Last news in Fakti

28 Август, 2018 10:50 1 112 5

Баба пусна внуче да краде, глобиха я 1000 лева

  • баба-
  • внуче-
  • бургас

Инцидентът става в Бургас

Баба, която е оставила малолетното си внуче да краде от магазин в ж.к.”Меден рудник”, е глобена с 1000 лева от полицай от Четвърто РУП Бургас. Причината е, че не се е „грижила за детето и е създала опасност за неговото физическо и нравствено развитие”.

Районният съд в Бургас обаче е отменил наказателното постановление, пише "Флагман".

Между кориците по делото става ясно, че кражбата е извършена на 8 май 2017 година в магазин „Лидъл” в ж.к.”Меден рудник”.

Детето с инициали С.А.Ф., което е под 12 години, е задигнало стока, извикана е полиция, както и неговата баба, като единствен настойник в България, и млади полицай от Четвърто РУП Бургас написал акт по Закона за закрила на детето.

Наказателното постановление е безпрецедентно. До този момент не е публично известно да има глобени родители или настойници в Бургас по този параграф.

Бабата е с инициали В.А.Т. – не се уточнява етнос или образователен статус в публичната част на делото, е обжалвала постановлението пред Районен съд Бургас. Магистратите са разгледали внимателно казуса и са отменили постановлението по две причини – не е трябвало актът да бъде издаван на бабата, а да се издирят родителите и състави на тяхно име. Жената не е попечител на детето официално, а само го е гледала.

Другото нарушение е, че полицията е трябвало да извести Дирекция Социално подпомагане и Агенция за закрила на детето, които единствени имат правомощия да издават постановления по този закон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скобар

    16 0 Отговор
    Ха честито всички манги в лидл и тем подобни чужди магазинчета на кражба,закони няма действайте.
  • 2 Мъка,мъка....

    13 0 Отговор
    Ами то ,,детето" вече е родило и сигурно е настойник- инструктор на друго ,,дете" от цигано-ромската армия на завоевателите!!
  • 3 onq s konq

    6 1 Отговор
    Не е необходимо човек да познава детайлно членовете и параграфите на Закона ,за да квалифицира случая като "Подстрекателство ,Поръчка,ПРИНУДА,СКЛОНЯВАНЕ КЪМ КРАЖБА НА МАЛОЛЕТНО ДЕТЕ".Фрапираща е отмяната на акта на МВР от Районния съд абсурдните мотиви ,че Полицията тр да пусне извършителите и да пусне РОДИТЕЛИТЕ ЗА МЕЖДУНАРОДНО ИЗДИРВАНЕ...за "кражба от Супермаркет"?!А след като само Дирекция соц. подпомагане" и "Агенция за защита на детето" имат право да издават подобни актове,какъв е проблема НА БАЗАТА СЪБРАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА СЪСТАВЯТ АКТ ПО СЛУЧАЯ,след като издадения от Полицията се отменя?Ето за такова "правосъдие" става дума в БГ,ЗА ТОВА НИ КРИТИКУВА ЕС и ЗА ТАКИВА СЪДЕБНИ ДЕЙСТВИЯ се появяват злъчни коментари че "след като въпросните извършители СЕ ОТЧИТАТ НА БОРИСОВ,са недосегаеми от Закона".
  • 4 ПЕЕВ

    3 1 Отговор
    БАБАТА КАЗАЛА НА ПОЛИЗАИТЕ -НЕДЕЙТЕ ТАКА БЕ ПУСНЕТЕ ГО ОЩЕ СЕФТЕ НЕ Е НАПРАВИЛО ДЕТЕТО.
  • 5 1234

    2 0 Отговор
    Докато институциите се наумуват кое е правилно кое не е,цигането ще си краде на воля.Точно поради тия нашиобъркани закони престъпниците остават не наказани.Хванал ли го полицая като краде,хванал го.Влиза в затвор за малолетни,а родителите или роднините му да се оправят,като платят глобата цигането ще излезе от там,а след това родителите ще ПЛАТЯТ за престоя му в изправителния дом.Така се създава РЕД в една държава уважаваща законите си.А на да се карат институциите,а крадците през това време да им се присмиват и да продължават с кражбите.Трябва всичко да се плаща.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове