Last news in Fakti

14 Март, 2019 16:50 1 032 16

Каракачанов: Преговорите за нов изтребител започнаха

  • красимир каракачанов-
  • изтребител

Искам отсега да ви предупредя, че обикновено Американският конгрес гласува по-голяма сума от предложената, заяви министърът на отбраната

Каракачанов: Преговорите за нов изтребител започнаха - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов сподели, че преговорите за закупуването на нов боен самолет са започнали.

"Преговорите за закупуване на нов изтребител започнаха, заявихме желание поддръжката на самолетите да се извършва в България", заяви председателят на ВМРО пред журналисти в Народното събрание, цитиран от Агенция „Фокус“.

"Още миналия месец аз имах среща с изпълняващия длъжността секретар по отбраната на въоръжените сили в Брюксел, по време на среща на министрите в НАТО. След това продължихме разговори на Мюнхенската конференция по сигурността в края на февруари. В Мюнхен имах среща с изпълнителния директор на Борден Локинг Мартин. Генерал Хупър беше няколко дни в София, така че преговорите се водят“, обясни той.

Попитан кога е крайният срок на процедурата за закупуване на самолетите, той отговори: „Процедурата в САЩ е следната: Когато те направят своето предложение до Американския конгрес, той трябва да реши, каква сума ще разреши на американското правителство да сключва договори. Искам отсега да ви предупредя, че обикновено конгресът гласува по-голяма сума. Ако ние говорим за цената, която е гласувал парламентът - 1,800 млрд. лв., няма да се учудя, ако американският парламент гласува по-голяма сума, но това не означава, че това ще бъде стойността на договора. Това ще бъде един аванс, който се дава, за да може правителството, ако възникнат допълнителни искания от наша страна, да бъдат изпълнени“, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    24 4 Отговор
    какви преговори като изпълнявате команди?
  • 2 ГОСТ

    11 4 Отговор
    а така цялата мара втасала ................
  • 3 Вонящият

    14 1 Отговор
    Каракачанов педерасче
  • 4 Гаргамел

    14 1 Отговор
    Ходи да си чешеш шкембето нейде бе безполезник
  • 5 оОщеИмаИЗненади

    12 1 Отговор
    О със сисугрност ще възникне нужда от още пари - ние на краставичари краставици ли очакваме да продаваме - те обвързват с договори, клаузи и винаги по-големия е на печалба. Та нека нашите подпишат и за 3 млрд. ... пък да очакват после, че ще е по-евтино. Тази сделка прилича трампа - ще ни дадат газ от Русия, но ще платим кеш и то веднага за тези самолети ! Това е разменната политика.
  • 6 1222112

    17 1 Отговор
    Няма преговори. Чатала ви е сложен на врата.
    ЖАЛКИ ПРОДАЖНИ МАРИОНЕТКИ !

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бачо Киро

    2 1 Отговор
    Демек да се разбира:
    Каракачанов е отишъл и е рекъл, докато е пристъпвал от крак на крак:
    "Хън, мън, таковата, ами там, оная работа, тъй де, за самолетите, ми ко ша прайм, ша има ли някой и за нас, че сме се осрали вече отвсякъде... Ами по-евтинко ако може, че ша на бият иначе вече, що не казахте предварително да кажем друга сума... Там официално, пък после ще се оправим... И да летят ако може де, щото може и да ги караме 2-3 пъти в годината"...
  • 9 ДДимитърдд

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "1222112":

    Абе зомби какво искате българската въздушна граница, която е и на ЕС и НАТО да я пазят летящите ковчези от времето на баба ми старите и скъпи миг и су които са несъвместими с НАТО. Същото го искат и руснаците колкото по невзрачни и скапани са нашите самолети толкова по добре за казаците. Не ставайте проводници на руската пропаганда и не цитирайте руските хибридни новини. Бъдете горди българи, а не жалки руски марионетки и рубладжий.
  • 10 Джони

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "СССР":

    Абе руско зомби когато България беше руска колония по времето на бай Тошо умното пастирче и бяхме безплатна военна база на руснаците ти защо не протестира, а мълчахте като партизани на молитва? Напротив сега единствените които могат да ни защитят от такива агресори като Китай и Русия са НАТО и САЩ. Не бъдете защитници на най вредната държава в света каквато е Русия, ако разбира се сте българи, ако сте руснаци си заминавайте в вашата си родина, и не цапайте и с присъствието си нашата родина. Бъдете българи родолюбци и евро пейци, а не руски слуги и продажни рубладжий.
  • 11 Димитърд

    1 4 Отговор
    Каракачанов или агент Иван не го одобрявам и не бих гласувал никога за неговата менте партия, но сделката за американските изтребители ф-16 съм твърдо за. На българските ВВС са им крайно необходими тези супер самолети, които предизвикат страх в някой руско говорящи другари. Вярно е че 8 самолети са малко, но те са с много голям военен потенциал и всеки един от тях може да води 20 цели едновременно, плюс факта, че ще имат 5 поколение радар за които всички държави могат само да си мечтаят, включително руснаците които са доста изостанали в тези области. Бъдете реалисти и защитавайте българските национални интереси и българската и европейската сигурност, а не защитавайте руските интереси, защото те са били винаги против България. Вън от България руските марионетки и жалки рубладжий и предатели.

    Коментиран от #13

  • 12 Ххх

    2 1 Отговор
    20 % ОТ ПРОИЗВЕДЕНИТЕ Ф16 СА ПАДНАЛИ ПО ТЕХНИЧЕСКИ ПРИЧИНИ СПОРЕД ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА ЛМ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Демона

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "СССР":

    За мен като 100% българин ти си национален предател и мястото ти е в твоята истинска родина Русия. Хора които като чуят думата Русия и получават оргазъм и развяват руски знамена в България са национални предатели и нямат място в родината ни. Жалки руски зомбита и руски марионетки.
  • 15 Димитърдд

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    Ако искаш може да се срещнем и да ти покажа жалък осмокласник и предател на България. Гнус ме е от такива като вас безродници.
  • 16 Варна

    0 1 Отговор
    Какви преговори е започнал след като няма предложение от Конгреса на САЩ? - На какъв се прави тоя морук след като няма нищо още като документ? Сега ще чакаме разрешение от конгреса на САЩ и след това започват преговори, ако въобще може да се нарече тази сделка преговори... - Как може толкова неподготвени хора да се занимават с такъв сериозен проблем? - Тази едва ли е участвал в каквато и да е сделка до сега. Цял живот е бил чиновник и не е изтъргувал и едно копче, а сега ще управлява сделка за 2 милиарда. - Разбирате ли за какъв парадокс става въпрос? физкултурник и Пожарникар решават финансови и икономически въпроси, а историк със спорни познания ще договаря изтребители от САЩ... - Не е смешно! - Страшно е!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове