27 Март, 2019 19:58 2 817 36

Курумбашев: Западът иска нашите фирми да работят за техните

  • петър курумбашев-
  • мобилност-
  • превозвачи

Под маската на социалната загриженост се крие борбата за преразпределение на пазари, коментира отлагането на гласуването за пакета "Мобилност" евродепутатът

Курумбашев: Западът иска нашите фирми да работят за техните - 1
Снимка: БГНЕС

„С отлагането на пакета "Макрон" беше нанесен сериозен удар. Президентът Таяни взе правилното решение“. Това заяви пред БНТ евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Курумбашев. Той обясни, че след като са внесени толкова изменения, те трябва да минат през транспортна комисия в ЕП и всичко да си мине по легалния път, а не предложения, които са били отхвърлени в транспортна комисия, да влизат направо в пленарна зала.

Петър Курумбашев обясни по повод на пакета „Макрон“, че има грозна спекулация- под маската на социалната загриженост да се крият достъп и преразпределение на пазари.

„Става въпрос за чист протекционизъм от страна на западните държави, които искат нашите работници просто да се откажат да работят, а нашите фирми да работят за техните фирми. Битката е кой да бъде капиталист, а не за работника“, обясни той.

По думите му много любезно се представя социалното лице, но битката е, че няма реципрочност. Според него, когато западните държави правят бизнес у нас, казват: „Ето, има свободен пазар. Има свободно движение на хора стоки и услуги“, когато обаче ние правим бизнес при тях, се оказва, че това е голям проблем и виждате ли - социалните права се спазвали.

„Става дума за елементарна реципрочност и да може да се прави бизнес навсякъде в ЕС“, категоричен бе той. Курумбашев припомни, че често ЕС обвинява Китай, че не допуска по същите правила и открити процедури държавите членки да участват в обществени поръчки, а пък Китай участва в нашите обществени поръчки съвсем спокойно.

„В момента държавите от Западна Европа правят точно това с държавите от Централна и Източна Европа“, коментира той.

Петър Курумбашев заяви, че пакетът „Макрон“ има и втора цел – българските фирми са поканени да се пререгистрират и да си направят клонове в Западна Европа. „Чудесно, но къде ще плащат те данъци тогава – в Западна Европа. Къде ще отиват осигуровките на тези работници – в тяхната пенсионна система и техните здравноосигурителни каси, а не в българската. Благодаря ви за европейската солидарност!“, заключи Петър Курумбашев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от Германия

    38 15 Отговор
    Не си прав! На Запада не му трябват български фирми. Не му трябва някакви алчни и тъпи собственици и ръководители. На Запада му трябва квалифицирана работна ръка, за което плаща и я получава. Ревовете на превозвачите не са вопли да спасят работата на хората си, а да спасят бизнеса си. На шофьорите им е по-добре да работят за истински работодател, а не за назначените за такива в Бг. Бе някой задава ли си въпроса защо германските шофьори не се изтрепват да работят за български фирми, а е обратното? Важи и за всички останали браншове. Докато тази държава не цивилизова бизнесмените си, сиреч да ги вземе от феодализма и ги вкара в демокрацията, хора да работят като роби няма да има! Така е, другарю КУРумбашев!

    Коментиран от #4, #34

  • 2 Пешо

    24 19 Отговор
    На 100 % е прав. Дано успеем. Въпреки, че българи работят срещу България. МАЛИНОВ, БАРЕКОВ И ЕДИН ДЕПЕСАР. Боко се уплаши и взе завоя.

    Коментиран от #27

  • 3 Неможе да бъде ?

    23 5 Отговор
    Че тогава ние сме КОЛОНИЯ ! Без суверенитет. Вместо нас друг решава . Нямаме право на собствено мнение и решение ! Ще ст.оим ! Няма да строим Южен поток ! А казват че сме равноправни както ТОПКИТЕ при АКТА - присъстваме, но неучастваме. Но ни ИЗТОЧВАТ ДЖУСА ! Избиват добитък, икономика, земя, недра , страна - всичко се граби БАДЕВА !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Марск

    28 7 Отговор
    Корумбаше, толкова пари откраднахте, че само с половината от тях може да се накарат западните фирми да работят за вас, само че и за това се иска акъл, но вашият стига само за крадене, за друго не ставате.
  • 6 Неможе да бъде ?

    10 6 Отговор
    Че тогава ние сме КОЛОНИЯ ! Без суверенитет. Вместо нас друг решава . Нямаме право на собствено мнение и решение ! Ще ст.оим ! Няма да строим Южен поток ! А казват че сме равноправни както ТОПКИТЕ при АКТА - присъстваме, но неучастваме. Но ни ИЗТОЧВАТ ДЖУСА ! Избиват добитък, икономика, земя, недра , страна - всичко се граби БАДЕВА !
  • 7 ПЕШО

    14 5 Отговор
    Тоя дето си плати сам за да стане евродепутат той поне има пари нали има ВЕИТА
    Защо защитават транспортните босове
    Ненавиждам Бареков но за този закон е прав
  • 8 от Германия

    23 5 Отговор

    До коментар #4 от "Продажниците сте навсякъде":

    Нямам представа каква е твоята дефиниция за подлога, ама аз лично не искам да работя за някой феодал и да ми плаща колкото да не умра от глад.:))) Но в крайна сметка е демокрация! Като ти харесва да работиш за без пари - изборът си е само твой!:)))
  • 9 Каракачанското куче

    10 2 Отговор
    Да спрем циганизацията на българите . Амин.
  • 10 El Torro

    20 4 Отговор
    Може би 99% от българските фирми които оперират на запад, и карат шофьорите си да работят по три месеца и нагоре в западна Европа извършват превоз на западни спедиции и фирми. За какви данъци и осигуровки говори този ИДИОТ?!?. Това е все едно да дойде западна транспортна фирма в България да извършва транспорт вътре в страната и да негодува от правилата. Та същото и с нашите. Хората им дават ежедневно товари и работа ( хранят ги) а те искат да не се съобразяват с правилата.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 С кои правила не се съобразяват?

    10 14 Отговор

    До коментар #10 от "El Torro":

    Напротив, нашите фирми работят точно по европейските правила, но искат да ги променят в полза на чужди интереси. Данъците и осигуровките на нашите фирми в размер на стотици милиони евро ще отиват в осигурителните системи на Франция и Германия, а тук майка ти и баща ти ще стоят с ниски пенсии, защото парите няма да идват в България.

    Коментиран от #16

  • 13 Иван Гешев

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "El Torro":

    Бива ли да си толкова ограничен, че елементарни неща да не можеш да проумееш?
  • 14 Хот дог

    7 0 Отговор
    Както казва баце на закона ще направим контра закон. Значи на тоя пакет Макрон, ние трябва да предложим контапакет Рапон
  • 15 El Torro

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Арменеца":

    Еми прибери се в Армения, белким ти е по добре. И като дойде немец, ти ще му викаш "лайнян чужденец" .
  • 16 El Torro

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "С кои правила не се съобразяват?":

    Много си далече от истината, не мисля да изпадам в задълбочени разяснения.
  • 17 Тираджия

    20 2 Отговор
    Курумбашев нищо не ти е ясно.Подлога.Когато немците правят нещо в България отварят фирма,плащат осигуровки и работят по нашето законодателство.когато ние отиваме там искаме да работим пак по нашето законодателство..е да ама Не

    Коментиран от #25

  • 18 Mango number five

    6 0 Отговор
    Нашите политици както винаги преиграват, и си правят пиар на чужд гръб.. Не ви ли е ясно че България е на социални помощи, и от наще кратуни нищо не зависи. Нашите кратуни немогат Държавата да оправят, Този Макрон че ще го приемат е повече от ясно, но ще е приемлив и за двете страни вид. Все пак някой трябва да върши черната работа и това както винаги ще сме пак ние.
  • 19 Тръмп

    16 2 Отговор
    Курумбашиев предлага българските шофьори да ги осигуряват на 460лева ли,а той на 46000 с плиткия си червен мозък???:):):)А като се пенсионира ще им се подиграва,че ги е прецакал!!!:):):)Гласувайте за подобни дебили,ако сте мазохисти и дебили!!!:):):)
  • 20 Хот дог

    3 0 Отговор
    Е тия у европарламента са мноо тъпи парчета, Абе ей вие за системата Рапон не сте ли чували? Кой иска да бачка да си плати таксата и да бачка. Кой не си е платил на дръвника.
  • 21 Тръмп

    6 0 Отговор
    Тираджиите да извозват редовно курумбашиите в товарния отсек и ще се отправят нещата!!!:):):)
  • 22 Тръмп

    4 1 Отговор
    Предстои европейска имунизация срещу червени гниди и дебили от а-типичен вид куру и мбашлиеви!!!:):):)
  • 23 Тръмп

    3 0 Отговор
    У Френско при Макрон,патките и кумбашките ги угояват да се нагушат и после стават за деликатес!!!:):):)
  • 24 Тръмп

    3 0 Отговор
    Макрон е пуснал нов пастет от патки и курумбашки с турско-руски привкус!!!:):);)
  • 25 Бени Хил

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Тираджия":

    Тебе ако те пратят в Украйна Украинска заплата ли ще искаш.?Кажи му на шефа си ако ти стиска , че искаш заплащане съответваща на заплатите на държавата в която се намираш. Да видиш къде ще те прати.
  • 26 Госあ

    5 1 Отговор
    😂😂😂 няма дясно,няма ляво а патриотите ги знаем...ей това са джендърите дами и господа,от които трябва да се плашите. Кои са леви и кои десни ? Боко комсомолеца -десен,а тоя хубавец и Нинова -леви ?!? 😂
  • 27 Гъссст

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Другарю Пешо не ти знам каква ти е професията но сигурно неси чакали да се стъмни и да ходиш да сериш под накои храст да си переш дрехите докато се къпеш да живееш месеци на два квадрата а в доста случаи тия два квадрата да ги делиш с втори шофьор да си виждаш семейството само по лаптопа да се чудиш да лягаш да спиш или да си сготвиш нещо за ядене когато минеш по този път тогава коментираи тия господа обслужват само олигарсите понеже последните вземат курсове на ниски цени и от там идват и ниските заплати на колегите в бг. Не че на някого тук му пука за нашите шофьори целта на цялото упражнение е да се затруднят бг.превозачите и по този начин да предпазат техният сектор и така драги ми пешо когато нещо не ти е ясно не пиши коментари
  • 28 БГ тираджия

    5 1 Отговор
    Не е ли по добре да си осигурен в Германия или Франция и да получаваш пенсия и здравна помощ там отколкото в апартаментистан на Цв.цв. питам аз другарьо курум башев мини палмов праг ма осигуряване в държавата на бокича за тази работа ако е 600-700 лв то в белите държави е 1800-2000€ , разликата влиза в джоба на чорбаджиите и сега им целия вой е за това
  • 29 пишман български политици

    1 2 Отговор
    Естествено , че е така.
    Съсипахме това което работеше и можеше още да произвежда още под милото ръководство на нашите западни "приятели".
    За да може един ден да ни превърнат в колония. И стана!
    Защо мигрантите искат Запада? Защото си обичат колонизаторите и бягат при тях , защото са заграбили техните ресурси от страните им.
    Къде е България със своите ресурси и находища?
    Кой ги управлява и стопонисва?
    Кой води България? Българските политици или западните камшици?
    Така съсипаха една държава и я превърнаха в ну..ник, който никон не измива.
  • 30 Антон

    3 1 Отговор
    Постепенно и най-заблудените ще разберат какъв е смисъла от ес - да ни грабят, а от нато - да ни ползват като плацдарм при евентуална война с Русия. Как бихте обяснили американски бази на българска територия бвз да плащат за това и най-вече от кого и какво ни пазят? А като сме ужким пълноправен член ма ес, защо концерна ваг избира Сърбия пред България за новия си завод. Да да вервайте в мантрите за добрия капиталист който ни мисли доброто!!
  • 31 Комунягите лъжат и когато спят

    1 2 Отговор
    А за алчните рашъни ли да работим? Работили сме им 45 години и знаем какво е. Поне западняците са цивилизожани, а не диваци като рашъните.
  • 32 Курумбашев

    1 2 Отговор
    Нашите фирми работят за западните … вместо да работят за руските ...
  • 33 Националист

    3 1 Отговор
    Добро утро! Ами запада кога искренно са ни желали доброто? Те искат от България Русофобия и слугинство, това не ви ли е ясно? И Борисов и Цветанов това им дават вече колко години?
    Трябват ни чисти водачи, истински патриоти, служители на Нашата Държава!
  • 34 стоян

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "от Германия":

    Не съм в този транспортен бранш =ама ми е интересно да чета как такива като теб,, за които съм сигурен,, че никога не са плащали заплати и не са си мъчили мозъка в безсънни нощи да дават акъл че този който е шефа не струва=защото много бизнеси са почнали от 0 с много труд а не с подарени пари

    Коментиран от #35

  • 35 от Германия 2

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "стоян":

    Абре стоянчо, като не можеш да плащаш или затваряш или ти и женати и децата ти си караите камионите. Аман от селски тарикати
  • 36 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Че западняците искат да сложат ръка на този печеливш бизнес е така.
    Само че и нашите псевдошефове са точно такива...
    Никой шеф на транспортна фирма не плаща за хотели, охрана на камиони и т.н. Шофьорите ни са принудени да спят и живеят на полеви условия, хем да спят хем да наглеждат товара??! Това според вас почивка ли е?
    Да не говорим колко осигуровки и данъци се укриват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове