Last news in Fakti

9 Август, 2018 16:55 8 747 18

Страх в Пловдив от бивш полицай-алкохолик

  • полицай-
  • алкохолик

Мъж бе видян да лежи в неадекватно състояние на метри от сградата на Четвърто районно управление в Пловдив повече от два часа. Оказа се, че той е бивш полицай в 4-то, дългогодишен алкохолик и агресор, срещу когото са пускани десетки жалби от хората в квартала, в който живее.

Мартин Драганов е на 33 години и живее при родителите си в апартамент в район „Централен“ на ул. „Христо Чернопеев“, пише TrafficNews.bg.

Оказва се, че той, освен опасен за себе си, е изключителен риск за всички околни. Системен алкохолик от близо 8 години, в следствие на порока той е започнал да проявява жестокост, агресия и неконтролируемо поведение. Парите за поредната бутилка са основна цел в живота му, а това налага и драстични средства за тяхното набавяне - заплахи, побоища и рекет.

Мартин често може да бъде видян да уринира пред очите на деца, да се разхожда гол, да заплашва минувачи, за да му дадат пари, а само преди две седмици е посегнал на фармацевт в аптеката пред дома му. След удара жената е отишла на лекар, който е констатирал охлузвания и мозъчно сътресение.

„Нямам представа дали утре няма да извади нож. Всичко може да се очаква от него, а в последно време поведението му е напълно неконтролируемо“, споделя потърпевшата Тодора Григорова, която обясни, че удърът е дошъл след съдебно заседание, в което е свидетелствала срещу него.

Районът около дома му непрекъснато е белязан от набези, тъй като мъжът чупи стъкла, чистачки, драска колите и уврежда всякакво чуждо имущество по всевъзможни начини. Най-потърпевши са неговите съседи, тъй като Мартин не само превръща входа и етажните пространства в тоалетна, а безпокои хората във всички часове на денонощието. Сред живеещите в опасната среда са няколко деца до 12-годишна възраст, чиито родители споделиха, че няма вариант да ги пуснат сами до магазина.

„Нямаме представа какво може да му хрумне, не веднъж сме го виждали с нож, който размахва срещу хора. Трябва да се стигне до фатален инцидент, за да ни обърнат внимание, ли?“, питат резонно хората. Домоуправителката на входа Милена Спасова е викала полиция, която буквално да изгради жив щит между нея и детето ѝ и Мартин, разказва сама тя.

Съседите му коментират, че мъжът на няколко пъти е влизал в клиника за лечение на алкохолизма, но е бягал след няколкодневен престой. От болницата в Раднево са излезли със становище, ще освен пристрастяване към алкохола, Мартин страда и от личностно разстройство. Оказва се, че ден-два преди мъжът да бъде заварен от наш репортер да лежи в несвяст на метри от полицейската сграда, той е излязъл от болница, което е показателно за ефекта на леченията.

Засегнатите от района са пуснали многократни жалби срещу Мартин, както към прокуратурата, така и към кмета на район „Централен“ и до Дирекция „Социални услуги“, придружени с подписите на над 50 души.

По казуса е тръгнало дело в Районен съд, което обаче е било прекратено след експертиза за неговото душевно здраве, в която се твърди, че Мартин няма психически проблеми, и съответното подписване от негова страна на декларация, че ще се лекува заради проблема с алкохола.

„Това не решава проблема ни. Многократно е влизал за лечение, но бяга от медицинските заведения и резултат няма. Искаме втора независима експертиза, тъй като поведението му не подсказва душевно здраве“, коментират хората, които са обезверени в заложените способи за лечение на алкохолизма в България и стават свидетели на постоянните истерични и агресивни пристъпи на мъжа.

Те са подали молба към РЗИ Пловдив, с която настояват за втора експертиза, а желанието им е едно – мъжът да бъде настанен за принудително лечение в клиника, където да се работи с него, така че да бъде социализиран към обществото отново.

„Не искаме да живеем в постоянен страх за себе си и децата си. Това не е едноличен проблем, неговото състояние се превръща в обществен проблем. Има много хора като Мартин, които имат нужда от помощ, и държавата трябва да има адекватен отговор и решения за хора с неговия проблем“, коментира Григорова.

За сега обаче изглежда, че държавата в лицето на институциите е абдикирала от отговорност , както по отношение на опазване на обществото, така и на въдворяване и лечение на индивидите, които представляват риск за себе си и за околните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    31 53 Отговор
    Да идват по-бързо турците и да си взимате територията, за да разчистят боклука.

    Коментиран от #3, #5, #8, #14

  • 2 Еее

    20 9 Отговор
    Човека има нужда от специална болница която за съжаление в бг-то не се намира лесно.
  • 3 Недоволен

    48 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Чакаш да се върнат че да ти пръснат дупарата ли
  • 4 Пасатор

    30 0 Отговор
    То е ясно че държавата нищо няма да направи, ще вилнее докато си намери майстора.

    Коментиран от #17

  • 5 Влаховски

    9 18 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    А дано се върнат че за нищо не ставаме, всичката ни работа е такава.
  • 6 Хайл

    17 1 Отговор
    Ами случайно го блъска кола и му/им спесява мъките
  • 7 как живеем

    27 0 Отговор
    Побъркаха хората. Е това е животът в България-деградация и мизерия навсякъде.
  • 8 Дзоро

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Нали и при гйрците е същого като при нас, бе. Разликата е само, езика. Да не мислиш, че там нд е същия живота?
  • 9 7890

    25 3 Отговор
    Половината полицаи са на неговото ниво, ако ги оставят сами да си изкарват хляба в частния сектор за два месеца ще станат като него.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Маркиз дьо Отзад

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "МЪРЗЕЛ":

    Ти си мръсна долна кука, нали милицайче? Ваща ма.ка свинска да ева аз, паразити!!!!!!
  • 12 гост

    9 1 Отговор
    Ще препоръчам незабавна лоботомия. Ако не се получи, може да се направи още една. То мозък не му трябва и без това
  • 13 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 1 Отговор
    Даите му антифриз хем е сладък кат ширбет хем ше му ареса и ше иска още
  • 14 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Много скоро ще ти се разкаже играта...
  • 15 Plovdiv

    5 1 Отговор
    Сотаджиите имат право да използват оръжие. Да наемат частна фирма, ако тръгне да им скача, могат да го гръмнат като куче и да изчистят един боклук.
  • 16 Това не се лекува!

    12 0 Отговор
    Имах такъв съсед на долния етаж. Биеше майка си за пари , беше на лечение и като излезе , почва отново. В лудницата с усмирителна риза или "случайно произшествие". Оправия от държавата няма!!!
  • 17 Азазел

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пасатор":

    Лошото е, че след като си намери майстора, държавата ще се задейства и ще стъжни живота на майстора. Защото е много вероятно майстора да е нормален човек на който му е дошло в повече. А нормалните хора са най-лесната (и любимата) мишена в България.
  • 18 морския

    3 0 Отговор
    Как не се намери някой комшия да го закара на море човека,па да направят едно нощно къпане.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове