Last news in Fakti

5 Март, 2019 15:11 1 210 17

Теменужка Петкова: Няма засилване на руското влияние

  • теменужка петкова

По думите на Петкова националният интерес на България и политиката са много ясно дефинирани

След разговорите между министър-председателя Бойко Борисов и неговия колега от Русия Дмитрий Медведев по никакъв начин не можем да говорим за увеличаване на зависимостта на България от Русия. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред Нова ТВ.

По думите на Петкова националният интерес на България и политиката на правителството по отношение областта на енергетиката са много ясно дефинирани.

Тези усилия били свързани с това управляващите да осигурят сигурността на доставките на енергийни ресурси и да създадат такива условия за диверсификация на източниците и маршрути за доставка на природен газ.Това на практика означавало енергийна сигурност, конкуренция и конкурентоспособна икономика.

"Сега е лесно да се говори каква е била стойността на проекта през 2006 година. Тя е 3 млрд. 997 млн. евро, но в тях не е включена ескалацията. В рамките на разговорите, които са водени от 2006 до 2008 година не е финализиран договорът за изграждането на централата и не са определени неговите параметри в това число и параметрите, свързани с финансите", обясни Петкова и добави, че технологията за изграждането на реактора е най-съвременната и сигурната такава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 !!!

    13 11 Отговор
    Смях.Русия се управлява от 2 джуджета.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българин

    16 8 Отговор
    Петкова лъже, защото е жалка дърта русоидка и пази руските интереси. Гьолът в Белене е огромен корупционен проект. А за газовата тръба тя бодро рапортува че "че приходите, които ще се реализират от газопровода за година, са над 397 млн. лв., тоест до 2039 г. България ще си възвърне инвестицията" . Има ли нормална държава и нормален човек, който ще строи нещо, което ще започне да му носи приходи едва след 20 години. Да не говорим за огромния заем, който държавата ще вземе най-вероятно от ГАЗПРОМ и , който ще бъде изплащан над 20 години? И двете сделки заробват България и повишават зависимостта и от руската кочина.

    Коментиран от #9, #14

  • 6 дедо йоцо гледа

    8 8 Отговор
    Ако руснаците искат да инвестират у нас, могат да го направят само по един начин, като свалят цената на газа за обикновения българин. Иначе на нас газови тръби и ядрени централи не ни трябват и без това нямаме икономика, която да се нуждае от тях.
  • 7 газ53

    8 0 Отговор
    Теменужка преди няколко месеца лобираше за застрахователите с искане застраховките да поскъпнат още и още(щото щели да фалират горките?!?).Сега явно рашките са и подхвърлили някви рубли,та се захвана с рестарта на белене.
  • 8 Нивоходносор

    13 0 Отговор
    Тая Теменуга уртачката на Гинка- ЧЕЗа да подава оставка корупиран гном
  • 9 Пра Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Що ги храниш тия са от твойте седесари бе шушлек скъсан

    Коментиран от #12

  • 10 така си е

    1 0 Отговор
    Хич билян.
  • 11 ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ

    3 0 Отговор
    Това ни е грешката. Десетки милиони от африка и арабия тръгват. а ние има няма 2- 3 милиона с голи задници ще ни заварят.
  • 12 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пра Българин":

    Седесарите сега са първи русофили и управляват БСП, бе дърта руска подлого.
  • 13 Голем смях

    3 2 Отговор
    Нормално ли е през двора ти да прекарат водопровод до съседа ти ,да те накарат да платиш тръбите и строителните работи ,да поддържаш водопровода ,да ти плащат по 5 лв. на година и да ти кажат че след 30 години вече си излязъл на нула.И върху земята да не правиш нищо ,че да не стане зян инсталацията.А съседът да си бара топките и да вика...той комшията мнооого прост бил бе .Пак го изработихме ..хахахаахах
  • 14 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Плевненлиев ти ли бе?
  • 15 Джентълменът русофил

    2 1 Отговор
    Има засилване само на американскоъо влияние. И докато с Русуя ни свързва религията, тоест Бог, моля някой да ме подсети, кое е общото между българина и каубоите от САШ, че не се сещам нещо?
  • 16 Гл сек на ЦК на ГЕРБ

    0 2 Отговор
    Няма Нушке няма. Просто с дрогарете Путя иТаийпи се опитваме да гушнем едни кинти от Бг народа. Абе не ви ли стана ясно че се опитваме да накараме Ганя да плати разклонението от Турската тръба до Българо Турската граница. Ма от дек на дек бе комуняги герберски. Ние и сега си получаваме руска газ от Украйна. На нас ни трябва азерска газ от Турция не руска.
  • 17 Гл сек на ЦК на ГЕРБ

    0 1 Отговор
    Рашките ке опитват да ударят с един куршум два заека. Хем да лапнат 3 милярда еуро, хем да затворят босфора щот уж ще слагат търбъ. И за таз работа са ми нагласили едни кинти. Що да не ги лапна, само бай Дончо и ЕСа да не ми турят прът в колелото. Аре чао че имам среща на въха у Брюксел, требе ги излъжа нещо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове