22 Януари, 2019 11:11 2 649 16

Агресивна циганка окървави фелдшерка, опитвала да помогне на бебето й

  • нападение-
  • лекар-
  • спешна помощ

Извършителката е откарана с бебето в болница във Велико Търново, но срещу нея е образувано бързо производство

Поредно нагло нападение над работещ в сферата на здравеопазването се случи в Горна Оряховица. В нощта срещу понеделник жена от ромски произход удари в лицето медицинската фелдшерка от Центъра за спешна помощ в железничарския град Наталия Армянова, съобщава borbabg.com

Пострадалата е с разбита горна устна, хематом на венеца и психологическа травма, която дълго време няма да зарасне. Медицинската фелдшерка вече е подала жалба срещу агресивната жена, но не вярва на справедливо наказание.

Неприятният случай станал, след като ромката потърсила медицинска помощ на телефон 112 за 5-месечното си бебе. Линейка отишла на адреса и след като екипът установил, че детето е с много висока температура и има вероятност от усложнения, веднага го транспортирал до МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Незабавно е било консултирано от педиатър, който заключил, че бебето се нуждае от по-специални грижи, тъй като е с вроден сърдечен порок. За целта трябвало да бъде закарано в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Докато организирали транспортирането медицинската фелдшерка Наталия Армянова сложила температуропонижаваща свещичка на детето и започнала да приготвя необходимите медицински пособия и медикаменти, които биха били нужни при извозването на малчугана, в случай че се влоши.

„Влязох в манипулационната да взема урбазон и апарат за обдишване по препоръка на педиатъра. Вратата на отделението обаче е с автоматично заключване и винаги се чува хлопане, когато се затвори. На излизане жената ме посрещна с крясъци. Викаше: „Защо ми удряш вратата под носа?“ и в същия момент, без да очаквам, ме удари в лицето“, разказа Наталия.

Медицинската фелдшерката заяви, че с нищо не е провокирала агресивното поведение на майката и е правела всичко необходимо детето да бъде транспортирано успешно и възможно най-бързо до търновската болница.

След удара устната на жената започнала да кърви, вдигнала високо кръвно и едва изкарала дежурството. Нейни колеги извикали полиция и след като униформените дошли, ромката скочила и срещу тях.

„Единият от полицаите се обади на централата си и поиска разрешение неговият колега да присъства по време на транспортирането на детето до Велико Търново. Толкова агресивна беше тази жена, че дори органите на реда не я респектираха“, допълни пострадалата.
След нападението Наталия подала молба за напускане на работното си място, а в момента е в отпуска.

„Не смятам, че сме учили, за да станем боксови круши. Съпругът ми заяви, че не може всеки път да живее в страх, дали ще се върна от поредното дежурство, в което сме ругани, обиждани и заплашвани“, коментира тя.

Медицинската фелдшерка допълни, че в понеделник е ходила в полицията да даде още показания по случая и има извадено медицинско свидетелство. Не е оптимист по отношение на евентуалното наказание на агресорката, тъй като ромката е самотна майка и вероятно ще се размине с условна присъда, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    14 1 Отговор
    Хихихи като орлица си пази безценното....

    Коментиран от #3

  • 2 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    26 2 Отговор
    Бг умре амин
  • 3 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    41 0 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    Ми наиш кви пари ше и донесе чавето на дивачката ехеее златни зъби златни синжири ше краде ше разкарва дрога ше обира старци ше ръга с ножове за добрутро и така насетне
  • 4 само питам

    3 45 Отговор
    Странно ... само цигани ли вършат нередности и престъпления в тази държава? Ако тъпачката беше българка, дали щеше да намери случая място като новина!

    Коментиран от #5, #10

  • 5 само отговарям

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "само питам":

    Правилно питаш. Важното е да ни хвърлят стръв, за да си изливаме натрупаната омраза и агресия към действителността в която живеем, в случая циганските своеволия са идеалната подхранка за избиване на тези низки страсти
  • 6 бсп+демократи=евразия

    3 13 Отговор
    Еми самотна майка, системата я убива и така. Иска смяна на статуквото.
  • 7 Мунчо

    20 0 Отговор
    Кастрация на циганското котило, и естрадиране на римлянката в Индия, където да се заеме с обичайната дейност на кастата си – да извозва екскрементите от кенефите, каквото е задължението на тази каста на говнарите.
  • 8 Здравните вноски

    12 0 Отговор
    Отиват за отглеждане и здравеопазване на враговете
  • 9 Голям прос

    19 0 Отговор
    Вземи и детските за една година и една условна присъда, щот не може друга. Тя ще си мисли, че и се е разминало и следващия път ще я направи ефективна. А оня тъпук по-горе да не си мисли че всичко е журналистическа измислица. Напълно реални са циганските своеволия
  • 10 Аз Варна

    26 0 Отговор

    До коментар #4 от "само питам":

    Да ти отговоря-,,...ако тъпачката беше българка...”,отдавна да е арестувана и с вече наложени санкции от органите на реда.Само,че едва ли българка ще тръгне да налита на бой,защото малко или много ценностната й система е коренно различна от тази от етноса.Българката уважава и е благодарна на тези,които правят всичко по силите си да спасят човешки живот.Циганите са неблагодарни и си мислят,че всеки им е длъжен.
  • 11 хххх

    0 2 Отговор
    Да продължават да им помагат
  • 12 GNUSNIMANGALI

    6 0 Отговор
    Като котки са ..не проумявам защо не изпращат доктори от тяхна етност та де се разбират и да не бият Българските фелдшари.

    Коментиран от #15

  • 13 Димов

    6 0 Отговор
    Циганите ще ни оставят и без малкото останали лекари. Като живеят по закона на джунглата, нямат място в цивилизацията. НИКАКВО ИНТЕГРИРАНЕ!!! ИНТЕРНИРАНЕ ТРЯБВА! Всички на ГАЗките и на Белене. Да им се остави една гребна лодка, веднъж месечно техни представители да слизат на българска земя за провизии, но само срещу паспорт и виза.
  • 14 Бой

    0 3 Отговор
    Напускай, не се прави на помагащ в нужда! Вие сте „Бялата мафия“ на страната. Системата в тази страна те злепоставя, не народа. Знаеш защо е така, нали?! Защото може и от РАК да лекувате, но персонално не предприемате стъпки, защото няма смисъл, нали? Бягай в чужбина, където има закони и отговорности!
  • 15 Дада

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "GNUSNIMANGALI":

    ,,Доктори от тяхната етност,,,ти да не си сънувал нещо Къде да ги намерят ?????
  • 16 Колю

    1 0 Отговор
    Колко казваш осигуровки е плащала тази майка орлица ? Обаждаш се на Бърза помощ ,диктуваш си номера на личното здравна осигурителна партида и линейката тогава веднага тръгва. Не разбрахте ли ,че циганите не ходят да чакат пред кабинети и най-вече тези които нямат един законен работен ден с данъци и осигуровки. Старците им и те вече почти измряха , а те поне малко са работили .Отглеждаме собствените си убийци рушащи цялата система на образование чрез делигирани бюджети без значение от резултатите , право на гласуване от хора без поне средно образование , шофиране с основно образование , пенсионна система рухваща , упорочени ТЕЛК- ове ,"Самотни майки " ,преки кражби ,обири и побоища на етническа основа. Това се развъжда в България от десетилетия и програмата за унищожение на Българския род и етнос си върви. Следва -завземане на територията отново за кой ли път. Шишмановци се били разделили и падаме под робство , а сега направо ни продадоха за пари безкрайно алчни политици от всякакъв вид.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове