Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 11:59 2 414 35

В Белия дом благодарни на Борисов

  • цветан цветанов-
  • бойко борисов-
  • фиона хил

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на Белия дом Фиона Хил

В Белия дом благодарни на Борисов - 1
Снимка: ГЕРБ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на Белия дом Фиона Хил. Двамата разговаряха във Вашингтон. Цветанов е в американската столица за участие в традиционната Молитвена закуска с президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на срещата си с Фиона Хил, която е една от най-високопоставените фигури в екипа на президента Тръмп по въпросите на националната сигурност, Цветан Цветанов обсъди различни аспекти на сигурността в региона. И двете страни изразиха задоволство от факта, че това е втората среща помежду им в рамките на по-малко от три месеца.

В хода на разговора беше изразена обща загриженост от повишаване на напрежението в Черноморския басейн и по-специално Азовско море и Керченския пролив. Цветанов и Хил се обединиха около мнението, че правилата на международното право следва да се прилагат в пълен обем, като е недопустимо нарушаването на суверенитета на която и да било държава.

И двете страни изразиха силно безпокойство от нарастването на асиметричните заплахи в района, както и поставянето под въпрос на основни демократични ценности, в т.ч. свободата на придвижване на хора и транспортни средства. В тази връзка Фиона Хил даде висока оценка за позицията на българското правителство около ситуацията във Венецуела, изразена по време на вчерашното заседание на Съвета по сигурността към министър-председателя на България.

Хил изрази благодарност към премиера Бойко Борисов за изразената позиция, която е в синхрон със стратегическите партньори на България - държавите от ЕС и САЩ. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази съжаление, че българските институции не са действали в пълен синхрон по този въпрос. В България има гласове и в подкрепа на Мадуро, което е в рязък контраст с изразените от основните стратегически партньори на България позиции, подчерта Цветанов.

По време на срещата бяха обсъдени и въпроси, касаещи енергийната сигурност и диверсификацията на газови и петролни доставки до България. Американската страна изрази подкрепа за газовия интерконектор между България и Гърция, като Цветан Цветанов увери, че двете страни работят активно по този въпрос.

В края на срещата заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и старши директорът по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на Белия дом Фиона Хил изразиха желание да търсят възможности за нова среща след две седмици, по време на Форума по сигурността в Мюнхен, където са поканени да участват. Двамата изразиха готовност да продължат редовно да обменят информация по конкретни въпроси от международния и регионалния дневен ред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    60 6 Отговор
    Абе, Боко за канграчулайшан на някой чиновник и майка си ще продаде.
  • 2 Tervel bitcoin

    56 4 Отговор
    Благодарим ви че купувате нашите F16
  • 3 Ванга 2019

    60 6 Отговор
    Оставка на Цв Цв
  • 4 бббббб

    63 3 Отговор
    На годишен отчет и инструктаж в ЦРУ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Герберастче

    37 3 Отговор
    Какви са красиви и двамата🤮

    Коментиран от #18

  • 8 СЕВАР

    46 4 Отговор
    Инструктирали са го как да подобри геноцида над Българите .

    Коментиран от #11

  • 9 Госр

    44 2 Отговор
    Ние няма да ви бутаме за КТБ но ще си купите F16 на дебело
  • 10 Жорже

    33 2 Отговор
    Господин Борисов трябва доста да се замисли защо господин Цветан Цветанв напоследък мина той по светлината на прожекторите! Дали господин Цветанов не вече фаворита?

    Коментиран от #20

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК

    15 17 Отговор
    ПЪПЕШОВИДНИЯ ФАТМАК СИГУРНО ПРАЗНУВА РОЖДЕН ДЕН НА ШЕФА СИ,РЕШЕТКАТА ДНЕС Е РОЖДЕНИК.

    Коментиран от #17

  • 13 Хаджи хаджи Българин

    29 3 Отговор
    Ами като чета и разбирам, че и двамата са загрижени за Азивско море! Понеже и двете страни имат излаз на това море, а пък останалите им ловят рибата ! И не могли да си карат джетовете през уикенда!
  • 14 ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК

    4 26 Отговор

    До коментар #5 от "МАМКА ВИ":

    КО СИ СЕ РАЗПЕНИЛ БЕСЕПЕРАСТ,ЩЕ НАПРАВИШ НЯКОЙ ИНФАРКТ.!!!

    Коментиран от #19

  • 15 Баба Вуна

    22 3 Отговор
    Затова беше свикан този цирк вчера в Министерският Съвет! Понеже щял да спре стокообмена с Венецуела! И Винете се престара , за да него забравят в "молитвата"!
  • 16 El comandante

    6 2 Отговор
    обичам да лапам гранде кохонес,и да се аргасвам клекнал
  • 17 ха ха

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК":

    Пъпешите виреят предимно в ГЕРБ, и то изпразнените от съдържания. Този каун от снимката е виден представител на породата ви

    Коментиран от #21

  • 18 Бесеперастче Надупено

    4 10 Отговор

    До коментар #7 от "Герберастче":

    Същите като Биволицата и Съсела.🤧🤧🤧
  • 19 ко ко ко

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК":

    Ко, ко ... От кога герберастките врабци започнахте и да кудкудякате
  • 20 mitko kulturista

    17 3 Отговор

    До коментар #10 от "Жорже":

    Жорка ,тя партията си е на Господин Цветанов. Къде ти акъкл от г-н Борисов за такива неща.Все пак г-н Цветанов има магистратура в колежа на ЦРУ,където именно там има специалност как се създава опозиция (движения,организации и партии).
  • 21 ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК

    1 16 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха":

    ЗА ЗАСЛУЖИЛ БУСТАНДЖИЯ КАТО ТЕБЕ Е , СРАМОТА ДА НЕ ЗНАЕ ЧЕ ПЪПЕШИТЕ ВИРЕЯТ НАЙ ДОБРЕ В БСП, ПРИМЕР , Я ВИЖ ФАТМЕТО КАК ИЗБУЯ КАКЪВ НЕСРАВНИМ СОРТ САМО,УШАТ ПЪПЕШШШ.353
  • 22 ОБЕКТИВЕН

    1 9 Отговор
    Карай като европейците , или заминавай в сибир . За коментар -5 се отнася.
    Влез в час или напусни сградата .
    Венецуела ми е последната грижа, за мен е по важно нашата икономика .
    Всеки да си оправи кочината сам и да изплува, иначе анархия и сриф
    Не можем вечно разкрачени , анадънму?
  • 23 Cv. Cv.

    14 0 Отговор
    Свършиха работа и сега отива за последващи инструкции....
  • 24 hmhmhm

    9 0 Отговор
    Яко близалки!
  • 25 Цецко

    6 0 Отговор
    Венецуела има криза за тоалетна хартия, но като гледам на Тръмп никога няма да му потрябва. Ти винаги си на линия. Сирурно 20 паспорта си сменил, че няма място от печати. Или си безвизов за САЩ.
  • 26 1222

    9 0 Отговор
    Много хубава снимка маруля и пъпеш
  • 27 Килари Хилтън

    7 0 Отговор
    Героите на Алеко са живи!
  • 28 фионка

    11 0 Отговор
    Ф16 ще ни струват,като тока на американските Марици.Просто безценни.От векове за векове.
  • 29 тиквоч

    11 0 Отговор
    За какво му благодарят на ръбестият тиквоч.По време на изборите се вайкаха как ако спечели Трънп ще стане апокалипсис на земята.Тия гробари се въртят като пунпали.При нови избори ако спечели Клинтън пак ще се извъртят .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 СамоМадуро

    1 0 Отговор
    сащ са селяци !!!
    но в никакъв случай не харесвам или подкрепям мафиотландия русия.
    долу САЩ !!
  • 34 звз1

    2 0 Отговор
    дреме ми на оня в белия дом кво става. Важното е че тук не сме му благодарни на Боко!
  • 35 възмутен

    2 0 Отговор
    Как няма да са доволни хамериканците, нашите гъ.......и са на лице - то премьор, то внъшна, то Цура Цацунева, то Цв.Цв. и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове