27 Юли, 2018 14:37 3 141 27

Борисов: Не съм излизал в отпуск от 17 години

  • бойко борисов-
  • бяла-
  • църква

Премиерът присъства на освещаването на новия храм „Св. Пантелеймон“ в Бяла

Борисов: Не съм излизал в отпуск от 17 години - 1
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не открива основания за предсрочни избори. Това стана ясно от негово изказване в град Бяла, където присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм „Св. Пантелеймон“.

Борисов коментира и протестите на хората с увреждания. Според него в момента бюджетът не позволява да бъдат изпълнени всичките им финансови искания.

Министър-председателят каза, че не му е приятно да вижда подобни протести, но може би точно в тях се ражда истината.

Борисов: Не съм излизал в отпуск от 17 години

"С цялото ми уважение – грозно е да има такива протести. Даже съм им казал - ние няма да излизаме отпуска. Аз не съм излизал отпуска от 17 години. Ние сме там и се сме готови да работим, но да кажем, че това може да се даде. Другото е да обясним – замразяваме заплатите и пенсиите, или спираме "Хемус", коментира Борисов, цитиран от "Нова телевизия".

Борисов: Не съм излизал в отпуск от 17 години

„Колкото и да строим нови църкви, те все не са достатъчни. Но смея да твърдя, че няма период, в който да са построени и ремонтирани толкова много църкви и манастири“, отбеляза премиерът, като изтъкна, че освен храмовете се обновява и инфраструктурата около тях. “Минахме през 2000 души и всички те казаха благодаря“, посочи той.

Борисов: Не съм излизал в отпуск от 17 години

„На жълтите павета какво ще кажат е важно, но това, което се случва навсякъде в страната също е много важно“, допълни Борисов.

Борисов: Не съм излизал в отпуск от 17 години

„Това, което се случва, никога не се е случвало, никога толкова пари за учители, за училища, детски градини, за църкви и манастири, за инфраструктура не са отделяни. Никога за заплати толкова пари не са отделяни, колкото са доходите в момента. Да, недостатъчни са. И моите не са ми достатъчни, на никой не са. И милиардер да отидете и да питате ще ви каже – искам още. Но гледайте параметрите на държавата през годините и ще видите, че в момента имаме най-ниска безработица. Убеден съм, че заплатите ще започнат да се вдигат и в частния сектор, защото, за да запазят добрите работници, искат не искат, ще дават по-големи заплати“, коментира още премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОКА

    46 4 Отговор
    ХА ХА ХА КВА ОТПУСКА ВЕ ЧЕ ТИ РАБОТИШ ЛИ МАХАЙ СЕ ХОРАТА МИЗЕРСТВАТ И НАКРАЯ И ПАРИ ЗА НЕПОЛЗВАНА ОТПУСКА ЩЕ ВЗЕМЕШ
  • 2 зомби килър

    45 3 Отговор
    Боко излез отпуска за да си починем от теб.
  • 3 Bahti

    26 4 Отговор
    Тикво в Ада има специално място за Политяги!
  • 4 555

    24 2 Отговор
    Луд умора няма каква отпуска.. Милиардите на Боко не са достатъчни ...значи ще краде още по яко
  • 5 виц на деня

    28 2 Отговор
    ЧЕ ТИ СИ ВСЕКИ ДЕН В ОТПУСК БЕ ДЖАНЪМ.
  • 6 Грую

    23 1 Отговор
    Ами да излезе пък какво толкоз. Тъкмо ще видим дали някой въобще ще разбере , че е излязъл отпуска!
  • 7 Хахаха

    20 0 Отговор
    Трябва да научиш най-напред какво е рабита ! Хахаха
  • 8 696969

    17 0 Отговор
    Та ти си в постоянен отпуск.
  • 9 Пешев

    21 1 Отговор
    За крадене има милиарди, но за хората с увреждания и болните, естествено няма!
  • 10 синя трева

    26 1 Отговор
    ВАРИ ГО ПЕЧИ ГО, ОСТАВА СИ БАНКЯНСКИ ЦЪРВУЛ!
  • 11 барбалан

    17 1 Отговор
    Ква отпуска бе за тоя харчлък и разсипия... само яко бачкане в режим 3 за 1 ...
  • 12 Кумчо Вълчо

    17 1 Отговор
    Че ти от 17 г. си в отпуска ,и без туй нищо не правиш.

    Коментиран от #16

  • 13 869

    19 0 Отговор
    Как да почиваш, такова крадене , такива проценти , пет поколения след теб не могат да изхарчат откраднатото. Кради докато можеш, сега е жътва за теб.
  • 14 1234

    15 1 Отговор
    Току що призна че е играл мач през работно време.. Къде е инспекцията по труда?
  • 15 Морук

    13 1 Отговор
    Ми то толкоз пара и алчност,как се броят милиарди ,сакън да не си луд,без тебе и един ден не можем да издържим,
  • 16 Морук

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кумчо Вълчо":

    Реже лентички,след 3 месеца почват ремонтите,туй нищо ли е?
  • 17 Западните Балкани

    9 1 Отговор
    Борисов май си мисли, че той като е малоумен, то и другите са такива. Да вземем един пример - учителите. Учителите трябваше да получат 50 % увеличение на заплатите, за да се обнови и нормализира системата на образование още през 2009. А от тогава досега да получат още 50%. Междувременно системата западна и нивото е паднало на половина само защото правителството на ГЕРБ не взе мерки навреме. Така че със сегашните козметични увеличеня проблемът в образованието не се решава и то ще продължи да затъва. Не така стои въпросът с МВР, където бюджетът е увеличен повече от два пъти без подобрение на дейността. Справка - войната по пътищата, което е хубав индикатор какво се прави там. Така че Борисов иди си в Албания и им говори колко си велик. Те са по-добре от нас в България и може да ти повярват.
  • 18 00359

    9 0 Отговор
    Наглото говедо нарочно противопоставя нуждите на едните срещу нуждите на другите за да може да ги превърне в противници. - Да бъдат един срещу друг. Но пък не спира да харчи парите на страната за тъпата София. Само за метрото тази година са 360 милиона. Що не каже ми за метрото няма, вие искате да дам на недъгавите. - Нагло говедо е този! - Нагло и безочливо! Не бил излизал в отпуска!- Ми ти не бачкаш бе! Само се разхождаш и ръсиш простотии за наша сметка!
  • 19 ВИ ТЕ И ЕВРЕИТЕ ИНО ВРЕМЕ ДАЖЕ НЕ

    6 1 Отговор
    СПЯЛИ СЛАГА ЛИ СИ КЛЕЧКИ НА КЛЕПАЧИТЕ И ЗАЩО ? НЯКОЙ МОЖЕЛ ДА ИМ ЗЕМЕ ПАЯ ДОКЪТ СПЪТ......
  • 20 Център дясно

    1 8 Отговор
    Прав е човека за разликата в построеното последните 10 г. и предходните 20. И аз ще го повторя Всичко което е направено и построено в годините на прехода е през последните 10 г. След като неможете да го видите някой трябва да ви го каже и покаже.
    Ако успее да пребори и корупцията цена няма да има.

    Коментиран от #22, #25

  • 21 20 процента

    7 0 Отговор
    Тикво проста, пускаме те безсрочна неплатена, отивай си в Барцелона и не се появявай повече.
  • 22 ЕсОЕс

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Център дясно":

    Умнико, това което е построено през последните десет години е с парите които са останали след разграбване на еврофондовете. Нали все пак трябва да замажат очите на големите началници.
  • 23 Гошо

    4 0 Отговор
    Ей от СИКаджикско време не е бил в отпуска, от тогава е захапал кокала и не пуска
  • 24 Стамат

    1 0 Отговор
    Ами да беше че да си отдъхнем малко.Ама пуста алчност хахха няма време .Преди време имах един познат работеше като машинист на локомотив в някакъв рудник.Толкова нафта крадеше всеки ден че не искаше да си взима отпуск.Но от рудника го накарали тъй като много се натрупала .И така три месеца вкъщи.Беше се разболял . Веднъж ми каза че всяка вечер си хвърлял шапката в двора на комшията и прескачал да си я взима .
  • 25 00359

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Център дясно":

    Е хайде изброй построеното! - Аз ще ти отговоря, че за изхарчените около 320 милиарда за 10 години насреща има около 300км път и това е! Нищо - Абсолютно нищо не е направил за тези пари! - Освен да облагородява тъпата София. Само, че това са парите за цялата страна, а тъпото говедо си оправя само градинките в тъпият му град. Парите на всички градове бяха изхарчени от най- главният кестен от Банкя. Пак ще повторя! 320 милиарда бюджетни средства. Толкова са 10 години с по 32 милиарда бюджет на страната. Освен тях имаме и допълнително 25 милиарда дългове без лихвите и разбира се 500 хиляди напуснали страната. - Ей това е управлението на селянина от Банкя! Сухите цифри говорят достатъчно! Останалото са празни приказки!

    Коментиран от #26

  • 26 Център дясно

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "00359":

    Ало лесно се критикува, ама да вземеш да свършиш нещо реално е съвсем друга и много по-трудна работа. Със сигурност има злоупотреби с еврофондовете, но трябва да си напълно сляп за да не видиш направеното в положителна посока през тези 10 г.
    Не защитавам Борисов и партията му само отбелязвам, че единствено при тяхното управление се видя някакъв напредък, от тук всеки може да си направи извода предишите какви са били.
    Изостанахме доста от Румънците, което показва все пак, че не се развиваме в най правилната посока.
  • 27 сиганин

    2 1 Отговор
    неграмотен кумунистически царвул кат бай тошо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове