Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 19:59 1 211 0

Ветровит и студен петък

  • времето-
  • прогноза

През нощта и утре времето ще е ветровито - с умерен западен, в Източна България и до силен северен вятър. До обяд на места главно в Централна и Източна България все още ще превалява слаб сняг, докато над западните райони от страната ще има чувствително намаление на облачността. Но по-късно през деня отново ще се увеличи.

Времето ще е студено - с минимални температури между -4° и -9°, в котловините на Западна България до -12°, в София -9°, максимални между минус 5° и 0°, София -2°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

По Черноморието ще духа силен северен вятър. Ще бъде предимно облачно и на места ще прехвърча слаб сняг. Максимални температури около 0°. Вълнение на морето 3-4 бала. По високите части на планините ще духа силен до бурен северен вятър.

В западната част от страната ще има и временни разкъсвания на облачността, докато главно по северните склонове на Централна и Източна Стара планина, както и над Странджа ще превалява все още слаб сняг. Дневна температура на 1200 м. около -9° , на 2000 около -13°. Атмосферното налягане ще се повиши

В събота вятърът ще отслабне и в повечето райони стихне. Ще има разкъсана, над по-голямата част от страната значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Минимални температури между минус 7 и минус 12°, максимални между минус 4 и 1°.

В неделя и понеделник времето ще е слънчево, на места в низините със сутрешни мъгли. Температурите ще се повишат и в понеделник дневните ще са от около 0° в северните до 8-9° в южните райони от страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА