Last news in Fakti

28 Юни, 2024 23:30 1 719 2

Важните новини във ФАКТИ на 28.06.2024 г.

  • брендо-
  • атанас зафиров-
  • рамадан аталай-
  • цветан цветанов-
  • евгения банева-
  • адвокат-
  • иван чобанов-
  • кристиян вигенин-
  • велизар шаламанов-
  • северна скоростна тангента-
  • софийски градски съд-
  • пепи еврото-
  • васил терзиев-
  • охрана-
  • илияна йотова-
  • мвр-
  • дълг-
  • левицата-
  • българия-
  • грета ганева-
  • бойко рашков-
  • софийска вода-
  • мълния-
  • прокуратура

МВР открило, че именно кокаиновия крал е бил на борда на малкия самолет, който кацнал тогава на малко летище край Видин, презаредил и после кацнал край Търговище

Важните новини във ФАКТИ на 28.06.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Според Калин Стоянов: Брендо е кацнал в България през пролетта на 2022 година, когато самият Стоянов е шеф на ГДБОП

Евелин Банев - Брендо, който в понеделник се предаде на властите у нас, е влязъл в България през пролетта на 2022 г. Това съобщи от парламентарната трибуна служебният вътрешен министър Калин Стоянов, цитиран от БНТ.

Зафиров: Няма да се учудя, ако се сформира някакъв тип управление заедно с подкрепата на отцепилите се депутати

„Като гледам какви деструктивни процеси вървят в някои от политическите сили в парламента няма да се учудя, ако пък и наистина се сформира някакъв тип управление заедно с подкрепата на отцепилите се народни представители."

Трусовете продължават: От ДПС - Пловдив свалиха доверието си от Рамадан Аталай, искат и оставката му от НС

Областният съвет на ДПС - Пловдив е взел решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай, съобщават от Plovdiv24.bg

Цветанов: Борисов направи голяма стратегическа грешка с реализирането на "Турски поток"

ГЕРБ вече няма своя глас за правене на политики. Водещият и менторът в този политически пъзел е Движението за права и свободи (ДПС). Това трябва да е ясно на всички. Това коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в предаването "Без претенции" по Дарик. По думите му точно заради това ГЕРБ са направили такъв голям отлив от реални избиратели.

Евгения Банева: Има добре организирана структура, която граби, живее и се възпроизвежда

"Има добре организирана структура, която си има своите нива, които се покровителстват от по-горни нива, която граби, живее и се възпроизвежда. Такъв октопод не би могъл да живее и да се развива, без да стига до най-високо политическо ниво".

Адвокатът на Брендо: Абсурдно е твърдението, че е кацнал в страната със самолет на изоставено летище

Евелин Банев-Брендо се яви пред Софийския градски съд, където решиха той да остане в ареста. Първо пред NOVA говори адвокатът му Силвия Найденова. Тя определи като абсурдни думите на вътрешния министър Калин Стоянов, че е кацнал със самолет на изоставено летище. Найденова обаче не даде отговор на въпроса как точно според нея е преминал българската граница.
На този фон съдът реши да приеме опасенията на прокуратурата, че Банев може да бъде предсрочно освободен и да се укрие преди да излежи присъдите от чужбина или да бъде предаден на другите държави
Малко преди 12 часа Евелин Банев-Брендо се изправи пред съда. За да чуе, че докато е в затвора ще има и мярка „задържане под стража”. Пред NOVA адвокатът му коментира решението.

Ген. Иван Чобанов за Брендо: Службите не са си свършили работата. Едва ли е политически чадър

В случая с Ивелин Банев-Брендо службите не са си свършили работата. Не е въпросът как е влязъл в България, а как от 2022 г. досега не са имали никаква информация за него.

Вигенин: Част от проблемите на БСП дойдоха от конфронтацията с Радев, за част от социалистите тя е необяснима

"Очевидно нещо липсва на БСП. Тези системни конфликти, които се насаждаха вътре, може би тази реакция е симптом за това, което се случваше през тези години в партията. В момента, в който някой направи нещата така както си ги представя, изведнъж се оказват някакви пешки, които пречат на царицата. Не е сериозно това".

Шаламанов за Радев и Срещата на НАТО: Влизаме в хипотеза, в която отказва да защитава позицията на страната

Президентът Румен Радев е поканен и има право да откаже. В нашата практика е имало случай, в които премиер води делегацията, няма да е прецедент. Така бившият министър на отбраната Велислав Шаламанов коментира в ефира на bTV отказа на държавния глава да участва в Срещата на върха на НАТО, съобщават от novini.bg.

Катастрофа между ТИР и бус на Северната скоростна тангента в София временно спря движението

Катастрофа на Северната скоростна тангента в София временно ограничи движението в посока "Ботевградско шосе" при км 7, съобщават от АПИ.

Софийски градски съд освободи от ареста Нико Тупарев

Софийският градски съд освободи от ареста продуцента Нико Тупарев, съобщават от БНТ.

Иван Демерджиев: Две години като шеф на ГДБОП, а и като министър, Калин Стоянов не разбра как Брендо е влязъл в страната

Както предположих, натиснаха бутона на Калин Стоянов и той като послушен изпълнител “огласи" ( може би за трети път ) каква охрана съм ползвал далеч назад във времето. Това написа във Фейсбук Иван Демерджиев в отговор на изнесеното от Калин Стоянов за това, че си е "самоназначил" охрана.

Васил Терзиев във "Фейсбук": Вътрешният министър ме заплашва

Докато изчаквам министъра на вътрешните работи да изпрати служители на МВР да ме арестуват, защото не съм сложил няколко километра плътна ограда в центъра на София и да изпрати прокуратурата към Столична община, нека спокойно и с разбиране да почетем законите на Република България. Без емоции и с разум.

Калин Стоянов: 20 барети пазеха служебния министър Иван Демерджиев

Иван Демерджиев си е самоназначил охрана, докато е бил служебен вътрешен министър. Това обяви Калин Стоянов в отговор на журналистически въпрос, съобщи "Фокус".

"В днешния ден назначих проверка. Останах много изненадан как министър Демерджиев като вътрешен министър си е самоназначил охрана, и то да го охраняват колеги от баретите", каза министърът.

Попитан за мотиви, той каза: "Няма никакви".

Калин Стоянов даде и повече подробности относно охраната, която Демерджиев си самоназначил:

Йотова: В ГЕРБ определено има някакви колебания. Нямам отговор дали искат да правят кабинет или ще ходят на избори

Изглеждаме като периферна държава в очите на нашите партньори от НАТО, каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Пловдив. Тя коментира въпроса с отказа на държавния глава да застане начело на българската делегация на срещата на върха на НАТО след официалния край на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“ в Регионален исторически музей в града, предават от БТА.

Калин Стоянов поиска нови 1732 щатни бройки за МВР

След приключване на обществено обсъждане, на 25 юни 2024 г. от Министерството на вътрешните работи (МВР) е внесен проект на постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на МВР, като е предложена промяна за увеличаване на общата щатна численост на Министерството с общо 1732 щатни бройки.

Брутният външен дълг на България през април спада с 2% спрямо година по-рано

Брутният външен дълг на страната в края на април възлиза на 43,140 млрд. евро (42,6 процента от прогнозния БВП), съобщават от БНБ. Това е с 891,6 млн.евро (2 процента) по-малко в сравнение с април 2023 г. (44,032 млрд. евро, 46,9 процента от БВП).

Започна ли обединение в ляво? Среща между ръководствата на БСП и на “Левицата” се проведе днес

Среща между ръководствата на БСП и на “Левицата!” се проведе днес в централата на социалистите на "Позитано" 20. Срещата е първа стъпка към реализация на обявеното намерение за обединение на левите сили в България.

МС обяви позицията на България на Срещата на върха на НАТО, която не се хареса на Румен Радев

България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност на бруталната руска военна агресия срещу Украйна. Страната ни твърдо подкрепя Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява правото си на свобода и независимост и самостоятелно да избира собствените си гаранции за сигурност. Мирен изход от войната не може да бъде за сметка на териториалната цялост на Украйна. Русия следва да спазва международното право. Агресията на Русия срещу Украйна е конфликт между тези две държави и НАТО не следва да бъде пряк участник в тази война. България е за препотвърждаването на подкрепата на НАТО за Киев – с военнотехнически средства, с обучение на личен състав извън територията на Украйна.

Адвокат: С ареста на Нико Тупарев разчистват терена за някого

Целта на задържането и обвиненията срещу продуцента Нико Тупарев са да бъде разчистен теренът за някого. Тук не става дума просто за отнемане на бизнес.

Бойко Рашков от парламентарната трибуна: Калин Стоянов дължи поста си в ГДБОП лично на мен, сега се прави на герой

“Не очаквах, че Калин Стоянов, който дължи поста си в ГДБОП лично на мен, ще се прави на герой пред народните представители”, това заяви бившият министър на вътрешните работи от парламентарната трибуна.

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

На 1 юли временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в част от столичните квартали ж.к. „Света Троица“ и ж.к. „Фондови жилища“, съобщиха от „Софийска вода“.

Съдът остави Брендо в ареста, въпреки че той е в затвора

Софийският градски съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за Евелин Банев - Брендо, съобщи Нова телевизия.

Мълния запали лятна кухня в Тетевен

Пороят в Тетевен отнесе улици, а една мълния запали лятна кухня.

Прокуратурата отказа на "Възраждане" да разследва аудиозаписа от срещата на ПП-ДБ

Партия „Възраждане“ е получила два отказа от прокуратурата за образуване на разследване относно аудиозапис, за който се твърди, че е от среща на ръководството на ПП-ДБ. Това съобщи Петър Петров от „Възраждане“ пред журналисти в кулоарите на парламента, цитиран от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ОТ КЪДЕ -НА КЪДЕ ГДБОП Е АНГАЖИРАНА С ПРИЛЕТЯЛА ДВУКРИЛКА ПРЕЗ ГРАНИЦАТА НИ !?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол