26 Декември, 2018 16:25 34 775 62

Жесток удар по отвлечения от „Наглите” милионер Киро Киров

  • милионер-
  • киро киров-
  • фалит

Синът Иван взел решение да преструктурира бизнеса и за целта теглил огромен кредит

Бизнесменът Киро Киров, който бе похитен от бандата за отвличания „Наглите” и прекара дълго време в плен, преди синът му да плати откуп от 517 000 евро за живота му, обяви окончателен фалит, пише "Уикенд".

Преди седмици дългогодишния вносител на строителна техника остана без заведението си „Снейк” в ж.к. „Люлин”.

Просторния бар на семейство Кирови на булевард „Царица Йоана”, който работи от далечната 2001 г. и доскоро бе сред най-оборотните заведения в София, вече не функционира, тъй като в началото на месеца банка е влязла във владение на имота. Оказа се, че заведението е било заложено за кредит във финансова институция, но заради няколко пропуснати плащания банката е предпочела да изземе обекта.

Близки до семейство Кирови разкриха, че още преди 2 години синът Иван взел решение да преструктурира бизнеса и за целта теглил огромен кредит. Той заложил бизнес сградата „Киров”, както и прилежащото към нея заведение „Снейк” в банка, като сключил договор, според който може да полза обектите, но под наем.

Впоследствие обаче нещата не потръгнали по мед и масло и след просрочени плащания от финансовата институция взели решение да изгонят бившите собственици и настоящи наематели. Така в навечерието на 80-ия си юбилеен рожден ден Киро Киров, който от началото на 90-те години на миналия век развива едър бизнес, вече не развива никаква търговска и стопанска дейност.

Малко утешение за популярния бизнесмен е факта, че той съумя да се възстанови физически и психически след преживяната драма с отвличането и оттогава гледа по-философски на живота.

За финансовите проблеми на семейство Кирови загатна още преди година и половина синът Иван Киров, който призна, че е изправен на ръба на фалита. Според думите на Киров – младши, бизнеса тръгнал надолу след похищението на татко му.

„Тогава платихме откупа с пари на фирмата. Липсата на самите 500 хиляди евро ни се отразиха лошо, тъй като едни такива пари се завъртат четири-пет пъти годишно и са еквивалентни на 4-5 милиона евро. Купуваш стока, продаваш я, започваш отначало - купуваш стока пак, пак я продаваш и така. 500 000 евро, издърпани от оборота се равняват на 4-5 млн. загуба реално. Ако баща ми го е нямало 17 дни, което си е почти месец, само оборотът като падне на нула, си е 5 милиона загубен оборот. Само през това време. Но много по-лошо ни повлияха писанията по вестниците. Имиджът ни се срина, никой не искаше да купува от нас! Когато се случи това, във фирмата ни работеха 700 човека. В момента работят 0 човека и 700 семейства останаха на улицата. Подадохме в съда иск за обявяване на фирмата „Киров” АД в несъстоятелност. Чакаме съдът да се произнесе”, обясни през есента на 2017 г. Иван Киров.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да заличим герб

    86 15 Отговор
    Веднъж и завинаги!
  • 4 ар146тс

    89 6 Отговор
    Караме ARIEL ATOM.И аз не мога да се натъжа
  • 5 БайТошо

    95 6 Отговор
    Приземяваме се другари.

    Коментиран от #20

  • 6 Да,те така,те

    101 28 Отговор
    Който се обляга на герб потъва! Така ще стане и с държавата!

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 360

    53 6 Отговор
    САМИЯТ БИЗНЕС НА КИРОВИ БЕШЕ ПРЕКАЛЕНО "КРУПЕН" ЗА БГ, ВЪВ ВРЕМЕНА В КОИТО САМО МАФИОТИТЕ ИМАХА ТАКЪВ, след отвличането трябваше да разпродадат тежката техника и сградите и да закупят имоти
  • 9 Карам Лада

    102 1 Отговор
    жaлка история,От друга страна се показваха къде ли не,какви екзотични коли карат.За това и на хората не им пука за такива.
  • 10 Весели празници

    73 5 Отговор
    Бизнес в БГ ? Блягодаря .
  • 11 Айде бе кой лъжат!?!?

    131 4 Отговор
    След отвличането сина му изтегли кредит и инсценира фалит а сега с парите си живеят екстра!!! Да не би цялото му семейство умира от глад и сега да са подали молба за работа в практикер!?!??

    Коментиран от #60

  • 12 гост

    71 13 Отговор

    До коментар #6 от "Да,те така,те":

    Какъв герб те тресе пък тебе , да не си вчерашен ??? Киров още 91-92 година беше милионер и първия продаващ тежка строителна техника , другите се появиха 5-6 години по-късно , а отвличането беше по Станишево време , отвори си интернета и провери ако не вярваш , големите отвличания бяха при тройната коалиция !!!

    Коментиран от #23, #26

  • 13 Дали

    51 5 Отговор
    Киров не си бе погасил заемът към Партията, първоначалният капитал? А синчето му , не ме изненадва, е сглупил.
  • 14 на кой

    64 7 Отговор
    му пука за поредния червен милионер с лъжлив фалит....
  • 15 München

    44 19 Отговор
    Спрете с тази злоба бе хора!!! На никого не пожелавайте тази съдба!

    Коментиран от #49

  • 16 Бате СЕР ГЕИ

    49 3 Отговор
    Всеки милионер със спестявания от банички ,накрая минава само на банички.
  • 17 Дедо1

    54 5 Отговор
    В БГ да правиж бизнес е все едно да плуваш в басейн със сярна киселина
  • 18 Радо

    84 2 Отговор
    Не забравяйте, че снаха му беше най-младата депутатка от ГРОБ, само на 26г. - чиста случаеноС според мен!!!
  • 19 Night vision

    49 17 Отговор
    Киров на никого от вас не е направил лошо, аз си спомням изявите им по техническите изложения - винаги професионални, а момичетата които слагаха бяха по-добри и от ангелите на Виктория Сикретс. Който не се е занимавал дори с дребен бизнес няма как да разбере, че загубата на дребна сума може да те събори за месеци напред, а какво остава за €500 хиляди...

    Коментиран от #32

  • 20 Хайл

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "БайТошо":

    Тази фраза на другаря Живков е казана във съвсем друг смисъл,няма нищо общо с писаното...има я речта в ютуб,направи си труда и я изгледай и ще ти стане ясно за какво иде реч
  • 21 От основната си дейност

    37 1 Отговор
    Киров няма как да фалира, защото неговият тип бизнес ползва кредитни линии от производителите и купища бонуси. Колко струва, нов голям багер, сигурно над 500 хиляди евра?!
  • 22 Хайл

    31 4 Отговор
    Спомням си когато отвлякоха дъртия киров,сина му как ревеше да го пуснат а щом ги хванаха се правеше на мъж-тия ли бе,тия ли,мога да ги бия всичките...посерко
  • 23 Но фалита

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    е сега, а не преди 10 години!

    Коментиран от #31

  • 24 ако това ви успокоява

    82 0 Отговор
    Истината е че 95% от синчетата на т.н. милионери и олигарси на прехода не стават и за чеп за зеле, а пък тия кръстените на бащите си на 100% за нищо не стават ! Няма никакво значение, че са пращани да учат по Англия, Швейцария и т.н. и "имат" дипломи и пр. Ще видите, колко много "империи", ще рухнат изсмъркани или пропите от "великите" наследници ! Това не някакво свръх предсказание, а съвсем логичен край на тези !
  • 25 От дето

    29 1 Отговор
    дошли, там отишли!
  • 26 Госта

    44 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    А ти знаеш ли че киров не е платил една стотинка за цялата тази техника когато стартира бизнеса си в началото на 90 година.знаеш ли колко свои съдружници и работници е завлякъл.ама това нашите обективни медии не го споменават.аз го знам понеже съм имал бизнес отношения с него 90-93 г.каквото и да му се случи все ще му е малко за всички мръсотии през годините

    Коментиран от #29

  • 27 Batushka

    35 6 Отговор
    В бедна страна богатите са мразени...и има защо....

    Коментиран от #42

  • 28 гост

    11 21 Отговор
    Защо е тази злоба,бе хора?!
    Не е престъпление да си богат,когато имаш легален бизнес!
    След ужаса да те отвлекат,през това да ти съсипят бизнеса...
    Жалко за хората и още по-жалко за хейтърите,които пишат глупости!

    Коментиран от #50

  • 29 гост

    6 18 Отговор

    До коментар #26 от "Госта":

    Не разбрах само какво общо има това с герб , ако не си забелязал какво коментирах ??? Който по това време не е бил даже в проект !!!

    Коментиран от #33

  • 30 Икономист

    32 0 Отговор
    Странно е как голям бизнес като този на Киров го събаря сума равняваща се на цената на къща в Бояна (или 6 двустайни в Младост)...мирише ми. Една голяма машина - фадрома - струва 100 000 € че и повече...
  • 31 гост

    27 2 Отговор

    До коментар #23 от "Но фалита":

    Еми явно и ти си "информиран" колкото журналята дето могат само да копи-пействат !!! А който е в час знае , че базите и големите им магазини се затвориха и разпродадоха още 2009-2010 г , единствено софийската изкара 2-3 години повече на доизживяване , а техниката , която продаваха отдавна има други вносители и представители !!! Сега някаква банка си била взела последното останало , което също е ипотекирано години назад с явно намерение да не се връща !!! Та истинския фалит се състоя доста отдавна , сега разбират само глухите и слепите !!
  • 32 TNT

    38 1 Отговор

    До коментар #19 от "Night vision":

    Аз съм работил в Киров и още помня, колко са некоректни с работниците и как укриват данъци.
  • 33 Снахата на Киров

    19 1 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    беше депутат от ГЕРБ!
  • 34 ХА ХА

    27 3 Отговор
    Кировци, Баневци, Арабаджиевци все бушони на прехода! Лошото, е че това са парите ни, изпити, пропиляни, укрити, иззети от банки или изнесени на вън. Някой по-интелигентни от тези самоповярвали си гении, се развиха, поумняха и инвестираха правилно. На тези просто им дойде времето !
  • 35 Гого

    14 5 Отговор
    А защо държавата не помогна на Киров както направи със застрахователите и двата отрасъла са в частният сектор?
  • 36 Ники

    18 2 Отговор
    Г-н Киров е бил решил да преустанови бизнеса в България , Изтеглили са колкото се може повече пари от Банки ,като са заложили целия бизнес и сгради и тн ... и духваш с парите в чужбина , чиста схема
  • 37 отчаян от живота в бьлгария

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Акхмет":

    щото неса отвлекли бащати и не си теглил кредит зада го откупиш затова не тие жал

    Коментиран от #51

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 относителни фалити

    18 2 Отговор
    Ако, фалита е факт, то няма, какво да се вайкате!
    От фалит, е застрахован само този, който не работи!
    Фалитите са, относително нещо, задай си въпроса, кога ще фалира , Ахмед Доган?
    ,- С фалита на КТБ ,той също фалира, защото е съсобственик в КТБ...
    Но, не му личи, да се е прегърби,л от нерви!
    Дои Българската хазна с Борисов ,като за световното нали!

    Коментиран от #54

  • 40 Страна без бизнес

    19 1 Отговор
    В България, не може, да имаш бизнес, който да се набива, на хората в очите, завистливи политически , схеми ,притискат собствениците
    а такива, като Ахмед Доган и Бойко Борисов , ги поробват!
    Ако, не ги поробят ,ги съсипват отвсякъде!
    Полиция,Прокуратура,Съд.
    Всякакъв вид, партийна Диктатура.
    Олигархия и Феодализъм .
  • 41 Патриот

    1 8 Отговор
    Не всеки бизнесмен е крадец и бандит. Киров не го знам и затова не е хубаво да се говори лошо, за хора, които не знам нищо.
  • 42 ГосТ

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "Batushka":

    Точно така има защо! Както е казал Конфуций : "срамно е да си беден в богата страна и е срамно да си богат в бедна страна"
  • 43 оня с коня

    8 0 Отговор
    Малкия не е като баща си! Не става да си на кредити и да се правиш на тарикат с Порше и обувки от крокодил! Единственото, което показа Иван е слабост!
  • 44 И сина и дъртия

    7 0 Отговор
    Изглеждат върли мошенници,със сигурност не са останали без пари и няма как да ми е жал,за нагласеното им отвличане и тъжният им живот видиш ли,моля ти се
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Иванов

    5 6 Отговор
    Като си прост ,нема как да си богат. Оставаш си вечно малко злобно човече. Аз не злобея- доволен съм от живота си . Не изкарвам колкото него ,разбира се , на заплата съм и въпреки това си харесвам живота. Знаете ли ,че в Индия ,хората са 10 пъти по-бедни от нас и са 10 пъти по-позитивни и нормални? Първото място по смъртност у нас се дължи именно на негативизма и злобата, които разяждат човека. Замислете се ,ако можете де.
  • 47 Какво четете морал

    5 0 Отговор
    Че тия са боклуци е ясно,че фалита им е фалшив пак е ясно,да го душат
  • 48 s7un7101

    7 2 Отговор
    А от къде е началния капитал, комунисти ... много се радвам за тях

    Коментиран от #55

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Знаеме се бе келеш

    8 0 Отговор
    Ванката е изтъкнат бизнесмен инвестира в чалга клубове в пластмасовите манкенки и в жълтата си лада
  • 54 ПРЪЧА

    4 4 Отговор

    До коментар #39 от "относителни фалити":

    И КАК ТОЧНО ДОГАН ДОИ ХАЗНАТА БЕ МНОГОЗНАЙКО СЕДНАЛ НА ПЕЙКАТА ПРЕД БЛОКА?НЯКОЯ БАБИЧКА ОТ ПЕЙКАТА ЛИ ТИ КАЗА ЧЕ Е СЪДРУЖНИК В КТБ?!.............ТЪПАК.

    Коментиран от #62

  • 55 КУРОВ

    1 6 Отговор

    До коментар #48 от "s7un7101":

    ОТ НА МАЙКА ТИ КУРВАТА ОТ П.ТКАТА Е НАЧАЛНИЯ КАПИТАЛ МАЛОУМНО Л.ЙНО

    Коментиран от #56

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Радо

    6 3 Отговор
    Моята версия за отвличането е, че гербаджиите са му поискали по-голяма сума на стария Киров за черната каса на герб - явно около милион пари, и той им е отказал...и съответно катилите на Цвъкито му ги взеха принудително.

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 гнида

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Айде бе кой лъжат!?!?":

    В багира ще работят :)
  • 61 жълтата подводница

    3 0 Отговор
    Истината е че фирмата вървеше добре докато Иван не се върна от Австрия където уж учеше за мениджър.През 2007 ма започна голямо дърпане на заеми и харчене. Фирмата имаше оборот над 250 милиона.
    През 2008 ма кризата се задаваше но Иван също като капитана на Титаник даваше пълна газ и харчеше безразборно.През октомври 2008 започнаха първите масови съкращения а Иванчо беше решил че ще инвестира в рояли свирещи сами и кабели за озвучаване по 20000 лева метъра.В тази глупост бяха заровени милиони.
    Оправданието за 500 000 евро откуп е смешно при условие че харчовете само за колите на синчето са по големи.През 2009 та Иванчо отиде във Виена да развива бизнес.
    Както и да е фирмата беше зле но креташе и дори след 2012 започна да изплува. Но през 2015 та Иванчо се завърна и Komatsu решиха да спрат дилърството на Киров. Ето това беше истинският край на фирмата. Komatsu направи Киров голяма фирма и след оттеглянето им фирмата загина.Банките които до тогава търпяха и чакаха плащането на кредитите решиха да вземат каквото могат.Първо замина сградата в Суходол а после и тази в Люлин.По страната същото се случи и с търговските обекти.
    Това е един прекрасен пример защо трябва да се проявява разум от бащите когато дават на дечицата си да управляват фирми.
  • 62 относителни фалити

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "ПРЪЧА":

    Чети ,бе джанъм, хората, всичко са написали, или ти чакаш, вестник , Труд, да ти го съобщи, официално ?
    Не се ядосвай , Доган е съдружник с Цветан Василев, в КТБ , ЖАЛКО,
    че си пропуснал, новина от преди 8 години...обраха България и парите, една част, са в Офшорките им.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове