Новини

Мария Габриел: Очакваме Кодексът за дезинформацията онлайн

През септември трябва да бъде представен окончателният вариант, сподели еврокомисарят

Публикувана: 2 Септември, 2018 17:41
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 853
Мария Габриел: Очакваме Кодексът за дезинформацията онлайн
Снимка: БТА
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

През септември очаквам Кодексът за дезинформацията онлайн да бъде готов, каза днес (2 септември) във Варна еврокомисарят за цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, която участва в 11-ия летен университет на младежката структура на ГЕРБ, който се провежда край Варна.

Тя уточни, че първата версия, която ѝ е била представена, не е отговаряла на очакванията ѝ. "Очакваме много конкретни мерки за прозрачност, за борбата с фалшивите акаунти, за алгоритмите и начина, по който те оказват влияние върху нашия информиран избор", обясни еврокомисарят.

"През септември трябва да ми бъде представен окончателният вариант, а до октомври давам срок, шанс, да се покаже, че можем да имаме резултат", каза Габриел и допълни, че ако това не се случи, си запазва правото през декември да излезе с анализ и да предложи следващи мерки, включително и такава от регулаторен характер.

Еврокомисарят обясни, че за няколко месеца са успели да вкарат в политическия дневен ред на Европа фалшивите новини и дезинформацията онлайн. Истината е, че фалшивите новини засягат всеки един от нас, засягат и демокрацията, като нейни устои и принципи, и най-негативното последствие е, че те рушат доверието, коментира тя.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.Ловци на бисери
Стефка Костадинова
Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пред спортистите ни в Рио де Жанейро
Винаги съм ви била на кадем. Надявам се и на тези игри да е същото"

Още бисери