Last news in Fakti

8 Април, 2019 10:06 15 431 25

Шофьор със солена глоба заради безумна постъпка на АМ "Хемус"

  • глоба-
  • насрещно-
  • хемус

Шофьорът е обжалвал, но Районен съд в Шумен потвърждава санкцията

Шофьор със солена глоба заради безумна постъпка на АМ "Хемус" - 1

Шофьор на „Ауди 100“ се сдоби с глоба 1000 лв., след като се озовал в насрещното движение по магистрала „Хемус“ край Каспичан.

Инцидентът станал на 8 септември м.г., когато ТИР се обърнал на аутобана, полицаи създали обходен маршрут и засекли водачът-нарушител П.Г. Той се движел в посока от Варна към София, но навлязъл и започнал да кара в посока изток – запад в платното за движение на насрещно движещите се превозни средства по магистралата. Освен солената санкция, наказателното постановление на началника на „Пътна полиция“-Шумен лишава водачът и от книжка за 3 месеца.

Шофьорът е обжалвал, но Районен съд в Шумен потвърждава санкцията. Оправданието на П.Г. пред съда било, че полицейски служители са разпоредили на водачите да извършат процесното нарушение по Закона за движение по пътищата.

„Тази версия изглежда крайно неправдоподобна, не съответства на действителната фактическа обстановка и очевидно е израз на изградена защитна теза от страна на жалбоподателя“, пише в решението си съдът.

6-ма полицаи заявили пред магистратите, че няма такова разпореждане от тяхна страна.

Съдът е отчел и факта, че мястото, на което е извършено нарушението се отличава с висока концентрация на катастрофи. Участъкът е пътен възел с отклонение за други населени места. Освен това, от съдебното решение става ясно, че П.Г. не е бил единственият нарушител в момента и само намесата на полицаите е предотвратила произшествия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    26 1 Отговор
    Заглавието ти куца, писателю!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    23 2 Отговор
    "С солена глоба" абе кви са тия неграмотни журналя бе... елементарници!

    Коментиран от #9

  • 4 NikNay

    13 0 Отговор
    Браво Маре, че си поправи заглавието и не изтри конструктивно критичните постове както правят колегите ти.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кукуригу

    19 8 Отговор
    Въобще няма да се учудя ако е следвал "указанията" на униформените!Случвало ми се е да минавам през натоварен участък с ПТП и да виждам опитите на катаджия да регулира движението с свободно ръкомахане на ръце във всички посоки все едно е говедар!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 onq s konq

    16 16 Отговор
    КАТ КОВАРНО използват всяко произшествие на пътя за да създадат "обходен маршрут" и докато един катаджия отбива движението В НАСРЕЩНАТА ЛЕНТА,ДРУГИ ЧАКАТ "НА ПУСИЯ" малко по-далече ЗА ДА ГЛОБЯВАТ по 1000лв.И всичко това- за да пълнят касичката на ГЕРБ.Затова- "ДОЛУ"!!!

    Коментиран от #24

  • 9 Шляхтиц

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    От новото поколение са. Азбуката не знаят, основни понятия ог граматиката не знаят,...........опитват се поезия да пишат.
  • 10 данчо

    6 8 Отговор
    Поредният малоумник с умрелият си трошляк.
  • 11 Петков

    8 0 Отговор
    Едва ли не знаят кога се пише единичен или двоен предлог. Всеки допуска грешки, понякога и бързината помага, иначе за статията - браво, да ги глобяват тия джигити, даже и книжките да им късат!
  • 12 Иво

    7 1 Отговор
    Лишаване до живот от книжката ! Тоя примат след 3 месеца ПАК ще реши, че може да си кара в насрещното!Диваци , безмозъчни маймуняци!

    Коментиран от #21

  • 13 Иво

    8 0 Отговор
    На магистрала Марица вече два пъти срещам такива изроди - карат в аварийната лента - насреща и с изцепени дълги светлини! За такива уроди само отгърмяване на място! Защото някой невинен ще си отиде - заради такива помияри, дето сигурно пропуснали отбивка и карат както им изнася!
  • 14 Голям Слон

    8 0 Отговор
    Така или иначе в България си правят постоянни експерименти с поданиците си, така че не виждам проблем да се направи още един. А именно: за една календарна година да отменят възможността актовете по ЗДвП да не могат да се обжалват :-) Много бързо всичко ще си дойде по местата. Сега куцо, кьораво и сакато обжалва.. Защо? Защото едни хрантутници така ги подкокоросват. Дела, дела, дела. И накрая жалбоподателят почели по някаква абсурдна причина. Не че нещата в родната полиция са мед и рози, но въпреки всичко. Потенциалните нарушители знаят, че някъде там има юрист, който е готов да ги спаси от отговорност. Въпреки, е и двете страни знаят кой е виновникът в случая...
  • 15 NikNay

    3 0 Отговор
    Маре калинке, таман човек да те похвали и ти веднага взе и се оака. . . . .
  • 16 Я па я

    6 1 Отговор
    Ауди 100 , малий че то глобата два пъти по скъпа от Аудито.
  • 17 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Много Ви моля, съобщете когато глобата е платена !!!
  • 18 Корола

    14 3 Отговор
    Щом не е бил единствения нарушител- 100% простите куки така са отклонили движението, че ората са попаднали в насрещното.
    Умен милиционер и зелен кон нема

    Коментиран от #19, #20

  • 19 888

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Корола":

    Браво ,колега обърна внимание на едно важно изречение,до което другите коментиращи сигурно в захласа си да раздават правосъдие не са и стигнали.Жалко че РС само констатира ,а не взима под внимание,че в този момент той не е бил единствения нарушител,което автоматично оборва твърдението на полицаите.
    Важното,че прочетохме коментарите на крайно "компетентни"
    люде.......Ми то промиването на млади мозъчета най-после дава очакваните резултати.
  • 20 NikNay

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Корола":

    А бе май някъде са видели зелен кон. . . . .
  • 21 Евгений

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иво":

    Абсолютно съм съгласен...съд като за предумишленно и да се научат...
  • 22 Няква майна.

    2 1 Отговор
    Реално не се и съмнявам, ако полицайтр са го объркали. Лично мен една вечер прибирайки се след работа. Ме спряха полицай, които бяха отцепили лентата. Така я бяха отцепили, че ги виждаш в последния момент, но това е отделен въпрос. Накараха ме да шофирам 200м. срещу движението за да успея да се върна в правилната посока. Когато им казах, че това не е правилно, ме заплашиха с глоба.
  • 23 Голям Слон

    1 0 Отговор
    А сега трябва и на поправителен по български да те изпратят.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 незнайко

    2 1 Отговор
    Безумната постъпка е на ПОЛИЦАИТЕ, които не си признават !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове