Last news in Fakti

19 Август, 2018 12:09 1 847 25

Тровят животни в бургаски квартал (ВИДЕО 18+)

  • кв. "лазур"-
  • тровят-
  • животни

Улични и домашни животни умират в страшна агония в бургаския жк "Лазур". Преди дни е отровено цяло семейство котки в района на блок 21, съобщи "Флагман".

Има съмнение, че двама мъже хвърлят лакомства с антифриз до оградата на детската градина "Х.К. Андерсен". Там са намерени майката и трите й малки котенца. Два дни животните са агонизирали, а след това труповете им са изхвърлени в контейнер. Само едно от тях е оцеляло, но е в тежко състояние и предстоят интервенции за спасяване на живота му.

В този район точно преди една година и други котки бяха отровени.

Около детската градина има още едно коте в безпомощно състояние. Предполага се, че то също е отровено и се крие в храстите.

От бургаската организация "Милосърдни сърца" призовават всеки, който има информация за извършителя, да подаде сигнал при тях. Анонимността им е гарантирана. Те са убедени, че отговорните от миналата година и тази са едни и същи. От полицията правят всичко възможно да ги открият, но се нуждаят от свидетели.

За достоверна информация относно извършителя от организацията предлагат и възнаграждение.

Най-бруталното е, че това се случва около детска градина. Опасността за малчуганите също е голяма.

Във видеото е едно от убитите миналата година котки. Кадрите не са за хора със слаби сърца:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо АДИ

    14 23 Отговор
    Децата да им отровят на тия мръсници

    Коментиран от #9, #16

  • 2 Кака Гинка

    19 8 Отговор
    Явно някой мрази котките,а защо?! Те не нападат хора и не пречат на никого.Трябва да си много зъл,за да постъпваш по този начин.Аз се страхувам от кучета и никак не ми е приятно да се разминавам с помияри на всяка крачка,но никога не ми е хрумвало да ги тровя!

    Коментиран от #3

  • 3 Леля Минка

    10 14 Отговор

    До коментар #2 от "Кака Гинка":

    Винаги ми е странно, когато трябва да отговарям на такива, като теб. Вероятно си нормален човек, а не вземеш малко да се образоваш какви болести разнасят бездомните котки. Направи го! За тези животни никой не се е погрижил да ги обезпаразити и РЕДОВНО да ги води на ветеринар. Аз също обичам животните и не бих ги наранил, защото те не са виновни. Но с хората нещата стоят иначе и ти трябва да си поемат вината и отговорността и тогава ще са абсолютна рядкост и извращенията към животните.

    Коментиран от #8

  • 4 пострадал

    13 5 Отговор
    Гледат и пред нашия блок 20-30 парчета. А как смърди...
  • 5 Jackass

    14 10 Отговор
    Ае, само пикаят смърдят и разнасят болести. Като много ги обичате що не си ги приберете у вас да вмиришат всичко. Популацията им е огромна. Помияри бълхари и котки миризливи

    Коментиран от #18

  • 6 герб

    11 7 Отговор
    Кучета и котки може,а прасета не може тъка ли,да ви ядат бълхите дано.
  • 7 гост

    14 11 Отговор
    Браво! Няма място за носители на паразити и болести в детските градини! Трябва да защитим децата си

    Коментиран от #10, #22

  • 8 Кака Гинка

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Леля Минка":

    Аз лично винаги съм била против бездомни жижотни по градските (селските) улици,но точно това не е начина да се отървем от тях.То и бездомниците може да разнасят болести,значи ли,че и тях трябва да изтровим?!Очевидно е,че много хора не разбират за какво иде реч,докато не им го обясниш с много (излишни) думи и за това често се озовзвам в положението на онзи от приказката, дето викал "иху!" на погребение и "Бог да прости!" - на сватба и все ядял бой...
  • 9 седмото джудже

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо АДИ":

    Вчера ходих в парка да тичкам и срещу мен криволичеше таралеж. И беше си наврял зурлата в срязана ПВЦ бутилка от боза. Нищо не вижда и тича. Аз както бега хванах пвцто и го дръпнах плавно напред в посоката, накъдето бяга към мен и настрани и тюфлека с бодли подскочи и тупна свободен. Спря, погледна ме изумено и търти да бега. Не го пиша, за да се фукам, а да акцентирам колко злини вършим хората, хвърляйки безразборно отпадъци. Не е добре да се тровят животните. Те са свързани, отровените котки тфовят червеи, те почва вода.... Този отровител е жестоко същество. Котки кучета... са санитари в природата. Лошото е, когато се съберат много на едно място и прещат, но могат да се разнесат по другаде, където няма. Политиците обезлюдиха села и питомните животни последваха хората в мегапллюсите.
  • 10 Gemini

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Господ е Всемогъщ и скоро ще изпрати на мъки в ада този изрод. Колкото за теб... ще го последваш за компания!

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Gemini":

    Ти май си някоя стара мома дето живее с една сурия котки в миризма и изпражнения

    Коментиран от #12

  • 12 Gemini

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Тука сгафи. Пич съм, бая здрав при това. Отдавна си имам доходоносна работа, живея си живота, не се оплаквам. А ти - самичък, бедничък, зъл... тъжна история. Добре, че са мама и тати да те издържат и хранят все още, нали!? Без тях си за никъде в живота, с твоята леност и неработоспособност. Такива като теб са ми ясни отдалеч.
  • 13 Утайка

    7 6 Отговор
    Добра идея, но кофти изпълнение. Трябвало е да сложи повечко от пулвера, да се натъркалят веднага, а не да лазят 2 дена и да мяучат. От това скимтене излизат разни лелки и гледай кво става. Трябва бързо и тихо, после в контейнера и тва е. 2 пъти годишно ако се прави при чифтосването, ще си ликвидират популацията от безпризорни животни и няма да имат проблеми.

    Коментиран от #24

  • 14 qqqqqq

    6 4 Отговор
    Някой да даде идея как да се отърва от гадните гълаби дето ми цапат терасата. Мога да ги изтровя но ще пострадат и други животни или ще настане паника че има птичи грип, и ще отидат курбан кокошките в района.

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Справедливост

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо АДИ":

    Прав си, чичо АДИ - барабар с тях самите! Обаче най-добре тия изверги изобщо да нямат деца - не ни трябват още изроди! Впрочем, сетих се какво беше казал Слави Трифонов още преди години за такива уроди: Аз ако разбера, че някой дава отрова на животните, ще апелирам да го хвърлят в клетката на лъвовете!
  • 17 Сталин

    6 4 Отговор
    Тези изверги, дето извършват това, трябва да им се изкорми цялата рода пред очите им, а те да се убият най накрая, след като видят смъртта на цялата си рода! А вие коментиращите, които одобрявате избиването на животни и то по такъв начин, дано да станете свидетели на обезглавяването на собствените си семейства! Щом обичате да леете кръв, да се нагледате на кръв! Но на своята кръв!

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "qqqqqq":

    Много дрискат мамицата им... Целия ми климатик е оакан
  • 21 ФАКТ!!!

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    БРАВОС ПИЧ!!! МАЛКО ИМ Е ОБАЧЕ!!! ТРЯБВА ДА ИМ ПРЕЛИВАТ КРЪВ, ЗА ДА ИМ УДЪЛЖАВАТ МЪЧЕНИЯТА ДО БЕЗКРАЙ!!!
  • 22 Чистача

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    КОИ деца!? ЧИИ деца!??! А? А!??? Защото ако става въпрос за разни подобия на хора като теб и въпросните им детища, то аз съм абсолютно ЗА пълното им тотално изтребване! А колкото за паразитиращ микроб като теб... наградата ти е, че въобще си оставен жив, макар и безполезен за обществото!.. Нещо повече, дори зловреден!
  • 23 vasik atanasova

    7 1 Отговор
    от ЧОВЕКА ПО ЛОШО НЯМА
    АЙДЕ ОТ КУЧЕТАТА ВИ Е СТРАХ
    АМА ОТ КОТКИТЕ КАКВО ИСКАТЕ И ТЕ ЛИ ВИ ХАПЯТ
    ЕЙ ЛОШИ ХОРА ЕЙ
  • 24 SSS

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Утайка":

    МОЛЯ ТЕ ,УТАЙКО-НЕ СЕ РАЗМНОЖАВАЙ!
    С УМЪРТВЯВАНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ НЕ СЕ СПИРА ПОПУЛАЦИЯТА,УТАЙКО МРЪСНА,САМО С КАСТРАЦИЯ!
    С КАСТРАЦИЯ НА 1КОТКАСЕ СПАСЯВАТ 100.
  • 25 гнида

    1 0 Отговор
    Проблемът с безпризорните животни е на общината - затова плащаме данъци ! Проблемът с техните убийци е на полицията ! Защото това е престъпление ! Какво не е ясно ? А да си гледаш животинка е много приятно , аз имам котка , обезпаразитена вътрешно и външно , ваксинирана да не се разгонва , скоро и паспорт ще и направя както трябва ! Гледането на животни е отговорност , като им изсипеш половин кило ниско качествена храна навън или им хвърлиш кокалите от пилето дето си го ял снощи няма как да стане ! А после да ходиш да ги тровиш , щото дете си е родило и маркират дето децата играят ! В България липсва култура , култура за всичко !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове