Last news in Fakti

6 Март, 2012 16:50 963 2

ДПС за бонусите: Чакат друг скандал

  • дпс-
  • бонуси
ДПС за бонусите: Чакат друг скандал - 1
Снимка: БГНЕС

Чакат нов скандал, който да покрие стария – така заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров коментира отсрочката за връщане на бонусите (до утре), дадена от премиера Борисов на подопечните му. „Не ни учудва разтеглянето във времето, това е съвсем в стила на това управление“, допълни Бисеров за удължаването на срока от понеделник на сряда.

Според хората на Ахмед Доган предлаганите от мнозинството промени в Закона за администрацията не само не решават въпроса с безконтролното и безрегламентно раздаване на бонуси, а и създават още по-голям хаос.

Затова парламентарната група на ДПС няма да подкрепи измененията, които са в седмичната програма на парламента, съобщават от партията.

Бисеров посочи някои разпоредби, които предвиждат хипотези за раздаване на допълнително материално стимулиране. Допълнителни материални възнаграждения ще се дават за постигнати резултати, за изключителни постижения, а също и когато законът или акт на МС предвижда това. "По- общи и по-неясни текстове едва ли могат да сътворят вносителите", смята заместник-председателят на ДПС. 

Христо Бисеров уточни, че ДПС е получило отговор от премиера на изпратеното заявление, в което иска информация за получените бонуси. Министър-председателят им отговаря, че до две седмици ще им изпрати обобщената информация. 

Бисеров съобщи още, че ДПС ще подкрепи искането първа точка на утрешното пленарно заседание да бъде проекторешението за създаване на временна анкетна комисия за разследване на случаите за оказване на политически натиск от страна на министъра на вътрешните работи върху съдебната власт. Утре е първата сряда от месеца и опозиционните парламентарни групи имат право да предлагат точки в дневния ред, които влизат в програмата по право.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббб

    1 0 Отговор
    Отивайте си отатък границата ве,че вече незнам как да ви наричам и ...... ДПС-то ви .....
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    marsh ot BG be