Last news in Fakti

12 Март, 2012 17:54 1 119 1

„Златен ритон” за 20 - годишния Христо Кънчев

  • "златен ритон"-
  • христо кънчев-
  • бойко борисов-
  • вежди рашидов

"Така би трябвало да изглеждат всички млади българи. Чест и гордост за нас, са момчета като него.”, заяви министър-председателят Бойко Борисов след като връчи наградата „Златен ритон” на Христо Кънчев от Ловеч. Миналата година, 20-годишното момче спасява от удавяне две момичета, паднали в морето край Созопол.

Премиерът Бойко Борисов, министърът на културата Вежди Рашидов  и министърът на правосъдието Диана Ковачева присъстваха на тържествената церемония по награждаване на „Достойните българи”. Събитието е съвместната инициатива на вестник „24 часа” и Българската национална телевизия.

Бих искал да поздравя всички, които получиха тези престижни награди, организаторите на това прекрасно събитие, на което сме свидетели за поредна година и тези родители и учители, които са възпитали Кънчев, защото той е не само умно и интелигентно момче, което е видимо от това, което каза, а и смело, силно физически, защото в действителност, чрез действията си, се е доказал като истински мъж.”, категоричен е министър-председателят Борисов. „Давам за пример Христо, защото често сме свидетели на какви ли не дела, извършени от млади хора. Това момче се е хвърлило във водата и е спасило човешки животи и виждате, че се учи и развива така, че наистина след време може да бъде „такава достойна личност”, която да поеме, дори управлението на страната.”, допълни още той.

Министърът на културата Вежди Рашидов награди Любен Кастрев, Ивайло Захариев, Башар Рахал, Александър Йорданов, Желяз Андреев и Петър Петров, които са отличени за направените добрини. „Няма нищо по-добро от това, когато времената са трудни, българите да се обединяват и показват, че могат да бъдат добри. Винаги е било така, могло е и пак може. Това е доказателство, че има още хора, които могат да бъдат морални учители на обществото.”, подчерта министър Рашидов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян

    0 0 Отговор
    Ицо е много готин и нестандартен човек,имам радостта да го познавам.