Last news in Fakti

18 Септември, 2018 08:14 1 584 20

Ново поскъпване на газа и парното през януари

  • газ-
  • парно

Много е вероятно от 1 януари 2019 г. да имаме ново увеличение на цената на газа. А оттам и ново поскъпване на топлинната и електрическата енергия в средата на отоплителния сезон, прогнозира в интервю за в. "Дума" енергийният експерт Еленко Божков.

Вчера стана ясно, че КЕВР най-вероятно ще одобри исканото от "Булгаргаз" повишение от близо 14% на цената на синьото гориво от октомври, след като в свой доклад комисарите го определиха като обосновано. Според Божков поскъпването на газа ще се отрази най-сериозно върху цената на топлинната енергия от "Топлофикация София" и ще бъде между 8-10%. Каква ще бъде цената в другите градове предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербестан

    20 1 Отговор
    Дранйееее - Гарантирано от ГЕРБ !
  • 2 ПИЛЕТИ

    4 2 Отговор
    Я СЪМ НА ПИЛЕТИ НЕМИ ТРЕБВА ГАЗА НАМИРАМ ГИ КАКТО МИ ДОЙДЕ
  • 3 Калинка от Герб

    17 1 Отговор
    Винаги в тая държава след увеличение на газта се увеличават цените на ел. енергията но кога след спад на цената на газта ще има намаляване на ел. енергията никога. Цените винаги вървят нагоре но никога на долу.
  • 4 малко ви е

    16 1 Отговор
    Траете ли си, офце? Трайте си.

    Коментиран от #12

  • 5 Меркел

    14 0 Отговор
    Кеф. Балсам за ушите. Вдигайте смело, това иска народа, затова сме си избрали Боко.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РК1

    7 1 Отговор
    Но пък за сметка на увеличението на газа, /б/ългария е много стабилна държава !!!
  • 8 княз Болгар

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Меркел":

    Нека ги дерат. Слез няколко десетилетия ще изчезне България. Тук ще дойдат питеците от другаде. Такъв е плана и на Ротшийлдови и други. Бандитите политици и чиновници ликвидират България. Е, когато я ликвидират, ние Болгарите ще унищожим този континент. Така и есреите нищо няма да се облагодетелствуват от геноцида, който провеждат над българите. Да крадат златото, сребро, мед, но територията ще изчезне. Око за око, зъб за зъб. децата на тия от КЕВР, НЕК, НС, МВР... клито сега провеждат геноцида също няма да са добре в бъдеще. Така, че сега се радват и Майерови и Вальо и Бойко но в бъдеще може да загубят повече, отколкото са спечелили от геноцида над българите. Ние сме далеч по древни от тази галактика. Тук Аннунаки сътвориха тела, но нещата са далеч по-древни от тук. Честито на крадците!

    Коментиран от #13

  • 9 гост

    10 1 Отговор
    Който е на газ и парно,да му мисли!!!Но сигурно ще увеличат и тока и други потребления,без заплатите !Мизерна картинка за повечето от нас!!!!

    Коментиран от #14

  • 10 Кратун

    5 0 Отговор
    Не си изразявайте недоволството тук,ами излезте днес на жълтите павета.
  • 11 ТРАКТОРИСТА

    4 0 Отговор
    Аз се радвам мнооого , давайте сега че сте уволнени вече.
    Търся новия човек на следващите избори, нас ни интересува колко ни вдигнахте заплатите и пенсийите.( приходите в семейството ми)
  • 12 Да да

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "малко ви е":

    За мен е правилно да се сложи поне още 20% акциз върху цената на природния газ! Парното да скочи минимум с 10% и топлофикациите да излязат на печалба, като част от нея да инвестират за подобряване на инфраструктурта. Вместо 200 лв. ще се плащат 220 или вместо 100 лв. ще стане 110 лв. сметката за месец. Едва ли някой ще го бутне това, но сектор енергетика ще живне

    Коментиран от #15

  • 13 Да да

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "княз Болгар":

    Дрън, дрън че пляс! Колко пъти вдигаха тока и газта и още сме си тук! Проблема е ако я намалят, защото ще трупаме загуби а ще даваме повече на руснаците.За мен източници на енергия които не са с български произход, трябва да се обложат с акциз и да се повиши цената на крайния продукт, като същевременно ще се намали и консумацията. Ако бензин и дизел бяха без акциз щеше да внасяме много повече петрол и повече български капитали щяха да пълнят помийната яма наречена Русия! Държавата ни нямаше да има приходи и щяхме да сме бедни като руснаци!
  • 14 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Как, бре? На чиновниците - калинки им увеличават заплатите!
  • 15 Иван Гешев

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    За мен е правилно да ти увелича минусите с един, защото си особено нагъл соросоид - българофоб.
  • 16 гост

    2 1 Отговор
    Хайде стига с тези заучени фрази все едно слушам турбопопулистката г-жа Манолова. Убеждават ни, че може да се спре увеличението на парното и на тока, но не осъзнаваме, че цените скачат в световен мащаб, не само при нас. Но вие си знаете едно и също.....
  • 17 Да да

    0 2 Отговор
    Защо другарю Гешев? Вие колко плащате за парно? Попитайте тези, дето им санираха блоковете с колко им паднаха сметките? Какво пречи да имаме държавно дружество на печалба, която да се инвестира в слънчеви колектори по покривите на блоковете, осигурявайки безплатна топла вода и електричество? Какво пречи да се инвестира в подобряване на топлопреносната мрежа, намалявайки загубите, а оттам и сметките! Какво пречи тези приходи да осигуряват капитал за изолирането на други блокове, в които сметките на паднат с 30-40%? И за финал другарю Гешев - най-големите българофоби, са българските русофили! Те поставят руските интереси пред тези на България! Срам и позор за тях!
  • 18 гост

    1 0 Отговор
    И на балонджиите увеличават заплатите или доживотната им....!
  • 19 ТОВА Е РУСИЯ

    1 1 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ОТ РУСИЯ!!С МНООООООООООГО ЛЮБОВ!!!РУСКА ТЪПАНАРИЯ !!!!
  • 20 Гого

    1 0 Отговор
    Поскъпване=Герб
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове