8 Януари, 2019 16:10 5 597 18

Напусналите ДОСТ няма да се връщат в ДПС

  • дост-
  • дпс-
  • орхан исмаилов

Повечето от структурите на ДОСТ в Пиринско също преминават в партията на Орхан Исмаилов

Напусналите ДОСТ няма да се връщат в ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателите, областните и общинските председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ които дни преди Новата 2019 година на 26 декември дружно подадоха оставки са вече в преговори за присъединяването си към партията на бившият заместник председател на ДПС Орхан Исмаилов –НПСД, съобщи "Топ Преса".

На ниво председател на НПСД вече са проведени и няколко срещи и е въпрос на малко време за официалното обявяване на приема на напусналите ДОСТ и Лютви Местан местни общински и областни лидери на партията му.

Запознати коментираха че и повечето от структурите на ДОСТ в Пиринско също преминават в партията на Орхан Исмаилов. Според първоначална информация, единици от Пиринско членуващи до момента в ДОСТ са склонни да се върнат или да подадат заявления в ДПС.

Става въпрос за учредените в гоцеделчевско и цялата област Благоевград структури на ДОСТ от областния лидер на партията на Лютви Местан Исмаил Джинджи, който заедно с цялото областно ръководство положи неимоверни усилия новата формация да има свои структури в всяко едно село в региона .

Разпада на партия ДОСТ започна още от началото на декември след напускането на тримата заместници на Местан, Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али след като от ръководството на партията обявиха, че снемат политическото си доверие. Това стана по време на учредяването на младежката структура на партията в Пловдив, на което тримата заместници на Лютви Местан не присъстваха. Като причина за решението за сваляне на политическото доверие от Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али от ръководството тогава посочиха „отказа им да изпълняват партийните си задължения“ и „нарушаване на устава на ДОСТ“, припомниха лидери на партийни структури в Гоцеделчевско.

Така след пловдивското отстраняване на тримата заместник председатели на Централния съвет на ДОСТ се стигна и до нарочната декларация от 26-ти декември на областните и общинските председатели, координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ които дружно подават оставки и на практика ликвидираха партията на Лютви Местан .

Като основен мотив напусналите ръководни кадри партия ДОСТ изтъкнаха несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията Лютви Местан , своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси.

В списъка на недоволните и официално напуснали ПП ДОСТ са и лидерът на областното ръководство в Благоевград Исмаил Джинджи и всички местни председатели от гоцеделчевският регион и област Благоевград .

Партия ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност) беше учредена през април 2016 г. На последните парламентарни избори формацията участва в коалиция с партията на бившия зам.-председател на ДПС Орхан Исмаилов – НПСД. Обединението спечели малко под 3% и не успя да влезе в парламента. Малко след това коалицията между ДОСТ и НПСД се разпадна.

„На изборите за 44-то Народно събрание 120 000 български граждани дадоха гласовете си за Обединение (НПСД-ДОСТ). Тази коалиция беше продиктувана от необходимостта да се даде ясна алтернатива на порочния модел „Кой“. Нашето обединение с ПП ДОСТ беше в рамките на коалиционно споразумение само за парламентарните избори и НПСД след изборите продължи по пътя си като самостоятелен политически субект“, споделят още напуснали ДОСТ ръководни кадри и редови членове от гоцеделчевския регион намеренията на които са да се влеят в редиците на партия НПСД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баклава

    7 0 Отговор
    Този май го познавам от някъде
  • 2 Сокола

    20 9 Отговор
    Всички предатели ги чака съдбата на Местан
  • 3 ТИ ДА ВИДИШ

    8 15 Отговор
    ПО ДОБРЕ В ГЕРП ОТ КОЛКОТО ДПС

    Коментиран от #4

  • 4 ха ха

    23 8 Отговор

    До коментар #3 от "ТИ ДА ВИДИШ":

    Те да не са малоумни. В ГЕРБ могат да членуват само идиоти!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 mitko kulturista

    14 1 Отговор
    Те може и да са склонни да се върнат в дпс,а дали от там някой ги пита изобщо колко пари им е шапката? Остават си в политическата история и се връщат по родните си места да си практикуват професиите,ако имат такава.
  • 7 Gost

    6 1 Отговор
    А в ДПС ги чакали с баклава...
  • 8 учуден

    6 5 Отговор
    Айде-е-ее. Чета няк'ви имена и се чудя, това в България ли е, или в Диарбекир. И инициали на партии, борещи се за освобождение, права и тем подобни. Да се чудиш, от кого. Всичките - ''национални''. Първата, ами си е ...противоконституционна, втората- два пъти, третата си е направо за Гуантанамо /Бей/. Последното .... да се чувстват като у дома си.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 123

    2 2 Отговор
    Иииии, б*аси драмата! И за кво? Сигурно за 5 кила суджук и кубик дърва! Ха....
  • 11 Хасан

    10 6 Отговор
    ДОСТ беше един вик за свобода ...за нов политически ред ..но уви статуквото го задуши
  • 12 Опии

    4 0 Отговор
    Държавни Полицейски Сили
  • 13 ТИ ДА ВИДИШ

    1 6 Отговор
    в герп поне работа щеим осигурят
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Авер

    2 0 Отговор
    Доставка даже много издържа.рибата мирише от главата.Язък за младия им електорат ,изложиха се.
  • 17 Гост

    1 1 Отговор
    Няма места ага плашат теб, ние теб лю им
  • 18 помак

    6 0 Отговор
    САМО ДОСТ !!! …...ДПС е мафиотска структора . която КРАДЕ мюсолманите в БГ ! Къде е кмета на Неделино . откраднал парите за обществени поръчки и разделил парите с сарайте ? ….Къде е Бисеров изпрал парите на Сарайте ? ИСКАМЕ доганя в КАУША ...доживот !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове