Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 19:37 1 569 11

Евгения Банева остава в ареста

  • евгения банева

Банева обясни, че при при обиска в килията ѝ нахълтали 6-7 души с метални детектори

Евгения Банева остава в ареста - 1

Евгения Банева остава в ареста. Това реши Специализирания наказателен съд.

Преди да започне заседанието Евгения Банева се оплака от потресаващи условия в килията й.

„Условията в т.нар. „луксозен арест” на „Г.М. Димитров” са потресаващи и може да се получи интересно, ако ми позволят да си водя кампанията за евроизборите от килията, за да може да види обществеността в какви условия лежат арестантите в Р България, горд член на Европейския съюз", каза Банева.

Тя коментира информацията, че е водела контакти с близки от килията.

„Това е поредното нещо, което аз отнасям към предварително обявена за виновна. Защото на 28 декември при акция по намиране на телефона на моя съпруг, подобна акция наречена на арестантски жаргон „пълен тараш“ беше извършена и в моята килия. Нищо не беше открито. Пълният тараш беше последван от още два други пълни тараша няколко дни по-късно. По разпореждане на прокуратурата бях преместена в нова килия, където също бях подложена на около четири нови пълни тараша, някои, от които в стил „Рамбо“, заяви Банева, цитирана от Нова телевизия.

Банева обясни, че при при обиска в килията ѝ нахълтали 6-7 души с метални детектори за откриване на непозволени предмети. По време на акцията се изважда всичко от помещението – дрехи, храни, „обзавеждане“.

„Ако е имало нещо, което е трябвало да бъде намерено, да е било намерено. Иначе всички останали внушения намирам за абсолютна лъжа“, категорична бе съпругата на Николай Банев.

Прокурорът Мария Дойчева заяви, че съгласно Наказателно-процесуалния кодекс обвиняемите лица нямат задължение да говорят истината и Банева се възползва от това.

„Съдебно-компютърната експертиза е безусловен факт, нейните съобщенията с мъжа ѝ също, разговорите с децата също, разговорите с представителите на руската страна също“, заяви Дойчева.

Тя добави още, че искането на Банева за промяна на мярката ѝ е поискана по общия ред, а не по здравословни причини. Прокурорката обясни още, че ако Банева поиска да води кампанията си от килията ще й бъде осигурен достъп и прокуратурата няма да ѝ пречи.

Заседанието на спецсъда беше отложено с 1 час, заради искане на Банева и адвокатите ѝ да се запознаят с документацията по делото. Съдийският състав трябва да реши дали да измени мярката ѝ от задържане под стража в по-лека.

Припомняме, че от 6 декември 2018 г., Евгения Банева и съпругът ѝ Николай Банев, са в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари. Банев вече поиска да излезе на свобода, но и първоинстанционният Наказателен съд, и Апелативният спецсъд му отказаха.

Междувременно стана ясно, че Инициативен комитет е решил да издигне кандидатурата на Евгения Банева на евровота през май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчо Караилиев

    27 1 Отговор
    Каква е тази наглост?
    Как може човек, който е в ареста и е съден за умишлен фалит, укриване на данъци, неплащане на заплати и нелегално изнасяне на огромно количество пари от държавата да има тази наглост?!
    Какъв евродепутат ще става тази нагла, лъжлива и крадлива женица?
    Това е позор за държавата ако се случи. Как дори може някой да гласува за нея?! Представете си какви хора биха гласували за тази мошеничка и крадла.
    Смях! Трагедия!
    Да гние в затвора.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Загрижен

    12 1 Отговор
    Тя сега прилича на Майкъл Джексън,като излезе от там ще прилича на късният Джексън,а носът и ще е паднал от толкова лъжи.Тя е на ти с лъжата,става за евродепутат,а ние за какво ставаме щом позволяваме това да се случва.Смяна на конституцията и системата,сега и веднага.
  • 3 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стойчо Караилиев":

    Никой никога не си е и помислил , че наистина ще стане евродепутат , най-малко пък самата тя !!! Това са адвокатски номера , първо за да се иска пускане от ареста , а ако не стане , както се вижда , поне други екстри , уж за водене на кампания !! Даже нищо друго да не стане има право на СРЕЩИ с "избиратели" !!!
  • 4 Tervel bitcoin

    10 1 Отговор
    Банева престъпничката ограбила българия иска да става евро депутат ?????? МОЛЯ ???? тая пие ли си хапчетата или просто е нагла
    Типичния български политик Бивши престъпници
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай Иван

    7 1 Отговор
    Аз ли нещо не схавах . Престъпник който в момента е в ареста иска да стане евродепутат или това е друг човек със същото име

    Коментиран от #8

  • 7 vasik atanasova

    5 1 Отговор
    един ден си стоя на светофара с аудиото
    и до мене паркира Евгения Банева
    ей такъв Майбах не бях виждал
    тъмно бежаво с черни ленти от страни
    погледнах първо колата а после кой е кара и е видях Банева
  • 8 Хъво

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Иван":

    Защо не малко ли евро депутати има като барека бинев бг може

    Коментиран от #11

  • 9 - - - -

    2 0 Отговор
    Сек. в банката
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хъво":

    Но тази е вътре в панделата и от там си подава носа , а онези поне бяха навън
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове