Last news in Fakti

27 Януари, 2019 12:40 24 358 73

Мощни патрулки ще гонят бандитите по магистралите

  • патрулки-
  • магистрали

Пътната безопасност е сред приоритетите на МВР

Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по магистралите у нас. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от БНР.

Пътната безопасност е сред приоритетите на ръководството на министерството и заради това ще бъдат взети и още мерки допълни Иванов:

“Въпреки лошите данни искам да кажа, че през 2018 година регистрираните ПТП-та са минус 198, загиналите са минус 73, ранените са минус 207 – не е цифрата, която ние очакваме и искаме да постигнем, но все пак с мерките, които са предприемани досега и които смятаме да предприемем за в бъдеще има 73 човешки живота, които са спасени. Трябва да затвърдим тази тенденция. Много мерки сме набелязали“.

„Въпреки че има увеличение на доверието в МВР, то не е на нивата, на които на мен би ми се искало да бъде. За да има доверие в служителите на МВР, това е един двупосочен процес. Както хората трябва да ни вярват на нас, така и колегите трябва да реагират адекватно, бързо на сигнал за извършено правонарушение. Аз като главен секретар ще се стремя това нещо да се изпълнява от всички служители“, каза той.

„Такива действия са неприемливи за нас. Няма как да бъдат толерирани. Тук пак опираме до доверието, няма как когато има такива служители, да се повишава доверието“, каза Иванов, коментирайки последния случай с полицаи от 4-то РПУ в София, обвинени за участие в престъпна група.

Ивайло Иванов заяви също, че “по никакъв начин няма да толерира посегателства срещу полицаи, които изпълняват служебните си задължения“.

„Няма как да не следвам основните цели и приоритети на Министерството. Знаете, че това са: активното противодействие на битовата престъпност, противодействието на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите, опазване на обществения ред“.

„Да не забравяме, че аз наследих поста от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и тенденцията през последните две години е за ясно намаляване на регистрираните престъпления“.

По отношение на набелязаните мерки срещу битовата престъпност той коментира:

„Това е моят основен приоритет, защото, когато гражданите не се чувстват сигурни, съответно се намалява и доверието в нас. Ежемесечно докладите от областните дирекции пристигат при нас, те се анализират, вижда се къде има пропуски и също така се вижда и къде има добри практики, които се стремим да наложим навсякъде“.

Според него наличието на повечето служители не е гаранция за решаване на проблема.

“Наличието на полицейски служители в дадено населено място не е гаранция, че там не могат да бъдат извършени престъпления. И в големите градове има много полиция, но продължават да се извършват престъпления“.

Знаете, че има сформирани мобилни екипи от областните дирекции, които извършват такива посещения, отделно се правят изненадващи полицейски операции, поясни Иванов.

Той коментира още и скандала с фалшивите инвалидните пенсии.

„Разследването продължава, защото то не е само на едно място, ние се насочихме първо към градовете, където процента на инвалидните пенсии е най-голям в сравнение с областни градове. Това не е епизодична акция, тя ще продължи, ще обхванем всички области, просто трябва да се разбере, че има един финансов ресурс, който изтича не по направление“.

„В никакъв случай не можем да говорим, че има такива групировки, както бяха познати преди години. Естествено има организирани престъпни групи. Аз смятам, че засега успешно успяваме да противодействаме, отговори той на въпрос свързан с наличието на организирани престъпни групи в страната“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 267

    96 10 Отговор
    Пари на вятъра !
  • 2 Meganoob BG

    116 15 Отговор
    Че кой сиромах катаджия ще тръгне да гони човек който може да плаща данък за кола която може да върви с 250км. То е много ясно че такъв човек има достатъчно пари не само да си плати глобата но и да купи и продаде самия полицай заедно със семейството му. Те ако не ги беше страх и с опелите щяха да ги залавят.

    Коментиран от #45

  • 3 Пешо

    120 6 Отговор
    Искаме скоростни линейки който да реагират при ПТП!!!Искаме не само една болница Пирогов !!!И според изнесената от вас статистика Намаляване на Цените на Гражданската отговорност.
  • 4 jambazina

    127 5 Отговор
    През 2018 още 50хиляди напуснаха страната. Останалите все по-малко пътуваха. Евала, това е най-добрия начин да намалим катастрофите.
  • 5 Генералът

    64 4 Отговор
    Ще ги гонят да си вземат полагащото им се.

    Коментиран от #68

  • 6 Бай Шиле

    103 6 Отговор
    Eдно "яко" БМВ струва колкото три японки с по 100 к.с.,а те вършат същата работа.Тук не е САЩ рамбо да гони лошите.МИРИШЕ НА КОМИСИОННИ.
  • 7 гостгост

    68 2 Отговор
    „Въпреки че има увеличение на доверието в МВР, то не е на нивата, на които на мен би ми се искало да бъде." ....Кой го излъга тоя ??? Доверието към МВР неможе да бъде по-ниско от това в момента.
  • 8 ЦРM

    74 4 Отговор
    МВР само харчи народните пари - стачкуваха полицаите - ББ даде 100 000 милиона, нови партаулки, камери мамери, полицаи с пенсия и заплата- сега и мощни коли. Ами господа едни шипове на шосето са по ефикасни от новите мощни коли които искат МВР . Или и там има комисионки добри.

    Коментиран от #46

  • 9 Опаа?

    37 5 Отговор
    Нали имаха няколко bmw 335i е90 или следващите ? Магистрални патрулки бяха. Тия коли който гният в задните дворове на КАТ,що не ги впрегнат кви ли не ферарите поршета аудита бмв-та има,които спокойно ще вдигат по 250км/ч
  • 10 Кольо кварталния

    63 5 Отговор
    Те колегите астричките не могат да карат без да предизвикат ПТП,а какво остава за яки коли. А и кой днес се занимава с гонки по пътищата след като могат да се направят блокади,които са далеч по-безопасни . Някой гоуем шеф ще лапка проценти,полицаите ще ще пъчат гордо,да му мисли раята дето ще плаща масрафа.
  • 11 Анонимен

    15 33 Отговор
    Хахах карам голф 3 150 коня не знам коя патрулка ше ме гони

    Коментиран от #14, #58, #60

  • 12 майстора

    17 0 Отговор
    Е60-тките къде отидоха ?? Те си бяха достатъчно вървежни
  • 13 месара

    38 1 Отговор
    и що требе да ги гонат, не мое ли да ги стрелят?!
  • 14 Човека с опелите

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Ти бъзикаш ли се? с омегата ще те сгъна на магистралата като вейка
  • 15 Онзий

    33 1 Отговор
    По- добре да купят линейки че до най близката болница с няколко фелшера е 30 км.А магистралата има два края.
  • 16 Светлини

    44 1 Отговор
    Наред с джигитите-батки, сега ще има и джигити-милиционери по пътищата :)
  • 17 Бойко-Гойко

    29 3 Отговор
    Бугати Вейрон за магистралните полицаи..........
  • 18 Колела им трябват

    32 2 Отговор
    Смятам,че една велополиция по магистралите,би имала добър ефект.

    Коментиран от #20, #57

  • 19 Хахаха TAXI-8

    35 2 Отговор
    Тъпи и нагли гробаджии....след оня случай с пежото където ги гониха из половината територия....смешни хора.Каквото и да правите свършва мандрата...повече НИКОГА няма да командвате парада.... sorry,ама свиквайте.
  • 20 Ха ха

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "Колела им трябват":

    Хаха!
  • 21 хахаах

    34 3 Отговор
    аз предлагам МВР да бъде преименувано на "Приказки от хиляда и една нощ"!
    Къде ще ги гоните бе господа полицаи? Къде? Пътища нямаме, вие скоростни коли ще купувате... Един Golf GTI или кола с подобни параметри е достатъчна да гоните някой по магистралата! Купете едни шипове, научете се да правите блокади и НАЙ-ВЕЧЕ... ДА НЕ СТЕ КОРУМПИРАНИ! В тая държава явно само ГДБОП, НСБОП и СОБТ си вършат работата (и не съм на 100% сигурен, но пък нищо не се говори за тях, което в повечето случаи е добре). А бопаджиите няма да тръгнат да спират гонките нали?
    Ама за това трябва всички обикновени полицаи и катаджии да получават нормална заплата, с цел да не ламтят за подкупи! А ако след това има още такива, които вземат подкупи... да бъдат дисциплинарно уволнявани! И говоря за подкупи за истински провинения! Това, че някой е забравил да си смени крушката, не е причина да го оскубете 20 или 50 лева!
    Хващайте тия, които в населено място карат като луди! Тоя дет е карал със 60 не е по-важен от тоя дет лети със 120 по булеварда!
    Ебаси смеха просто! Корупция навсякъде, на всяко равнище, нямаме пътища, ама ще купуваме скорстни коли (сигурно поршета, ферарита и т.н.), за да спираме гонките...
    От МВР да вземат да спрат да гледат американските филми, понеже там имат пътища! Има какво да гонят и къде да го гонят! Заради това имат и такива бързи коли! Тука както казах, нямаме пътища, че да развиете даже 200 без да има голяма възможност да се утрепете заради дупка или зарад
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дядото

    29 0 Отговор
    Да гониш , някой по магистрала звучи малко тъпо. Най много преследваните или преследвачите да катастрофират или да утрепят някои невинен....имат модерни средства за комуникация могат да ги пресрещнат да заградят пътя да блокират целия район изходи хеликоптери и така нататък. А може би шефовете искат да си возят задниците на нещо по расово защото сигурно тези автомобили ще са без отличителни знаци ?
  • 24 Коl4о

    22 0 Отговор
    да хващат и гонят народните изедници от управляващата власт,че те май край нямат на лапането,а колкото до народа то 50% едвам крета.
  • 25 Хрис

    35 0 Отговор
    Гу'син главен секретар, моля размърдайте си пипето! За какво ще харчите едни големи пари за мощни коли за гонки по магиетралите с нарушителите, при полжение, че след като се изградат пунктовете за тол такси нищо не ще може да се качи, движи и напусне магистралата не контролирано. Като се пооправи времето, идете до Севрна Македония и вижте как става това. Освен това идете до Турция и почерпете опит от вашите колеги как е устроена тяхната жандармерия и как се пддържа реда в селските райони.
  • 26 Къртев 🐓

    15 2 Отговор
    Тия май се шегуват?!?
  • 27 Манго ,,Гербаджията,,

    36 2 Отговор
    какво става в тази държава , ще работим само за полицаите и за колите им ,, нови джипки на Жандармерията , нови мощни коли за пътна полиция ,, нови коли за ТОЛ системата , да не говорим за колите на НСО и на Депутатите ,,, много държавни чиновници , много паразити ,, Милиарди левове отиват на вятъра,,
  • 28 ФОРИ

    23 0 Отговор
    Тези от 4-то РПУ,дето са в ареста са с най-мощните патрулки,защото са в гаражите им.Нови,лъскави и пак безплатни!Другите колеги чакат скрити в .... храстите.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ВЪЗРАСТЕН

    6 14 Отговор
    БЪРЗИ КОЛИ ИМА, А СЛУЖИТЕЛИ ОТ КЪДЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ ? ОСОБЕНО ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП И ДПС ПРАВОМОЩИЯТА НА ПОЛИЦИЯТА ОТИДОХА ПО ДЯВОЛИТЕ, ЗА АВТОРИТЕТА НЯМА ГО НИКАКЪВ, ЗАЩОТО БЕЗ ПРАВОМОЩИЯ ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ !
  • 31 Кико

    13 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чичо Скруч":

    Един от пишештите тук, беше предложил да съкратим на полвина личния състав на'шта полиция и с освободените парички да си наемем 2-3 хляди американски полицаи, и ги оставим да действат по техните закони. И сега представи си, че това се осъществи -гарантирано ти е, че при нарушение ако не от първия то от третия път ти с твоето Субаро ще чукаш на вратата на свети Петър. Пък ако си толкова ербап мъж, иди се пофукай с твоите 250 км/час в Гърция, Турция не ти я препорчва защот ....
  • 32 Г.З.

    15 2 Отговор
    Абе инфантилни милиционери КПП не знаете ли какво е, нали вие ги измислихте.Или искате да използвате момента да покарате скъпи автомобили.Какво ги учат в Симеоново,наглост безнаказаност,винаги са прави под шапката на закона,детски гъзове.
  • 33 smeh

    23 0 Отговор
    Смисъл от гонки по магистралата не виждам, камери и видеоконтрол е напълно достатъчен. Блокиране на потенциалните изходи и това е. Иначе се създава опасност и за останалите, които с нищо не са виновни. Отделно тука у форума не е мястото да се хвалите кой колко може да вдигне, понеже винаги ще се намери по-бърз!
  • 34 да да

    4 0 Отговор
    Кои бандити по-точно?
  • 35 МДАААА

    20 0 Отговор
    ТИЯ ХОРА ДЕТО УЖ СА СПАСЕНИ НАЙ ВЕРОЯТНО СА ИЗБЯГАЛИ С ОЩЕ ХИЛЯДИ ТАЯ ГОДИНА НАВЪНКА. НАКРАЯ ША ОСТАНАТ САМО ПОЛИЦАИ КОИТО ША СА ПРЕСЛЕДВАТ САМИ ЩОТ ТУКА ША Е ПУСТИНЯ......
  • 36 Аз робота

    19 0 Отговор
    Вземете 6 медицински хеликоптера, които да са в готовност 24/7. Да се използват както за медицински цели така и в полза на мвр за преследване на престъпници, като с приоритет да е бързата помощ
  • 37 незнайко

    19 1 Отговор
    Защо трябва да ги гонят ? Нашите магистрали са малко и изобщо не е оправдано ! Едно обаждане и на следващия пост ги спират !!!
  • 38 ВД 0410

    12 0 Отговор
    До г-н Главен секретар на МВР.Предлагам когато се закупят новите изтребители ф 16 да си вземете 2 или 3.Те така или иначе не стават за друго.
  • 39 Японеца

    19 0 Отговор
    МВР е станало за подигравка.Регистратори са в МВР, нищо друго!
  • 40 Гост

    18 0 Отговор
    "Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по магистралите у нас..." МВР нищо не може да закупи! Ще ги закупим НИЕ, с данъците си. А при положение, че расови автомобили с десетки гният, конфискувани от полицията - какво им пречи да ги ползват?! ГРОБаджиите наистина се самозабравихте, а седмица не минава без МВР да не се похвали с някоя нова "дрънкалка". Ще Ви отвеем! Бъдете сигурни!!!
  • 41 крАСАВци

    13 1 Отговор
    „Въпреки че има увеличение на доверието в МВР, то не е на нивата, на които на мен би ми се искало да бъде." Тоя татул ли е пасал чай ли е пушил. Доверие към мутрите ви от четрърто РПУ ли ?
  • 42 💡 Ламбо

    11 0 Отговор
    Трябват некорумпирани полицаи! Там е проблема.🔎
  • 43 Онзий

    13 0 Отговор
    Защо трябва да гониш някой като може да го чакаш,ще побяга,ще потича а после ще доиде за72 ч.
  • 44 Гост

    12 0 Отговор
    Пълни глупости.Харчене на обществени средства за прищявки.Те и с наличните коли могат да ги ловят само да поискат.Няма воля ,а и когато се покровителстват батките няма как да се въдвори ред.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 НИНДЖА

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "ЦРM":

    ДА ВЕ ОТВОРКО В ЗАВОДИТЕ ВЗЕМАТ ПЕНСИЙ И ЗАПЛАТИ НАЛИ

    Коментиран от #62, #63

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Съни

    10 0 Отговор
    И докъде ще се гонят, до края на магистралата, на горивото, кой ще е виновен при евентуални жертви. Е сега като ги снимате със скрити камери сигурно спряха да карат като луди или е важно да има постъпления в Бюджет...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Кого ще гонят

    9 0 Отговор
    Щом нормално Пежо мина половин България. Съгласувайте си институциите и комуникацията. И като го дадете на прокурор и съд, да иде в затвора и да работи.
  • 51 Язе

    5 1 Отговор
    Дано да ги настигнат!?🚳
  • 52 гост

    7 0 Отговор
    Значи у Германия може да ги ловят с бусчета, а у нас не им стигат 150кс, така ли излиза? При положение, че патрулката не спира и подминава опасни нарушения по пътя то какво ще прави на магистралата? И защо трябва да гони някого с над 140км/ч въобще? Идиоти.
  • 53 Патриот

    6 0 Отговор
    Е веднъж дадохме по 100 хилки, за които които струват 30.
    Нищо пак ще дадем. явно е доволен народа.
    И за какво са ни тези патрулки?
    Снимаш го и като знаеш къде живее няма смисъл да го гониш.
    Направо в данъка. Като не плати конфискация.

    Човек, който си позволи да превиши скоростта значи има пари да си плати и за съдията ще има.
    Чудно ми е тези патрулки кого ще гонят с 10 литра лимит от гориво на смяна.
  • 54 Youngbb

    6 0 Отговор
    Всички млади емигрират от хубавата ни държава. Нормално е да спаднат птп и жертвите на пътя.
  • 55 Morgoth

    9 0 Отговор
    Не виждам причина да се дават пари за бързи автомобили за магистрални гонки. Нали този който кара бързо ще бъде сниман? Искате да го гоните, че да вземе да се пребие или той или полицаите ли?
  • 56 gnida

    5 0 Отговор
    Ако стигнат някой такъв автомобил не се знае , кои са вътре ! Да вземат да изскочат 4-5 български гастарбайтери-гласоподаватели ...... Та да пукнат полизаите от бой и хапане !
  • 57 Кольо кварталния

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Колела им трябват":

    Тюфлеците поне ще поотслабнат..,ако няма други ползи
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Прост

    6 0 Отговор
    Нашите пак изпращаха!5,6 бугатита някой друг кьонинсег ламборджини.Изобщо голяма идилия все едно сме в Дубай.Мангури бол.
  • 60 Алфа Ромео

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Едно дърто GSI само и си готов, повече не ти трябва.
  • 61 ГОСТ 1

    11 0 Отговор
    Купете им Поршета,за да си возят вмирисаните милиционерски задници.Цялата полиция барабар с министъра за нищо не става.
  • 62 здскщ

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "НИНДЖА":

    Батка полисай - заводите произвеждат за да дадат на тебе заплатичка от 1400 - 1500 лв. Идете и вие бачкайте в некое заводче - по добре ще ви е.
  • 63 KMX

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "НИНДЖА":

    Батка полисай пенсионер - заводите произвеждат за да дадат на тебе добрата заплати плюс пенсия.
  • 64 Пешо

    12 0 Отговор
    В България няма бандити по пътищата. Бандитите са в парламента и на Дондуков 1 и 2
  • 65 дженко

    2 0 Отговор
    моля кажете ми къде е тази сделка да и стана кум, че белким и аз да се облажа на дърти години адрес сандьо от комлука
  • 66 Ник Гешев

    6 0 Отговор
    да ви кажа честно аз съм полицай и тежа 112.5 кг, как ще влезна в поршето ,ами ако случайно влезна как ще излез на и кого ще гоня ,михаля ли
  • 67 Driving pleasure

    3 0 Отговор
    Тия са със сериозни ментални увреди! Тва човекоподобно дето се води главсек мисля, че е рода на ония с голамата и абсолютно празна чутура дето се води министър и са абсолютни кретеноиди! После не се чудете що и редовите полицаи са недолюбвани и оглупели - с квито се събереш такъв ставаш! Един пъпчив тийн с телефон може да ги снима и да ги фанат, не да се преследват като в холивудски филм! На тоя глупендер и разстрел му е малко!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Резил

    2 1 Отговор
    Е то тогава чингитата ше станат по-опасни водачи и ше има повече катастрофи по магистралите
  • 70 Ееее,

    2 0 Отговор
    И да са в цвят лилав че идват абитуриентски балове та да не ги пребоядисваме
  • 71 Димов

    1 0 Отговор
    Ето още едно основание за претенции, за по-висок бюджет. Очаквайте ново повишение на данъците.
  • 72 Дали

    1 0 Отговор
    Вместо да ги гонят, трябва само да ги чакат на изходите, това не е писта за Ф1, другите шофьори да са в стрес.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове