Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 13:31 7 463 31

Д-р Михайлов: Властта на Борисов е олигархат с Домусчиев и Пеевски

  • бойко борисов-
  • олигархат-
  • валери симеонов

Според д-р Михайлов до предсрочни избори ще се стигне само след драстична дестабилизация на властта и паника от страна на Борисов

Президентът няма никакво колебание, че става дума за власт, която толерира огромни нива на корупция. Това е олигархат около действащата власт – Борисов плюс ключови хора, като Домусчиев и Пеевски. Тези имена са обществено табу, чието споменаване носи последствия. Това заяви д-р Николай Михайлов пред Bulgaria ON AIR.

"Демокрацията ни е смешна, излъгана, а ние сме марионетки в нея. Властта е криминализирана. Изборите са процес на вербуване на електоратите, с които партиите могат да правят после каквото си поискат. Уви, не можем да ги поправим, защото тези, които ни управляват са това, което сме заслужили. Българският политически живот трябва да се приема стоически", допълни той.

"В какво се е доказала Марияна Николова? Само в тесния политически кръг на Валери Симеонов. Човек трябва да бъде проверяван на предварителни етапи. Това е цирков компромис. Симеонов няма ясна представа как да се държи на определено равнище на отговорност. Той не може да влезе в политическия ход. Не може да синтезира политическа реч", посочи той.

По линия на гражданските протести из страната психиатърът отбеляза, че Бойко Борисов се измъква от тази криза. "Той прави прокси атаки, като това да мобилизира елита на бизнеса – собствените му хора, като Домусчиев. Кой на кого е човек е неизвестно, но работят заедно, което е истинският въпрос. Премиерът не знае за живота на протестиращите. Те може да са малко, но много ги съзерцават", каза д-р Михайлов.

"Когато министър-председателят се отказва да тематизира кризата, това не означава, че той не говори за нея. Точно обратното – той постоянно говори за нея, като не я споменава. Това предизвиква реакция на нетърпение. Това е много несериозно. Така не може. По-скоро да каже какво мисли за тези протестиращи. Борисов заседна във властта. Специализира да жъне победа след победа, разви самочувствие, но се събраха много хора, които го недолюбват. Той изтъква, че България расте, но инвеститори така и не идват. Юнкер може да напише всякакви доклади за България, защото вече е уморен, както от длъжността си, така и от страната ни. Какъв е този мониторинг? Той е смехотворен. Правосъдието ни е катастрофа", категоричен бе анализаторът.

Според д-р Михайлов до предсрочни избори ще се стигне само след драстична дестабилизация на властта и паника от страна на Борисов.

"Младите в протестите са хора на акцията. Те биха избрали да действат, независимо от призванието и целите. Има голямо несъвпадение между управляващи и управлявани. Левицата лъже, че може да управлява. Не са способни. И вероятно вярват, че са омагьосани да се провалят. Корнелия Нинова има предимство – електоратът е с нея. Тя се изживява като Жана д‘Арк", добави още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Независима

    79 6 Отговор
    Абсолютно вярно!
  • 2 Потев

    27 46 Отговор
    Е КАТО ДОЙДАТ ЧЕРВЕНИТЕ И ДПС И РАЗДАДАТ БЮДЖЕТА НА 100-ТЕ ВИДНИ ГРАБИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПО-ДОБЪР ЛИ ЩЕ Е ОЛИГАРХАТЪТ

    Коментиран от #4, #17, #25

  • 3 ТАБУ , ПОСЛЕДСТВИЯ.....

    24 6 Отговор
    ДАААА НАЙ СЛАДКИТЕ НЕЩА НА ДЕМОКРАЦИЯТА.МИ ТО И ПРИ БАЪ ТОШО БЕШЕ ТЪЙ АМА СЕКИ ПЪТ БЕ БЕЗ ДУПКИ ПЪК СЯ БОЯ ЗА МАРКИРОВКА ШЕСТ ПЕТИЛЕТКИ НЕ МОГАТ ДА ПОДСИГУРЯТ
  • 4 Иван

    42 4 Отговор

    До коментар #2 от "Потев":

    И сега ти си мислиш че ДПС не са с ГЕРБ???

    Коментиран от #8

  • 5 ЪРП

    63 9 Отговор
    АКО ДЕПУТАТИТЕ НИ ИМАХА САМО НА ПОЛОВИНА ДОСТОЙНСТВОТО И ДОБЛЕСТТА НА Д-Р МИХАЙЛОВ, ЩЯХМЕ ДА СМЕ РАЙСКА ДЪРЖАВА!!!!
    ШАПКИ ДОЛУ ЗА Д-Р НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ!!!!!!!!!
  • 6 Пламен Стоицов

    13 47 Отговор
    Д-р Михайлов да си пие хапчетата . Щото през дългото му шествие по медиите забравихме от къде е тръгнал. Първо бе сподвижник на Костов , после направи такива протуберанси ,че стана любител на Русия на Путин . Въобще много на жълто ми мирише. А това ,че тук таме може да открием няколко верни съждения , въобще не изяснява обстановката в България , а само я замъглява. За неосъзналите се , ще кажа : Мародерите се научиха да използват демократичните механизми в своя полза , така ,че дори да нямат подкрепа в управляващите винаги могат да направят пробив в другите системи -съд ,прокуратура ,данъчни и да си гледат бизнеса без реално да са обезпокоявани.

    Коментиран от #26

  • 7 ПЪТНИК

    32 10 Отговор
    Вярно е , прав е, но ние сме дебили и пак ще ги избереме тези хиени.
    Вече са убедени че сме олигофренини и хамелиони, плюс лумпени.
    Като добавим и троловете плюс хората които са на ясла ,наааправо сме бита карта.
    Само можем да ги наблюдаваме отдалече като малоумни тюфлеци.
    Значи ще продължават да ни лашкат и ни подхвърлят между няколко комунистически групировки.
    Близко бъдеще не ни очаква никаква промяна и нещо положително като в европа.
    ЕДИНСТВЕН ПЪТ ТЕРМИНАЛ -3
  • 8 Костадин Станков

    13 13 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    БСП-ДПС завинаги ! Ченгетата имат една майка -БКП /КГБ
  • 9 Др Ох Боли

    11 35 Отговор
    Доктор Михайлов отдавна е за лечение . Да си потърси колега със съответната специалност. Умозаключенията му са такъв тюрлюгювеч ,че няма накъде. Единственото точно заключение : "Левицата лъже ,че може да управлява "
  • 10 Иван

    39 7 Отговор
    Тиквата е от същото семе! "д-р" Доган го направи главен секретар сега с Пеевски му дърпат конците! Не казвам че БСП са стока, но ГЕРБ вече смело мога да твърдя, че в много отношения ги надминаха!!

    Коментиран от #20

  • 11 Русенец

    41 5 Отговор
    Докторе, дано си прав, но мисля, че Борисов ще въведе фашистки режим и ще фалшифицира изборите, така че на всяка цена ще остане на власт ! Чиновническия апарат, който е около 500хил. ще гласува за ГРОБ, защото те му създават идеалната корумпирано-безотговорна среда на сладко ограбване на труда на нормалните хора !
  • 12 АНАЛлизатор

    9 25 Отговор
    Интересно, може би е съвпадение но леля Корни от СДС в БСП. Д-р Михайлов от ДСБ на Костов в БСП. И същите тези хора говорят за морал. Д-р Михайлов живее в квартала ми. Има вид на клошар. Не ми се вярва да няма пари.
  • 13 Усмивката

    17 1 Отговор
    Това е точно така.С едно също съм съгласен.Никой вече не иска да поема властта.Властта в момента е на доизживяване.Ще са там докато не изцедят и последния сок в тялото България.И просто ще поемат властта под нова форма ....ГУБЕРНАТОР на област.
  • 14 Шляхтиц

    15 16 Отговор
    Господине Доктор Михайлов, така ли не разбрахте, че телевизиите, тъй наречени медии, се чудят вече какви психопати да поканят в студията си, за да запълват програмното време . То не е празно приказване и преливане от празно в пусто. Ще цитирам многоуважавания от мен г-н Вежди Рашидов, който по някакъв повод каза: Много хубаво говори, но какво каза??????????
  • 15 Усмивката

    13 1 Отговор
    Това е точно така.С едно също съм съгласен.Никой вече не иска да поема властта.Властта в момента е на доизживяване.Ще са там докато не изцедят и последния сок в тялото България.И просто ще поемат властта под нова форма ....ГУБЕРНАТОР на област.
  • 16 Stefanfeldch

    6 21 Отговор
    Този трябва да лежи в психиатрията!!!...
  • 17 999

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Потев":

    Като ти чета мисълта стигам до извода, че нямаш икономическо образование и още по- малко имаш представа от бюджет. Ако все пак имаше, то никога не би изказал подобна, откровено тъпа мисъл.
    Нищо! - Разбираемо е! Всички, ама абсолютно всички от електората на ГЕРБ са с много ниско образование. Нямат представа за какво говорят, но пък вземат пример от полуграмотният идиот от Банкя, който скача смело без дори да е подготвен.
  • 18 Хурю

    4 3 Отговор
    Мога ли давйбамайката проста българска еврейска на всичките писачи.позор.идиоти.хуйзавас.
  • 19 Управниците са МАФИЯ

    9 6 Отговор
    Поздравявам всички смели хора които се надигнаха срещу стоглавата ламя -ГРОБ и мафията и !!!! ГРОБ показа истинското си лице ! Изнудване рекет принуда издевателство над протестиращи ! Този път с късмет и предателства се измъкнаха ! Но другия път не се знае !

    Коментиран от #21

  • 20 Генерал Вазов

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Иване, като гледам твойта тиква е по-голяма от тази на премиера , но за разлика от неговата е непоръбена. Ако не си разбрал да ти кажа по-голяма напаст от бесепарите и депесарите няма. По-големи мародери от тях и тяхното ченгеджийско-ДС котило няма на света. Навързани са като свински черва . Омотали са България така ,че незнам как ще излезем. Единствена надежда виждам във 92 въздушно-преносима дивизия на САЩ да кацне тука и със шутове да ги изкара от България.

    Коментиран от #30

  • 21 Сава Муткуров

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Управниците са МАФИЯ":

    Поздравявам всички лумпени ,които излязоха по почина на БСП да се занимават с подривна дейност . Май вече е време да вкараме закона : ЗЗД , щото с червените кхмери няма друг начин да се оправиш . Крайно време е обиращите мандри да си получат заслуженото.
  • 22 Всичко е нагласено

    16 4 Отговор
    ГЕРБ - електорат ! 500 000 чиновници треперещи за кокала и още 500 000 от семействата им !!! Още 1 000 000 цигани по 50 лв на калпак и готово ! Пък и малко фалшификация ! и Боко четвърти мандат !

    Коментиран от #27, #29

  • 23 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    Един от ЕЛИТА и управлението на страната каза голямата истина...,,Докато американците са зад мен,всичко хубаво може да МИ се случи,,!!!!!Та докторът правилно констатира ПОСЛЕДИЦИТЕ от това положение...
  • 24 Асенчо

    3 1 Отговор
    ОСЪЗНАй се БЪЛГАРИНО
  • 25 Честен

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Потев":

    Че то сега не ни ли управляват децата на "червените" раздавайки парите на "100-те олигарха"?!?
  • 26 пешо средния

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пламен Стоицов":

    Прав си за мародерите ,нали и Боко е от тях.
  • 27 Крали Марко

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Всичко е нагласено":

    Промяна само с 100 процента мажоритарни избори при забрана на бивши депутати да се кандидатират. Въвеждане условия за кандид депутатите с цел подбор.
  • 28 Крали Марко

    2 1 Отговор
    Промяна само с 100 процента мажоритарни избори при забрана на бивши депутати да се кандидатират. Въвеждане условия за кандидатите за депутати 287с цел подбор.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Усмивката

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Генерал Вазов":

    Дай някакво разумно обяснение,защо всеки който е против тиквата е за БСП ДПС.И непременно трябва да бъде затрит от 92 въздушно-преносима дивизия на САЩ .Ако боко тиквун продължава с байгановско упорство ,да се прай че нищо ме чува и нищо не му мирише ,твойта въздушнадивизия ще свари пустош и сред пустоща сараи .Тия сараи тия дувари,дет ни Боко ни комисии ни НСБОП НИ БОП за 10 години немой прескочи
  • 31 гощо

    2 0 Отговор
    Четейки тук си затвърждавам мнението,че сме малък но изключително прост народ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове