22 Юни, 2018 09:48 8 033 24

Шофьор на такси блъска клиентка: Не те ли е срам, бе, боклук?!

  • шофьор на такси-
  • такси-
  • пловдив

Жена е била изблъскана и обиждана от шофьор на такси в Пловдив. След курс около 2 км, мъжът поискал 3,20, но след като клиентката му ги заплатила с точни пари, той започнал да се държи вулгарно, съобщи "Трафикнюз".

"Не те ли е срам, бе, боклук такъв? Заради такива като тебе е такова положението в страната", крещял мъжът, разгневен, че не е получил бакшиш. Жената пък поискала касов бон, а това вбесило водача, който излязъл от колата и бутнал жената, докато тя слизала.

Това става на метри от Главната на ул.„Патриарх Евтимий“. За инцидента разказва самата потърпевша Елена Стоянова Комитова-Джанекова. Тя живее в Англия, но не пропуска да се върне в родния си град Пловдив. За съжаление, сегашното ѝ посещение е белязано от редица перипетии - преди дни къса мускул на крака и сега е трудно подвижна. Между две изследвания тя маха на маршрутка, ала вместо маршрутката спира такси "Елит", със стикер на номер 6106. (По-късно става ясно, че този номер е закрит, а фирмата не съществува.)

Жената все пак решила да се качи на задната седалка, ала изневерила на навика си винаги да поглежда тарифата. В крайната точка на отсрещната спирка след Тунела, шофьорът издекламирал, че дължи 3,20. Оттук историята е ясна - тя плаща без бакшиш, а той агресира и стига до обидни епитети, псувни и дори изблъскване на жената.

"В момента, в който му поисках и касов бон, той направо откачи. Излезе от колата и както до преди секунди ме наричаше боклук, просто ме бутна, докато излизах бавно, заради травмата. Не успях да падна, а залитнах и се подпрях на съседна кола. Вместо в такава ситуация двамата души наблизо да реагират, те стояха и зяпаха. Помолих ги да снимат колата, а те явно неангажирани се извърнаха и даже единият иронично каза, че нямал фотоапарат. Въпреки това успях да реагирам и да заснема мъжа", разказва за изключително арогантното отношение Елена. "Бях в шок, цялата треперех", посочва още потърпевшата.

За нея снимките са много важни, тъй като иначе не може да подаде сигнал. Премисляйки ситуацията, жената започва да разследва дали не е попаднала на копърка. Тя намерила телефон на фирма "Елит" в интернет и се уверила, че колата, която я е превозвала, няма нищо общо с наименованието. Номерът, изписан на вратата, е фалшив и при елементарна проверка извършена от екипа ни, става ясно, че е закрит. На номер, асоцииран с фирмата "Елит" в Голденпейдж, ни отговори мъж, който обясни, че такава фирма вече не съществува и че всички, които използват името са измамници.

Междувременно при проверка в Регистър на издадени разрешения за таксиметров превоз, публикуван от Община Пловдив, излиза, че такава кола има разрешително към фирма "Рин 2012". Опитите да се осъществи връзка с таксиметровото дружество бяха безуспешни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос на гледна точка

    24 172 Отговор
    Така ще е при тези ниски цени на такс.превоз и селянки със самочувствие на лондончанки. Не оправдавам шофъора,но този вид услуга е най ниско платената в БГ,тежка и отговорна работа с минимални постъпления.

    Коментиран от #3, #6, #7, #8, #9, #18

  • 2 МЕТРОПОЛИТЕН

    128 11 Отговор
    Най-големите отрепки, тинята на обществото карат такси!
    Друг въпрос е колко са фалшивите таксита?
    Мъж от който нищо не става е бакшиш, вечно мърляви, вечно криви, вечно недоволни, неква далавера, ако може, е може да има изключения на 1:1000!
  • 3 Morgoth

    101 6 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос на гледна точка":

    Ако цените са ниски таксиджиите ще си намерят друга работа за повече пари, такситата ще станат кът, хората ще станат по-склонни да плащат повече и цените ще се вдигнат. Пазарен принцип.
    Не са им ниски цените, нормални са за клиентите които обслужват, просто таксиджиите са едни от най-големите мрънкала.
  • 4 Истината боли много

    76 1 Отговор
    Ми то на снимката аз виждам един мургав ,, шофьор"!!!Мургавото винаги го свързвам с нещо крадливо и миризливо...
  • 5 бате дай 1 лев

    61 0 Отговор
    Споко ве тоя бакшиш с копърка, както го е подкарал най-вероятно скоро, ще попадне на някой, който да му размести прешлените и язък му за нахалните бакшили, ще ги харчи за лечение ;)
  • 6 Тоя па

    53 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос на гледна точка":

    Абе тия са най-големите измекяри. Последно като се возих в такси при сметка 6,50 му давам 10лв и той ми вика...ами нямам да ти върна. и си ги прибра. Алоооооу, какъв е поя бакшиш от почти 50%...Рови по колата и намери 3лв на стотинки та ми върна, ама с голямо нежелание.
  • 7 и ти ли

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос на гледна точка":

    Ти ли си шофьора?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бай брадър

    47 3 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос на гледна точка":

    Кое му е тежкото на това да висиш като с*пол на стоянката и да мрънкаш - като се научат на обноски и лична хигиена ще почнат и да изкарват пари - бакшиша е по желание, как не се научихте значи. Никой не е длъжен да ви храни щото ви е крив света. Доставяйте качествена услуга и всичко ще си дойде на мястото.
  • 10 МибДим

    18 3 Отговор
    НАЙ ОТГОВОРНО ТВЪРДЯ, ЧЕ ЦЕНИТЕ ЗА ТАКС.ПРЕВОЗ НЕ СА НИСКИ, КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЦЕНИ НА ГОРИВА И ДОХОДИ НА НАСЕЛЕНИЕТО. АКО НЯКОЙ МИСЛИ ЧЕ НЕ МУ Е ИЗГОДНО ДА РАБОТИ ТОВА ДА СИ НАМЕРИ ДРУГА РАБОТА. ТОВА ОБАЧЕ НЕ СЕ СЛУЧВА, КОЕТО МИ НАЛАГА ИЗВОДА ЧЕ СТАВАМЕ МЪРЗЕЛИВИ
  • 11 ники анабола

    20 4 Отговор
    На мен дали щеше да ми каже боклук и да ме блъска? Ще му строша тикварата и ще му избия зъбаците за секунди.
    Тва ме кефи на БГ-то, че може да пребиеш всеки, глобата е най-много 100 лв, за дребно хулиганство, ако въобще ви хванат, а пък свидетелите хич ги няма, обират си крушите и дим да ги няма.

    Коментиран от #13

  • 12 Иоуееееее

    20 0 Отговор
    Лесно му е на тоя да блъска жена, при това със здравословен проблем.
    Я да го видим срещу некой космат 2 метра 150 кила, дали ще си позволи да го блъска?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 да забранят такситата

    11 2 Отговор
    Всеки левак в Б-я кара такси и иска бакшиш,изобщо никакъв контрол нямат,освен да му разбиеш мутрата нищо друго не ги спира.
  • 15 ФАКТ

    12 1 Отговор
    ВСИЧКОТО БАКШИШ - БИВШИ ПАНДИЗЧИИ, СУТИНЬОРИ И НАРКОДИЛАРИ - тотална измет !!!
  • 16 Ганчо

    3 16 Отговор
    Тя чакала маршрутка, ама се качила в такси и после претендира. В Англия си хващай таксита. Там са чисти и уютни. И са на цената на метрото. Шофьора какво ѝ е казал:- "Дай ми бакшиш". Или нейни интерпретации. Бла, Бла, бла
  • 17 Димитров

    2 1 Отговор
    НАПРВЕТЕГ КАБРИО да кара с чадър и да няма къде да си сложи табелката освен между зъбките
  • 18 анализ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос на гледна точка":

    ти си значи копърката
  • 19 гост

    6 0 Отговор
    В развитите страни си имат терминал за кредитна карта и ако не искаш не оставяш бакшиш, а плащаш до стотинка, ако ли пък искаш да оставиш въвеждаш какъв да ти е бакшиша. Има и такива които имат касички за бакшиш може да си платиш точно и да му оставиш кеш бакшиш. Явно този е измамник, но интересното е, че МВР не изнанадва и не се намесва.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Телевизора на Елвис

    5 0 Отговор
    Като всичко друго и таксиметровите ни превози са сбъркана работа.
    Возят за жълти стотинки и за да могат да оцелеят правят какви ли не еквилибристики. Газ/Маз/Метан/Пръдня, обслужват се с некви наливни масла по 4-5 кинта литъра при някакви шано-монтьори и прочее радости от живота. Отделно цедката за допускане до тази работа е мноооого едра. Всякаква татуирана измет с криминални досиета ежедневно подлага на опасност пътниците си. Дошли от майната си, не познават градовете (не само за София важи това) тръгва да те вози човечеца и те пита накъде да кара и ей такива някакви. Слава богу 50/50 се намират и читави професионалисти в този бизнес, но оредяват такива с всеки изминал ден.
    Не е лошо да се вземе пример от същата тая Европа към която се стремим. Да има изпити за елементарно владеене на английски език, да се познава града като петте му пръста и така нататък. Отделно от това производителите вече дават гаранция на колите си по 5-6-7 години. През това време искат не искат се обслужват във фирмения сервиз. Като мине 6-7 година таксито в големия град е навъртяло поне 400 хкм и ресурса на автомобила по съвременни мерки е общо взето изчерпан. За рециклиране и айдее. Да, за да може евентуално да се постигне тази идеална ситуация таксиметровия превоз трябва да е по 2-3 кинта на километър и колите ще станат 10 пъти по-малко, но това според моето скромно мнение е правилния път да се постигне качество на тази услуга.
  • 22 Майна

    4 0 Отговор
    Пак всичко е защото някой контролен орган не си гледа работата. Иначе всичко се знае , колко е Пловдив- ама не искат да глобяват.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гощо

    0 0 Отговор
    Пак Пловдив!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове