Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 12:11 2 220 46

Борисов: Държим самолетите да са нови, ако стане война пилотите ни да не са пушечно месо

  • бойко борисов-
  • самолети

Министър-председателя Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха обновения Зимен дворец в София, съобщи Novini.bg.

"Спомняте си този проект в кабинета "Орешарски" беше за 35 млн. лв., на борците срещу корупцията го казвам", заяви Борисов преди откриването. Ремонтът е струвал общо 5 млн. лв. на държавата.

"Да поздравим спортното министерство за световното по художествена гимнастика и волейбол. Да, ще направим това. Хубаво е за България, когато има някаква кауза, както беше волейболът, председателството на ЕС. Мисля, че едно такова нещо ще ни мобилизира. Ако заведем метрото до лифта - от метрото, на лифта и ски пистата. Възможно е да се направи", коментира Борисов идеята София да приеме младежка Зимна олимпиада.

Борисов заяви, че по никакъв начин не напада президентската институция. "Единствените, които ни нападат са те". "Президентът отиде на волейбол във Варна, аз не съм бил на нито един, отиде на гимнастика, аз не съм отишъл. Задавате ми този въпрос, за да може президентът да е в новините, а не спортната зала, в която щяха да потънат 50 млн., а не да я направим за 5", ядоса се Борисов на журналистка.

Премиерът коментира референдума в Македония. "Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние ги подкрепяме по европейския им път. Не можем да се месим във вътрешната политика на Македония".

"Най-добрите самолети са участвали в конкурса на България. Ние държим самолетите да са нови. Недай си Боже ако стане война, не искам пилотите ни да са пушечно месо. Ще предложа на министър Каракачанов да покани и летците от Граф Игнатиево да влязат в комисията по избора, защото те ще летят на тях, те са най-добрите“, подчерта министър-председателят на страната.

Той напомни, че винаги сам си носи отговорността.

"Борбата с корупцията, олигархията, контрабандата, става възможно всяка година да има повече 150 млн. лв. в бюджета. Така съм обещал. Сутринта се чух с Мая Манолова по телефона. Тя поиска 105 млн., аз дадох 150. Синдикатите са против, възложил съм на парламентарната група на ГЕРБ, възложил съм на социалния министър трите закона да ги вкарат и гледат заедно. Най-лесно е да кажеш "Бойко отговаря". Да, Бойко отговаря. Аз съм поел ангажимент в новия бюджет да има 150 млн. лв. повече. Моята работа е да събера парите чрез НАП, ДАНС и полицията. Ще има повече пари за социални дейности, сутринта говорих с Горанов. Разбрахме се в коалиционния съвет, че ще дадем за тези дейности 150 млн. лв. повече. Оттам нататък парламентаристите да го гласуват и приемат", изтъкна премиерът. И допълни, че тези пари са повече от целия бюджет за култура.

"Кирил Ананиев се опитва да направи реформа, но всички са срещу тази реформа", каза още Борисов.

Припомняме, че реконструкцията на спортната сграда започна през септември миналата година. Ремонт на съоръжението не беше правен от откриването му през 1983 г. Стойността на обновяването е 4 млн. лева. 3 млн. лева от тях гарантиран резултат за енергийна ефективност, а останалият 1 млн. лв. е предназначен за 10-годишен кредит за строително-монтажни дейности.

Ремонтът беше извършен без да се прекъсва тренировъчната и състезателна дейност на спортистите.

След приключване на ремонтните дейности залата разполага с изцяло обновени помещения, обновена голяма зала за тренировки с ново осветление, лекарски кабинет, нови съблекални, чийто брой е увеличен двойно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пари

    20 4 Отговор
    Пари от държавата за да се вземе кредит от частна банка ... вече прекаляват, казват на общини да вземат кредити за всичко и да се оправят сами... А данъците еднозначно се прибират. С едната ръка взимам, а другата ръка май си почива
  • 2 1111

    28 1 Отговор
    Та кой ще ни напада,че ние вече сме колония!
  • 3 Ryty

    23 4 Отговор
    Апък ние хората искаме да живеем нормално, що не държиш на това, изпусна питомното и ще гони дивото с някаква си нехова война... Унищожи армията, а имахме армия не най-боеспособната на Балканите а на половин Европа, сега благодарение на предшествениците ти и най-вече на теб сме никой
  • 4 Болгар

    27 3 Отговор
    Ние не можем да воюваме, господин Борисов. Вече не вярваме ни на вас политиците, ни на генералите, които цели 30 години ви гледат далаверите и си трайкат за кокала. Можеш ли да воюваш с водачи и за водачи, които те лъжат, прецакват, експлоатират за своя изгода и ти говорят за патриотизъм, а те загробват? В древността с 1000 конника сме разгромявали имперски армии, но водачите бяха други. Ти ни лъга неведнъж, твоите хора лапат пари и гласуват погрешни наредби, с вас и за вас ли да воюваме? Но за самолетите така е добре новите имат поне 12000 часа двигателен ресурс.
  • 5 111

    36 1 Отговор
    И аз държа циганите да не получават помощи за всяко следващо дете, след 3-тото, както и да не раждат на 11 г. (извратена педофилия) и да заплащат данъци наравно с мен, ама Бойко не мисли по същия начин. Важно е българина да е смачкан от данъци и такси, вкл. милиардите за нови самолети, а циганите да получват помощи по 1700 лв. на месец със 17-те си деца и в същото време в 21-век да не могат да говорят нормално, камо ли да четат и пишат.
  • 6 Българина

    26 3 Отговор
    Искаме ц 400 така никой няма да ни нападс бе мухльо! То кого ще нападаш с 10 самолета гърция има 150 турция 300

    Коментиран от #14

  • 7 Бай Иван

    21 1 Отговор
    Леле майко, каква война! Ние нямамаме армия каква война ще водим!!!!!!!!!!!! И с 2-ва самолета, ВСИЧКО МАРА ВТАСАЛА!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #26

  • 8 гост

    17 1 Отговор
    Как го измисли пак Батко и отде го измисли....?!
  • 9 CUKOVSKI

    13 2 Отговор
    SAMOLETITE DA SA NOVI,NO I KOMISIONNITE DOSTATACNI.
  • 10 CUKOVSKI

    5 2 Отговор
    SAMOLETITE DA SA NOVI,NO I KOMISIONNITE DOSTATACNI.
  • 11 Иванов

    20 1 Отговор
    Бойко и нови да купиш, кел файда е. Колко ще вземеш? Два- три? Има и друго...Кой Баце ще тръгне да защитава тази КОЧИНА ОЛИГАРХИЧНА? Ти ни е.м. с държавните чиновници и ромете и си крадеш на воля. Аз няма да си мръдна пръста, та ти да векуваш, та каквото ще да става. Пфу!
  • 12 голям майтап

    10 1 Отговор
    Какво ако станело?
  • 13 Възмутен

    15 2 Отговор
    Нагъл както винаги. Нали от продажниците ГЕРБ до скоро твърдяха, че няма по добро за нас от 35 годишни Ф-16, изхвърлени от употреба от предишните им собственици.
    (*****На това място има самоцензурирана дълга псувня*****)
  • 14 Обикновен Бг

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българина":

    Грешка колега , турските са 668 самолета.
  • 15 Дедо Грую

    18 2 Отговор
    С какви пари ще плаща тъпата кратуна?! Нови заеми ли ще тегли?! И на изпосталелия, смазан народ ще му овесят още един камък на шията. Мнението ми е, че ПВО- то ще е по - ефективно от самолетите. Дори и да е руско, ако е по - добро няма нищо лошо. Да гледаме интересите си, а не какво казват "началниците".
  • 16 божеeee веке очи в очи рекват

    1 1 Отговор
    си ни че сме им 🐑 .
    КВО КВО 👂🏽🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    към там ли 🎬 бутат такта в 9/8 👁 ...те’сега се разбра защо този такт никой не може му устой демек на КЮЧЕКА , този кючек нема брат ни един циганин да не го знае ,всичките циганье знаят кои са най известните свирджии на този световен кючек 🤣🤣🤣 та Й циганчета знаят цената на медна жица 😂 с теслата WiFi . Ах кючека технология на майн от Тесла
    брат/сестро модата прогрaмира яко яко лъжата 👨‍👩‍👧‍👧 в 🐒
  • 17 Иванов

    14 1 Отговор
    Спомням си една далечна година, когато гласувах за български генерал с ЧЕЗт, който ГАРАНТИРАШЕ да върне държавата на Народа и да има СПРАВЕДЛИВОСТ. Е, ПО- ГОЛЯМА ЛЪЖА ОТ ТАЗИ НЕ СЪМ ВИДЯЛ В ЖИВОТА СИ. СТИГА МИ!

    Коментиран от #19

  • 18 Бг 🇧🇬

    11 1 Отговор
    ВЕЛИКИ БЪЛГАРСКИ ВЪЗДУШНИ ИЗТРЕБИТЕЛИ АСОВЕ КАТО СПИСАРЕВСКИ , МИЛЕНКОВ , СТОЕВ СЕ ВЪРТЯТ В ГРОБОВЕТЕ СИ ,КАТО ГЛЕДАТ СЪСТОЯНИЕТО НА НАШИТЕ ВВС. А ИМАШЕ АРМИЯ , ВЕЛИКА. САМО ЩЕ НАПИША - ПЛАН "ТЕРВЕЛ">
  • 19 Обикновен Бг

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ.ДАЖЕ И НАДЕЖДА НЕ ОСТАНА.
  • 20 ЙNBG

    11 1 Отговор
    За каква война се говори, срещу кого ще се бием и защо, стига вече войни. Сега и от самолетите някой ще си краднат комисионките, и после народа още повече ще се гърчи в беднотията.
  • 21 Убий Борисов

    8 1 Отговор
    Глупак си, трябва да знаеш...
  • 22 11666

    10 1 Отговор
    Тоя е най-умният в РОДИНАТА МИ!/////срам,срам,срам................/
  • 23 Ганчо

    7 1 Отговор
    Бойко Борисов иска да мести нац. стадион "В. Левски", щот на всеки мач ставали задръствания в София. Питам на кого ли е обещал терена и срещу колко милиона? Спи народе зимен сън
  • 24 РК1

    10 1 Отговор
    Как срещу кого ще воюваме??
    Срещу злата Русия!!!....Сега, като вдигнем тези осем самолета, злите руснаци няма да си помислят и да припарят в въздушното ни пространство!!!!
  • 25 Готвят си психично народите за В-НА

    7 1 Отговор
    Не ви ли стига че обърнахТЕ ЗЕМЯТА НА ОПИТНЕН ТЕРЕН В ЛАБОРАТОРИЯ , НАЛИ УЖ спасяваха ОЗОНА ДУПКАТА НА ЗЕМЯТА ,е КВО СТАВА СЯ , СПАСИТЕЛИ ГЕРОЙ НА ЗЕМЯТА нали дигнахте таксите на КОЛИТЕ БРЕ .че замърсявали въздуха 🤮🤮🤮🤮🤮 ДАЖЕ И ЦИГАРИТЕ ЗА ТАЗИ ЛЪЖА ДИГНАХА ИМ ЦЕНАТА
    днес всички народи ,носим отговорност в демокрацията , защото утре бъдещите поколения ще търсят : каде беше разликата в осъждане осъдете комунизма
  • 26 Гой коМитич

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Иван":

    Нищо не чатиш от война... Не забравяй, че Винету е лидер на команчите /ние/. Той иска да каже следното: Ако чичо Сам с НАТО Бенд изфирясат и нападнат Рашън /дано чавка не им пили мозъците, че да не...! /, то Винету и Бейнд /Цецо, Цура, Дилянчо... / се яхват на 8-те изстребителя с чувалите ен Мъней от пенсии, осигуровки, бюджет... и литват към Дубай... /там ще ги приемат, знаят Дилянчо е велможа и други/, а за нас ще остане да ядем С-400, Кинжаль, ТопольМ, Циркон.... От брадърите, докато мерят НАТО птички и корабчета Марине и подаръците няма да ни харесат... Щото чичо Сам си изнесе ракети и армия по света и у нас /4 баьи/, с подкрепата на ирландската пастирка Роска и останалата Соросня. Та Боце ще напазари ню ФлайтМейшин Ф, 16 Блок /с етажна собственност/, за да бегат а за нас БАХУРА.... ААААС... И ще вземат Каракачанката и Сидеров за сервитьори в палата в Дубай. Ферщанден???
  • 27 саюп питам

    3 1 Отговор
    И по колко летателни часа имат пилотите ни че им трябват и нови самолети?
  • 28 Хахото

    4 1 Отговор
    Урааааасс! България щяла да купува самолети???? Нови?????? Това е 13-то чудо на ссета. Wow?
  • 29 бсп и гроб са бкп

    6 1 Отговор
    Държат да ГУШНАТ ПАРАТА, да я сгънат лева, евро, долара!
  • 30 Компетентен

    11 1 Отговор
    Този наистина е с едно мозъчно полукълбо ...

    Коментиран от #35

  • 31 Дедо Йоцо

    6 1 Отговор
    То без самолети целия свят го е страх от нас а па сега като ще имаме и два самолета какво ли ще е ?
  • 32 Така де

    9 1 Отговор
    То е ясно , че война ще има и ще сме пушечно месо за западните господари на РазБойковците - Гарантирано от ГРОБ!!!!
  • 33 Коментар

    4 1 Отговор
    Скрий се ШЕФЕ ЧЕ СТАВАШ ЗА РЕЗИЛ
  • 34 гнида

    3 0 Отговор
    Кой ще ни напада , нали нату ни пази ?

    Коментиран от #37

  • 35 няма спор

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Компетентен":

    Обаче е недоразвито .......

    Коментиран от #40

  • 36 На война, като

    3 0 Отговор
    На война! Всичко ще сме пушечно месо
  • 37 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "гнида":

    НАТУ та пази,ама и ти тр да пазищ НАТУ!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 гост

    5 0 Отговор
    Цялата държава му е пушечно месо, той се грижи за няколко пилота и то ако някога влязат в истински бой, което е малко вероятно, поне по-малко отколкото да ги сполети технически проблем по време на тренировка. Много ум, вожде, много нещо. Огледай си народа и после говори, че искаш ново.
  • 40 Компетентен

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "няма спор":

    Ами то нещо за да се развие , първо трябва да се навие .
  • 41 файърстартър

    1 2 Отговор
    Боко я тоя случай няма нищо общо с предстоящата далавера, защото, както помните предложението дойде от Румен изстребителя и Шкембе Войвода, който заплаши Бойко с оставка, ако не му купи изстребителите.
    Както знаем, без патриотите и джагалите от дуписе отиваме на предсрочни избори.
    За съжаление, българите продължават да гласуват за БСП и после рИват, че ги крадат и стандарта бил нисък.
  • 42 Аааа

    4 0 Отговор
    При евентуални военни действия
    (да не дава Господ) и народа се въоръжи , нали се сещаш боко кои ще са първите "късметлии" ?
  • 43 Zozo

    1 0 Отговор
    Voina za hlqb osven a tam samoleti ne trqbvat
  • 44 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    КАКВА ВОЙНА ВЕ БОРИСОВ С КОГО
    ЩЕ ВОЮВАМЕ НИЕ
    НАШАТА ВОЙНА Е ТУКА ВЪТРЕ ПРИ НАС СИ
    И ТО ВСЕКИ ДЕН
  • 45 3333

    0 0 Отговор
    Нека правителството да обещаят, че при евентуална война няма да избягат с новите или други самолети.
  • 46 сори майна

    0 0 Отговор
    Toзи вярно ни взема за пълни олита!! От всико горе казано няма и една дума истина, думичка няма истина.. Но пропагандната машина на Цецо - брокера, слага в джоба си гьобелсовата от времето на фюрера!! Една глупост, като обиколи тв и радиата.. и е вече истина.. Бабата на село дето викаше, аа щом го казаа по радиото, истина е!! хахах
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове