Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 14:41 3 396 20

Застрахователи съдят майка, загубила единственото си дете и внуче в катастрофа

  • застрахователи-
  • съд-
  • майка-
  • маринка димова

Според документите, колата на младата жена се удря челно в ТИР-а около осевата линия в платното

Покъртителна драма от Добрич. Маринка Димова губи дъщеря си, когато е бременна във втория месец. Тя губи в катастрофата единственото си дете и внуче.

Трагедията се случва на 26 август. Сълзина си тръгва от работа за Дончево. На един разклон се случва ПТП с насрещно движещ се ТИР. Според документите, колата на младата жена се удря челно в ТИР-а около осевата линия в платното. Сега почернената майка може да бъде осъдена да плати обезщетение от 13 000 лева на шофьора на тежкотоварния камион.

Според прокурорите дъщеря ѝ е била виновна за инцидента. Още повече, че след анализ на кръвна проба е открит алкохол – 0,57 промила. Никой не взима под внимание фактът, че младата жена е работила във фабрика за мебели, където са използвани различни химикали.

„Чух двама полицаи да говорят, че делото е вече в прокуратурата. Изпратихме адвокатът да провери и той каза, че нито има снимки приложени, нито от мястото на удара, няма мнение на съдебен лекар. Подозирам, че всичко се е замело заради пари. Още вечерта е било уговорено всичко“, допуска майката в предаването "Офанзива" по Канал 3.

Близките се съмняват още, че тази проба е нереална, тъй като младата жена е била бременна, а преди това почти не е пиела. Тогава съпругът на Сълзина – Пламен плаща, за да бъде направена контролна проба. Повторната проба е дадена, за да бъде направена в три независими лаборатории, но се оказва, че кръвта е унищожена и няма резултат. По думите ѝ прокурорката казала на адвоката да отиде при съдебния лекар и да му каже да намали промилите, но той отказал“.

Димитър Янчев е шофирал ТИР-а, в който се удря дъщерята на Димова. Той завежда дело срещу застрахователя, който прави оценка на щетите и ги изкарва с 13 000 лева повече. Сега застрахователите си търсят разликата от близките на загиналата жена.

Маринка Димова сподели, че дъщеря ѝ Сълзина е била дълго чакано дете. Мъжът ѝ я изоставя още бременна. Бащата никога не потърсил детето си. Умира преди сватбата ѝ.

Почернената майка сподели, че е имала много тежко раждане със секцио. 4 дни е била в кома. След това ѝ е било предложено от социалните, детето да се даде в семейство за една година, за да може тя да се възстанови, но Димова отказва.

"В катастрофата загубих вселената. Аз съм дърво без корен. Живея празен живот. Ще си отида от този свят без да разбера истината", проплака тя. Майката на Сълзина пожела на шофьора да живее дълго, за да изпита същото, което и тя в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    54 2 Отговор
    За какво са тогава тези застраховки , щом те съдят да си платиш , по-добре без тях.Който го хванат да си плаща.
    Майката да ги осъде за 100000 хил.лева за причинено страдания.Нали затова вдигнаха застраховките.

    Коментиран от #18

  • 2 Zax

    41 1 Отговор
    Застрахователи...
    Гражданската застраховка дето е вече 300 лева за какво я е плащала тази жена ?
  • 3 пенчо

    39 0 Отговор
    Горката жена , да намери начин да съди тези отрепки до дупка!
    Кредит да тегли ако трябва, нищо да не им плаща, а да ги съди с парите... ако тук не става то навън! Боклуци мръсни!

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    18 12 Отговор
    До горните #1 и #2: При установено наличие на алкохол в кръвта или издишаният въздух Застрахователят има право да си търси парите от виновният водач, които е изплатил на пострадалият. Аре образовайте се, преди да пишете глупости! Аман от некомпетентни хора!

    Коментиран от #7, #16

  • 5 гост

    26 1 Отговор

    До коментар #3 от "пенчо":

    Не кредит, трябва и безвъзмездна правна помощ и нпо да й покрие разходите по делата срещу застрахователите. ГО отказва да плаща при употреба на алкохол, наркотици, наскоро нали ги разкриха как за няколко стотин лева пробите се пишат каквито ги поръчаш. Много е очевадно повторните проби да изчезнат безследно, ей така по случайност. И това цялото нещо е със съдействието на съдебната система, МВР и властимащите.
  • 6 ЗаТВА УШАНКИТЕ ЩОТ СА

    16 0 Отговор
    НАЙ ПРОСТИ ИМАТ РЕГИСТРАТОРИ ДОРИ НА СЯКО ЖИГУЛИ....
  • 7 гост

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    По тази логика ако си пиеш за какво ти е застраховка така и така ще те съдят.
    Застраховката я разбирам без значение какво е станало застрахователя да си покрие щетите , а не да почне да си измисля тоя пил , другия имал един ключ , третия не знам си какво.Значи взимат ти парите пък като трябва да плащат почват с увъртанията.
    Една застаховка се сключва за 30 мин.Значи и изплащането на щетата трябва да става в рамките на 30 мин. от събитието.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ти нормален ли си?! Кой застраховател ще ти поеме такъв риск, ти да си правиш каквото искаш, против закона, а той да ти плаща простотиите?! Къде го има това?! Ти би ли ми носил риска ако ти дам 500 лв. и после каквото и да правя, ти да плащаш?!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Ххх

    7 0 Отговор
    Хомосексуализъма в България процъфтява яко!
  • 10 дааа

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    По тошково време как стоеше въпроса със застраховките? А?

    Коментиран от #13

  • 11 наглеци

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Застрахователя като не може да покрие такива застраховки да напусне.Той (застрахователя) ме застрахова само когато съм изряден аре нема нужда , аз ако съм изряден за какво ми е да ме застрахова?

    Коментиран от #14

  • 12 гост шофер

    15 0 Отговор
    Само в България застрахователят е наказателен орган!!!!!!!!!!
  • 13 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "дааа":

    И по "Тошово" пак беше така! Ако не вярваш - питай! Но първо питай и тогава пиши постове, защото иначе се излагаш!
  • 14 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "наглеци":

    Колко си изляден, само ти си знаеш. Но, дори и да си изряден, все някога можеш да "стъпиш накриво" и да отнесеш някой! Е, как ще платиш щетите?! Или тогава пак ще ти е виновен някой друг?! Да не говорим, ако стъпиш накриво извън Калотина... Жална ти майка! Само да ти кажа, че в Австия, един час ремонт е 80 евро! За ожулен калник си улетел с 500-600 евро!
  • 15 Лексус

    9 0 Отговор
    Първо, не може да бъде съден някой, който няма вина за станалото, и второ, какви са тези застраховки "страдание"?!! Значи много страдат, ама като вземат пари, се успокояват, така ли?!! Изобщо не трябва да има такова изплащане, само за щети и лечение, или компенсация за деца и работоспособност.
  • 16 Zax

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ами да беше прочел какво пише в статията преди да плещиш глупости.
    Едната проба показва че жената е имала алкохол а другата, която е трябвало да бъде по-точна и да покаже какво точно е имало, защото жената не е пиела е удобно затрита. ИМаш ли да кажеш още нещо господин застраховател ?
  • 17 Галина

    13 0 Отговор
    И тъй като аз не само познавам Сълзина, но и целия ми живот мина с нея-цели 24 години- КАТЕГОРИЧНО заявявам-АЛКОХОЛ в нейната кръв не е възможно да има. За какво се плащат тези застраховки,защо съдебните лекари пишат и надписват промили наизуст, до кога няма да има правосъдие??????
  • 18 опаааааааааа

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Щом има алкохол,гражданската не важи. Най-голямата трагедия е,че полиция и съдебна система са толкова некадърни и негодни,че никога няма да се разбере истината. Българите са уникално некадърни и прости и тва е в основата на всичко.
  • 19 vasik atanasova

    7 0 Отговор
    ТЕЯ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ СА ОТКАЧЕНИ
    НЕ И ЛИ СТИГА НА ЖЕНАТА ЧЕ Е ИЗГУБИЛА ДЪЩЕРЯ СИ И ВНУЧКАТА СИ
    А И ЩЕ Е СЪДЯТ
  • 20 Революция

    6 0 Отговор
    Аз не мога да проумея от къде на къде ще съдят майката на загинала? Дори и дъщеря и да е виновна? К'во е т'ва лоби, какви са тези бандитски закони? Банки, застрахователи, ЧСИ, ЕРП-та, всичко на гърба на хората, които излиза, че са балъци щом са изрядни и си плащат. Нали сме уж пазарна икономика, правиш бизнес, има риск, може да спечелиш, може и да загубиш. Какви са тия закони, които им гарантират винаги печалби, винаги някой да им покрива разходите?


    Разбирате ли сега защо стават кървавите революции? Нещата от години вървят от зле на все позле и щом държавата не си изпълнаява функциите, рано или късно недоволството ще излезе от контрол,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове