровки не покриват мерене на кръвно налягане! Съседите няма как да са свидетели и овчедушието ще победи отново!
    Добре, че са медиите та раздухват безхаберието и безобразията на институциите ама кел файда? Нали не е на нас. Спете спокойно българи, улиците не са за протести...
  • 4 МнМ

    57 1 Отговор
    Има и кадърни лекари, но има и такива които само петнят името с мърлявата си работа - говоря от личен опит и то съвсем пресен. Та седях си с други близки в един от онези коридори в които човек чака да му кажат или нещо положително или поне нещо не по-лошо от вчерашното и си споделяме неволите, когато близък на младо момиче каза една истина: "Грешките на инжинерите се виждат защото са над земята, грешките на лекарите за наша жалост са под земята, осъдени инжинери дал бол, осъден лекар за сега не знам да има!". Който както иска да го разбира, аз го разбрах по трудния начин.
  • 5 Компетентен

    36 3 Отговор
    Споко , скоро в БГ ще останат да лекуват само ветеринарите .

    Коментиран от #7, #27

  • 6 гост

    40 0 Отговор
    Всички са чували за лекарски грешки . Някой , случайно да е чувал за адвокатски грешки , за архитетски грешки , за съдийски грешки , все грешки , които също могат да погубят човешки животи и съдби ... Или може би те не грешат ?
    Силно се съмнявам ...
  • 7 К.К.

    29 8 Отговор

    До коментар #5 от "Компетентен":

    Те и сега ветеринарите на някои места лекуват по-успешно и достъпно от джипитата.

    Коментиран от #8, #22

  • 8 Компетентен

    15 9 Отговор

    До коментар #7 от "К.К.":

    Ами щом така смяташ , ако ти се наложи ( не дай боже ) , върви при ветеринаря .

    Коментиран от #15

  • 9 Онзи

    33 4 Отговор
    За съжаление това е тъжната действителност.А ние ОВЦЕТЕ спим ли спим.
  • 10 бай Минчо

    36 1 Отговор
    И Бързата ни помощ е като цялата ни държава - катастрофирала...
  • 11 Гоуст

    26 4 Отговор
    Статия два реда
    ... и всички говорите "лекари", "лекари". Лекари в спешна помощ има само в големите градове. На всякъде другаде са фелдшери
    И работата не спешна помощ не е да те излекува, а да те вземе, да ти окаже помощ, доколкото е възможно, докато те карат към болницата

    Коментиран от #13

  • 12 Бакша

    23 11 Отговор
    Браво на екипа не всеки сигнал е истински .Добре че човека е умрял да не се върне да ви застреля !!!!! Касметлии.Отърва се .Само дето има близки на които им липства дано да спите спокойно друтари смешна бърза помощ .
  • 13 Компетентен

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гоуст":

    Не забравяй , че фелдшерите са също медицински работници , достатъчно компетентни за оказване на спешна помощ . Няма значение дали има лекар в екипа , или фелдшер . Има състояния , при които фактора време е решаващ !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Голям прос

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "Компетентен":

    На два пъти ползвах съвет от ветеринар, даже единия път използвах лекарство за животни. Не е срамно да поискаш съвет от ветеринар

    Коментиран от #19

  • 16 Борис

    19 5 Отговор
    Г-да служители на министерството на здравеопазването,защото ако кажа лекари ще е пресилено.Пак ли ще се чудите защо е агресията срещу ваз?Е точно заради такива неадекватни ваши колеги . Боя ви е малко,но за правосъдие в тая държава неможеда се говори.

    Коментиран от #20

  • 17 Непознат

    13 1 Отговор
    Каква държава такава спешна помощ.Държава под всякаква критика,безобразна скапана държава,няма как държавата да е аут спешната помощ да е ок,нормално е тази скапана държава,ееееееее голяма работа че умрял един българин,голяма работа,тя държавата казват че след 50год,няма кой да живее тук.
  • 18 гост

    8 2 Отговор
    Да се дадат пари за квалификация и загърбване на на първичните нужди на лекарите и медицинските специалисти. Тогава да се търси много строга отговорност.
    За съжаление и по лошо ще става. Ще се осети много скоро.
  • 19 НАТО ВЕЦ

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Голям прос":

    В територия пълна с "животни", естествено лечението трябва да се осъществява от ветеринари. Има само проблем с "техническата утилизация", но в духа на "бананова република" може да ни допадне и канибализма.
  • 20 НАТО ВЕЦ

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Борис":

    Те ако бяха служители на министерството, поне щяха да им плащат прилично.
    А налитайки на бой, даже и фелдшерите ще си земат шапката. После ще имаш шанс да биеш екстрасенси ;)
  • 21 Димитров

    8 4 Отговор
    Статията е не коректна.Може би и за това коментарите са такива.Имах проблем със сърцето след полунощ.След преглед в бърза помощ ме транспортираха в Сандански.Екипа там ме чакаше.След коронарография която продължи около 2 часа дойдох в съзнание.Дължа живота си на тия хора.Какво да кажа?В спешна помощ има военна дисциплина.За това Ви моля,нека бъдем коректни в изказванията си.
  • 22 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "К.К.":

    Ветринарите са си ок за животните,ако се самопределяте така сте си ОК
  • 23 Гост

    2 1 Отговор
    Ветринарите са си ок за животните,ако се самопределяте така сте си ОК
  • 24 от личен опит

    10 0 Отговор
    личния лекар ме праща в спешното за снимка
    отивам и казвам, д-р Петров ме праща за снимка
    веднага забелязвам едно мило и приятелско отношение от страна на медиците......
    а то накрая се оказа че шефа на болницата и той е д-р Петров и тия от спешното са помислили че шефа ме праща
  • 25 варадин

    2 0 Отговор
    споко,разчистването на територията върви по план,дори има леко забавяне
  • 26 ГОСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "...":

    ти сигурно на коледа си свеж като репичка
  • 27 Спокойно,

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Компетентен":

    по-добре ветеринарни, вместо некадърници! Те в чужбина размитат за такива, като тебе.
  • 28 Суйо

    0 0 Отговор
    Важното е да оправим Западните балкани и Украйна. Да купим Ф18 за 3млрд. Тогава всинца ще сме "живи и здрави". Както казало кучето: "Кое ми е наред, че мъд%те да са ми отпред", та така и за всичко в тази държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове