21 Февруари, 2012 12:35 1 061 2

Хиляди без вода във Варна заради авария

  • авария-
  • водопровод-
  • вода-
  • варна

Авария на водопровода Варна – Златни пясъци, строен преди около 55 години, остави три квартала в морската ни столица без вода. Сигналът е получен вчера в късния следобед. Между 17 и 19 часа е спряна водата на големи части от „Левски”, Чайка” и Цветния квартал, за да се установи кой е авариралият водопровод и да се локализира точното място на аварията.

След 19 часа водоподаването е възстановено и е спряно отново в 24 часа вчера, за да има време системата да бъде изпразнена и аварийните екипи да започнат работа рано тази сутрин.

След оценка на ситуацията и отчитане на спецификата на мястото на пробива, още вчера е организирана и строителната техника, която в момента работи за разкриването на тръбата. Това съобщават от ВиК дружеството във Варна

Става въпрос за изключително сложна технически авария, тъй като пробитият водопровод - Ф 400 (достатъчен да захрани един средно голям български град), минава по дъното на Франга дере. Близостта на сгради и друга подземна инфраструктура затрудняват работата по разкриването на тръбата. Поради спецификата на терена няма възможност да струпване на изкопаната земна маса. Това налага товаренето и извозването й с камиони извън дерето, което допълнително забавя работата на аварийния екип.

На този етап е трудно да се дадат прогнози кога ще бъде отстранена аварията, докато не се открие тръбата и не се установи причината за нея. В момента без вода са Цветния квартал, част от „Левски”, половината „Чайка” – 20-и подрайон и „Бризовете”. Аварията е на адрес „Карамфил” 23 (кръстовището на „Карамфил” и „Лотос”).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zuzu

    0 0 Отговор
    koga 6te pusnat vodata?
  • 2 Николай

    0 0 Отговор
    Преди да пишете информация за хората се уверете дали е вярна а не каквото ви подава като информация Вик
    Тръбопровода се намира в границите на частен имот (и по точно под къщата ни ) Ул Карамфил 23
    А между временно имам една огормна папка са жалби в продължение на 8 години имаше теч от въпросната тръба и водата отиваше в дерето
    Трябваше ли да се спука напълно тази тръба че Вик да си отстрани аварията подчертавам от преди 8 години
    Хубавото в случая е че тръбата е спукана във двора а не под къщата някъде
    Поредното безхаберие на институциите