Last news in Fakti

4 Декември, 2018 08:29 37 859 147

МВР пуска тайни мощни коли да снимат агресивни водачи

  • полиция-
  • джигити-
  • превишена скорост

Комисията е междуведомствен орган

МВР пуска тайни мощни коли да снимат агресивни водачи - 1

МВР ще пусне мощни немаркирани автомобили, оборудвани с камери, които ще записват агресивното поведение на водачи на високоскоростни луксозни коли по магистралите и скоростните пътища. Това са част от мерките, приети на последното заседание на обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

Комисията е междуведомствен орган, в който по правило участват представители на много министерства на ниво зам.-министри, няколко обществени организации, сред които Българският червен кръст и Съюзът на автомобилистите. Неин председател е вътрешният министър.

Мярката с мощните коли, които ще дебнат пътните хулигани, ще е задължение на вътрешното министерство. Тя е записана като "въвеждане на негласен контрол за документиране на агресивното поведение", пише в. „Сега“.

Интересно е да се отбележи, че вътрешното министерство е записало като краен срок за вкарване на мярката и за оборудването на преследвачите 1 януари 2020 г. Не се отбелязва защо е необходимо толкова дълго време за въвеждането ѝ, но пък по този начин повече от очевидно се признава, че МВР и неговите контролни органи са напълно безсилни пред пътните хулигани със скъпи автомобили, които карат с по 200-300 км/ час, като тормозят и притискат други водачи.

Всъщност държавно-обществената комисия излиза с много мерки, които според нея имат за цел подобряване на безопасността на движението. Те са разделени в три групи. Едните са мерки за внасяне на заседание на Министерския съвет, другите са такива, които трябва да се изпълняват от министерствата, областните управи и общините, а последните са предложения към работната група за разработване на новите закони. Например препоръчва се "на кметовете и общинските ръководства, на работодателите от частния сектор, на ръководителите на обществени организации да създадат система за опазване на техните служители и работници от нараняване при движението по пътищата". Не се казва как точно например работодателите ще опазват живота и здравето на работниците си.

Предлага се и срокът на обучение по кормуване да се увеличи от 31 на 50 часа. Освен това е заложено Министерството на образованието "да осигури цялостен цикъл за обучение на децата от детската градина до 12-и клас за безопасно участие в движението като пешеходци, пътници, велосипедисти и водачи на МПС". Предвидено е обучението по новите програми да започне през учебната 2021/2022 г.

Държавно-обществената комисия прави и множество предложения за нови текстове към Закона за движение по пътищата. Сред тях е например идеята за превишение на скоростта на 40 км /ч, по който и да е път да се отнема книжката за месец, за същия срок да се спира автомобилът от движение, да се отнемат 13 от всички 39 контролни точки и да се налага 1000 лв. глоба. Предлага се и намаляване на максимално разрешената скорост на движение от 90 км/ч на 80 км/ч по двулентовите пътища, които не са обезопасени, нямат разделителна преграда на насрещно движещите се превозни средства и по които мантинелите, колчетата и др. крайпътни съоръжения са разположени на разстояние по-малко от нормативно допустимото. Комисията предлага на водач, който "допусне пътнотранспортно произшествия на хоризонтална крива" (разбирай завой), да му се налага директно "проверовъчен изпит поради незнание и неумение да преминава тези участъци", а книжката да му се "отнема веднага до успешното вземане на проверовъчния изпит".

Тежки санкции с отнемането на много контролни точки при определени нови конкретни нарушения предлага още комисията. За първи път се прави опит за въвеждане на по-тежки санкции при нарушения на правилата през празничните и почивните дни. Комисията предлага за тях да се отнемат 10 контролни точки. Като нови нарушения са посочени например тези, при които водачът вози пътници - отнемане на 15 контролни точки, ако има катастрофа в чуждата лента - 20 точки, ако е блъснат пешеходец - 15 точки, при блъскане отзад на движещ се автомобил - 10 точки.

Комисията предлага изключително спорна промяна: когато е хванат водач, който е неправоспособен, лишен от правоуправление или е под въздействие на алкохол и превозва пътници - да бъде подведен под отговорност за измама. Още по-спорно е предложението, в случай че пътниците заявят, че знаят това, те да могат да бъдат подвеждани под отговорност за подбудителство или съучастие. Предлага се и въвеждането на правилото, според което всеки водач "да е длъжен, когато влезе в автомобила, да извади шофьорската си книжка и да я постави на видно място, преди да потегли".

Комисията аргументира предложенията си с това, че по показател убити на 1 милион жители България е на челно място по смъртност сред от Европейския съюз. През 2017 г. е отчела 96 убити на един милион жители при средна стойност на този показател за останалите страни 49 убити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    235 12 Отговор
    За Кво са ви Мощни Коли то Пътища Няма

    Коментиран от #89

  • 2 Гост

    237 16 Отговор
    Да вземат да си ги заврът тези мощни коли там дето слънце не огрява. Оправете пътищата и после мислете как да глобявате! Нещастници.
  • 3 Jacques Yves Moineau

    192 17 Отговор
    Значи ще се борим с нарушенията, като правим нарушения.....някак си не ми се вижда държавнически...
  • 4 мнение

    87 13 Отговор
    Партенка е. Нямат пари за мощни коли.

    Коментиран от #56

  • 5 Будалата

    89 2 Отговор
    Всичко е измислено отдавна в нормалните Държави.

    Коментиран от #19

  • 6 гост

    102 8 Отговор
    В Германия ги снимат от бусове и нормални коли, кому е нужна тази простотия? Разбирам да ги гонят нещо, да има преследване, което да изисква по-висока мощност, ала представете си търтеи, които досега само са висяли по отбивките и не са си мърдали пръста да започнат да се правят на преследвачи. Та астрите им са с китайски гуми, 1.4л и 90кс, за къде са с тях?

    Коментиран от #79

  • 7 1234

    128 22 Отговор
    Както винаги вървим в обратната посока на света.... В германия няма ограничение на скоростта, а влаковете дори междуселските карат с над двеста. Тук герб скоро ще направят всичко по 60 км ч, а не да си оправят тъпата и морално остаряла инфраструктура. Ако в германия. Ние нито имаме такива влакове, а на местата където може да се кара бързо, зашото е право и равно, герб гледат като на хранилка. Ниската скорост също убива, правят се задръствания и принуждава хората да рискуват. Една кола 2 тона с 200 достатъчно безопасна, това не е лада или москвич. Опасен е тоя в лявата лента с 80, за който по правилник няма глоба

    Коментиран от #12, #37, #107

  • 8 Bg shofior

    87 11 Отговор
    Ми направо да забранят автомобилите и да се приключва,само санкции,само забрани,неможеш тва,неможеш онова,да забранят патиците по-магистралата в лява лента с 80км/ч,това е опасно! И куп други примери за анти шофиране!!!
  • 9 1234

    80 8 Отговор
    Имало едно време едно племе, то се състояло от нешастници, за това и всичко което правили било безкрайно безмислено и нешастно, както и резултата от действията им. Правили всичко до което се докоснат нещастно, идвало им отвътре. Един ден нещастниците били бити и изгонени в други земи, отвъд голямата вода, за да правят други народи нещастни.ПЛЕМЕТО СЕ КАЗВАЛО ГЕРБ.

    Коментиран от #118

  • 10 Иванчо l-ви

    44 5 Отговор
    Иии 400 лв. На адвокат и утре е пак на пътя
  • 11 Иванчо l-ви

    68 22 Отговор
    Карам си със 120 и ми е през оная работа че преча на някой да лети с 200.
    120-130 е достатъчно висока скорост имайки предвид състоянието на пътната мрежа и техническото състояние на аетомобилите който се движат по нея.

    Коментиран от #17, #80

  • 12 Гост

    82 33 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    "Една кола 2 тона с 200 достатъчно безопасна" - страшно мислене имаш, няма що! 2 тона с 200 км/ч знаеш ли каква кинетична енергия имат? Точно за ето такива като теб трябва да има цивилни коли с камери и глоби! МПС с 80 км/ч в лява лента е опасно, само защото караш с несъобразена скорост! Знам ги аз такива като теб - като се лепнат зад изпреварващото МПС на 1 м за задната му броня и само къси дълги, сякаш така ще го изпариш или ще го накараш да върви по-бързо. Ами не, понякога или МПС-то няма такава мощносто като твоето или пък има друго ограничение на скоростта (примерно тир - 80 км/ч, кола с ремарке 100 км/ч). Ама такива като теб нямат никаква толерантност. И аз мога да ти се лепна на задната броня и да карам с къси дълги зад теб. Дали ще ти е готино, а? Сигурно, щото си педалче смотано! Значи караш с 200 км/ч по магистралата, ама като видиш патрулка или камера и бааам яко спирачки на 120 км/ч. Е що тогава не караш поне със 140 км/ч колкото е ограничението, нали бързаш? Ама там се правим на примерни, да не вземат да ни сминат. Щото си тъп и никакъв мъж. Там вече ти е укапала пишката и после пак се вреш да вдигнеш самолета.
    Само яки глоби и отнемане на имуществуто на такива като теб ще имат някакъв ефект!

    Коментиран от #16, #39, #82, #105, #108

  • 13 Ужас

    39 10 Отговор
    В Сърбия го има това, когато караш зад бърза и мощна кола, спокоен, че няма да те снима камера зад нея и хоп излиза надпис да отбиеш в страни и трябва да платиш на момента или си в ареста! Аз смятам, че е добър вариант, но да се сложат микрофони и камери 360 градуса, за честността казвам!

    Коментиран от #21

  • 14 bank

    57 1 Отговор
    Ами трябва първо полицаите да се научат да ги управляват.
    В Сърбия на влизане от Хърватска си играхме с един Фолксфаген Фаетон и накрая на задното стъкло светна надпис да спра и да отбия. Продадоха ми едно DVD с моето шофиране срещу скромната сума от 500 евро платени на място с ПОС терминала.
  • 15 боцмана

    46 9 Отговор
    При нашите пътища и квалификацията на полицаите ни , най много да се изпотрепят по пътищата. Лошото е , че ще затрият и невинни хора.
  • 16 Иванчо l-ви

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Даде му тема за размисъл за целият ден.
  • 17 гост

    41 19 Отговор

    До коментар #11 от "Иванчо l-ви":

    И аз да ти кажа почнах така. Като видя някой на междуградски път, че се е заиграл не му давам път, ако трябва да изравнявам с някой друг на двулентов път и леко-полеко си караме с 90-100км/ч, а наглеца който се е заиграл с мерцедес отзад да чака и да ме псува. Иначе летят покрай мен с 50-60км/ч над ограниченията, преминават през кръстовища с над 100км/ч над ограничението и после защо ставали инциденти или пък шофьора изпуснал конктрола над МПС-то. Ами карай с посочената скорост и да видим дали ще изпуснеш контрола. Яд ме е на такива простаци които живеят като бабаити и другите трябва да им правят път.

    Коментиран от #30, #81, #84

  • 18 герб ви пази

    47 8 Отговор
    Все тааа никой не глобява мутри, коври, цигани, герберасти! Явно трябва да се усвоят едни милиони чрез поръчкa за скъпи коли, пак гербава схемичка !
  • 19 pit

    30 7 Отговор

    До коментар #5 от "Будалата":

    Опитват се да измислят нещо тези празноглавци,ама няма да им се получи.Защо трябва да ги гонят?Ако копират законите от скандинавците няма да има нужда,защото за едно и също нарушение за едни глобата ще е 100 за други 10000,според благосъстоянието.

    Коментиран от #76, #87

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ПЗФ

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ужас":

    "Публикувано във факти.бг: и трябва да платиш на момента или си в ареста!" Ти луд ли си е? Как ги мислиш тея работи?
  • 22 Гостът

    49 2 Отговор
    Да се потърсят истинските причини за високата смъртност. Необходим е задълбочен анализ и да се наблегне на главните причини. С проба грешка не става. Аз мисля, че първата причина е корупцията (купените книжки и корупцията на пътя и в съдебната система) закони и сега има но не се прилагат. Пишат актове без да има механизъм за 100% събираемост. На второ място е пътната инфраструктура, която не позволява да се поддържа максимално разрешената скорост по различните пътища, това изнервя шофьорите и тези който са си направили разчет на времето започват да компенсират, като трупат нарушения докато катастрофират. Не може на първокласните пътища разрешената скорост да е 90км/ч, а на 50% от трасето да е ограничена с 60км/ч., като прибавим и населените места се вижда, че неможе да се поддържа средна скорост по висока 65км/ч и това се случва през 21век. На трето място са пияните и дрогирани шофьори там трябва да се удари мъжки и т.н...
  • 23 измислици

    28 2 Отговор
    какво се коментира, какво се увърта !!!
    откъде на къде гражданин ще е колата, а не човекът
    колата ли прави нарушенията и катастрофите или човекът ?
    ако гръмнеш някого , пистолетът ли е съден или човекът !
    гражданската ТРЯБВА час по скоро да стане на човекът-гражданин и да се определя от неговите качества , като шофцр - провинения, нарушения птп-та!
    всичко друго са измислици-премислици да грабят парите на хората !
  • 24 Гост

    16 1 Отговор
    И какво като го докоментират и спрат. Обажда се на началника на екипа и готово всичко се оправя. Ще се харчат само пари на данакоплатците и резултат няма.като има видео наблюдение по светофарите нека видят какво правят наглите шофьори,и не всеки с скъпа и мощна кола кара като идиот. Има масово джигити с коло на по 20-т и години за по 2000-3000 лв. Те са даже по-опасни.
  • 25 От Варна

    25 4 Отговор
    Вместо да купувате мощни и бързи коли, що не вземете просто да вкарате законово приемането на видеорегистратора като доказателство! Така няма да се харчите, а нарушителите ще бъдат заснемани! Имаше петиция по този въпрос но гласиването беше спорадично!
  • 26 Пешо

    20 2 Отговор
    Блъфиране!!! Какво се правят , че търсят да открият топлата вода.... Има добре работещи модели в други страни - просто да видят хората какво правят по въпроса и да го приложат , но не в някакъв модел тип "недоносче"... И най- важното - наложените по НП глоби да се събират ефективно - на 100% - защото в момента събираемостта е смешна - само една малка част от прегрешилите си внасят дължимото , а повечето се правят на тарикати - няма ефективен механизъм за събиране на данъци , такси, глоби в тая държава , затова и ГО - застраховки , пътни данъци МПС, и т.н. - ще се вдигат , защото просто няма събираемост. Един процент от хората , които са редовни платци ще им бъдат съдрани кожите за сметка на останалите тарикати , които са в "сивия сектор"...Та това с мощните коли си е абсолютна глупост... поредната безсмислица...има много други начини за въвеждане на ред и дисциплина по пътищата, но един от най-важните моменти е постигане на 100% събираемост на глобите...да могат да ги вземат и от баровците и от мутрите , не само от обикновения беззащитен човек
  • 27 Писна ни

    29 4 Отговор
    И какво ще направят пумярите ако им минеш с американски номера с 200 снимките на Светия Синод ли ще пратят или към Арменския поп, пожелавам им само да ги побъркват с чужди регистрации искат си и те майстори да ги слагат на място ,неможе да мачкат кротките хора с коли за по 2000 лева с глоби от по 5000лв и да се чудят как да им свалят номерата за здрасти... Утрепки
  • 28 ЕЕЕЕЕ

    11 4 Отговор
    А как ще спреш полицая да не снима този, когото мрази. Първо ревизия на полицията. Докато има ...ко прайм сеа... Неграмотността е бия. От там трябва да се тръгне.
  • 29 Гост

    14 5 Отговор
    Мощни коли не означава скъпи. Практиката я име вече (а някъде отдавна) в други страни. А любимата ви Германия, разрушена след войната, американците я изправиха на крака с плана Маршал, барабар с пътищата. За ваше сведение, след 10 ноември '89 имаше очакване че и нас ще ни огрее някакъв такъв план, ама нанайси.
  • 30 Шансу Имамов

    9 8 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ти ме засечи така,па после ако не почнеш към енергото още един ще го отрежа,аман от комплексари.
  • 31 Димов

    21 14 Отговор
    Снимка на нарушителя. Глоба в солен размер. Не я плаща до месец - двойно. Не я плаща втори месец - двойно на двойното. На третия месец се издирва и започва изземване на имущество: кола, гараж, апартамент.... Ако е келеш и няма - на баща му. Продават се на обществен търг, а парите отиват за подобряване на пътната инфраструктура. Може и една част за бонус на пътна полиция. Няма нужда от скъпи и мощни патрулки. Няма да се гонят. Няма екшън. Всичко става чисто, мирно и без излишен шум.

    Коментиран от #40, #98

  • 32 onq s koня

    8 8 Отговор
    Ша ми хванат пушека на бараката-вмв. Сега ще ида да среша коня, че ще ходи на свалка с кобилката -съседка.
  • 33 Бачо Киро

    11 2 Отговор
    Като ги знам какви са некадърни, само ще потрошат колите...
  • 34 qwerty

    11 2 Отговор
    По принцип такава простотия има в щата Мериленд, САЩ. Събота сутрин е пълно с автомобили "паркирали" в тревата между двете платан, изблъскани от полицейски автомобили. Отделно по магистралите движат разни необозначени фордове, доджове и шевролети със затъмнени стъкла, който все пак ако те засекат пускат цветомузиката.
  • 35 Иван

    9 1 Отговор
    Смешници
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Марио

    18 14 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Абсолютно си прав.Съгласен съм с теб.В Германия като няма ограничения как смъртните случай са в пъти по-малко.Опасни са тези дето карат бавно.Те не могат да владеят автомобилите си и се паникьосват.Тези, които карат бързо въобще не създават проблеми.Проблемите идват от лошите пътища, старите коли, некадърните шофьори(едните си мислят, че пътят е техен и се бутат без да могат да карат, другите са толкова зле, че въобще не знаят какво правят карат с 80км и не си гледат огледалата).

    Коментиран от #93, #141

  • 38 А данъци

    14 0 Отговор
    За тия мощни коли кой ще плаща или те на МВР колите не цапат въздуха и за какво са ви мощни ще се гоните с нарушителите ли
  • 39 Марио

    15 14 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Еми тогава не влизаш в бързата лента.Като ще ловиш със 90 си карай в дясно.Разаби такива като теб, които не знаят какво правят и не гледат дори огледалата си и не се мърдат стават катастрофи.В Германия всички карат с повече от 180 пък какво.Няма такива проблеми,катастрофи и няма такива смъртни случаи.

    Коментиран от #43, #55, #94

  • 40 Марио

    4 10 Отговор

    До коментар #31 от "Димов":

    Добре ли си.Говориш пълни глупости.Мълчи си.

    Коментиран от #92

  • 41 А кой

    9 1 Отговор
    Ще следи полицайчетата дали си вършат съвестно работата или за тях закони няма, поредната милиционерска глупост
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Germaneca

    19 3 Отговор

    До коментар #39 от "Марио":

    В Германия ли живееш, караш ли там кола или само си чувал как се кара. Само ще ти кажа, че минималната позволена скорост на магистрала там е 60км/ч , 130км/ч е препоръчителна и ако няма ограничения караш с колкото искаш и можеш. С 200км/ч от едно BMW бяха останали само пластмаси и ламарини по дърветата покрай магистралата. Човек не трябва да забравя , че не е сам на пътя.

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 a;lwkfh

    7 2 Отговор
    палячовци от цирка
  • 46 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 1 Отговор
    Поредното безумие
  • 47 Разпиляхте ни

    23 1 Отговор
    МАГИСТРАЛА ХЕМУС ЗА СЕВЕРА ,КОГА ?!!!! Подлудихте ни ,да се мъчим по тези пътища. От Търново до София на 5 места контроли и триноги, на Юг си карат по Тракия със 130 и не им пука,няма колони от тирове,няма села с ограничения 50 и полиция...
  • 48 некойси

    15 1 Отговор
    То всичко друго ни е наред та почнахме да си играем на бързи и яростни ...
  • 49 Марио

    13 10 Отговор

    До коментар #43 от "Germaneca":

    Много често ходя до Германия.Аз и тук си карам с повече от 190 по магистралата, но там всички карат така.И няма такива като тук с 100 в бързата лента и не мърдат.Такива няма.

    Коментиран от #95, #136

  • 50 Боян

    5 3 Отговор
    " Тайни мощни коли" Офф...кажете просто цивилни коли, който не се различават от колите на другите, сиреч ще се набавят хора, с сключено споразумение, да имат инсталирани " камери и въобще няма да се разбира кога е сниман нарушителя...Евентуално ако трябва да си плати на момента, да му бъде връчена глобата въпросният "състезател" ще бъде застигнат и глобен..Това можеше да бъде разрешено по-лесно- видеорегистраторите, пълно е с шофьори, който имат такива устройства, какво толкова доказателство да трябва за пред КАТ, вика се нарушителя, показват му автомобила, изпреварва в забранена участък, рисково, номера излиза, модел автомобил и край..Те искат свидетел, пък нз си кво..Сега излизате с тезата специялни коли, не сме в Дубай или Германия с ферарито да те настигне и да ти свият гимийте...Вътрешни хора, оборудвани, сигурно и на договор в МВР...Трябват мерки задължително, ама го усложнявате!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Drittes Reich

    9 8 Отговор
    Аз си карам в рамките на ограниченията, ако някой се лепи и светка - не ми пука, да си светка и свири.
  • 53 фгдфдф

    9 0 Отговор
    предлагам така да се слага и кръщелното свидетелство и бележки от последната покупка на зеле. А полицаите да си носят на врата руло тоалетна хартия
  • 54 ВИЦ

    7 2 Отговор
    Добър ден! Главен полицай Страшников и комисар Кожидеров, документи за проверка ако обичате! -Дръжте бе. Аз на Вас.... ..та
    -ОО нямаш уважение към органите на реда! И караш с 200 лв/час

    -Не .. Как Аз на Вас много добрини съм правил, благотворителност и така де. Ама намалете малко че пари за подаръци не останаха пак!
    -Абе аз да не ти приличам на Дядо Коледа? Скачай от парите че и без кола ще останеш накрая!
  • 55 Гост

    20 4 Отговор

    До коментар #39 от "Марио":

    "Еми тогава не влизаш в бързата лента.Като ще ловиш със 90 си карай в дясно"
    Не те слуша главата, потенциален убиецо на пътя! Давам ти следната задачка. Като я изпълниш, тогава ще си говорим!
    Тръгни с лек автомобил с ремарке по магистралата (ограничението ти е 100 км/ч). Настигаш ТИР, който се движи с 80-85 км/ч. Какво правиш? Не изпреварваш? Глупости - оглеждаш се, гледаш кола примерно на 1 км назад, даваш си мигача и се престрояваш и си изпреварваш. През това време ти летящия с 200-250 км/ч вече връхлиташ и ми е много интересно като съм успоредно на ТИР-а с твоите къси-дълги какво постигаш? Няма лента в която да отида, повече от 100 км/ч нямам право да карам, особено пък ако е пълно ремаркето. Ще чакаш! Ако си карал в Германия би следвало да знаеш, че там хората са толерантни! Дори и с 250 км/ч да карат, пак се съобразяват с хората, които искат да карат по-бавно (130-150 км/ч и надолу) и без навирания в бронята и къси дълги те изчакват нормално да си завършиш изпреварването! Тук ти и дебилите като теб сте нетолерантни, искате пътят да е само ваш. Ами купете си земя и си направете частен път по който да си летите.
    Като съм без ремарке и си карам със 140 км/ч по нашата магистрала, ама пак се навирате. Ей, отврат.
    Май не си карал в Германия, ами си чувал за там (ЕЖМК). Там повечето магистрали са трилентови, тук нашите пародиии са двулентови. Плюс това вече и на много места в Германия има ограничения по магистралите, къде 120 км/ч, в ремонтните участъц

    Коментиран от #125

  • 56 Алфа Ромео

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "мнение":

    Имат достатъчно пари, но пак е съмнителна новината. Той който си е бавноразвиващ такъв си остава, не знам вече колко пъти ми изскачат насреща някви типове със скъпи коли да изпреварват. През деня е, има видимост, вижда се че няма време да изпревари ако ще и със изтребител да е и тръгва, кви са тия кокоши мозъци не знам, добре че няма мантинели и има накъде да се бяга засега....
  • 57 Главаглаваб

    4 3 Отговор
    Дреме ми **** ше си облепим номерата надали ше карат и те 300 те са мишки
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бай Тошо

    7 0 Отговор
    Оакаха се тотално с тя скорост. Сега да не ме накарат да плащам 30 години на зад в времето дето съм карал с превишена скорост
  • 60 User

    13 0 Отговор
    KAT не работи по превенция! КАТ дублира функции на НАП, даже се гордеят, колко много пари са събрали от глоби! Да се отчитат с проценти по-малко нарушения във всеки район, който контролират!
  • 61 констатация

    7 3 Отговор
    карам камион тежковоз и извън габаритен смешни са ми тези с бързите коли по магистралата как присвяткват и се пъчат когато се наложи да изпреваря някои по бавен от мен даже един се опита да ме спира а бях с деветдесет тона тотал добре че се усети минавах през него камиона спира като влак с такъв товар
  • 62 пешо

    1 6 Отговор
    Не контрол на скоростта,а на мощността.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ХанкоБрат

    3 1 Отговор
    И кой ще ги плаща тези мощни автомобили?

    Коментиран от #65

  • 65 M444444

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "ХанкоБрат":

    Чети между редовете, няма такива "мощни хавтомобили" има цивилни коли, шАфьори на договор у МВРТО, с техните коли, отиваш у кауфланд за кайма и Пешо микимауса та снимал преди малко, ама има една разлика, че ти после отиваш да прайш сарми, а той те докладва при сержант Чаушев че си за глоба . Сполайти друже ^^
  • 66 NikNay

    4 3 Отговор
    Не знам някъде в България да има път по който да може да се движите с 300! То и с 200 си е рисковано да се движи човек по бойковите магистрали.

    Коментиран от #113

  • 67 Георги И. С.

    3 3 Отговор
    Все недоволни тия хора... Едно време всеки мрънкаше "ние асфалт не ядем!" сега "оправете пътищата"
    От мрънкане смисъл няма.
  • 68 Хаха

    2 2 Отговор
    Луксозни само? Че повече от голфове и астри не виждам да хвърчат на евтина газ със 140-150 при позволени 90 така че мощността и лукса не са водещите а задкормилното устройство
  • 69 Garmisch-Partenkirchen

    7 0 Отговор
    Мисля, че ако се напънат .....още простотии могат да измислят.
  • 70 Гадината

    7 0 Отговор
    Боклуци мръсни.Не могат друго освен да измислят някоя простотия
  • 71 Анани Куртев Пурков

    5 0 Отговор
    Нали мощните коли замърсяваха много, сега какво правите, прости фуражки, пилеят моите данъци да гонят селските ергени! Да си карат астричките и киите, че са много надеждни автомобили и да си траят!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 666

    2 2 Отговор
    Да попитам аз, защо повечето катастрофи са с евтини коли???

    Коментиран от #75

  • 75 КАМАЗ

    5 2 Отговор

    До коментар #74 от "666":

    елементарно защото са 90 процента от всички
  • 76 Светльо Чернев

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "pit":

    Добра е тази система на санкциониране според доходите, обаче в България трудно ще се приложи. Повечето тарикати със скъпи коли, заявяват много ниски или никакви доходи, за да не плащат данъци. Интересното е обаче, защо отговорните институции не ги питат откъде имат пари за скъпи коли, след като нямат доходи.

    Коментиран от #101

  • 77 Възмутен

    12 0 Отговор
    Не е ли прекалено за 1 нарушение няколко наказания? А ако автомобилът е служебен КАТ ли ще покрива загубите? За липсваща маркировка, липсващи и неправилно разположени знаци и за дупки по пътищата АПИ ще носи ли отговорност? Зер и АПИ и кметовете трябва да бъдат глобявани!
  • 78 Morgoth

    0 1 Отговор
    Тази комисия от кол или от въже я събрахте? Иска ли се да имаш книжка за да влезеш в нея?
  • 79 Morgoth

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Много си прав! Ще им раздадат мощните коли, след това няма да имат пари нито за гориво, защото те горят x2 на астрите, нито за качествено обслужване, да не говорим, че могат и да се претрепят, ако не си сменят гумите редовно. Реално им стига една таратайка с която да видят в задръстването и да снимат кой ги изпреварва през аварийката.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 джигит

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    И ти ще си намериш майстора скоро време смешко , ама да видим кога ще попаднеш на правилния човек.
  • 82 Morgoth

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Много хора в този форум все с 200 карат. Аз пък като се пусна по магистралата със скорост между 140 и 150 почти няма коли, които да ме изпреварват, а тези които го правят рядко са с много отгоре.
  • 83 hmhmhm

    2 6 Отговор
    я първо оправете пътищата не е реално скорост от 80 или 90км в час при положение че има коли които могат да развият 500км. то с тази логика аз с колелото си карам към 80км и ще ме глобите ама аз няма да ви спра. не може да изискваш без да даваш. оправете пътищата и после глоби и нали разбрахте не сме в каменната ера автомобилите да се движат с 140км в час а едни от най-бързите достигат до 500км/ч.

    Коментиран от #90

  • 84 Morgoth

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Браво, юнак! Той идиот, ама ти да не останеш назад. Как Ганю ще се мине? А след това той като отиде отпред и набива спирачките, пък може на следващото кръстоще да си сравните и бухалките и щангите от багажника.
  • 85 Karu4kata

    4 0 Отговор
    Аре пак рекет за обикновените граждани. Аман от тия гладните във властта.
  • 86 Driving pleasure

    11 0 Отговор
    Всъщност всички мерки са за дране на още пари! За да запишеш как някой с мощна луксозна кола изпреварва неправилно не ти трябва и на теб такава, става и с малолитражка която си се движи кротко докато мутрата я задминава. Само че на тюфлека с фуражка (има и свестни полицайчета но са по 1 на 100) явно му се е докарало и на него лукс кола като на колегите им мутри - щото в БГ да си признаем полицаите са по-лоши от мутрите!
  • 87 Morgoth

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "pit":

    В скандинавските страни можеш да съдиш за благосъстоянието по дохода, но тук по дохода съдиш само за това колко данъци плащаш. Какво остава скрито никой не знае. Та ако глобите са пропорционални на дохода, това означава да накажеш хората за това, че си плащат данъците.
  • 88 име

    3 1 Отговор
    гонка с нсо ли ще правят?то други няма..
  • 89 АВТОМОНТЬОР

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар":

    За да минават Жигитите с 200-300 през дупките и после да дойдат при мене в сервиза
  • 90 Читател

    6 1 Отговор

    До коментар #83 от "hmhmhm":

    Ела в реалността, стани от NFS или която там игра играеш на компютъра си :)
  • 91 Ранко

    7 0 Отговор
    Всеки ден измислят нови и нови тъпотий.Доказаха се че просто искат да оберат бедняка.Застпрахователите искат да си пълнят гушите.Я вижте след бонус-малус,колко нови идиотщини измислиха господото Гербаджий..
  • 92 Димов

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Марио":

    Първото ти изречение трябваше да завършва с въпросителен, а последното - с удивителен. Благодаря, добре съм. Като не си плащаш задълженията към държавата, тя трябва да си ги събере по удобен за нея начин. Ако не ти харесва - карай внимателно!
  • 93 Димов

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "Марио":

    Ти, що на изпита си не каза на изпитващия, че шофьорите, които карат в ограничения са опасни, а фенчетата на НФСа, като тебе, дето фърчат с 200 и се мислят за Фитипалди, са олицетворение за примерен шофьор? Мастилото по книжката ти изсъхна ли вече, или още не са ти я дали?

    Коментиран от #124

  • 94 Димов

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Марио":

    Стига мачка джойстика! Като почнеш да стигаш педалите, ще ми казваш кое как било в Германия, ясно! Надъхан ке*еш...

    Коментиран от #126

  • 95 Димов

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Марио":

    Тогава защо са измислени ограниченията бе, умньо?

    Коментиран от #127

  • 96 Колев

    2 0 Отговор
    Скъпи забавления за дебелосер.к.овците! С тези пари можеха да сложат поне 10 камери.
  • 97 112

    2 1 Отговор
    в тази комисия има мозък, колкото в лявото полукълбо на зелена еуглена.
  • 98 Иванов

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Димов":

    Димов, къде се намираш ти? За България ли говориш, за страната с най- голяма корупция и най- ниски доходи ли? Искаш да им дадеш в ръцете на ченгелите абсолютна власт? Това с тези бързи коли е добра идея. За видеорегистраторите също е добра идея, но да те спират и да търсят под вола теле само за да те глобят, това ще доведе до радикализация и много бити катаджии помни ми думата. Глобите също трябва да са съобразени с реалния стандарт на живота, а не с глупостите измислени от НСИ. И най- вече всеки месец независим орган да препитва катаджийте на полигроф, вземат ли рушвети. Като светне три поредни месеца и да си търси друга работа.

    Коментиран от #99, #103

  • 99 поуицай с пистоует

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "Иванов":

    за голфа и гарсониерката ли се притесни?
  • 100 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 1 Отговор
    Значи не стига че 1 ше кара с 300 ами ше има и друг дето ше го гони ?муахахаххаха безумияяяя безумияяяяя
  • 101 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Светльо Чернев":

    Те и колите не са на техно име и кво ше ги питат?
  • 102 Дядо Панчо

    1 0 Отговор
    Според мен може и по пет тояги на голо.
  • 103 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "Иванов":

    Постът ми започва със: "Снимка на нарушителя.", което изключва методът с дебненето по завои и спирането от патрули, а с това - и просенето на рушвети. Апропо: Ти бил ли си някога катаджия, че си толкова убеден в тази си прогноза? Като смяташ въвеждането на мощни и бързи коли за патрулиращите полицаи, за правилно решение, а в същото време смяташ същите тия полицаи за неспособни, кой предлагаш да управлява тия мощни патрулки в процес на зверска гонка? Щото, шофирането на мощна и бърза кола, и още повече - участието в реална гонка с нея, не е като на електронна игра. Нали не мислиш, че патрулиращите ще сдобият умения, като на Мика Хакинен, само като им подхвърлят новите ключове? Или може би трябва единият катаджия да е правоспособен пилот от WRC, а мощната им патрулка да е в хомологация? Виж за видеорегитраторите имаш пълната ми подкрепа.
  • 104 Ко ши прайм ся

    8 0 Отговор
    Ей писна ми на дедовия от тея ушляци, само се крият и дебнат за нарушители и като набарат някой се почва: ко ши прайм ся....! Не да им вдигат заплатите а да им ги намалят наполовина! Да отиват на светофари, кръстовища, около училища и др както е в Гърция, не да се крият като мишоци и да просят.....
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 КУСАНЧо

    2 0 Отговор
    ПЪТИЩА НЯМАМЕ с ТИЯ МОЩНИ КОЛИ ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ЧИНГЕТАТА ЗАЩОТО СА СЛАБИ ШОФЬОРИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ГОНЯТ и ще ПОСТРАДАТ НЕВИННИ. КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ. МАЛОУМНА РА!БОТА
  • 107 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Много вярно, ама като стане катастрофа или си изтървеш нервите си виновен ти, щото хвърчиш с 200, а не, че тоя с 80 ти сече пътя и тръгва без мигач или да се огледа
  • 108 ...

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Ти виждал ли си кола 2тона? С-а в гаража е 2тона и да, много по спокоен съм на пътя с 200-300 от колкото с 80, щото тея дето движат с 80 си мислят, че пътя е техен и не използват нито мигачи, нито огледала... Скоро имах такъв случай, прибирах се и един чичко реши без мигач да тръгне да изпреварва с някаква Астра тип полицейска, и кво? заради него щях да си потроша колата и да изляза виновен
  • 109 анонимен

    5 0 Отговор
    Не видях сред предложенията такова, което гласи че: "шафьорите" на мвр също са длъжни да спазват ЗДвП,а не да мислят за състезания по пътищата.Пример давайте,не пари за бегачки!
  • 110 Гостът11

    3 0 Отговор
    Това е предложино от мафиоти за да се изпъняват мафиотски действия от сивилни под пагон е тия могат да грабят и банки....камери и коли с отличителни знаци
  • 111 Куртизанка

    1 1 Отговор
    Глупави хора това е пълна заблуда
  • 112 Антон

    3 6 Отговор
    Охлювите да си стоят в дясната лента на магистралата, там където им е мястото. Като искат да карат бавно да не пречат умишлено на другите . Имаше достстъчно случаи на бити шофьори умишлено бавещи трафика. Като карам бързо глобите са си за моя сметка, що се палите чя някой ви издухал. Ама понеже сте комплексирани малки хора, и го удрятте че някой ви тъпче егото като ви изпреварва. Айде у десно заминавайте

    Коментиран от #114, #119

  • 113 Бесепа,депесар,чалгар,бензинджия генерал

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "NikNay":

    Е що не се движиш с 90 по червените пътища, като ти е толкова трудно да караш по магистралата.
    Как не ви е поне малко срам - разликата по отношение на инфраструктурата преди и след управлението на ББ е много голяма. В Южна България поне.
    Вие се радвайте, че се отърва е от Съанишката, защото още щеше да изгражда "трудния " участък от Е79, между перник и Студена - 10км. 20години.
    А пътя до Благоевград щеше да има първо частично откриване 2045-2050г.
    Помните, точно колкото маймуна, 5 минути.
    Жалка картинка, жалка...
  • 114 Крум Куберов Дулов

    3 2 Отговор

    До коментар #112 от "Антон":

    Подкрепям Антон. Който може да си позволи глобите -нека си кара. Със сигурност на третата глоба ще спре. В България има много хора, които имат пари за даване.
    Глоби, акцизи на цигари, данък лукс. Това е правилен начин за данъчна политика.

    Коментиран от #120

  • 115 AUDI

    3 1 Отговор
    “като тормозят и притискат други водачи” Какви “водачи”, това са влачачи а не “водачи”!!! В България лявата лента отдааааавна е по-бавна от дясната!!!???

    Коментиран от #116, #117

  • 116 Потърпевш

    5 0 Отговор

    До коментар #115 от "AUDI":

    Друго си е да ми излезне без да си погледне в огледалото тъпата кокошка в лявата лента със 100, докато се чудя как да спра на метри от нея със 130 например. За засичане и рязко влиане в лява лента трябва да има най-големи наказания.
  • 117 Десняка

    1 1 Отговор

    До коментар #115 от "AUDI":

    Прав е аудито! Леваците нямат място в лявата лента!

    Коментиран от #121

  • 118 Иванчо

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    Пътя след ,,дървения мост,, за Златни пясъци. Четири лентов,широк, с двойна мантинела и места за пресичане на пешеходци....едното е до магазин,добре, ограничение 60,абсолютна ХРАНИЛКА .Иначе ще сваляме от 90 на 80 точно на пътища които не отговарят на условия, по които условия точно този път е перфектен. За хранилка
  • 119 Димов

    1 2 Отговор

    До коментар #112 от "Антон":

    Публикувано във факти.бг: "глобите са си за моя сметка." А като утрепеш някого заради безразсъдното си каране, отнетият живот чия сметка ще го върне бе, глуnако?

    Коментиран от #142

  • 120 Димов

    1 2 Отговор

    До коментар #114 от "Крум Куберов Дулов":

    Ти си готов да си платиш глобата, а има ли хора, готови да станат жертва на високите ви скорости? Мозъците ви са толкова ситни, че мисленето ви стига само до фиша. А за ПТП, породено от каране с 200 помисли ли? НЕ! ЩО? Щото се иска IQ по-голямо от на гибон. Явно вашето е по-малко. Май, шофьорската книжка трябва да се дава след задължителен тест за интелигентност. Под 140 точки - пасажер.

    Коментиран от #146

  • 121 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "Десняка":

    Е, нали са леваци? В дясната ли да карат? Тогава трябва да са десняци. Майтапа настрана. Леваците, по принцип, въобще не би трябвало да имат правоспособност. Но в БГ, такава се дава не на способният, а на финансовосподобният.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Герберче

    1 0 Отговор
    Трий трий
  • 124 Марио

    3 2 Отговор

    До коментар #93 от "Димов":

    От 23 години имам книжка.Мога смело да кажа, че тези които едвам едвам карат с 100 са по-опасни.

    Коментиран от #128

  • 125 Марио

    3 3 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    Еми спирам те на средата на магистралата да те лекувам малко.Като не можеш да изпреварва и не върви колата или си с ремарке си седиш вдясно.

    Коментиран от #131

  • 126 Марио

    3 3 Отговор

    До коментар #94 от "Димов":

    Абе ей мунчо.Ти си от тия дето повече от 120 не могат да карат май.На такива като теб не трябва да им дават книжки.Ти сигурно лентата не можеш да си държиш пък коментираш.Ако изобщо имаш книжка де.

    Коментиран от #129

  • 127 Марио

    2 2 Отговор

    До коментар #95 от "Димов":

    За да те гробяват(крадат)още повече.То по тая логика защо има бързи коли

    Коментиран от #130, #134

  • 128 Димов

    2 2 Отговор

    До коментар #124 от "Марио":

    И аз от толкова. И мога да кажа, че ти си поредният джигит, който се мисли за богоизбран и не мислиш въобще за здравето и живота на останалите участници в движението.
  • 129 Димов

    3 2 Отговор

    До коментар #126 от "Марио":

    Мунчо ще викаш на баща си. Не ми мисли шофьорските умения. И аз карам над ограниченията, но с малко. Не прекалявам като тебе. Ма*оумници като тебе си мислят, че щом на километража пише 260, значи няма проблеми да караш с толкова. Не ти стига пипето да прецениш, че пътната ни мрежа не е за такива скорости. Съобразената скорост не е функция само на конете, на колата ти, ке*еш! Най-важните фактори за съобразена скорост са пътната обстановка, трафика и техн състояние на курника, зад чиито волан си се кльоцнал. Тия неща са основата, която ти набиват всеки ден по време на курсовете. Щеше да ги знаеш, ако ги беше изкарал. Видя ли ся, кой няма книжка? Бягай на даскало!
  • 130 Димов

    1 2 Отговор

    До коментар #127 от "Марио":

    Този ти пост доказва нуждата от закон, с който да те издирят по IP, и на основание мисленето ти, да ти отнемат правото да шофираш доживот. Хора като теб нямат място зад волана, а само в ТВУтата.
  • 131 Димов

    1 3 Отговор

    До коментар #125 от "Марио":

    Като не можеш да спазваш ограниченията и ЗДВП, ще се возиш на рейса. Много такива, като тебе, се пънаха да лекуват, а всъщност тях ги лекуваха.

    Коментиран от #133

  • 132 Хаххаха

    3 0 Отговор
    Това е с цел никой да не плаща само 300 лева гражданска аре бонус малус току що стна само малус честито ниии овцееее..... Вдигаме се няма начин
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Малус

    2 0 Отговор
    Малус малус малус да живее малуса 600 кинта ГО минимум тъпчи и гази тоя прост народ ръгай глобички от 5 места
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Системно по мощните МПС

    3 2 Отговор
    Притискат МПС-тата извършващи изпреварване, на камиони! След подаде сигнал за изпреварване комплексираните наглеци, притискат изпреварващия нормално в границите на позволената скорост, за пътя! Как се нарича тази простотия?

    Коментиран от #138

  • 138 Аз щи кажа

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "Системно по мощните МПС":

    Натича се 1200 лева гражданск и банкет през 2 месец на застрахователните фирми
  • 139 Гост

    1 0 Отговор
    Задавам си въпроса,гледайки коли



    Задавам си въпроса,защо левия волан е по удобен за ляв завой,а десния за десен завой...!Винаги наблюдавам коли,луксозни естествено,,!
  • 140 Е вече

    2 0 Отговор
    Ни идва в малко повече, стига с тоя терор над шофьорите
  • 141 Ало бабаита

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Марио":

    Има едни хора дека са по умни от тебе.измислили са с колко да се кара.или ще спазваш или ще те спрат.и дано ти вземат книжката за дълго
  • 142 Антон

    1 2 Отговор

    До коментар #119 от "Димов":

    По тази причина умнико си стой в десната лента и не ми се мотай в лявата лента с бавна скорост. Имам ГО , оправяйте се със затраховстеля!

    Коментиран от #143

  • 143 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "Антон":

    Телето си е теле.... и туй то. Имал бил ГО.... Застраховката не е разрешително за убиване бе, гурел! Ако недай си Боже, тебе те утрепе някой бързак, щото също се мислел за рали майстор, дали майка ти ще се утеши със застраховката му? Що за гьон трябва да си, че да разсъждаваш по този начин?! КАМЕРИ НА ВСЕКИ ЗАВОЙ И КРЪСТОВИЩЕ, И ПРЕЗ 5км НА МАГИСТРАЛИТЕ! ЗАПИСИ ОТ КАРКОРДЕРИ И ГСМи ДА СЕ ПРИЗНАВАТ В СЪДА! ЗВЕРСКИ ГЛОБИ, ДО БОЛКА ЗА НАРУШИТЕЛ! Шофиралият с над 20% превишение да се третира като потунциален убиец! БЕЗПОЩАДНО ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА! МОМЕНТАЛНА СЪБИРАЕМОСТ НА ГЛОБИТЕ, И БЕЗКОМПРОМИСНИ НАКАЗАНИЯ! Само това ще ви оправи вас. За да влезете в пътя, трябва първо да ви изкарат от него.

    Коментиран от #144

  • 144 Антон

    0 1 Отговор

    До коментар #143 от "Димов":

    Задължен съм да плащам ГО - отговорност към гражданите. Естествено че никой не ми дава право да убивам, но в случая съм си платил застраховката и при инцидент пострадалия да може да бъде обезщетен с пари от нея. С това отговорността ми към обшеството се изчерпва. А също и отговорността ми към всякакви охлюви на пътя. Разбираш ли или не и слабо ме интересува че някой се страхувал от бързаци или застрахователно събитие.
  • 145 Димов

    0 0 Отговор
    "С това отговорността ми към обшеството се изчерпва." С това, отговорността ти тепърва започва, клетнико. Задължен си не само да плащаш ГО, а и да спазваш ограниченията за движение на пътя, както и всичко в правилника. Ако ли не - няма да си шофьор задълго. Тоя, дето ви е дал книжки трябва да бъде разследван. Дано Господ ти даде акъл да се осъзнаеш, преди да си затрил някого или себе си.
  • 146 Крум Куберов Дулов

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "Димов":

    Моята кола е 75 к.с. и съм далеч от карането с 200, въпреки че това ми е било професия неотдавна. Нямам нищо против тези, които карат с 200. Мисленето ми стига до фиша, тъй като предложените суми за фиш ще променят мисленето на много хора.
    Надявам се да приемат закона с високите глоби.

    Коментиран от #147

  • 147 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #146 от "Крум Куберов Дулов":

    И аз се надявам. Но тия, дето карат с 200, явно не си дават сметка, че поне 60-70% вероятност за инцидент въобще не зависи от шофьорските им умения. Карат машина. Всичко може да й стане. Една проста гума да се спука - таван/колела/таван/колела.... и помиташ и невинни хора край тебе. Да не говорим, че имало случаи на здрави като бикове хора, дето им прилошава изведнъж и изневиделица ги удря я инфаркт, я нещо друго, както си карат усмихнати. Дори няма време да намалиш. Бавното шофиране не е толкова заради недоверието в нечии умения, колкото заради всевъзможните причини за ПТП. Хората никога не бива да си въобразяват, че ситуацията е под контрола им. Точно в такива моменти съдбата има навика, да ни доказва колко грешим.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове