Last news in Fakti

28 Септември, 2018 17:20 1 912 3

Майка изостави детето заради нова изгора

  • закрила на детето-
  • изоставено дете-
  • варна

Бабата и дядото осиновили момиченцето

За тъжна история с щастлив край съобщи Varna24.bg. Майка на 3-годишно момиченце от Варна завела рожбата си в отдел "Закрила на детето“ и заявила, че няма възможност да се грижи за нея и иска да я изостави.

Младата жена била категорична, че е сама и не е по силите си да отглежда детето, тъй като родителите ѝ били в чужбина и не и помагали с нищо. Подписала декларация за отказ от родителски права и обърнала гръб на детето.

Момиченцето било настанено по спешност в приемно семейство. Служители на дирекция "Социално подпомагане“ обаче се заели да разнищват случая и установили, че майката всъщност има нов партньор, който не желаел да се грижи за малката и това довело до решението за изоставянето ѝ.

В същото време започнали да издирват адрес на близките, за да ги информират за ситуацията и потърсят роднини, които да се погрижат за малката. Стигнали до задънена улица.

В същото време в махалата, където живеела ромката, изоставила детето си, се разнесъл слух за позорната постъпка на майката и нещастната участ на момиченцето. Съседи и познати се свързали с бабата и дядото на детето, които от години работели в чужбина.

Хората се завърнали незабавно и се явили в дирекцията, за да заявят, че ще поемат грижите за внучката си. След като оформили всички документи детето било осиновено от своите баба и дядо и се сбогувало с приемните си родители, които успели да се погрижат за него за около месец.

"Това е един от малкото случаи при нас, в които имаме щастлива развръзка и нещата се подреждат по най-добрият начин за детето", сподели Анна Конукова, ръководител на отдел "Закрила на детето“ към Дирекция "Социално подпомагане“ – Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KROMAZON

    12 0 Отговор
    От "Закрила на детето" дали са проучили бабата и дядото с какво се занимават в чужбина...чувал съм за просия и други още по-страшни занимания, с които наши мургави сънародници си изкарват прехраната. Но това е само хипотеза и вярвам, че детето ще бъде добре...
  • 2 ОняЛошия

    10 0 Отговор
    Браво, сега ще заведат момиченцето в чужбина където ще го въведат в занята "Лява ръка - десен джоб" и всичко ще дойде по местата си!
  • 3 ГосТ

    11 0 Отговор
    Етноса настрана, наскоро се замислих за една голяма част от жените, особено в България. С какво основните белези за избор на партньор-голям полов член и богатство без значение от начина на придобиване са полезни за поколението. В случая, умственият капацитет и здравословният статус, които се унаследяват нямат особена тежест. за доброто възпитание и здраве на поколението, големината на половият член и портфейла са без значение. В тази връзка си мисля, че тези жени нямат никакъв майчински инстинкт и са напълно безполезни, както всъщност наскоро беше казал и един японски депутат ("жените, които не раждат са в тежест на обществото" беше дал и обяснение защо ;)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове