12 Декември, 2018 08:14 8 507 33

Радев: Бизнесът да си направи изводи за заплащането на труда

  • румен радев-
  • работодатели

Не може да има успешна политика без силна икономика, каза президентът

Невъзможна е успешна политика без силна икономика, а тя зависи от адекватната борба на държавата с корупцията и политика по отношение на качеството на образованието.

Това каза вчера президентът Румен Радев по време на среща с представители на ръководствата на работодателските организации в страната.

Не може да има успешна политика без силна икономика, както и силни икономически резултати са невъзможни без адекватна политика на държавата към бизнеса по отношение на качеството на образованието, административната тежест, борбата с корупцията" - това е заявил президентът Румен Радев на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Бизнесът също трябва да направи своите изводи за равнището на заплащане на труда и отлива на квалифицирани кадри през последните години", е заявил президентът. Той е бил категоричен, че ще продължи да подкрепя българските компании да разширяват връзките си с търговски партньори, не само от ЕС, а и от Близкия изток и други перспективни региони.

Държавният глава Румен Радев е подчертал, че България продължава да изостава от другите страни от Централна и Източна Европа по редица икономически показатели в рамките на общия европейски пазар. И е добавил, че сравнението само с ниската база от миналото не е достатъчно, за да се обясни разширяващата се разлика в това отношение.

В срещата, проведена на "Дондуков"2, са участвали работодателски организации - Българската стопанска камара (БСК), Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската търговско промишлена палата (БТПП) и Камарата на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    74 11 Отговор
    Дали? А частника/бизнесмена за какво прави бизнеса си : заради собствения интерес! На него не му пука за тези които му работят!
    Много малко са тези от бизнеса дето са хора, повечето са алчни, дебеолоки, арогантни, нагли, нахални, ... егоисти ( по-точно с една дума: самог@зници!)

    Коментиран от #20

  • 2 гост шофер

    73 7 Отговор
    То бизнеса в България е само от корупционни игри.Как да пребориш корупцията като е единствената разменна монета.
  • 3 Компетентен

    86 8 Отговор
    Жалката истина за " бизнеса " в БГ е , че така наречените бизнесмени търсят балъци , които да им работят без пари !
    Само че балъците вече са на изчезване ...

    Коментиран от #5

  • 4 предложение

    32 57 Отговор
    До всички горни мрънкачи: направете си собствен бизнес и предложете по-високи заплати от останалите. Веднага ще привлечете по-качествените кадри и съответно ще станете по-конкурентни, с по-добра продукция/услуга и т.н. Толкова е просто, а и успехът ви е гарантиран...

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Див селянин

    54 17 Отговор

    До коментар #4 от "предложение":

    Как да направим свой бизнес като не сме свързани с гробарите. Нали ще ми пратят НОИ, НАП, КПКОНПИ, и още хиляди знайни и незнайни държавни хрантутници, които ще ме разкостят ако не се отчитам по някакъв начин на банкянския бидон и неговата престъпна шайка. Това има предвид президента Радев. Капиш?

    Коментиран от #25

  • 8 Колю

    57 4 Отговор
    Простичко е . Аз може и да работя на изедниците и да мизерствам щото съм дърт и преценявам мястото си в света. Примирил съм се , но няма да допусна децата ми и внуците ми да преживеят този живот който ми вменяват политиците на България. Същите тези с подставените лица във фирми които грабят парите на хората и обратно -фирми на олигарси с лоби в парламента . Това не е икономика , а феодализъм. Работещия беден е в менгемето между тези и държавата със всичките си схеми на данъчно ,таксово ,застрахователно , енергийно и какво ли не ограбване. Колкото за образованието - премахнете това чудо делегиран бюджет на глава от децата щото ги броят като овчици и отношението към гражданите Ви започва да си личи още от тук. Образование равно на пари за да съществува училището без значение на успех и вложен труд. Менте учители стоящи там само за заплата и пишат 3/ три / за нищо .Само и само едни да вземат помощи , а другия заплата. Смяна на всички оядени директори и проверка на имуществото на учители и директори . Един час на частно ,без никакъв отчет е около 30 лв ,господин Президент. Плюс 1000 заплата за да излезе накрая отличника и тройкаджията на равно с основно образование . В осми клас се записват деца които трудно могат да си напишат името и трудно говорят Български . Това е основното образование . После кой колкото пари има ....

    Коментиран от #16

  • 9 ГосТ

    32 1 Отговор
    Causa Perduta! Трябваше още в началото да се търсят истински корпорации на българският пазар. Когато имаше и специалисти. Тогава обаче, се насърчаваше българският предприемач-тези които не стават за нищо и имат връзки с откраднатите държавни пари. Сега вече големите не искат и да чуят за България,не само заради безбожната корупция,а защото липсват и специалисти. Всички се изнесоха. Те пак работят за тях,но в други държави.
  • 10 ПЕШО АФРИКАНСКИ

    38 4 Отговор
    Ами какъв бизнесмен си ти ако не можеш да осигуриш европейска заплата ?
    Ами ходи в индия и там си прави бизнеса до 500€ заплата .
    ДО СЕГА ПРАВИХМЕ РЕКЛАМИ , И СЕ ГОРДЕЕХМЕ ЧЕ ИМАМЕ КАЧЕСТВЕНИ РАБОТНИЦИ НА НАЙ НИСКИ ЗАПЛАТИ.
    И ВСЕ ДОКАРВАХМЕ МОШЕННИЦИ НА ДРЕБО , БЕЗ НЯКОЯ СЕРИОЗНА ФИРМА.
    НАПРАВО ИМ КАЗВАХМЕ ЕЛАТЕ ТУК , ДАЙТЕ МАЛКО РАШИВЕТ И ПОЧВАЙТЕ ДА ПРОИЗВЕЖДАТЕ И ПДА ПИЧЕЛИТЕ ЧЕ НАРОДЪТ НИ Е ПРОСТ .
    И ЧЕ СА СКЛОННИ ДА РАБОТЯТ И ЗА 300 лв. тъй като нямат избор и гладуват .
    С една дума си вкарахме автогол, като викахме ЕЛА ВЪЛЧО ИЗЯШ МЕ.
    И сега ще трябва да си докараме работници от молдова , индия, пакистан , бангладеш и т.н.
    А ние се изнасяме за европа и канада, нещо не е наред тук.
    ЦЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ, ЗАПЛАТИ АФРИКАНСКИ
  • 11 Хасанчо

    23 4 Отговор
    Димитър №5 , Прав си . Парите развалят човека и си личи най-вече по политическата ни класа . Много пара брат ,много боклук като морал ,ценности ,начин на живот ,честност ,доблест и какво ли още не. В едно са само за пример ,но не може да го имаме всички . АЛЧНОСТ. И аз съм алчен ,ама половината махала като чука орехи ,та взема им платя и някое агне им заколя . То е от спестените данъци . И махалата доволна и кичека върви. А с билките да не ти казвам. То просто има някакви наредби за кое колко струва от гората ,ма те за дърва няма кой да те спре или му дадеш 5лв и си готов. Кеф ти гъби ,билки ,корени ,кора .... Не разбирате ли ,че докато има балъци ще има и циганизирани. А е доказано ,че работещ с данъци не богат , а щастлив няма да живее. За да си богат и щастлив трябва да управляваш и ръководиш хора или животни . Не можеш само с една заплата и да чакаш кой кога щял да ти плати срещу работата ти. Винаги ще изработиш между 3-5 пъти повече от което получаваш ,но и то не е твое защото ти го обират по друга линия. Чисто си взел 1000 лв ама забравяш 20 % от тях .Те отново са данък. За това е понятието "Работещ бедняк " . Душата ти е празна за едни пари и те никога не стигат. Излизане от схемата му е майката.
  • 12 До експериментатора

    34 8 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    Каква норма търсиш от работниците си,бе Ганьо?В нормалните държави плащат на ЧАС.Никой не ти е виновен,че не мотивираш работниците ти чрез добро заплащане и те се скатават.Радвай се,че все още работят при тебе.
  • 13 Компетентен

    45 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    Аз пък съм забелязал , че колкото повече работиш и се стараеш , толкова повече те смятат за балък , а парите получават ония , тарикатите , интригантите , помиярите , които се занимават само с клюки и интриги !
  • 14 Майката му е...

    22 3 Отговор
    ...ако въобще в Бг може да съществува чист бизнес,то да е семеен. Че с туй текучество на персонал,особено и необразован,нещата ще се задълбочават не само у нас а и в цяла Европа.
  • 15 Затова.....

    15 1 Отговор
    ...правете деца и ги включвайте във ваш общ бизнес,за да не ратуват на чужди хора
  • 16 Боби62

    14 5 Отговор

    До коментар #8 от "Колю":

    ......БРАВО...БРАВО...БРАВО...! ! !
    ......точно казно!!! За жалост обаче нашите хрантутници няма да променят нищо в таз порочна система !!! Ма то и тва им е и целта де.... СТАДО неуки говеда следващо безропотно ПАСТИРА ......
  • 17 Попо

    17 3 Отговор
    Ние сме в ЕС или ще работим тук за европейски заплати или заминаваме там в ЕС. Щом тук дават африкански заплати да си внасят африканци. Или ние работници те емигрира ме или българските фирми емигрират.
  • 18 Реално,

    16 1 Отговор
    Не е задължително да си БИЗНЕСМЕН! Който не може да осигури нормална заплата на работниците, приключва с бизнеса и става наемен работник при бизнесмен , дето бизнеса му върви по- добре. Така и "кризата" с кадрите , които не искат да работят за 250 евро ще се реши , няма да се търсят "роби" от трети страни и доходите на българите ще тръгнат нагоре по- естествен начин.
  • 19 Президента

    9 6 Отговор
    Я, РУМБАТА ХВЪРЧИЛОТО ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА, ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧАТ ДА ПЛАЩАТ НАЩЕ АИДУЦИ ВСЕ ТАКА ЩЕ Е, БИЗНЕСМЕНИ БИЛИ, ВАШАТА МАМА БОЛШЕВИШКО-КОМСОМОЛСКА КРАДЛИВА. А ВНАСЯИТЕ СЕГА МАИМУНИ ОТ ВИЕТНАМ ПАК, А.....
  • 20 Пешо

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Що не правиш ити бизнес да видиш как става
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Андреан

    5 16 Отговор
    Тоя тъпак Рдев дрънка глупости, за да получи подкрепата на наивниците.
    А относно коментарите - 90% само лентяи и неквалифицирани. Всички способни и желаещи да работят отдавна са добре платени. Как да плащам висока заплата на човек, който няма квалификация желание да работи, но има претенции

    Коментиран от #23

  • 23 Генчо

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Андреан":

    За такива като тебе има обяснено по горе в коментарите а именно да заплащаш на час свършена работа. Лентяи и интриганти има само там където работодателите го позволят. Системата си е сбъркана от самото начало защото всеки неук галош или мутраген стана бизнесмен. Унищожи се и едрият бизнес и се работи на парче а така стоката която се произвежда не може да се конкурира с тази която се внася поради високата и себестойност. Не можеш да сравниш произведеното в един завод с това в една бакалия. Бизнеса трябва да участва и в подготовката на кадри в училищата като ги подпомага финансово и с място за практика но и обвързва и с договори както беше преди 89г.
  • 24 Йордснов

    5 0 Отговор
    Даржавата да си свърши работата.Като водач на тир ми плащат по 50 евро на ден а ОСИГУРОВКАТА на минималната.Преди десет години като таксиджия ме задалжаваха да се осигурявам на 420 лева.Дсли има разлика в печалбата пресенете вие.Имали ДАРЖАВА?
  • 25 Частник

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Див селянин":

    За 17 години работа в частния бизнес, нито веднъж не са ми били искани преднамерено подкупи или да се отчитам на бидони, станишки и тем подобни. Проверки бол, актове няколко, обжалвани с променлив успех.НО не участвам в обществени поръчки!!!!Генерала няма един работен ден в частния бизнес, но иначе съветва
  • 26 Китко Миткин

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    Еваларка, Мите. А пробвал ли си да им спреш нацяло заплатите? Сигур' ша са побъркат от бач.
  • 27 Popi

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    Направо похвално - ти си провеждаж едно активна мероприятие за отравяне на отношенията между работниците, след което ги съсичаш с голямата секира. И колко време още ще ти минава номера мислиш?!?!?!
  • 28 годечанин

    2 0 Отговор
    абе то един работодател крадна яко на магистрала струма понеже се гаври с хората и сега му затвориха асвалтовата база и е даден на прокирора и неговия син искам да го осьдят ида си вьрне това дето е украднал и да полежат малко на топло и двамата та да им доиде акьл в главите ,говори се за 17 милиона лева .

    Коментиран от #30

  • 29 годечанин

    1 0 Отговор
    говоря за отсечките на струма лот 1 и лот 2 това е долнадиканя-дупница и ду.пница- Благоевград.
  • 30 trol

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "годечанин":

    по добре ги затворете в джиповете им и ги подпалете с 2 литра бензин
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове