5 Декември, 2018 13:11 1 805 13

Глутници кучета нахапаха учителка в парк

  • кучета-
  • нахапана-
  • учителка

Вера се опасява, че със застудяването кучетата ще стават все по-агресивни и може да нападнат и дете

Агресивни безстопанствени кучета нахапаха жестоко учителка от Благоевград по време на редовната й разходка в парка. Жената е подала жалба в полицията и ще съди общината.

Денят изглеждал приятен за разходка в парк „Бачиново”, но завършил зле за Вера Кацарска. В началото тя даже не разбрала, че е нападната.

Губи ми се част от ситуацията, само си спомням, че излязоха хора от заведението и казаха да вляза в загражденията при пързалките. За съжаление, на пързалките имаше деца, които започнаха да крещят, да плачат, да се стресират, затворих вратите, децата се качиха на пързалката, излязоха родителите и набрах 112”, разказва учителката пред БТВ.

Жената е транспортирана до спешния център. Вади си медицинско и подава жалба в полицията.

Няколко дни по-късно, глутницата е на същото място. Там е и бусът на общината, а вътре са служителите, ангажирани с проблема с безпризорните кучета.

Какво последвало: „Двама служители седяха в колата и се занимаваха с телефоните си, почуках на прозореца и помолих дамата да излезе от автомобила, казвам: „Аз съм жената, която я нахапаха кучетата, може ли да слезете и да ми кажете защо същата глутница беше на същото място?”

Бялото куче ме разпозна, то се надигна, а тя слезе от колата и ме попита какво да прави, каза ми, че не се чувства добре, че е в дискомфорт и какво друго може да направи, освен да ги приберем, да ги обезпаразитим и пак да ги пуснем: „На мене ми е толкова лошо, а Вие ме занимавате с кучетата, попитах я защо тогава е на работа”.

Кирил Манов от общината в югозападния град разпознава заснетия от Вера автомобил. Защитава служителите: „Аз затова казвам, че нещо в нашето законодателство не е както трябва и трябва да се търсят начини да се промени. Аз не казвам вариант „убиване на куче”, но след като законът те задължава след като го хванеш веднъж, да го вкараш в приюта, да го кастрираш, чипираш и след това да го върнеш на мястото, значи нещата не са окей”.

Вера се опасява, че със застудяването кучетата ще стават все по-агресивни и може да нападнат и дете. Бездомните кучета са навсякъде, по улиците, в парковете и край училищата. Кое от уличните кучета е агресивно и кое – не, е въпрос без ясен отговор. „Проблемът с доказване на агресивни кучета е много голям, ние имахме едно запитване до ОДБХ и ни казаха, че в България е имало само във Варна и София специалист, който може да даде становище дали кучето е агресивно, или не е”, обяснява Кирил Манов.

Това не е първият инцидент с Вера Кацарска. Преди години отново е нападана – в центъра на града. След поредния инцидент се страхува да ходи сама на разходка. Притеснява се даже от собственото си куче и сега му търси осиновители. Пострадалата е извадила всички необходими документи и завежда дело срещу общината. Очаква и резултат от подадената в полицията жалба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сисадмин

    20 1 Отговор
    СИСТЕМАТА НИ УБИВА! Всички. И тези, които не си дават сметка, все още.
    С ръцете на циганите или на лекарите, войната по пътищата, зъбите на кучетата, неподдържаните асансьори, с решенията на "българската" "право"раздавателна система, дрога, чалга, невежество, гмо-, ментета, мръсния въздух, разврат, проституция, порнография, трафик на хора, търговия с органи...
    С мизерия в резултат на макрограбежи под прикритие на "пириватизация", "гарантирана печалба", "фалит", "усвояване на еврофондове", "социални помощи" за циганите...
  • 2 никой

    3 9 Отговор
    да не би причината да е в нея нещо.те кучетата ги разпознават рептилите

    Коментиран от #5

  • 3 Drittes Reich

    20 1 Отговор
    Кучерастията и кучефилията заливат социалните медии с лелеяния и дюдюкания при всеки инцидент с пострадали хора от улични глистовози. Куче щом нападне човек не бива да живее повече от 5 минути. За двете кучешки психиатърки от Варна и София - това са лицтата, спасили от евтаназия двата питбула, рязкъсали бабичка, след като прескачат ограда. Защото били мили и безобидни същества.
    Изхода е законодателни промени, които трябват да бъдат инициирани с куп жалби онлайн до БАБХ-заради купищата кучешки изпражнения с ехинококи около детски площадки и до Районна прокуратура заради неспирен средношен лай и агресивни кучета.
    Зоополицията според Закона за МВР трябва да опазва гражданите от агресивни животни, а не да преследва хора, упражнили право на неизбежна самоотбрана срвщу агресивни псета. Помнете! Закона ПОЗВОЛЯВА причиняване на смърт на животно в условия на неизбежна самоотбрана! По всякакъв начин!
  • 4 Irmao

    9 3 Отговор
    В ХЕИ продават отрова за гризачи на вид като пликчета за чай. Купувате, нарязвате обикновен салам, слагате в парчетата по едно пликче от отровата и го хвърляте на помиярите! Ефектът е гарантиран!

    Коментиран от #7

  • 5 Irmao

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "никой":

    Има един рептил...

    Коментиран от #8

  • 6 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 2 Отговор
    Браво на шари
  • 7 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Irmao":

    Пожелавам , ти да опиташ такъв салам
  • 8 Аааа

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Irmao":

    Да , за теб знаем ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пеньо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Аз пък се чудя на такива, като теб които с малоумно умиление си спомнят за сталиновите времена! Нима си сляп или тъп за да видиш, че има нормални държави без сталинови закони, но там е чисто и няма скитащи кучета!???
  • 11 гоги

    5 2 Отговор
    слагайте вечер АНТИФРИЗ концентрат за по сигурно и сутрин кучетата ще са налягали
  • 12 гого

    3 1 Отговор
    Помогнете за промяна на закона на kuche.mypressonline.com
    Кучкарите ни се качиха на главите вече. Трябва обединение против тази напаст.
  • 13 Жмуда

    0 2 Отговор
    Удвоиха им заплатите на тия пишман учителки. Това е безобразие! Чак и кучетата издивяха срещу тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове