Last news in Fakti

13 Октомври, 2018 14:34 2 677 10

Полицаи помогнаха на жена, закъсала със съединителя

  • помощ-
  • сдвр-
  • красимира младенова-
  • пътна полиция-
  • кат-
  • съединител-
  • стоил спасов-
  • виктор викторов

Това ни е работата - освен да пишем актове и фишове, помагаме на хората, споделят униформените от СДВР, "ударили рамо"

Полицаи помогнаха на жена, закъсала със съединителя - 1
Снимка: Shutterstock, изображението е илюстративно

Благодарност и признателност - това изпитва Красимира Младенова към двама служители на „Пътна полиция” - СДВР. Стоил Спасов и Виктор Викторов помогнали на жената да избута закъсалия си на столичен булевард автомобил, разказват колегите от "Дарик".

Двамата полицаи определят постъпката си като част от работата им и нещо нормално. Красимира пък споделя, че е била изненадана много приятно. Тя признава, че в днешно време не очаква нито от случайните минувачи, нито от минаващ патрул да ѝ помогне в подобна ситуация.

На 10 октомври около 20:00 ч. Красимира пътувала заедно със своя приятелка в колата си. На кръстовището на столичните булевардите "Драган Цанков" и "Христо и Евлоги Георгиеви" обаче съединителят на автомобила се счупил. Жената разказва, че повечето хора са започнали да свирят с клаксони и да крещят.

Стоил Спасов и Виктор Викторов определят ситуацията просто като свършена работа. Спасов разказва, че това е част от задълженията им и винаги биха спрели да помогнат на аварирал автомобил.

"Имаше доста водачи, които предпочитаха да снимат с мобилните телефони или да ни се подиграват и бибиткат, вместо да слязат и да помогнат. Но в наши дни обществото е такова, че никой не иска да помага. В нашето ежедневие това ни е работата - освен да пишем актове и фишове, помагаме на хората", обясни униформеният.

Спасов и Викторов работят като екип. Те разказват, че това не е първата, а със сигурност няма да е и последната подобна ситуация. Споделят, че често им се случва да помагат на шофьори, закъсали на столичните улици.

Пътните полицаи споделят, че не смятат постъпката си за геройство и се надяват един ден хората да не се изненадват от подобни действия, а да ги определят като нещо нормално. Спасов и Викторов казват още, че според тях всеки един полицай трябва да помогне в такава ситуация. Те вярват, че колегите им биха го направили.

Красимира пък разказва, че като повечето хора няма доверие в полицията. Подобни ситуации обаче я карат да вярва, че в системата на МВР има надежда и полицаи като Спасов и Викторов я карат да мисли позитивно.

Миланова споделя, че сред негативните неща в нашето ежедневие е важно да разказваме и хубавите истории.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАЗАНОВА

    4 5 Отговор
    ВЗЕХТИ ЛИ ИМ ГСМ ЗА КАФЕ ПОСЛЕ С РАЙБЕР

    Коментиран от #2

  • 2 СссереМ

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "КАЗАНОВА":

    Не,ама аз взех тоя на жена ти.Адмирации за подобни постъпки.

    Коментиран от #5

  • 3 Име

    8 7 Отговор
    Ти да видиш...това което е нормално за другите държави при нас е някаква сензация явно.....браво ФАКТИ пак избихте рибата с новини
  • 4 Бакша

    5 0 Отговор
    Момчета браво ама не знам дали са ви казали ,че пътя към Рая е дълъг !!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КУЧЕ

    2 3 Отговор
    АУУУУУУ ГОЛЯМА ПОСТЪПКА КОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ РАЗКРИХТЕ А ТЪРТИИ И КОТКИТЕ ПО УЛИЦИТЕ ВИ СЕ СМЕЯТ
  • 7 Антонн

    5 0 Отговор
    Зашото са жени са помогнали,лелеее избутали са автомобил.
    Само в БГ като видиш патрулка е заплаха ,не ти се вярва че освен глоба може и съдеиствие да има.
    Това в нормална държава новина ли е ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 фгдфд

    4 0 Отговор
    Сбъркана работа , като всичко останало в нашата държава. КАТ е "контрол на автомобилния транспорт" . Няма лошо ,че са помогнали ама не е тоя начина. И това е така , щото финансовото състояние на българина е слабо. Но да не чепкаме излишно . Само се надявам , жената да не е била някоя по опъната мацка, че ще излезе избирателна тая помощ.
  • 10 гост

    3 0 Отговор
    Страшно е когато нормален жест на толерантност се превръща в чудодейна постъпка. Всички боклуци, които са снимали, а не са помогнали, да си търсят един висок блок и да сторят правилното, защото всеки може да закъса, но агресивни и нагли типове с телефони в ръка са долнопробна утайка и ежедневието ще е по-добро без тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове