3 Януари, 2019 19:43 3 897 33

600 BG тираджии на протест в Брюксел

  • тир-
  • протест-
  • брюксел

Българите и колегите им от Източна Европа протестират срещу предлаганите промени в законодателството

600 BG тираджии на протест в Брюксел - 1

Български шофьори обединят усилия с водачи от Полша, Унгария, Румъния и Литва в протест срещу пакета „Мобилност“ в Брюксел. Водачите се обявяват против предлаганите промени, които ги задължават на всеки четири седмици да се прибират в страните, където са регистрирани фирмите им. Това съобщи телевизия „Европа“.

Близо 600 български шофьори се очаква да се присъединят към международния протест срещу пакет „Мобилност“ в Брюксел. Демонстрацията ще се проведе на 10 януари, когато транспортната комисия на Европейския парламент ще гласува новото законодателство. 360 водачи ще летят с два чартърни полета от България, а останалите българи ще се присъединят на място, уточни Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи.

„Заедно с колегите от Румъния, Полша, Унгария и Литва сме готови да кажем ясно на транспортната комисия в европарламента какви са нашите искания и да им заявим недвусмислено, че пакетът мобилност е чисто протекционистки и текстовете са изцяло лобистки в защита на превозвачите от Западна Европа.“

Пред телевизия „Европа“ евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков обаче изрази надежда, че приемането на пакета „Мобилност“ няма да се случи в този мандат на европейския парламент.

Българите и колегите им от Източна Европа протестират срещу предлаганите промени в законодателството, които задължават на всеки четири седмици шофьорите да се прибират в страните, където са регистрирани фирмите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    19 1 Отговор
    Сега ще подбият реномето на Бойко Борисов пред ЕС.

    Коментиран от #2

  • 2 Доктор Ох Боли

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    .... пак ли си ти..... тва е протест от цяла Източна Европа....

    Коментиран от #25

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Петър

    9 1 Отговор
    Мен ме е грижа за Бойко,за другите не ми дреме.
  • 5 Pompev

    8 2 Отговор
    Вече дават по 2600 € на месец западните фирми
  • 6 ТИРАДЖИЯ

    16 4 Отговор
    Знаят ли, шофьорите им, за какво протестират?
    Спят в камионите, като номади, та това ,добре ли е?Всяка нощ в
    една кабина, с години наред!
    Да накараш ,шофьор на тир, да протестира,срещу правата си за
    по- добри условия, е нахалство, от собствениците, срещу разходите за прибирането в страната .
    Да, хората в ЕО го искат, и то със, пълно право, в предвид, как
    сме свикнали, да виждаме, нашите шофьори, в Европа и света.
    Те са:Офиса,базата,мотокаристи,координатори,спедицията,
    дилъри, готвачи,перачи,механици,монтьори,бояджии, с две думи ,тираджии...вижда семейството си, един два пъти, в годината...

    Коментиран от #23, #24

  • 7 Колю

    8 1 Отговор
    Йордан арабаджиев е крипто еврейска пасмина.бегай ге чифут.
  • 8 Най-европеец

    20 2 Отговор
    Е какво да разбирам,че българските шофьори са най,най,най шофьори.
    Българските шофьори не искат да се прибират у дома на всеки 4-ри седмици,да си видят жените и децата.
    Въобще,ако има по-големи тикви, българските Тикви са най-големите
  • 9 Авеее

    14 2 Отговор
    Тоя дето им финансира екскурзията до Брюксел,не може ли да им плати билетите до България.
    По-алчен чорбаджия от българския чорбаджия Няма
  • 10 АНГЕЛОВ

    12 2 Отговор
    Хора!!! Това го правят за вас -шофьорите,за да се прибирате по често при семействата си!!! Иначе живеете като кучета бездомни... по 3-6 месеца в кабината!!!
    Но... както се казва... всеки един народ си заслужава управниците си!!!
  • 11 Гьона

    11 1 Отговор
    В Германия шофьорите които са на път 5 дена и шофират извън страната получават 3500€.Няма такъв идиот които ще иска да се прибира на три месеца веднъж .
  • 12 Varna

    8 1 Отговор
    На тях им харесва да им е гадно
  • 13 Миризлив пор

    7 0 Отговор
    Ами като им е кеф да карат с 2 карти по 16 часа за да вземат повече кинти и да си носят последиците кой им е крив? Реално работа за шофьори има, проблема е за работодателите в случая.
  • 14 Амиииии8

    7 0 Отговор
    Добре ще бъде,
    за работодателя им, преди да ги изтипоса там,да им ушие по един чифт потури и народни елечета, да им даде по едно китайско трицветно байряче в ръцете бяло,зелено,червено и да им каже,какво точно да кажат
  • 15 Българските шофьори

    6 0 Отговор
    Трябва да почиват! Умират от преумора нашите шофьори! После близките им губят време, пари и нерви докато докарат тялото в България. Олигарсите да траят
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 РИВИЕРА БЕЛУЧИ

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Лелееее....НеволЮ...":

    Споко колега.Тук не прочетох нищо,което граничи с компетентността по отношение на този тип работа.Блажени ,пък са вярващите,как се раздават неброените евраци!!!Хайде моля,нека да четете без да ръсите акъла дето ви го няма,че и без туй,вече няма оправия от толкова „тираджии”от кол и вЪже!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шофйора

    2 0 Отговор
    Глада е по силен от тока
  • 20 СтарТИРаджия

    3 1 Отговор
    Аз защо от 5 год. на запад от Унгария и Чехия не стъпвам. Сами дадоха нашите големи транспортни шефчета машата на Макрон! На хората им писна керванджиите да им акат навсякъде по стоповете. Събота и неделя със семейството си правиш крайпътна почивка сред камари камиони, чалга-пияндур хора и оповръщани паркинги. Повод да им треснат каботажите с нови правила - бачкаш, ама отчисления плащаш на местна почва! Сега се казва - хак да им е. Като искат да бачкат там, да регистрират фирми по Франция, Германия, БеНеЛюкс. С общежития и др. условия. Пак да наемат наши шофьори, ама да бачкат по западен тертип. И осигуровки и данъци да плащат по местните законодателства! Няма да им мине номера. Сигурен съм. В случаят от много тарикатлък големите ни превозвачи ще хванат от трите най-дългото!

    Коментиран от #29

  • 21 Зидаро мазача

    2 2 Отговор
    Повечето шофьори с които съм коментирал пакетът Макрон,са твърдо против.Почти всеки един тираджия издържа поне жена и едно дете.В момента поради силния недостиг на шофьори,кадри (да не говорим за истински шофьори),самите те имат доста големи права и диктуват нещата на пазара,като с тях се отнасят много добре,прибират се почти винаги,когато пожелаят и им се плаща редовно и коректно.Аз лично притежавам 2 камиона,като от половин година съм само в разход,а печалбите са ми само на хартия.Тези неща обаче са си мой проблем.Шофьорите си получават заплатата редовно,спазват си почивките,прибират се,когато ТЕ искат и са доволни.Когато трябва да се прави 45 часа в хотел и двамата ползват единствено банята на хотела,след което предпочитат да довършат почивката в камиона си,който е като техен дом,почистен,с телевизор,интернет,печка(за зимата) и всичко необходимо.Единствено липсва тоалетна,но на всяки паркинг с бензиностанция има.Дали ще пикаеш на билборда на входа на бензиностанцията,или ще минеш 30 метра,за да ползваш нормална тоалетна е личен избор на човека,с който той се категоризира в еволюцията си,като човек..Пак казвам,това е лично тяхно предпочитание.Който не се занимава с транспорт на ръководен пост,по-трудно би разбрал истинската “лобистка” същност на този пакет,но приемането му ще остави безработни много голям процент от българските шофьори,а това ,че ще ги вземат веднага в западни фирми е един голям мит.Облагодетелстваните западни фирми,ще получат голям брой

    Коментиран от #22, #27

  • 22 Зидаро мазач

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Зидаро мазача":

    ...чакащи на опашка кадри,посравени на колене,на които са те сега и което хич не им се нрави,защото са свикнали никога да не са от губещата страна.Запада е съставн единствено от страни колонизатори,които продължават да колонизират и използват ресурсите на колонизираните държави.
  • 23 никси

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ТИРАДЖИЯ":

    колега и аз с моите синове и шофиорите ми , сме на протест в Брюксел в момента .

    Коментиран от #28

  • 24 никси

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ТИРАДЖИЯ":

    аз за разлика от други работодатели ,не се дьржа некоректно с моите шофиори ,те са доволни от мен сьздал сьм им добри условия за работа и никои не напуска работа при мен ,поради факта че са финансово обезпечени , те работят от 10 години , грижат се за автомобилите ,щото им изкарва хляба и наи вече пазят техниката ,защото е скьпа аз ако не ги крепя и уважавам ,в противен случаи ще избягат в друга фирма в чужбина , и какво следва после като доидат някои нови само дето някои го интересуват парите ,а хабер си няма от тая работа да ми чупят колите ,абсурд, и после да фалирам на 0 , като аз си знам как не сьм спал и сьм трьгнал от там ,тираджииството ,аз затова искам да стачкувам да подкрепя бьлгарските шофиори зашото им сьчуствам на тях ; докога ще ги тьрпим да ни мачкатоя макрон ,до кога ще си налага мнението, не виждаш ли какво става сьс жьлтите жилетки , и то в неговата дьржава, тоя срам нямали , що за наглост ,се едно светь се вьрти около него , аз сьм имал срещи с много хора от транспортния бизнес , но тоя е уникум някькьв ,един дьржавник не може да решава сьдбата на милиони хора посвета ,тои ад си гледа политиката ,а за транспортния бранш има достатьчно експерти в тая област .

    Коментиран от #26

  • 25 123.300д

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Доктор Ох Боли":

    Другия път от източна европа,това е че ги боли шефовете- намаля им печялбата и е лъжа че чехи,поляци,латвийци ще "протестират"- нали питам хората,дори не знаят....лъжа е че няма да има работа- защо чехи поляци търсят шофьори постоянно
  • 26 123.300д

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "никси":

    За какво ги подкрепяш-за да не се прибират при семействата си,за да спят като кучета по пътищата,да карат празниците далеч от семействата...на колко ги осигуряваш-на минималната нали...знаеш ли,вече очите ми не искат да четът такива "красиви думи" от превозвачи...наемате шофьор да кара автомобила-нали така,после следва-камиона има за правене еди какво си,има за смяна там нещо,да се провери и накрая какво излиза-шофьора е освен шофьор и монтьор,гумажия,бояджия...никой уважаващ себе си и професията си няма да подкрепи този "протест" и спрете да лъжите че ще останат без работа...апропо защо искате да вкарвате шофьори от трети страни,защото няма да им плащате и няма на кой да се оплачат....АЗ НЯМА ДА ПОДКРЕПЯ "ПРОТЕСТ" СРЕЩУ МОИТЕ ПРАВА
  • 27 123.300д

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Зидаро мазача":

    Искаш да кажеш че шофьорите ти не искат да спят на бял чаршаф в хотел,не искат топла храна,не искат удобства....не ставай смешен...аз също съм шофьор и до сега не съм видял някой да отиде на хотел да ползва само БАНЯТА...ЖАЛКИ СТЕ...ЖАЛКИ
  • 28 123.300д

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "никси":

    Синовете ти имат ли книжки за камиони,защото на снимките от "протеста" в софия имаше хора които нямаха книжки за камион,бяха за масовост...предполагам и синовете ти нямат щом си назначил шофьори а не карат те...
  • 29 123.300д

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "СтарТИРаджия":

    Точно...трябва данъци да плащат там а не само да подбиват цените...на мен няма да ми е лошо да вземам немска/френска/белгийска пенсия след време...да се научат да играят по правилата и да плащат както при тях
  • 30 незнайко

    2 0 Отговор
    Да ЕС си показва "зъбите". Ако някой е вярвал в доброто начало на ЕС да спре да вярва !!! Той се създаде от БОГАТИТЕ, за да експлоатира бедните !!!
  • 31 Зидаро мазача

    0 0 Отговор
    123.300д Аз работя в чужбина по 12ч на ден 6 дни в седмицата и понякога командировки,като често ми се налага да преспивам в служебния автомобил.Нагледал съм се и на Жалки работи из цяла Европа,на жалки хора,жалки постъпки,но аз да се чувствам жалък...ми не се чувствам такъв.За да почнеш транспортен бизнес в днешно време,незнам дали въобще си имаш някаква представа,какъв ангажимент и разход е това,преди да започнеш да печелиш реално след поне 2 години.Виж,да ми го каже човек имащ допир с мен,разбирам,ама точно някакъв тука да раздава епитети....пази ги за себе си човече.Всеки с гледната си точка и никой не е вързан никъде с 3 годишни договори с неустойки,с отдържани проценти,както беше преди 7-8 години в големите бг фирми.И да го приемат и да не го приемат,варианти много,на едни ще се отрази положително,на други отрицателно,всеки с мнението си,ще следим с интерес темата.
  • 32 Ivo

    1 0 Отговор
    Та те затова германците искат да национализират ТИР-те.Живееш,работиш,докарваш си семейството,плащаш си наема...Забравяш за България...
  • 33 Гого

    0 1 Отговор
    Защо точно българите, ще ходят на протест в Брюксел? Поляци, Румънци са повече. Кой ги организира? Този протест, може да има кофти ефект. Да си протестират, с надписи по камионите! Честно- Кремлин ли нареди?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове