Last news in Fakti

4 Септември, 2018 18:54, обновена 4 Септември, 2018 18:59 2 028

Кметове се обявиха в подкрепа на Николай Нанков

  • николай нанков-
  • кметове-
  • димитровград-
  • ивайловград-
  • разлог-
  • сатовча

Градоначалниците на Димитровград, Ивайловград, Сатовча и Разлог се застъпиха за регионалния министър

Кметове се обявиха в подкрепа на Николай Нанков - 1
Снимка: БТА

Подкрепата за регионалния министър Николай Нанков от страна на кметове на различни общини продължава. Пред Kmeta.bg градоначалниците на 4 общини заявиха, че работят много добре с регионалния министър и са категорично против неговата оставка. Основното притеснение е, че при смяна на министъра ще се стигне до забавяне на подготвени и одобрени проекти, тъй като много неща зависят от министъра.

Регионалният министър Николай Нанков подаде оставка заедно с колегите си Валентин Радев и Ивайло Московски, като така те поеха политическа отговорност след тежката катастрофа с автобус край Своге, в която загинаха 17 души.

„Твърдо заставам зад министър Нанков, защото във времето, в което той беше в изпълнителната власт показа, че е коректен партньор, на който може да се разчита. За мен беше удоволствие и като заместник-министър и министър да работя с него“, заяви кметът на Димитровград Иво Димов. По думите му тази оставка е прибързана и трябва да се помисли сериозно върху нея.

„Общините основно комуникират с министерството на регионалното развитие и благоустройство и мисля, че ако министър Нанков напусне това министерство - ще бъде загуба не само за правителството, но и за българските общини, които масово го подкрепят“, каза кметът в качеството си на зам.-председател на Националното сдружение на общините.

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова също заяви подкрепата си за Нанков заради добрата работа, която е свършена досега. „За времето, в което аз съм кмет не съм срещала по-бърз, по-деен и динамичен министър. За времето, в което Николай Нанков е министър, община Ивайловград получи разрешение по един от многото сериозни проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията. Водопроводи и канализация в Ивайловград, непипани повече от 50 години! Благодарение на активността му и влизането в проблематиката ние в момента подменяме цялата канализация и водопроводите в Ивайловград", заяви тя. Тя е категорична, че е добре да се премисли дали да се приеме оставката на Нанков.

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, който е от ДПС, също подкрепя министъра на регионалното развитие и благоустройството и е против освобождаването му от поста.

„Работим перфектно с този министър. Винаги разговаря открито с нас, има чувствителност към проблемите на общините, към малките населени места. Благодарение на него се стигна до отпускането на сериозна финансова сума за укрепване на свлачището в село Плетена. Той разбра, че са застрашени здравето и живота на десетки хора и на момента предприе необходимите стъпки за решаването на този голям проблем в селището”, твърди кметът.

За кмета на Разлог Красимир Герчев регионалният министър не само има необходимата експертиза за своя пост, „но и в човешки план впечатлява“. „Готов е винаги да чуе думата ни, да дискутира с нас нещата и да реагира, за да ни окаже съдействие. Вярвам, че има квалификацията и възможностите да помогне и за стигането до истината за трагедията край Своге”, каза градоначалникът на Разлог.

Той е категорично против приемането на оставката на министъра. „Той е наш регионален министър, с който ние, кметовете, работим много добре. Това ще го потвърдят и колеги от други политически партии, което е достатъчно висока оценка за професионализма, компетентността и качествата на министър Нанков“, каза Герчев.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове