Last news in Fakti

14 Юни, 2018 16:38 1 078 10

Каракачанов: Сътрудник на македонския президент се занимава с шпионаж у нас

  • бойко борисов-
  • георге иванов-
  • македония

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов даде интервю за Канал 3.

В него той коментира решението на премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева да отложат срещите си с македонския президент Георге Иванов, както и името на Република Македония.

- Правилно ли отказаха българският премиер Бойко Борисов и външната министърка Екатерина Захариева среща с македонския президент?

- Правилно, да. Той е основната причина да се развалят нещата в преговорите между Македония и Гърция за името. И всъщност един от неговите най-близки сътрудници продължава оперативно да се занимава с шпионаж в България. Правилно са постъпили премиерът и външният министър, защото всъщност какво има да говориш с Георгe Иванов, който на практика спъва усилията на правителството в Скопие за постигане на някакъв компромис по отношение на спора с името, а България беше една страна, която помага на Македония за НАТО и ЕС. И един такъв, който саботира твоята политика, какво да си говориш с него?!

И един от близките му сътрудници продължава да работи по линия на техните служби оперативно, няма да му казвам името, но да се знае, че и това знаем.

- Ние приветстваме договорката на Скопие и Атина за името Северна Македония, заехме деликатна позиция.

- Приветстваме разбирателството между тези две наши съседни държави, но това не означава, че България ще спре да се интересува от правата и интересите на етническите българи в Македония и че ще спре да се противопоставя на всеки опит в Македония, било то държава или някакви други институции, да фалшифицират българската история и да си я присвояват. И като гледах изказването на македонския премиер Заев, в което той говори за Кирил и Методий, за тоя-оня, нещо някакси ми става чудно Кирил и Методий кога станаха македонци. Няма нищо лошо, но да каже, това е част от общата ни история с България. Гоце Делчев какъв македонец е?!

- Правилно ли е тактически България да стои и да изчаква Македония и Гърция да се разберат за името?

- По темата за името ние няма какво да кажем. Тъй като ние признахме името Република Македония, това не е наш спор, не е наш въпрос. Ние си имаме теми, свързани с историята, с фалшификатите, с езика на омразата спрямо България, тъй че това правителство в Скопие прави определени действия в тази посока, но това не решава проблемите окончателно.

- Очевидно няма да остане и това име Северна Македония, като гледаме напрежението в двете държави, с което бяха посрещнати двамата премиери?

- Според мен екшънът продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен

    13 8 Отговор
    Руският слуга Иванов - марш в Сибир! Македония в ЕС и НАТО!
  • 2 Българин

    15 12 Отговор
    Радев за пореден път сгафи жестоко, като покани македонския шпионин. Радев е срам за България и слуга на враждебен на България режим.
  • 3 Истина

    14 1 Отговор
    Хората населяващи така наречената държава Македония, са етнически от български произход. Говорят български език и пра-дядовците им са се самоопределяли като българи. Това че не им се иска това да е така е в резултат на пропаганда и манипулации от Сърбия. Но ИСТИНАТА не се интересува от това на тях какво им се иска и какво мислят. ИСТИНАТА е една и е факт. Имам приятели македонци, които са се разтърсили да намерят сами отговори и зса им се отворили очите и сега казват: „Ние сме българи!”
  • 4 РАЛИ

    3 5 Отговор
    Няма държава която да няма шпиони в България, само ние подържаме мира, даже са по сигурно им искараха и досиетата .
  • 5 ПЕЕВ

    10 6 Отговор
    И РАДЕВ И ИВАНОВ СА РУСКИ МЕКЕРЕТА ,РАЗЛИКАТА Е ЧЕ РАДЕВ НЕ ГО КРИЕ А СЕ ГОРДЕЕ.НООООООООО ДО КОГА.
  • 6 Legio X Equestris

    6 3 Отговор
    СЪТРУДНИК НА ДС си ти бе АГЕНТ ИВАН.

    КАКВИ НАГЛИ СЪЗДАНИЯ СТЕ ТОВА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ БЕЗРОДНИЦИ
  • 7 988

    5 0 Отговор
    Защо Каракачанов е изненадан за Кирил и Методий и Гоце Делчев, нали приятелката му Гърция призна езика и народа като македонски?
  • 8 шкембе чорба

    4 3 Отговор
    Главният шкембелан бързо забрави за загиналите пилоти и с удоволствие коментира и хвали простотиите на шефа си !
  • 9 Шпек народен

    5 3 Отговор
    Кво има да ни шпионира? Ние нищо нямаме.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове