Last news in Fakti

12 Юни, 2018 14:15 2 453 33

Румен Радев: Вместо за армията, парите отидоха за саниране

  • румен радев-
  • армия-
  • саниране-
  • вертолет-
  • модернизация

Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които със своите решения излагат на риск живота на нашите военнослужещи

Румен Радев: Вместо за армията, парите отидоха за саниране - 1

Лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев при посещението си във ВМА, където се срещна с бордния техник на катастрофиралия вертолет "Ми-17" офицерски кандидат Алексей Каменов.

Държавният глава изказа съболезнования си на близките и колегите на загиналите летци.

"Важното е, че Алексей Каменов е в добро, стабилно състояние, той е човек със силен дух. Това е една голяма трагедия и призовавам да няма политически спекулации по нея, защото не е морално, подчерта президентът.

Мнозинството прекрати модернизационните процеси в армията, върна ги в изходна точка, коментира държавният глава. "Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха? Вместо да идат за ремонт на техника и подготовка, те пак отидоха за саниране. Отдалечаваме се от възможностите които трябва да имаме", каза Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sadisty

    35 10 Отговор
    няма лошо да се подобри живота на българина било то и със саниране, но това не беше саниране а абсолютна кражба... много са му сладки паричките от еврофондовете така да ги усвои премиера , друг като него неможе

    Коментиран от #2

  • 2 Ryty

    41 6 Отговор

    До коментар #1 от "sadisty":

    Прав си, имах земя и исках да инвестирам за соларни паркове, и да кандидадствам по тази програма, и знаеш ли кво ми казаха. Изсмяха ми се в лижето и казаха къде се буташ бе тук премиера решава кой си ти. Е кой съм, човек заблудил се че живее в държава в която се чувства равноправен с останалите.

    Коментиран от #16

  • 3 Гостът

    15 31 Отговор
    Фуражката и Простакесата да не коментират неща, от които НИЩО не РАЗБИРАТ!

    Коментиран от #12

  • 4 ТОА

    29 6 Отговор
    И това ще отмине бочето ще краде яко , ние ще си лаем, и така . Изкара един хубав живот той, вие му мислете
  • 5 Русенец

    17 12 Отговор
    Г-н Радев, само с призиви и приказки няма да стане промяната. Трябват шамари и насилствено сваляне на Гербаджийската мафия от властта, а тя се е окопала във всичките и форми - от Прокуратурата и Съда, МВР, ДАНС, Общините, Министерстава, агенциите и т.н. Готов ли сте за тази война и има ли кой да ви подкрепи от това аморфно желе наречено Български народ !? Нали всички си затварят очите за корупцията и нередностите и участват в една или друга форма в нея ! Така че призива ви е красив, но НЕРЕАЛИЗУЕМ !

    Коментиран от #17

  • 6 Реалист

    13 24 Отговор
    Абе от кога тоя с чехъла и потника почна да разбира от финанси. Айде да ходи да си прави набиранията и да не говори глупости.

    Парите за армията ги има НООООО НЯМА ДА СЕ ИЗХАРЧАТ ЗА ГРИПЕНИ(КОМИСИОННИ)... Ще има конкурс и те така...

    За мен лично най-добре е Еурофайтер - европейски машини, произведени в Германия. Има ли някой да ми каже че немското производство е некачественно??? Танковете им също са едни от най-добрите в света. БЪЛГАРИНА ВИНАГИ КОГАТО СЕ Е БИЛ С НЕМСКО ОРЪЖИЕ Е ПОБЕЖДАВАЛ. Е, и с руско победихме, ама чехите в Прага, когато ги мачкахме с танковете да ги вкараме в "правия път"...

    А нима е лошо на хората със санирани апартаменти? Трябва ли да се чувстват задължени на "оня с потника" че са им изолирали от студа жилищата? Ама сандъка си е сандък - кат раздавали мозъка на моста, той прехвърчал отгоре...

    Коментиран от #32

  • 7 МИК

    11 14 Отговор
    Националната ни сигурност е по важна от санирането господа. Колко жертви вече станаха в мирно то ни "европейско" време. Миналата год. подно хеликоптер в морето сега на сушата преди при госене на пожари? За 45 г. кмунизъм и МНО нямаше толкоз катастрофи.
  • 8 Расулюлах

    18 2 Отговор
    Зад армията и санирането стоят едни и същи зеинали усти така че къде и да отидат парите ше флезнат в една уста
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Димитров

    9 8 Отговор
    ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ НАДМИНА 50 МИЛЯРДА - къдеса.............НЯМА -Правосъдие--НЯМА МВР--НЯМА МНО--НЯМА нищо НЯМА

    Коментиран от #15

  • 11 алооо

    13 6 Отговор
    А безмислените разходки на радев и радевица без пари ли са, а?
  • 12 jorj

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гостът":

    Що за идиотщина, това е хибридна атака за заблуда на народа!!! Едните средства нямамт нищо общо с другите!!! В България имаме такава култура на усвояване!!!!!
  • 13 било

    14 1 Отговор
    Жалко че президента Радев няма и представа че парите отпуснати за саниране нямат нищо общо с нашия бюджет така че това отново фейк новина и за съжаление от устата на президента.

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 до Димитров

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Димитров":

    Другарю Димитров, външния дълг намаля от 36 на 25 милиарда()научи се ка се пише милиард)
  • 16 до Ryty

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ryty":

    Най-големите соларни паркове са на БСП.Премиера не може да реши нищо.
  • 17 Random

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Русенец":

    Ти знаеш ли какво е "Парламентарна Република"?
  • 18 ЗНАЙШ ЛИ ЗЯ ТЕЗ НЯКОЛКО МИЛИАРДА ЗА

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "било":

    САНИРАНЕ АРМИЯТА НИ ЩЕШЕ ДА ПОЗАМЯЗА А ГИ ФЪРЛИХА ПО ДЖОБОВУТЕ НА ФИРМИЧКИ И ЗА ФАСАДИ КОЕТО ГРАНИЦИ НЕ ПАЗИИИИИИИ........
  • 19 Ads

    4 0 Отговор
    Ами един лобира за саниране, Радев лобира за самолети, само за бай Иван и леля Минка няма кой да лобира. И Кугарите и Спартаните потрошиха, не само Ми17, щото бил стар. И нови да се купят, и те ще заминат на кино.
  • 20 ПЕЕВ

    8 6 Отговор
    ЕЕЕЕЕ ПО ТЪП ПРЕЗИДЕНТ ОТ ТОЗИ НЕ СМЕ ИМАЛИ .ПЛЕВНЕЛИЕВ Е В ПЪТИ ПО -ДОБЪР.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 селянин

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "ПЕЕВ":

    Много си прав... Плевнелиев е в пъти по-добър..... по тъпота и продажност.... Ти го каза, в словото си. :) А, сега моля да ни поясниш, защо според теб Радев е '' тъп''? Мисля, че е прав за парите, защото юдейского протеже Боко и подопечната им синя герберска мафия, от бивши червени номенклатури отхвърли куп години и възможности да се укрепи БА. А това е враждебен акт и към нас бълхарите и към БА, като армейска част. Боко е чужд слуга и досъсипва БА. Къде видя '' тъпота'', в Радев?

    Коментиран от #22

  • 22 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "селянин":

    Разбира се че Радев е тъп-такъв си дойде,такъв и ще си отиде БЕЗ ДА ОСТАВИ СЛЕДА НИТО ВЪВ ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА,ЗА ВЪНШНАТА ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМ-В ЕВРОПА НЕ ГО ПОЗНАВАТ!Но конкретно за изказа му:Санирането на жилищата става ОСНОВНО С ЕВРОПАРИ,И частично-с ДОБАВКА ОТ ДЪРЖАВАТА НИ/около 20%/.Въпросните европари както тия за магистрали,с.стопанство и т.н. са СТРОГО ПРОФИЛИРАНИ И БГ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ХАРЧИ ЗА ДРУГО!Естествено има Европейски контрол и ако се установи подобно нещо,ВСИЧКО СЕ СПИРА,А ИЗХАРЧЕНОТО СЕ ВРЪЩА.Та и точно това имам предвид-да говори Радев по такъв елементаро просташки начин,ковори или че хал хабер си няма от нещата,или...ЧЕ БЪЛВА ЧЕРВЕНИ ЛЪЖИ ЗА ДА НАСТРОИ НАРОДА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО.Което не му прави чест!

    Коментиран от #24

  • 23 селянин

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "ПЕЕВ":

    Впрочем, армията не е само самолети. Но защо отхвърлиха герберкте на Боко офертите за Грипен и Юрофайтър, смед като са нови самолети, а лансират стафкте Ф16-ки??? Тук ло изма в управле иетл на България, ра отещ срещу нас е тради ия лще от Иванко шри Асена и насам. Няма най-добър универсален самолет, защого целите им са различни. И затова има изстребители, бомбардировачи, дроновд, .и др..
  • 24 любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Ти санира ли си БМВ то, мацна ли го с фасаген?

    Коментиран от #25

  • 25 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "любопитен":

    Ще отговоря сериозно по въпроса:Миналата есен долепения до нашия 4-етажен блок БЕ САНИРАН:Дебели и качествени студопорни плоскости отвън,ПВЦ.дограма-тотално на всички прозорци плюс входната врата и прозорчетата на мазите,нови улуци,нови керемиди -цялостно и дограмата под тях,външно боядисване цялостно.По груби сметки/мои/ всяко от осемте семейства печели по този начин 3,5-4 хил.лв,,по сметките на майсторите/приятел живеещ там ме осведоми/-5 хил.И всичко това-ОБИТАТЕЛИТЕ БЕЗ ДА ДАДАТ И СТОТИНКА!Естествено имаше и ексцесии с "майсторите" защото бяха написали операции които не бяха изпълнили и се опитаха да отмъкнат "спестените" мателиали,но кооператорите бяха достатъчно оправни и извикаха отговорничката от Общината.Накрая "майсторите" отмъкнаха с техен превоз цялата дървения от старата дограма-около 250 прозореца-чист чам.
  • 26 filo

    2 4 Отговор
    Рабира се, че по-добре саниране, отколкото самолети, които никога няма да ни трябват, неуважаеми другарю президент.
  • 27 Д'мин

    1 2 Отговор
    Последните двама сте,като мишките от вица с капана-дъска с бръснарско ножче и без примамака. Застава мишката на дъската и казва въртейки главата си над бръснарското ножче-тука няма сиренце!

    Коментиран от #28

  • 28 filo

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Д'мин":

    По-добре гледай себе си, вместо да ръсиш мъдрости по отношение на хора, които не познаваш.
  • 29 Писна ми от този

    1 3 Отговор
    Как можахте да го изберете тоя смешник! Бил надпартиен а !?
    Спомням си неговите господари като бяха на власт парите просто изчезваха без нищо да има на среща. Ясно е , че не всичко е наред със санирането , но разликата е доста сериозна след санирането на не малко блокове. Естествено трябва да се види какъв ще ефекта по-дългосрочен план. Ако има проблеми , да се сезира прокуратурата, но да ми пробутват некакви истории на един хрантутник , като нашия президент ми идва в повече. Искам да го питам по колоко летателни часа имат пилотите на година от 89 до сега - Колко ? Сега боко му е виновен, а ма защо да не се възползва от ситуацията , какво като е трагедия! Той нали е начетен и образован , защо да не ни напомни колко е голем!!!
    Смешен е...……..
  • 30 Отоплител

    2 1 Отговор
    Уважаеми Господин Президент.Нова техника ще има когато се проведат процедури по закон.Техниката в експлоатация изисква подръжка,ремонти и експлоатация на ниво не даващо право на отказ.Планетата земя също се нуждае от грижи.До процедурите по закупуване на техника е задължение на МС този освободен финансов ресурс да се използва и правилно е пренасочен в защита на Майката Земя.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 раптър

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Герберска антидекубитна подложке, " санира" с нашите пари селективно жилища! На някой!!! Санирането на дребно е 70-80 лв на м2 на частни къщи при най-скъпите варианти, а Боковото сани ране е 250- 180 лв м2, при това на едро.Къде отива разликата сам разсъждавай , ако имаш с какво!!Или ако ти изнася да разсъжда ваш!!! за пример на заблудената кратуна, доведената дъщеря на В. Маринов на 25г" санира" за 14млн жилища в Благоевград! Затова "родната полиция ни пази". Българи ,събудете се най-после! Накраденото от тази шайка ще плащаме не само ние ,но и децата и внуците ни!!!
  • 33 Просия

    3 1 Отговор
    Доста тъпо изказване от страна на Г-н Радев... това с финансите, не е като да ядеш туршия...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове