Last news in Fakti

14 Март, 2012 15:55 1 797 0

БАБХ спря нова партида консерва от черен дроб на риба треска с паразити

  • дроб треска-
  • бабх-
  • паразит

 

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) предотврати пускането на пазара на нова партида консерва от черен дроб на риба треска с констатирано наличие на паразити, съобщиха от БАБХ.

При постъпване в страната на нова партида консерва от черен дроб на риба треска с произход Полша, цялата продукция е поставена под възбрана и са взети проби за лабораторно изпитване. Резултатите показват наличие на кръгли паразити с размер 1,5 - 2,5 см в консервите. Общото количество на пратката е 5 040 консерви по 115 грама нетно количество.

Европейският орган по безопасност на храните, както и фирмата производител са нотифицирани по системата за бързо предупреждение за опасни храни и фуражи (RASFF), за предприемане на корективни действия.

Българска агенция по безопасност на храните припомня, че в началото на месеца, след подаден сигнал и констатирано наличие на паразит в консерва от черен дроб на риба треска, цялата продукция беше изтеглена от търговската мрежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА